Šta je novo?

Windows XP x64 Edition - official thread

Da li je neko od ljudi koji su se interesovali za Conexant PCI SoftV92 uspeo da pronadje XP x64 driver?
Neka pusti link svako ko moze da pomogne....Hvala.

Poslednja izmena:
@tex707

aj pitaj ga molim te ne bilo ti zapovedjeno, KOJI JE TO PROGRAM?
jer me zivo interesuje, inace 3GB switch stvarno vise ne treba.

Nov detalj...instalirao sam Win XP x64 Pro i 4GB RAM-a...niti ploca niti OS ne prepoznaju vise od 3GB, tako da sam i dalje "osudjen" na samo 3GB. :mad:

Inace, 64-bitna CATIA stvarno radi k'o blesava.

To za 3GB <>4GB mi je bas cudno, koji ti je cipset na ploci?
Si gledao u BIOSu jel ima nesto da se cacne?
Kako radi ovako ceo sistem? OK?

To za 3GB <>4GB mi je bas cudno, koji ti je cipset na ploci?
Si gledao u BIOSu jel ima nesto da se cacne?
Kako radi ovako ceo sistem? OK?

Chipset je nForce4 SLI x16.

U BIOS-u samo kao info moze da se vidi da je instalirano 4GB, a available 3GB...ima dosta setovanja za memoriju, ali za sada nisam uspeo da nadjem nista sto bi prevazislo tih magicnih 3GB. Interesantno je da CPU-Z u Win XP x64 vidi da je instalirano 4GB, cak moze da pokaze sve podatke o svakom modulu posebno.

Sistem radi OK, za sada sam uspeo CPU da dignem sa 2200MHz na 2420MHz, tj FSB sa 200MHZ na 220MHz. Interesantno je da kada podignem za jos jedan MHz (znaci na 221), ploca automatski spusta mnozilac na 10x, a clock memorije na 166MHz.

Inace, imam problema sa dva 250GB HDD-a koji su preko Serillel adaptera vezana na SATA controller..."pukla" su oba u istom trenutku, sada razmisljam sta cu sa time.

Drugi je roblem sto ne mogu da nadjem 64-bitni driver za HPT366 controller (mnoooogo star hardware), a bas bi mi dobro dosao da "tera" opticke drajvove.

Jos jedno pitanje vezano za XP x64...dva stara PATA 250GB HDD-a sam zamenio za potpuno novim WD 320GB SATAII diskovima...i situacija je uzas. Kada koristim nForce4 SATA drivere, glave na diskovima lupaju, transfer ide isprekidano...kada "ubijem" ove drivere i ostavim genericke nema vise lupe glava, ali je transfer jos gori...na jednom disku stalno varira, a na drugom je oko 6 MB/s.

U Knoppix-u diskovi rade savrseno.

Ima li neko ideju kako ovo prevazici?

tex jel si probao win 2003 x64? Taj XP te silno napati, non stop ima nekih novih problema... Mislim cisto da vidis kako radi hardware pod njim...

tex jel si probao win 2003 x64? Taj XP te silno napati, non stop ima nekih novih problema... Mislim cisto da vidis kako radi hardware pod njim...

Nisam...ne znam cak ni kakav je taj OS...sto znaci da ga i nemam...:)

Sada sam totalno sludjen, nemam gde da smestam podatke, 640GB mi zvrji prazno jer ne mogu na njih da se oslonim. Uz to mi vise ni GHOST ne radi kako valja, te ne mogu da podignem stari Win 2K sa ghosta na drugoj particiji...uzas.

Pa 2003 server je bio odlican OS (prepravkom u workstation je postajao pravo cudo), ja sam probao obican, ovaj x64 nisam... E sad moze da se desi da je instalacija XP x64 koju imas losa (malo nade)... Ali u principu nemam pojma, mislio sam da probas jos neki 64bitni win pa da vidis... Ionako imas 640GB praznog prostora pa mozes da isprobavas :) Jedino igrice nisam probao u winu 2003, ali sam vrteo 3D markove i radili su.... Neki kazu da cak i igrice mogu da se teraju na njemu...

Pa 2003 server je bio odlican OS (prepravkom u workstation je postajao pravo cudo), ja sam probao obican, ovaj x64 nisam... E sad moze da se desi da je instalacija XP x64 koju imas losa (malo nade)... Ali u principu nemam pojma, mislio sam da probas jos neki 64bitni win pa da vidis... Ionako imas 640GB praznog prostora pa mozes da isprobavas :) Jedino igrice nisam probao u winu 2003, ali sam vrteo 3D markove i radili su.... Neki kazu da cak i igrice mogu da se teraju na njemu...

