Šta je novo?

Windows XP x64 Edition - official thread

Ima li drajvera za CANON LBP 2900 laserski stampac?

Jedna (korisna?) informacija za one koji planiraju da pređu na Vistu 64 : Proverite da li vam štampač radi na njoj. Moj HP 710C iako ga pomenuta vista pronalazi i instalira drajver, on NE RADI!! Navodno HP još nije napravio funkcionalni drajver za dotični OS. I još jedna napomena: navedeni štampač lepo radi da XP-u i Visti (oba 32-bitna).

sto se tice OSa, ako imas 2GB i ne treba ti vise (u narednih godinu recimo a videces ako treba a za normalnu upotrebu tih programa i ne treba) uzmi XP SP2 i ne gledaj dalje nista vise.
Ako kojim cudom imas specificnu potrebu za OS x64 (osim podrske za 4GB+ rama i ne postoji prednost), pogledaj sajtove proizvodjaca svog HW i vidi da li imaju drivere, neki, HP recimo, potpuno stabilne drivere i dalje nazivaju "beta", cisto da se ne zbunis.
Ako ih nema, nece ih NI BITI, bice za vista x64, ali XP x64 nece.
Tweakova po netu ima al to ti je smaranje i cimanje i niko ti ne garantuje da li ce ti raditi i kako.
Vista ti ne donosi ama bas nista sto bi utacalo na tvoj zivot bilo kako, osim mogucih problema, kojih jeste sve manje ali i daleko vise nego sto mozes da imassa XP SP2

Drugim recima - koj' ce ti djavo 64-bitni Windows? Ako slusas muziku, gledas filmove, surfujes internetom, radis u Photoshopu i sl. i snimas filmove sa tv-a, konvertujes u dvd, onda ti je veca muka da nadjes drajvere i eventualno neki program za x64 nego sto ces nesto i da dobijes u brzini (a i to je vidim pitanje da li ces). Po meni je glupo da tu trcimo za 10-15-20% ubrzanja, program brzo odradi posao a mi tek posle 15-ak sekundi sklonimo pogled sa utakmice, pogledamo monitor i kazemo "A, zavrsio je..".

Pozdrav ljudi, interesuje me da li je ovaj xp 64 drugaciji kada se ubacuje ili je isti kao i stari...
Trebao bih ovih dana da nabacim novu masinu ali ne bih da mi oni ubacuju win jer brate mnogo skupo, pa sam resio ja da ubacim. E sad ima li kakve razlike prilikom instalacije ili nema?

Nema nikakve razlike prilikom instalacije a i isti je potpuno, osim sto ti nesto nece raditi mozda (stari 16bitni programi, proveri uredjaje koje imas da li imas sve drivere za njih)

Nema nikakve razlike prilikom instalacije a i isti je potpuno, osim sto ti nesto nece raditi mozda (stari 16bitni programi, proveri uredjaje koje imas da li imas sve drivere za njih)

Aj iskreno mi recite jel valja prelaziti na 64 ili da ostanem na starom ako vec nema neke velike potrebe za 64?

Ako nemas 4GB+ vise rama, cuti k***aj i brzine menjaj!
Osim tog rama nista nema extra na XP x64!
A i da je stabilniji jeste vala, a i da pola drivera nema (i nece ih nikad ni biti jer skoro pa van podrske jos malo zbog viste x64), i to je istina.

Jel vam radi Cablovski modem Motorola sb5100 u visti x64?

D-link dwl-510

potreban drajver za dwl-510 vajrles karticu za x64 vistu, imali ko?

asus WL-138G V2

Pozdrav drustvo,

imam xp x64 al nemogu da nadjem drivere za wirless karticu WL-138G V2 trazio sam skoro na netu i nadjem drivere za skoro sve modele al za ovaj ne. pa ako ko moze pomoci hvala? trenutno koristim vistu 64 ultimate i veoma je dobra ima drivere sve samo malo mi racunar sporije radi jer imam samo 512 ddr-a :mad: :)

Drugar hoće da pređe na XP SP2 x64 da bi iskoristio svih 4GB RAM-a (Neće Vistu x64 ni pod razno), pa me zanima da li će se Beotelov ADSL SAGEM F@st 800 modem instalirati i raditi bez problema?
Za ostalo ćemo lako - kad radi internet - nema zime ;).

Poslednja izmena:
Hvala, to mi je bilo najbitnije. Ostatak mašine će biti skroz nov i postoje drajveri za XP x64. Samo sam hteo da se osiguram da imamo internet neposredno pošto instaliramo Win da ne bismo upali u ćorsokak oko nekog problema. (Bez neta ko da si slep).

ja taj sagem nisam mogao da instaliran na P5B deluxe (32bit), tj. instaliram ga ali nece da radi.
Nakon celodnevnog petljanja sam zamenio modem u beotelu za Thomson Speedtouch i sve je proradilo bez problema
I ja sam takodje modem dobio od Beotel-a i kad sam ga vracao lik mi je rekao da uglavnom radi ali da postoje razlike u firmwerima...po netu sam nasao da postoje problemi zbog toga sto plcoa "vidi usb postove kao hub-ove" ili tako nesto...nisam ulazio u stvar...cisto napominjem

Na kompu iz potpisa se samo igram. Zelim da stavim jos 2Gb ddr2 a vidim da bi jedino to proradilo -mozda- u XP 64 ( vista ne dolazi u obzir). Da li je to jedino resenje? Da li je to dobar izbor za igranje?

ljubisa03

Nema potrebe za jos 2x1GB RAM-a igrice ce ti raditi potpuno isto kao i do sada.
4x1GB radi samo na x64 & naravno mora i ploca da podrzava.

