Šta je novo?

Windows XP x64 Edition - official thread

Molim za pomoc!

Posedujem "WEBSTAR EPC2100 SERIES" modem.

Ne mogu da pronadjem nikakav drajver za WINDOWS x64, a stare ne prihvata.

Da li vi imate neku sugestiju, savet.....?

UNAPRED HVALA

I ja imam taj modem i morao sam da ga povezem preko mrezne i onda radi.
Drajvere za njega za XP x64 nisam nasao.

Vi nemate srece, a PENDULA, ako ti ne javlja gresku u DM, znaci da je OK driver, proveri da li je dial-tone iskljucen i slicne gluposti.

scientific atlanta / webstar za sada nema usb x64 drajver. rešenje ste već spomenuli; preko mrežne i šljaka ok

I meni se jedino to ne svidje sto ne mogu na internet.
Modem Intel 537 DataFax V 90 Ako neko ima link ka driverima super.

Pa ako je to isto kao i Sweex Intel 537EP, onda imas na Intelovom sajtu.

Jos uvek nije izasao ni SP1 za x64.

SP1 nece ni izici, izaci ce Vista i x64 ce biti zaboravljen, iako bi ja vrlo voleo da driveri od Viste mogu da se proguraju i na x64, pa da sve radi kako treba.
Ne verujem da ce posle viste davati bilo kakvu podrsku za x64.
u fazonu "Imas vistu ako oces 64bita"

X64 mi je radio svega 2-3 sata a posle sam vratio xp, kod mene nisu bili problem deajver ali kada sam video da mi omiljena igrica Desperados 1 i 2 nece ni da cuju da rade bilo je caoooooooo!!!!!

Microsoft nece tek tako da baci XP64, oni imaju datum do kog ce podrzavati XP, i on je barem 2008.
Driveri sa Viste64 rade na XP64 u vecini slucajeva, stos je da obratno ne moze.
To sto na Rapidu ima SP2_64 znaci isto koliko i sto kod mene pise XP SP4 - ja se zezao pa napisao na tabli. Ne postoje SP3 za XP32 niti SP1 za XP64. Ko ne veruje, search.microsoft.com

Mislim da gresis jer ja po instalaciji odmah imam SP1. A za SP2 nisam cuo. Uglavnom 64bit drajvere sam sve pronasao sem za TP-Link WN551G, za nju sam morao da trazim od proizvodjaca preko mail-a i poslali su mi. Ako nekom treba nek se javi.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    28.5 KB · Pregleda: 235
Poslednja izmena:
jel ima neko informacije/iskustva kako se win64 ponasa sa zahtevnijim aplikacijama.
Recimo sa 3dsmax-om ?

Da li postoji neki skok u performansama. Mene to konkretno zanima. Ako je razlika akademska (1-2-3%) onda mi se ne isplati da prelazim.

Pustite ono "meni se cini da je slika sad bolja" ili neke slicne subjektivne impresije....dajte neke linkove ako naletite

de si rale, dobro jutro
evo ovde ima ovo sto nama treba
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=411351&highlight=x64
iskustva ljudi koji rade sa mnogo polija.
otprilike nema koje bio bas nezadovoljan.

hehe dobro jutro i tebi :)
na tom sajtu samo razglabaju oko drajvera, stabilnosti...mene zanima koliko je (ako ga ima uopste) ubrzanje u realnim aplikacijama (grafickim) nakon prelaska na 64bit.

ne bi me zacudilo da je ubrzanje 0.5% (koliko je i neka teolerancija izmedju dva pokusaja merenja):))

Vidim da se 64bit drajveri uveliko pojavljuju, moram da nadjem za modem, jedino sto mi se ne svidja je sto pravi dva program files-a (koliko sam video), jedan za 64bit a jedan za 32bitne aplikacije. To me pocetilo na Win95 i njegov "win32s" :)

Ma jok, nema tu nikakvog ubrzanja, ako i bude to ce biti jer je i sam program ubrzan, inace od 64bita mi nemamo nikakve koristi (sam pomaze brutalna sila!)
Il ce na pocetku da sakate 32bita aplikacije pa ce biti evo jel vidite koliko je ovo brzo!
....
Do nove godine bice dosta drivera zbog viste, a iz viste mogu na x64? a obratno ne?
...
Ovo je mozda i najzanimljivije
Windows XP Professional x64 Edition is based upon Windows Server 2003 SP1 (build 5.2.3790.1830), as that was the latest version of Microsoft Windows during the operating system's development, but takes Windows XP as its name.<wikipedija

Poslednja izmena:
Aha, to lepo objasnjava zasto SP1 :D

Za drivere da, iz viste ce uglavnom moci nazad (sem ako ne koriste neke Vista-only pozive, tipa display drivers, i TxFS ali ovo drugo sanse da vide obicni korisnici su nula :D), ali XP x64 -> Vista64 ne moze sem ako nisu signed.