Jos uvek se nadam da cu uspeti nekeko ovo da ozivim, jer moram da radim, nemam vremena za zezanje (a gubim ag nenormalno).

Win XP x64 je Corporate Edition, ne zahteva nikakvu aktivaciju. Pojma nemam da li je u redu.

640GB praznog prostora koji imam je prakticno neupotrebljivo posto nikada ne znas kada ce da zakoci kada se na njih nesto snima ili skida sa njih.

Da nems slucajno nekih hw problema sa plocom.... Mada mi tako nesto nikako ne deluje normalno. Mislim jel si probao diskove na jos nekoj ploci?

Da nems slucajno nekih hw problema sa plocom.... Mada mi tako nesto nikako ne deluje normalno. Mislim jel si probao diskove na jos nekoj ploci?

Ploca je potpuno nova...na istom kontroleru Maxtor SATA 80GB radi normalno....uz to, kada boot-ujem u Knoppix SVE (ukljucujuci i ova dva WD-a od 320GB) radi perfektno, sto me navodi na zakljucak da je HW potpuno OK.

zna li neko gde bih mogao da nadjem driver za vistu za wireless karticu d-link dwl-g520?

zna li neko gde bih mogao da nadjem driver za vistu za wireless karticu d-link dwl-g520?

Ako je 32-bit Vista, rade drajveri za XP (probao sam samo drajver, ne i onaj program). Stavise, rade i Vistini drajveri ali nece da se konektuje na secured mreze.
64-bit Vistu nisam probao, ali mozes da probas genericke Atheros drajvere za XP 64-bit.

Ja htedoh da instaliram XP 64-bit, ali sam bio grubo sasecen u pocetku.

Naime, imam jedan SATA HDD za koji mi XP 64-bit trazi flopy driver, koji imam za XP 32-bit, a koji ovde ne prolazi jer nije 64-bit dirver.

Ima li neko 64-bti driver za SATA HDD ili link?

Koja ti je ploca i koji u kontroleri na njoj?

Gigabyte VIA K8T800

PA 'e si iso na gigabajtov sajt da vidis jesu li izbacili nove drivere za x64?
Ili neki VIA-4in1 za x64?
To pogledaj na VIA-inom sajtu.

Tesko da ces s via-om uspeti.... Mislim budimo realni, pa i nVidia-i ne cveta sa 64-bitnim driverima...

Prvo sam trazio na gigabajtovom sajtu, ali bezuspesno. Sada sam nasao na VIA-inom sajtu.

Thanks.

Ti proradilo?
Kako stoji sa ACROBAT print-to-file funkcijom u x64?
Negde skoro procitah (digital ili SK) da to bas i ne ide dobro?
Acrobat 8 ili 7?

Nigde ne mogu da nadjem driver za asusov adsl usb modem ASUS AAM6000UG

Ja sam izvadio modem i TV/FM karticu. Nisam ni pokusavao da nadjem drivere za njih niti verujem da bih uspeo.

Sam Windows mi sljaka prilicno dobro, ali ima problema pri gasenju. Jednostavno se zakuca kod Windows is shuting down.

Mozda je zbog nekog pogresnog drivera.

Ljudi, da li je neko uspeo da natera 4GB da rade u Win XP X64?

Cekaj tebi ne rade????
Pa zar nije to glavna fora za x64 da mozes da imas rama koliko oces???
Koja ti je ploca u pitanju?

Da li postoji konflikt izmedju Acrobata 7.0 i x64?
Za 8.0 postoji koliko sam cuo, a dali to vazi i za ver 7.0?
Jel rade neki drugi PDF printeri?
kako se snalazite sa ovom print to PDF funkcijom?

Jel zna neko gde naći x64 drajver za Thomson TCM 420 kablovski modem?

Listen to me very carefully I shall this only once:

Acrobat 8 Professional does work but it doesn't recognize you are installing it on XP. During the install, it will ask you to insert the Windows Vista CD-ROM to find AdobePDF.dll. Use WinZip or WinRAR to find AdobePDF.dll_64 in DATA1.CAB which is included in the Adobe install files. Copy the file to your system and rename it AdobePDF.dll and point the install program to that file. The only problem I had was it set set my default printer to Adobe PDF. Once I changed it back to my normal default printer, it worked fine with all of the Microsoft Office programs.

Provereno RADI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo ako neko uspe da provali i PRINT TO PDF
trenutno samo CONVERT TO PDF radi
.

Znaci ACAD moze iz LAYOUTa, OFFICE 2003 normalno a JPGovi bez problema, samo ne moze PRINT to PDF (ovo je bitno samo za ACAD, za print iz modela, za layout najnormalnije radi za OFFice nema veze).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno