Šta je novo?

WinXpSP2 3 pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Odmah da se izvinim ako je vec bilo, problemi su sledeci:
1. Sa win98 koji mi je rezervni sistem uradio sam winxp new instalation, i ocekivao sam da ce da radi multiboot normalno kao i sa win200. Imam samo jednu particiju.
Al nista.
Boot.ini izgleda ovako:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Kako da namestim da mi prorade oba sistema?

2. Kako da eliminisem prozor logon na xp gde moram da ukucam sifru da bih usao. U tweakxp-u ovo radi (znaci sam podigne win bez potrebe da bilo sta klikcem), ali vec posle drugog restarta ta opcija se resetuje. Imam samo jedan nalog

3. Koji program je dobar za vracanje polozaja ikonica posle promena rezolucije.
U win98/2k me je ovde odlicno sluzio neki icon manager, ili powerstrip, mada ovde nece da prorade. (tj. kliknem ja restore, al nista...)

Unapred mnogo 'fala

Poslednja izmena:
1) Da nisi mozda izabrao opciju "Upgrade" umesto "Clean Install" kad si instalirao WinXP? U tom slucaju ti je XP jednostavno pregazio 98-icu. Gledajuci tvoj boot.ini ako ti je i Win98 bio instaliran u C:\WINDOWS bice da je to u pitanju.

2) Control Panel -> User Accounts -> Change the way users log on or off -> Use the Welcome screen -> uncheck

Ne, nije bio upgrade, win folder mi jos stoji na hdd-u.

Uklonio sam welcome screen, ipak, iskoci mali prozorcic koji trazi da ukucam sifru. Njega zelim da eliminisem.

Bokaco je napisao(la):
Ne, nije bio upgrade, win folder mi jos stoji na hdd-u.

Ako ti je i Win98 bio instaliran u C:\WINDOWS a za WinXP nisi izabrao neku drugu putanju prilikom instalacije, opet si izgubio 98-icu. Dva Windows OS-a ne mogu da koegzistiraju u istom direktorijumu, bar koliko je meni poznato.

Uklonio sam welcome screen, ipak, iskoci mali prozorcic koji trazi da ukucam sifru. Njega zelim da eliminisem.

Control Panel -> User Accounts -> klik na tvoj account -> Remove my password

Poslednja izmena:
Lurker je napisao(la):
Ako ti je i Win98 bio instaliran u C:\WINDOWS a za WinXP nisi izabrao neku drugu putanju prilikom instalacije, opet si izgubio 98-icu. Dva Windows OS-a ne mogu da koegzistiraju u istom direktorijumu, bar koliko je meni poznato.

Control Panel -> User Accounts -> klik na tvoj account -> Remove my password

E, da zaboravio sam da kazem, win98 se zove direktoriju gde je 98-ca instalirana. Znaci, nije pregazen, provereno.

A, inace nisam ni stavio sifru, u tome je problem, kada iskoci to prozorce pri startup-u dovoljno je pritisnuti samo ok, al opet to nervira sto se uopste pojavljuje kad ne koristim sifru.

Poz.

Ukucaj u run

control userpasswords2

odčekiraj opciju da mora da se unese šifra, ostalo će ti biti jasno. 🙂

Bokaco je napisao(la):
A, inace nisam ni stavio sifru, u tome je problem, kada iskoci to prozorce pri startup-u dovoljno je pritisnuti samo ok, al opet to nervira sto se uopste pojavljuje kad ne koristim sifru.
Koju graficku imas? Ako je ATI onda pod User Accounts obrisi onaj NET (valjda tako bese) Account.

Ma nemoj ništa da briše, neka uradi šta sam napisao gore.

nidza je napisao(la):
Ukucaj u run

control userpasswords2

odčekiraj opciju da mora da se unese šifra, ostalo će ti biti jasno. 🙂
Jupi!
Veliko zahvaljujem.

Inace, imm nvidiu.

Jel moze sad da mi kazete koji program za ikonice i kako srediti multiboot, i valjda cu se primiriti.:d

Poslednja izmena:
Pa nije losa ideja ako mi win98 sluzi da jednom nedeljno skeniram nesto. Nazalost, nema novih drajvera za moja matori skener.

Sad cu pogledam.
Poz.

a nije
ako ces dual boot onda gledas da to razdvojis na 2 particije 😉

Najlakše ti je da napraviš boot disketu i samo u msdos.sys ukucaš putanju do win98 foldera. U suprotnom možeš sa diskete da uđeš u c:\win98 folder i da kucaš win. Ako ne želiš da komplikuješ sa dual boot-om. U principu, ako ti neko pošalje njegov boot.ini sa bilo kojim dualnim sistemom, moćićeš da preedituješ - na žalost ne mogu da ti pomognem u konkretnom slučaju, ali ovo je put do rešenja tvog problema. 🙂

Najlakše ti je da napraviš boot disketu i samo u msdos.sys ukucaš putanju do win98 foldera. U suprotnom možeš sa diskete da uđeš u c:\win98 folder i da kucaš win. Ako ne želiš da komplikuješ sa dual boot-om. U principu, ako ti neko pošalje njegov boot.ini sa bilo kojim dualnim sistemom, moćićeš da preedituješ - na žalost ne mogu da ti pomognem u konkretnom slučaju, ali ovo je put do rešenja tvog problema. 🙂

Covek, hvala ti na konkretnim odgovorima, i mislim da bi ovog puta to bilo resenje (sem ovog sa ulaskom i win98 preko diskete i kucanjem win jer sam probao), ali sam juce uvece posle visesatne potrage nasao nacin da instaliram skener na xp-u. Znaci, win98 je otisao u zasluzena vecna lovista.

Hvala svima na pomoci!

I da, ima li neki prog za ikonice? 🙂

Šta za ikonice? Skini neku temu, samo pazi da ne napraviš haos u sistemu. Ako ćeš custom ikonice, mislim da možeš da odabereš bilo koji .BMP.

Šta za ikonice? Skini neku temu, samo pazi da ne napraviš haos u sistemu. Ako ćeš custom ikonice, mislim da možeš da odabereš bilo koji .BMP.
Ma ne to! 🙂
Kada menjam rezoluciju i vratim na staru, raspored ikonica ode u tri pm.
Na to sam mislio!

Nazad
Vrh Dno