Šta je novo?

Wireless: nedostatak opticke vidljivosti

Pazi ovako, ajde na onom prozorcetu stikliraj onu dBm kucicu, pa vidi koliku vrednost ti izbacuje za tih 37%.

Najbolje bi bilo ukoliko u mrezi postoji jedan slobodan ovislink koji spominju, pa da ti pozajme i njega i kabl od njega do antene pa da to testiras. Obicno wireless provajderi izlaze u susret u ovakvim slucajevima (wannabe pretplatnik).

Pazi ovako, ajde na onom prozorcetu stikliraj onu dBm kucicu, pa vidi koliku vrednost ti izbacuje za tih 37%.

Ma tih 37 % jeste toliko dBm koliko sam naveo -75 ili -73 dBm

Najbolje bi bilo ukoliko u mrezi postoji jedan slobodan ovislink koji spominju, pa da ti pozajme i njega i kabl od njega do antene pa da to testiras. Obicno wireless provajderi izlaze u susret u ovakvim slucajevima (wannabe pretplatnik).

Sad barem znam da cu sa 3m CFD400 i AP-om dobiti ~6 dBm....
Probao sa nekim AP-om edimaxom da vidim koliko cu dobiti signala ako ostavim da kabal bude 12 m.... Znachi nisam skracivao kabal ( poshto posle nema povratka ) nego sam AP stavio u sobu i iz PCI kartice samo prebacio kabal na AP i imao sam shta da vidim: sa AP-om mi je bio josh slabiji signal nego sa PCI karticom ( sa karticom nekih 40 % a sa AP-om nekih 30 % ) :S: :S:
Mozda je ovaj AP imao manju izlaznu snagu od PCI kartice ?

AP, mozda Senao ili Compex. Drugo resenje (po meni idealno) je da nabavis neku P2 kantu, i da stavis na nju neku karticu sa Atheros chipom. Na tu P2 kantu instaliras lepo Mikrotik i to ti je ubedljivo najbolji AP.

A ko je zastupnik za te dve firme ?

netiks

Vrh Dno