Šta je novo?

WinRAR- split archives

Tepodong

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2006
Poena
320
Iz helpa :

Volumes (split archives)

Volumes are parts of a split archive. Volumes are supported only by the RAR archive format, so you cannot create ZIP volumes. Generally volumes are used to store a large archive on several diskettes or other removable media.

By default RAR volumes have names like 'volname.partNNN.rar', where NNN is the volume number. Using -vn switch it is possible to switch to another, extension based naming scheme, where the first volume file in a multi-volume set has the extension .rar, following volumes are numbered from .r00 to .r99.

Volumes can also be solid and self-extracting. First self-extracting volume has a different (i.e. not .rar) file extension, for example, .exe for Windows SFX volumes

Recimo da je neka arhiva preobimna, da se pošalje e mejlom i da je treba podeliti, kako to uraditi, iako u helpu postoji spisak komandi, nisam našao procesuru za to, zanimalo bi me, kako "isitniti" jednu arhivu ?

Google je keva, al ajd' sad 😀.

Desni klik na fajlove ili folder koji hoces da arhiviras, izaberes add to archive (ili otvori winrar i klikni na add ikonu i dodaj fajlove). Otvorice ti se prozor za pakovanje. Na General kartici imaces ponudjeno Split to volumes, bytes. Unesi velicinu i cepaj.

Desni klik na fajlove ili folder koji hoces da arhiviras, izaberes add to archive (ili otvori winrar i klikni na add ikonu i dodaj fajlove). Otvorice ti se prozor za pakovanje. Na General kartici imaces ponudjeno Split to volumes, bytes. Unesi velicinu i cepaj.

OK. Tamo u helpu piše, da kad se raspakuju te arhive, da sve moraju biti u istom folderu. Znači, kad bi dobio nekoliko tih delova, morao bi da izaberem jedan folder za ekstrahovanje i da ih tamo raspakujem i kao rezultat bi tamo dobio taj ceo dokument, sastavljen, naravno podrazumeva se da bi se morali ekstrahovati po redu. Da li sam u pravu ?

Bitno je da su delovi u istom folderu ili ces morati da navodis putanje za svaki deo. WinRAR ce delovima dodeliti sufikse i zavrsavace se sa part1.rar, part2.rar, part3.rar... Samo ekstraktujes gde hoces, program ce sam zavrsiti spajanje u jedan fajl...

U prevodu, svi RAR-ovi bi trebalo da budu u istom folderu, a ne da sve moraš da raspakuješ u isti folder.
I nema ekstrakcije po redu, samo treba da otvore prvi fajl (.part1.rar), WinRAR će prepoznati da se radi o multi-part arhivi i tretiraće sve delove kao jedinstvenu arhivu.

Ili najbolje isprobaj oba slucaja pa vidi, jako je lako shvatiti 😉

Hvala svima na odgovorima 🙂

Znači, on ih sam spaja, kad se estrahuje zadnji deo. Koliko puta sabija fajl pri najvećem stepenu sabijanja (zaboravio sam kako se on kvalifikuje u programu), da bih mogao da pretpostavim, da li je potrebno deljenje ili nije. Koliki maksimalni fajl obično propuštaju mejl serveri ?

Ti bi da saljes veliki file kroz mail?? Zaboravi na to, napravi jednu arhivu, i salji na FTP.
Mail svega preko ~1MB je zahebavanje skladista za mail i internet bandwidth-a, posto se to uveca podosta.

Hvala svima na odgovorima 🙂

Znači, on ih sam spaja, kad se estrahuje zadnji deo. Koliko puta sabija fajl pri najvećem stepenu sabijanja (zaboravio sam kako se on kvalifikuje u programu), da bih mogao da pretpostavim, da li je potrebno deljenje ili nije. Koliki maksimalni fajl obično propuštaju mejl serveri ?
U WinRAR-ovom fajl menadžeru obeleži fajlove koje bi da spakuješ pa pritisni Alt+I, imaš tu estimaciju mada ona svakako nije 100% pouzdana.

A i zbog cega bi hteo da znas da li je potrebno deljenje ili nije, ako nije dobices jedan fajl, a ako jeste dobices dva fajla...

Zaboravi na to, napravi jednu arhivu, i salji na FTP.

A kako to da uradim, molio bih objašnjenje ?

A i zbog cega bi hteo da znas da li je potrebno deljenje ili nije, ako nije dobices jedan fajl, a ako jeste dobices dva fajla...

Program ne zna zbog čega se neka arhiva deli, odnosno koje je veličina fajla kriterijum za podelu. Mada tamo vidim, da je prva "mera" u megabajtima u podešavanju WinRAR-a, oko 100 MB , što znači da se to ne bi moglo poslati mejlom. Prva je neka velika brojka, pretpostavljam da su to kilobajti, to je onda stvarno mizerno

@ voodoo_ ,ok, znači komanda je Alt+I. Hvala još jednom svima !

Poslednja izmena:
U to polje za veličinu slobodno možeš da upišeš vrednost po želji, tipa 20 MB.

U to polje za veličinu slobodno možeš da upišeš vrednost po želji, tipa 20 MB.

Baš sam otvorio ponovo mozzilu, da citiram tvoj post i prekopiram ga u ovo što sam već napisao, kad vidim da si poslao odgovor. Hvala ti 🙂

Ali bilo bi najbolje kad bi to moglo izjedna preko tog FTP servera, ali za sada ne znam kako se to radi

ne treba ti ftp... http://rapidshare.com/ pa posalji link, naravno up zasticene arhive...

