Šta je novo?

windows XP file manager muka :(

• Začetnik teme Začetnik teme gx-x
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Imam sledeci problem - kad u folderu sa slikama otvorim neku sliku (double click ili kroz file dialog, ne mora biti slika uopste moze bilo koji fajl) nakon zatvaranja aplikacije koja je otvorila sliku (acdsee recimo) windows mi deselektuje taj fajl i vraca me na pocetak foldera. Ovo mi je posebno iritirajuce kad recimo ocu da uplodujem neku sliku na net, pa kopam medju 100 slika i nadjem onu koja mi treba, kad sam skonto da sam je nasao i zatvorim acdsee, win me vrati na pocetak foldera i deselektuje fajl, onda moram ponovo da trazim koja je ako nisam zapamtio tacan naziv :wall:

Ima li ovome nekog leka (nemojte one predloge "predji na Mac" isl. molim vas) ili neka zamena za njegov file open/save dialog box ?
Regularni explorer sam zamenuo Directory Opusom 9 i veoma sam zadovoljan kako to radi, ali zelim sad da resim nekako i open/save fajl dijalog, ako je moguce.

Unapred hvala na odgovorima !

Nisam te baš najbolje skapirao da li tražiš lek za dotični program ili za bilo koji FM u XPu!

kad udjem u folder sa 200 slika, odem negde na sredinu, otvorim sliku sa acdsee, izadjem iz acdsee, windows vrati stanje foldera na pocetak, dakle "premota ga" i deselektuje fajl koji sam gledao. Treba mi resenje za to.

Stavio sam Opus 9 i on radi posao kad zamenjuje explorer, ali on ne moze da zameni open/save file dialog box, a u doticnom problem i dalje postoji, dakle stalno mi premotava folder na pocetak. Ne znam kako da objasnim. :S:

Total Commander nema tih problema 😀

Probaj:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem
NtfsDisableLastAccessUpdate podesi na 1. Reboot.
Moguce je i da imas neki background crap (citaj: AV) koji nesto svrlja po folderu, pa ti se cini da je do otvaranja slike..

@alfaunits:

upravo probavam, ali nemam taj entry tamo, probacu da ga dodam. Inace, ne mora biti slika, isto se desava ako recimo otvorim txt fajl :S:

@Dandy:

Totalno masis poentu, ako odes na imageshack da uplodujes sliku i stavis "browse" oce ti se otvoriti total commander ? Nece. Dakle nista mi nisi rekao, a i D. Opus je avion za total comm. Topla preporuka 😉 Ljudi rade software jod od amige, tad su i izdali prvi DOpus, a i dan danas u DOpusu postoji par caka sa amige, ali to je za neku drugu temu...

edit:

hvala alfaunits, resilo mi je problem sa svime osim sa otvaranjem preko acdsee-a, u prevodu za ovo sto je ostalo acdsee je krivac, moracu da nadjem neki drugi app za pregledanje fotki :S:

Poslednja izmena:
Aha, nisam potpuno ukapirao iz prvog posta.
Ja ionako uvek prvo iskopiram sve slike koje ću upload-ovati u neki temprorary folder, tako da ih ima ograničen broj i nije teško naći pravu.

ma da, i ja moje trpam u temp folder, ali je taj temp folder nekako prerasao u storage folder i sad ima preko 400 slika 🙂

Proveri da ACDSee u podesavanjima ne menja nekako file... nemam ideju kako, ali ***...
(ili mozda menja thumbs.db ili ako ima neki svoj cache za slike?)

verovatno je to bilo u pitanju sto se njega tice. Zamenuo ga je IrfanView i sad je sve ok + onaj tvoj registry fix i ja happy 🙂 Samo da nekako nateram irfan da koristi normalnije keystroke-ove za za full screen/full image/fit to screen i sve ce biti super !
Hvala jos jednom :wave:

Nazad
Vrh Dno