Šta je novo?

Wireless bridging - moze li?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Glavni ruter mi je NETGEAR WNR1000V3. Zelim da prosirim domet signala, posto mi ne pokriva deo kuce i dvoriste. Gledao sam da uzmem TL-WR740N, za koji su mi rekli u radnji da podrzava WDS preko WPA2, ali samo ako i glavni ruter, podrzava isto. Ne znam kako da proverim da li mi netgear podrzava isto ili ne, posto sam ranije imao neki cisco ruter, koji je zahtevao WEP standard da bi WDS radio.

Drugo, zanima me da li WDS preko WPA2 na bilo koji nacin steti mrezi. U smislu neke stabilnosti, pouzdanosti, blokiranja i slicno?

1. Imao sam neki kineski i mnogo je lose radio.
2. Ne znam nista o tome i ne znam da li cu se i sa njim susresti sa nekim neocekivanim ogranicenjima, preprekama, tipa ne moze WPA2, ne moze ovo, ono i sta ti ja znam.
3. Ne verujem da za 1800 dinara koliko kosta ovaj tp-link mogu da kupim neki pristojan ekstender.

Poslednja izmena:
Jedino ovo trece je razlog protiv, za 1800 din ne moze. Ovaj koji ja imam je bio 30e i radi nevjerovatno dobro.

Voleo bih da se usmerimo kao mom prvobitnom pitanju, posto ce se tema kao i uvek rasplinuti na hiljadu strana i nista se nece resiti na kraju, a ovo me muci vec mnogo dugo vremena i moram vise nekako da resim problem.

TP-LINK navodno podrzava WDS preko WPA2. Problem je sto ne znam da li isto podrzava glavni, netgear ruter i da li on uopste mora da podrzava to, da bi sve radilo. A netgear ne podrzava dd-wrt.

DD WRT podržava wpa2 u repeater modu tako da bez problema se kačiš na netgear.U tom slučaju ti wds nije bitan.

Ja sam bio ubedjen da je WDS isto sto i repeating, ali izgleda sam bio u zabludi.

U medjuvremenu sam opet poceo da razmisljam i o nekom repeater-u. Ovde sam (zbog pravila foruma) otvorio novu temu, pa ako imate neki savet, bio bih zahvalan.

Wireless repeater
WDS
Nisi bio u zabludi,skoro da je isto...Što se extendera tiče,ja lično bih kupio taj 740N ubacio dd wrt i imao odličan extender.
I sam koristim Linksys WAP54G u tu svrhu.

Ja imam taj 740 sa firmwerom koji je dosao, okej je WDS kaci se na bilo koju mrezu(i zastitu) bez problema, al nemoj ocekivati da ces ostvariti neki velik protok kroz njega pogotovo kad se nakaci vise uredjaja na tp-link, bolje se snalazi kad mu dovedes net u wan port.

Mozda bolje ipak neki uredjaj koji je za tu namenu.
p.s dd wrt nisam probao.

Ja sam probao vise razlicitih repeatera, najbolji rezultat 25mbps, najlosiji 10mbps, bez repeatera je 60mbps. Za maksimalne performanse jedino ethernet veza izmedju dva wifi uredjaja (pomocu powerline adaptera).

Vrh Dno