Šta je novo?

WinXP problem sa instalacijom.

trojmeklur

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2009
Poena
330
Pokušavam na starijoj konfi da instaliram XP, ali jad stigne do dela gde biram particiju, računar se gasi sam od sebe. Ovo mi se nikad nije desilo. Inače, računar radi normalno ali je sistem spor, pa rekoh da ga prepeglam časkom. Ima li neko ideju šta može da bide problem?

Stavio drugi hdd, opet isto. Sad ću drugo napajanje da probam.

Iztestiraj i memoriju kad si već tu.

Da li se ugasi skroz ili baci plavi ekran,pa se restartuje?Ako se ugasi skroz onda najverovatnije napajanje...

Skroz se gasi, i to baš na tom delu, stavio drugo napajanje, opet isto. Sad stavio drugu memoriju, pa ćemo da vidimo.

Kako ti je podesen hard u biosu?U kom je modu?

1. Reset biosa ako nisi, probaj i druge kablove za hard, testiranje rama sa gold memory (ili sa memtest 86).
Ako sve to odradiš a nema uspeha/dijagnoze ostaje samo matična.
Takodje dobra ideja je da pokreneš neki live linux sa cd-a (tipa puppy linux koji sam spomenuo) i on radi uredno, onda ulaziš u hard pa vidiš da li je on dostupan iz linuxa.
Ako to funkcioniše, sledeći korak je delete svih particija na hard disku (eventualni bekap podataka takodje možeš odraditi iz istog linuxa)
edit:
Sada sam tek primetio da je i sa hardom drugim ista situacija, znači posle stavke broj 1 ostaje samo matična kao uzrok problema.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoći, da prostite, digo se :D
Izgleda da je bila memorija, pošto je sa ovom drugom izgurao bez problema i sad sve lepo radi. Stavio drajvere, sad na redu ostatak. :D

I ja sam imao slican problem,takodje je bila RAM memorija problem... :)

Izvini zbog harda i napajanja:D

Nazad
Vrh Dno