Šta je novo?

Windows XP x64 Edition - official thread

E a ja sam ga ubacio u Daemon pa sam kopirao sve u poseban folder i odatle rezao na disk.Nisam toliko glup da narezem ISO na disk :)

:laugh:
ni to sto si uradio nije mnogo pametnije od rezanja iso fajla da data disk :bottle:
tako si dobio ne-bootabilni cd

Ma nije valjda,a jesi ti procitao da sam ga narezao i kao data i kao butabilni,znas u neru imas opciju da rezes boot cd.Nego jesi ti ovde dosao da zaje..vas ili da pomognes u resenju problema?

Poslednja izmena:
@moca87: Trebalo je da odaberes da rezes image pomocu burn image opcije kao sto ti je user gadafi rekao, ovako kako si uradio neces dobiti butabilan disk jer ti za nero kada pravis butabilan disk treba ti obicno img fajl od koga pravis boot disk i ako njega nemas on ce disk narezati, ali od butovanja nece biti nista.

Znaci resenje je da rezes image pomocu te opcije pa ce da radi.

Poslednja izmena:
Ma nije valjda,a jesi ti procitao da sam ga narezao i kao data i kao butabilni,znas u neru imas opciju da rezes boot cd.Nego jesi ti ovde dosao da zaje..vas ili da pomognes u resenju problema?

Zasto jednostavno, kad moze komplikovano...
OK, svaka cast na inventivnosti... mountovati u d-tools, kopirati fajlove na hd... praviti boot data cd iz nera uz pomoc boot diskete... a sve to da bi se izbegao tamo neki "recorder -> burn image" (koji btw. ne ujeda, ne eksplodira cd od njega, a ne moze se dobiti ni virus ako ga pritisnes) :p

Zasto jednostavno, kad moze komplikovano...
OK, svaka cast na inventivnosti... mountovati u d-tools, kopirati fajlove na hd... praviti boot data cd iz nera uz pomoc boot diskete... a sve to da bi se izbegao tamo neki "recorder -> burn image" (koji btw. ne ujeda, ne eksplodira cd od njega, a ne moze se dobiti ni virus ako ga pritisnes) :p

A sta ces,pogresi covek,sad skidam opet image sa neta pa se nadam da cu uspeti.:)

Onaj sto sam prvi spominjao imam narezan,ali za taj se moze reci da ne radi,a ovaj sa M$ sajta,obrisao sam image.

Ne mogu da nadjem drivere za zvucnu Realtek,za TV kartu nisam ni probao,znam da ce biti malo teze,a za sve ostalo imam.Na realtekovom sajtu ima drajvera ali ni jedan nece,cak sam probao i one za vistu64 ali ne rade.

Ne mogu da nadjem drivere za zvucnu Realtek,za TV kartu nisam ni probao,znam da ce biti malo teze,a za sve ostalo imam.Na realtekovom sajtu ima drajvera ali ni jedan nece,cak sam probao i one za vistu64 ali ne rade.

A zasto lepo ne dignes ruke od tog 64-bit? Sta ce ti?

Hteo sam da probam kakav je,moram priznati podize se brze od obicnog xp-a,ali izgleda da ce na tome i da ostane.

Pa ne znam,obican XP mi nikad nije palio na prvu crtu (zmiju),mada ovaj 64 sad pali na neku 5-u crtu,a dobro,moracu i dalje da vozim XP,hteo sam da probam ovaj,ali kako da ga probam kad nemam zvuk,bas sam se nadao da ce da radi ali ***.Da ovaj XP 64 nema toliko problema ja mislim da bi bio bolji od viste.

Moco ja imam istu integrisani audio cip i zvuk mi radi kao podmazan pod win xp64bit.
Probaj ove 1.65 drajvere:
http://www.realtek.com.tw/downloads/ pa idi na High Definition Audio Codec.

Ma skinuo sam taj,ali mi fali HD audio Bus driver.

Probaj da pre same instalacije drajvera pokrenes fajl koji ti se nalazi <putanja_do_drajvera>/MSHDQFE/Win2K3/us/kb888111srvrtm.exe i restartuj racunar i posle toga pokusaj da instaliras te drajvere.Ako ovo ne uspe onda deinstaliraj drajvere pa tek onda ponovi ovaj isti postupak.

Mada meni je uz cd uz plocu dosao drajver koji je sadrzao ovaj MS patch za HD audio pa je prvo njega instalirao pa onda tek drajvere i tada radi.

Ne moze ni to,kaze da je za "diferent hardwer platform".

Proradilo je,a kako ne znam,mozda je skinuo update za win pa zato,ali svejedno,ne zelim da znam,bitno da radi.:)

Jel' zna neko kako naterati Audigy SE da pušta stereo na svim kanalima (7.1)? Drajveri i aplikacije za Stereo upmix sa XP-a ne rade a za Vistu postoji samo drajver. U control panelu nema te opcije. Ista stvar je i na x86 i na x64.

nego , jel moze negde na netu da se nadje XP 64 za download ?