Ja od zadnjih nekoliko programa koji su mi trebali, sve skinuh sa hotfile-a.Kažu da se rapidshare dosta prološio. Koliko je ograničenje za upload na rapidshare, hotfile ?

Naravno i dalje me interesuje način slanje ftp serverom....

Poslednja izmena:
Trebala mi je jedna od monografija koju je izdao GSP Beograd. Telefonom mi je rečeno, da zbog nečega ne mogu da je uzmem u štampanom formatu, ali da je imaju u elektronskom i kad mogu da dođem , da umem disk, na kojem je narezana. Posle mi je palo napamet da bi mi koristilo, da i ove dve monografije koje imam kao knjige dobijem u elektronskom formatu, da bih se spasio maltretiranja sa skeniranjem. Ali budući da ne znam koliko su organizovani tamo i da li bi i to drugo, o čemu im nisam najavio brzo pronašli i presnimili mi, mislio sam da im predložim da mi to pošalju naknadno, pošto nisam iz Beograda i nije mi svejedno da svaki čas dolazim...

Ali tu je problem, jer su to desetine, možda i koja stotina megabajta , pa zato razmišljam kako da postupim ...

Poslednja izmena:
Rapidshare prihvata 200MB odjednom, a nije tezak za upotrebu, mozda ti je to najbolje onda.

Rapidshare prihvata 200MB odjednom, a nije tezak za upotrebu, mozda ti je to najbolje onda.

OK, ali i pored toga šta je potrebno, za taj FTP prenos, koliko je tu ograničenje ?

Slažem da je praktično i preko i rapishare-a i sličnih sajtova, ali da znam za više mogućnost, možda mi i to nekad zatreba

Poslednja izmena:
Za FTP ti treba neki takav server, npr. server na kome ti ili neko koga znaš hostuje svoj sajt. Takođe, da bi fajl postavio na FTP server, obično ti je potreban specijalizovan FTP program (FileZilla, Total Commander, FireFTP extenzija za FF).

Npr, vidi malo ovde: http://www.drivehq.com/ftp/

Generalno, jednostavnije je uploadovati fajl na neki fajl hosting - preporuka ide na MegaUpload (ograničenje veličine fajla: 700MB, vrlo pouzdan rad, brz download).

Poslednja izmena:
Glas za megauplaod, ako su oni uopste spremni da ti to upload-uju...

Za FTP ti treba neki takav server, npr. server na kome ti ili neko koga znaš hostuje svoj sajt. Takođe, da bi fajl postavio na FTP server, obično ti je potreban specijalizovan FTP program (FileZilla, Total Commander, FireFTP extenzija za FF).

Npr, vidi malo ovde: http://www.drivehq.com/ftp/

Generalno, jednostavnije je uploadovati fajl na neki fajl hosting - preporuka ide na MegaUpload (ograničenje veličine fajla: 700MB, vrlo pouzdan rad, brz download).

Sad znam šta je to FTP , pa obzirom na neophodne uslove nema ništa od toga. Baš bi bilo dobro imati premijum nalog na MegaUpload-u, nezavisno od ovoga nego i za druge stvari :wave:

Glas za megauplaod, ako su oni uopste spremni da ti to upload-uju...

Ako će mi dati narezani disk, nevidim zašto ne bi, to učinili za druge stvare koje mi mogu biti korisne. Lepo ću ih zamoliti. To ionako nije ništa komercijalno, a meni i ne treba u takve svrhe (to su jubilarna , periodična izdanja)

Poslednja izmena:
Baš bi bilo dobro imati premijum nalog na MegaUpload-u, nezavisno od ovoga nego i za druge stvari
Ne vidim razlog da neko kupi MU premium nalog, kad Free radi odlično!

Tepodong je napisao(la):
Ako će mi dati narezani disk, nevidim zašto ne bi, to učinili za druge stvare koje mi mogu biti korisne. Lepo ću ih zamoliti. To ionako nije ništa komercijalno, a meni i ne treba u takve svrhe (to su jubilarna , periodična izdanja)
Hm, zavisi kakav Net imaju, ali to bi moglo da potraje PRILIČNO dugo, tako da se ne bih kladio da žele da uploaduju.

U svakom slučaju, bilo bi lepo da su spremni da to urade.

Hm, zavisi kakav Net imaju, ali to bi moglo da potraje PRILIČNO dugo, tako da se ne bih kladio da žele da uploaduju.

Ali kao rar arhiva, to bi bilo prihvatljivo, 40-50 mb recimo nije mnogo, ni za lošiju vezu

Pitanje u vezi VinRAR-a. U podešavanjima, po defoltu, destinacioni folder, nije dat (to polje je prazno). Učinilo mi se da dok nisam stavio neki folder u toj "rubrici", da je on arhivu postavio na mesto prvobitnog fajla, od kog je nastala arhiva, da li sam u pravu ?

U podešavanjima, po defoltu, destinacioni folder, nije dat (to polje je prazno). Učinilo mi se da dok nisam stavio neki folder u toj "rubrici", da je on arhivu postavio na mesto prvobitnog fajla, od kog je nastala arhiva, da li sam u pravu ?
Verovatno jeste tako. Ja uvek koristim desni klik na fajl(ove)/folder(e), koji želim da upakujem, tako da sve radim preko desnog klika.

Nazad
Vrh Dno