Šta je novo?

WINXP Color Scheme

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Moze li se promeniti kolor shema, da ne bude samo ono plava, siva i zelena, smorilo vise, mogu li da namestim nekako crnu, da taskbar i start meni budu crni? :wall:

Ipak StyleXp 😉 Ali to je program za menjanje tema, zapravo izgleda generalno (...logon i boot screenovi, ikone, explorer bar...) a ne kolor sema kao na Win 98 recimo... sto je naravno jos bolje 🙂 Imas opciju da ti pri svakom podizanju sistema promeni temu - nikada ti vise nece dosaditi jedna tema 🙂

....i isto tako moze da napravi veliko s**** da ces zazaliti sto si ikada pozeleo stylexp.

shtaps je napisao(la):
Ipak StyleXp 😉 Ali to je program za menjanje tema, zapravo izgleda generalno (...logon i boot screenovi, ikone, explorer bar...) a ne kolor sema kao na Win 98 recimo... sto je naravno jos bolje 🙂 Imas opciju da ti pri svakom podizanju sistema promeni temu - nikada ti vise nece dosaditi jedna tema 🙂

Uzeo sam WindowBlind kao sto mi je predlozio prethodni lik, lep program, mada me nervira sto mora da bude rezidentan kao i Object Desktop ciji je deo, ali dobro trazio sam taskbar u crnoj verziji zbog wallpapera koji je dosta taman i sad izgleda prilicno dobro...

Hvala na odgovorima u svakom slucaju :wave:

kUdtiHaEX je napisao(la):
....i isto tako moze da napravi veliko s**** da ces zazaliti sto si ikada pozeleo stylexp.

Bice da si u pravu...

U subotu mi je posle godinu dana prso' Win. Mada sam ja za to optuzio moju oholost - vozim netom par sati svaki dan bez ikakve zastite (ok, zakrpljeni prozori), mozda nemar za defragmentaciju (ustanovio sam da imam bas previse bad sektora na sistemskoj particiji), ali nista nema smisla... prvi sledeci na optuzenickoj klupi je bas StyleXP - jedan od prvih fajlova koji su bili identifyed as part of/or orphan file and has been truncated prilikom boota je upravo ntoskrnl (ko razume shvatice). Mada kada sam sve sredio opet sam ga instalirao - ma ne mogu da gledam ove widowsove teme... :S:

q3railer je napisao(la):
Uzeo sam WindowBlind kao sto mi je predlozio prethodni lik, lep program, mada me nervira sto mora da bude rezidentan kao i Object Desktop ciji je deo, ali dobro trazio sam taskbar u crnoj verziji zbog wallpapera koji je dosta taman i sad izgleda prilicno dobro...

Hvala na odgovorima u svakom slucaju :wave:

Glupo je koristiti na Xp-ju Window Blinds kada XP ima sopstveni engine za theme, a taj engine koristi/aktivira bas Style XP ne optrecujuci na taj nacin uopste sistem. Imas sistemski servis Themes posredstvom kojeg StyleXP i funkcionise...Batali taj Window Blinds i nadji Style XP.

delimir je napisao(la):
Glupo je koristiti na Xp-ju Window Blinds kada XP ima sopstveni engine za theme, a taj engine koristi/aktivira bas Style XP ne optrecujuci na taj nacin uopste sistem. Imas sistemski servis Themes posredstvom kojeg StyleXP i funkcionise...Batali taj Window Blinds i nadji Style XP.

Vazi, aj daj mi tacnu adresu, posto sam ja trazio ali nisam nasao bas to, vec neka slicna sr***a...ne volim object desktop pa ni windowblind zbog te rezidentnosti, a object desktop se kosio sa nekim programima sto ukazuje da bi i ovaj mogao...

q3railer je napisao(la):
Vazi, aj daj mi tacnu adresu, posto sam ja trazio ali nisam nasao bas to, vec neka slicna sr***a...ne volim object desktop pa ni windowblind zbog te rezidentnosti, a object desktop se kosio sa nekim programima sto ukazuje da bi i ovaj mogao...

StyleXP - www.tgtsoft.com
Themes - www.themexp.org

Postoji jos jedna zvanicna XP style tema, nista se ne instalira, samo se iskopira u resource, zove se Royale XP, i izvadjena je iz nekog Windows 2003 Datacenter ili nesto tako.
Pronaci ces je lako preko Googleta. 🙂

Nazad
Vrh Dno