Proceprkaj po M$ sajtu, trebalo bi da je 6 meseci zvanican trial za x64 XP.
Pre je bio za downlaod ne znam da li i sad.

Jel moze SAGEM ADSL modem da radi na x64?
Nisam naso driver za x64 vec su svi driveri za win pod jednim.
Jel uspelo nekom?

Je li konacno izasao neki firewall za Vistu x64?

Jel zna neko gde mogu da se nadju driveri za MX500 misonju za XP x64?

Pitanje

Da li postoji bilo kakva efikasna alternativa za rezanje pod winxp x64 a da nije nero.

^
skoro sve zivo reze pod XP x64
samo stavi dobre/nove drivere za chipset

Treba mi hitno 64-bitni drajver za TV karticu Terratec Cynergy 600TV, jel zna neko gde ima da se skine, a da radi pouzdano i da nije beta verzija.

Ako neko pritom ima i iskustva sa tim drajverima, molio bih da mi to kaže. Hvala.

Veliki pozdrav svima.
Vec neko vreme posmatram odgovore na temu x64bit xp-a i nailazim na vrlo razlicite impresije. Potrebna mi je pomoc u izboru OS-a jer vec postajem izgubljen u ovom haosu informacija kompatibilnih i nekompatibilnih drajvera i aplikacija. Trenutno zivim u Juznoj Koreji i pre par nedelja sam kupio nov komp ali nikako da instaliram OS koji je u redu. U pitanju je amd x2 64 4000+, mb asus m2n-x, geforce 8500gt, 2gb ddr2 rama, 250gb sata2, monitor 19" jako kvalitetan i neko kinesko 400w kuciste - sve za oko 700$. Moj posao na kompu se vezuje za graficke aplikacije: adobe, corel, autodesk...i jednostavno ne znam, ali nemam pojma koji windows da instaliram. Trenutno pikam na xp x64 jer mislim da ce mi on doneti najbrze rendere u mayi i najbrzi rad u adobe-u. Medjutim, sam windows mi je nekako cudam ili sam ja istripovao samog sebe. Na primer kada kliknem na dugme start u windowsu onda iskoci onaj poznati prozor na kom se nalazi shortcut za 5 poslednjih programa koji su korisceni, all programs dugme i slicno. E pa meni je taj prozor sa tih 5 poslednjih programa uvek potpuno prazan / beo, iako je ukljucena ta opcija po difoltu. Zatim, instalirao sam najnovije vga drajvere sa nvidia sajta jer instalacioni cd koji sam dobio uz komp uopste ne podrzava x64 Os. I za divno cudo, kada ukljucim nvidia control panel preko ikonice koja se nalazi u donjem desnom uglu u system tray, prozor mi je beo i moram da kliknem na neku od ponudjenih opcija da bi mi se pojavila slova. Znaci nesto nije dobro instalirano definitivno. I na kraju, portovi za misha i tastaturu na ploci sa zadnje strane uopste nece da rade pa moram da ih ukljucim u obicne usb portove; kao ni jack-ovi za zvucnike (slusalice) i mikrofon na predjoj strani kucista takodje nece da rade, iako je sve propisno povezano. Kada sam prvo instalirao xp 32bit kada sam kupio komp, svi ti portovi su lepo radili. A sada kada ponovo instaliram taj isti xp 32bit verziju posle ove 64bitne, ti portovi ponovo nece da rade sto je vrlo cudno.Dali to ima veze sa verzijom biosa?! Ali kakve to opet ima veze kada je sve radilo na pocetku odlicno?

Ako imate neko misljenje u vezi sa ovim, molim vas da to podelite sa mnom. Hvala.

Sto se tice portova ne znam, ali sto se tice OSa, ako imas 2GB i ne treba ti vise (u narednih godinu recimo a videces ako treba a za normalnu upotrebu tih programa i ne treba) uzmi XP SP2 i ne gledaj dalje nista vise.
Ako kojim cudom imas specificnu potrebu za OS x64 (osim podrske za 4GB+ rama i ne postoji prednost), pogledaj sajtove proizvodjaca svog HW i vidi da li imaju drivere, neki, HP recimo, potpuno stabilne drivere i dalje nazivaju "beta", cisto da se ne zbunis.
Ako ih nema, nece ih NI BITI, bice za vista x64, ali XP x64 nece.
Tweakova po netu ima al to ti je smaranje i cimanje i niko ti ne garantuje da li ce ti raditi i kako.
Vista ti ne donosi ama bas nista sto bi utacalo na tvoj zivot bilo kako, osim mogucih problema, kojih jeste sve manje ali i daleko vise nego sto mozes da imassa XP SP2

Poslednja izmena:
Molim za pomoc!

Posedujem "WEBSTAR EPC2100 SERIES" modem.

Ne mogu da pronadjem nikakav drajver za WINDOWS x64, a stare ne prihvata.

Da li vi imate neku sugestiju, savet.....?

UNAPRED HVALA

Si nasao drivere?
Mrezna mi crkla pa ostaje USB kao konekcije?
al mrka kapa za drivere od webstara

Nazad
Vrh Dno