Koristim vistu x86 + SP1 instalirano je 4GB ram-a vista vidi sva 4GB ali realno koristi 3GB ram-a, na visti x64 koristi se sav raspoloziv ram ali problem su mi trenutno drajveri za D-link DWL-510 wireless karticu.

S obzirom da sam pre 4 meseca 2x1GB platio 82 eura neka sada uzmem 2x1GB za 38 eura i ako ce winXP x64 koristiti samo 1GB od 2GB meni svejedno.Ploca podrzava do 4GB i ima 4 slota za dual. Samo me interesuje dali se realno dobija neko ubrzanje jer ne znam koliko novi naslovi igrica iskoriscavaju 64 bit? Sa drajverima i programima mislim da necu imati problema jer sve ostalo sto radim radim u druga dva racunara (SkyStar2 itd) ... isto vazi i za softver

Ako ti nije problem kupi 2x1GB kasnije ce sigurno znaciti za x64.

PozZ

@okmijun :

Vidim da imaš 8GB RAM-a, da li se sva ta memorija može iskoristiti u XP x64 ? Ortak bi da instalira isto 8GB u kombinaciji XP x64, on radi u Adobeovom CS programskom paketu - pa ptretpostavljam da mu je količina memorije na prvom mestu. Čime se ti baviš? Ako imaš neko iskustvo sa Adobe CS, ili savet . . .

@okmijun :

Vidim da imaš 8GB RAM-a, da li se sva ta memorija može iskoristiti u XP x64 ? Ortak bi da instalira isto 8GB u kombinaciji XP x64, on radi u Adobeovom CS programskom paketu - pa ptretpostavljam da mu je količina memorije na prvom mestu. Čime se ti baviš? Ako imaš neko iskustvo sa Adobe CS, ili savet . . .

Za 8GB ploca treba da moze da ih prepozna, mada sada bi sve makar u teroji trebalo da citaju 8GB, sam Xp x64 ih lepo vidi i radi sa njima OK.
Meni je inace tih 8GB zatrebalo par puta i posle sam ih ostavio. Sto se tice Adoba, PS cita ja mislim cca 2.75GB i ni makac dalje. Mozda preimer ili AE citaju vise al nisam siguran. 8Gb ne znam koliko ce iskoristiti sa Adobom, za CAD/ CAM je zakon, ako nista drugo mozes da imas otvoreno milion projekata i da kopiras odakle ti sta treba i da ne mislis puno o poligonima.
Tamo gde mu za PS treba vise rama od 4GB, tu je vec HDD usko grlo, pa mozda bolje da vidi neki RAID da ubrza HDDove. (PS se razbija od citanja i pisanja po HDDu).
Problem jesto samPS ne vidi vise od 2.75GB cak i PS CS3, nemam pojma sto, al tako je.

Hvala na objašnjenju, i meni je bilo čudno da za 2D grafiku treba toliko memorije, al opet, ne bavim se time, pa nisam upućen.

Hvala na objašnjenju, i meni je bilo čudno da za 2D grafiku treba toliko memorije, al opet, ne bavim se time, pa nisam upućen.

Sad videh CS3 moye da guta do 3.2GB rama, CS3 je mogoa do 2.75GB

Vista mi s vremena na vreme izbaci plavi ekran smrti sa porukom "dumping physical memory to disc" izbroji od 0 do 100% na brzaka i resetuje računar.

Zašto se ovo dešava, kako da sprečim restartobanje računara?

Je li konacno izasao neki firewall za Vistu x64?

Ima: Comodo Firewall Pro v.3xxx

pise da je za vistu x86\64

E da, koristim vistu 64 ( sa SP1 )vec nedelju dana, a pre toga sam vistu 32, i veoma sam zadovoljan.....ali nisam primetio neko ubrzanje u odnosu na 32 bit-a. Osim 4gb rama ,koje su jos prednosti? Da li ima programa za 64, kao enkoderi , riperi i sl.?

P.S. Mislim da mi WinAVI 9 radi dosta brze nego na 32, a auto GK radi isto ( verzija 2.20).

Poslednja izmena:
Da li je neko resio problem sa driverom za TV karticu???

Nikako ne mogu da nadjem driver za Asus 7134... DA li postoji bar neki program s kojim bih mogao da gledam TV pod XP64...??

malo hitno...

samo jedno pitanjce... na hard od 500GB sam inst, winXP32 spIII(C - 50GB), winXP64 spI(D - 50 GB) i samo me zanima da li je neko imao problema sa gazenjem sveze instalacije xp64spI sa update-om SPII ... upravo sam je skinuo sa net-a... *** da sam znao da mi je instalacija zastarela sam bi je slipstream-ovao, ali sta je tu je...

hvala na brzim odgovorima unapred...

p.s. veoma mi je bitno da xp64 stabilno radi jer ce sluziti kao pomocni sys za rendering i 3d modele...

Poz :wave:

Poslednja izmena:
re

Da odgovorim sam sebi ... Radi besprekorno i bez ikakvih problema i kad se pregazi sa sp2... :d

Vrh Dno