Zone Alarm ne radi na x64 :(
Ima li neki dobar firewall na 64 bita?

Poslednja izmena:
Drugar koji se bavi CAD-om kaze da su ubrzanja prelaskom na XP 64bit dramaticna. Doduse, instalirao je CAD program koji je specijalno optimizovan za 64-bitni OS. Uz to, postoji i neka prica da sada RAM od 4GB i vise radi bez nekog 3GB switcha bez problema, ali mi to nije bilo bas najjasnije.

cekajte polako......

@gadafi
to je odlicna vest, jer sam bas juce razmisljao kako bi radio da nema toga!

@tex707

aj pitaj ga molim te ne bilo ti zapovedjeno, KOJI JE TO PROGRAM?
jer me zivo interesuje, inace 3GB switch stvarno vise ne treba.

@tex707

aj pitaj ga molim te ne bilo ti zapovedjeno, KOJI JE TO PROGRAM?
jer me zivo interesuje, inace 3GB switch stvarno vise ne treba.

Nema potrebe da ga pitam, to je program koji i ja koristim...CATIA, konkretno on koristi verziju V5R16 64bit. Ja sam jos uvek na 32-bitnoj, ali ocekujem prelazak na 64-bitnu ovih dana.

Poslednja izmena:
DScaler! Evo drivera koji omogucava da DScaler radi lepo u XP64, meni bitna stavka.
http://www.icosahedron.de/win64/DScaler.html

Probao sam ovo i radi, ali ne mogu da kazem lepo. Imam karticu sa SAA7134 cipom i koristim neke Terratecove drajvere - beta verziju. DScaler prikazuje sliku nekako mracnu, sa prenaglasenim bojama. Medjutim, ako izaberem da jedan frejm snimi u fajl, ta slika je normalna.
Probao sam i 32-bitni Fly2000 TV. On se nesto buni da ne moze da prepozna drajver i kaze da ce da koristi nekakav genericki. Kod njega je slika dobra, funkcionise snimanje videa, nece da snima zvuk kada se ukljuci da koristi AD konvertor za zvuk iz TV kartice. Ima problema sa automatskim memorisanjem stanica (kada rucno podesim frekvenciju - radi)

Molim za pomoc!
Da li je neko nasao ili pokusao da nadje driver 64-bitni za Pinnacle PCTV, pa da mi baci link?
Hvala unapred, pozz!!!

HP Driveri

Kako rade HP pljuckavci pod x64?
Na HPu sam skino drivere, beta verzija, jel probao neko?
Konkretno mislim na one all-in-one jeftine serije...1410 itd....
Da li moze i kakav je kvalitet ako se recimo skenira iz win drivera?
Jel moze win direktno da stampa na stampac (ako mi driver ne proradi kako treba, sa nekim "difoltnim")?

Kako rade HP pljuckavci pod x64?

Instalirao sam HP-ove beta drajvere i stampac 5150 radi bez problema. Jedino ne postoji nikakav program za kalibraciju, provere nivoa mastila i slicno, sto postoji u okviru Printer Assistanta u x32 Windowsu. U stvari, postoji u podesavanjima za drajver neki "Service" tab, koji bi trebalo to da radi, ali kod mene prijavi gresku prilikom startovanja.

Pretpostavljam da misliš na njihov drajver za RC1. Meni uopšte ne šljaka sa PSC 1510; prikačiću 1315 mada mislim da ni on neće proraditi.

Pretpostavljam da misliš na njihov drajver za RC1. Meni uopšte ne šljaka sa PSC 1510; prikačiću 1315 mada mislim da ni on neće proraditi.

Ovde se ne pominje RC1. Pise "Microsoft Windows x64", kao operativni sistem, a kod drajvera pise "HP x64 Beta Driver for Inkjet Printing Products"

Nazad
Vrh Dno