Šta je novo?

Windows x64

Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
320
Da li ga vredi instalirati,i ako ga neko ima kako radi tj.da li na njemu sve radi

Не знам да ли све ради 😉 али све што ја имам инсталирано ми ради. Мало сам се мучио око драјвера за GeForce 8500GT, јер ми са најновијима не ради Сауербратен (пуцачина), али инсталирао сам старе неке и сад ради без проблема... Што се осталог софтвера тиче, нисам имао неких проблема...

ja sam ga danaz prvi put instalirao i mogu ti reci da sam razocaran
primetio sam da je bas nestabilan a svi su ga hvalili kako je brzi.......
sta znam, to je verovatno bilo do drajvera........ od programa mi je sve radilo (igrice nisam probao)
ali npr desi se da izace BSoD, ili da pukne generic host process ( cak i posle instaliranog patch-a)...
mozda nije do sistema vec samo da sam pokupio losu verziju/modifikaciju sa neta

Па онда шта знам, ако ти је баш због нечега потребан шесдесетчетворобитни икс пе онда га задржи, а ако не, можеш без проблема и три'есдвобитни, претпостављам да ће бити употребљив још годину-две...

Po meni Vista SP1 X64 sa 4 GB RAM-a radi veoma slicno brzinski kao XP SP3 x86 sa 1 GB RAM-a (slicna konfiguracija, razlika samo u RAM-u). Uporedjivao sam ove 2 moje masine. Prednost je sto na Visti imam jos slobodno oko 2.5 GB RAM-a, ako mi treba. Stabilnost je identicna, oba su rock stable. Prva stvar koja nije htela da radi pod 64 bitnim OS-om je bio AutoCAD (32 bitni) pa sam pojurio 64 bitni i radi perfektno. Probao sam par igrica, i jedino mi je NFS Undercover iz nekog razloga odbijao instalaciju pod 64bit OS-om.

+1 za Vistu x64 SP1, radi super na konfi iz potpisa ... moram samo da dodam da velika vecina programa (barem koje ja koristim) su i dalje 32bit ... ali sam OS radi super

Ја бих закључио да ако неком рачунар треба ради игрица, интернета, филмова, музике, да лепо инсталира 32bit икс пе, а ако му треба за нешто за шта је потребно 4 и више гига рама и што уме да искористи шездесетчетворобитни процесор да инсталира било икс пе, било Висту шездесетчетворобитну...

+1 za Vistu x64 SP1, radi super na konfi iz potpisa ... moram samo da dodam da velika vecina programa (barem koje ja koristim) su i dalje 32bit ... ali sam OS radi super
+1😉koristim je odavno i nikakvih problema nemam,a cini mi se da i malo brze radi od iste al u x86(32) varijanti

Poslednja izmena:
Na poslu imam XP x64, sve radi kako treba, mashine se uopshte ne gase mesecima (renda se non-stop neshto 🙂), tako da ne znam o kakvoj nestabilnosti je rech... Interesantno je da Vista x64 ponekad renda brze nego XP x64 u 3ds max-u.

naravno da vredi

Da li ga vredi instalirati,i ako ga neko ima kako radi tj.da li na njemu sve radi

jedini programi koje su zahtevali da im instalacione verzije budu 64bit jesu 3Ds Studio Max i poneki sitan software poput onog za printer ili scanner. Inace, po mom misljenju,
odlican operativni sitem, jer kao prvo procesori koji su u NATIVE-u 64bitne arhitekture imaju mogucnosti da rede u full-u. Sto se ram memorije tice kod 32bitnog sistema Windows XP ne vidi preko 3.5GB ram memorije a kod 64-ke moze da vidi do 128GB ako me secanje dobro sluzi. U svakom slucaju Win XP 64 bi trebalo da koristi osoba najpre koja zeli da u svoju masinu stavi 4 ili vise GB ram memorije, te da bi je Windows registrovao i koristio, potrebno je instalirati ovu verziju WIN-a.
:type:

Pomozite i meni!

Mene zanima da li je x64 nesto brzi i bolji u igrama, u odnosu na x86? Imam x64, ali sam prvo hteo da vidim vase misljenje/iskustva... :smash😀a li bi dobio nesto u novim igrama u odnosu na xp sp3 ili vistu 32?:wave:

Ja sam primetio da mi je GTA IV bolje radio na Vista x64 nego na XP x86. I sad koristim Vista x64 OS i nemam nikakvih problema.

Mene zanima da li je x64 nesto brzi i bolji u igrama, u odnosu na x86? Imam x64, ali sam prvo hteo da vidim vase misljenje/iskustva... :smash😀a li bi dobio nesto u novim igrama u odnosu na xp sp3 ili vistu 32?:wave:

Win XP x64 je uglavnom pravljen za profesionalnu upotrebu (pod programe kao shto je 3ds max x64 i Maya 3d slichne), tako da verovatno necesh nishta dobiti u igrama prelaskom na njega... Bolje je preci na Vistu x64 ili Windows 7 x64 kada se pojavi.

Kako ste vi namestili da vam radi 64 bitni sistem? Ja sam krenuo da ga instaliram i zavrsilo se formatiranje, (cini mi se i instaliranje mada za ovo nisam siguran) i kad mi je izasao onaj crni ekran da izaberem koji cu sistem (od trenutna 2) i ja izaberem 64 i nesto mi je ispisalo posto sam bio iznerviran nisam ni zapamtio. a video sam u biosu da ima nesto da se namesta 64 i 32 bita ( ne znam sad tacno sta). sutra cu instalirati opet ako budem imao vremena, pa ako neko ima neki mudar savet bilo bi super. I jel cu dobiti nesto sa prelaskom sa 32 bitnog win experiance na 64 bitni.....mislim za gaming (mada samo igram igricu za koju ti treba 128 mb rama i 800 mhz proc) ako resim da igram neku jacu igricu ili za neke jace programe.
Edit: HPET opcija mi je na 32 bita, ne znam za sta sluzi jel mozda zato ne mogu da pokrenem 64 bit verziju XP? (ako sam odvalio nesto molim bez smejanja 😀 )

Poslednja izmena:
99.9% igara je 32 bita, a i xp x64 nije optimizovan pod igre. I da, bez 4 Gb RAMa nema smisla instalirati x64 sistem...

Ja ovih dana isprobavam WIN7 64bit i mogu reci da sam jako zadovoljan.Pre toga sam koristio Xp x64.Ako imas 4GB+ RAM obavezno 64 bitni OS.Najgora varijanta po meni Vista 32 bit.

Koji Service pack za 64-bit_nu verziju XP postoji trenutno?

Windows XP Professional x64 SP2 - Volume/Corporate Release Date 2007

Poslednja izmena:
vredi

:type:
po mom misljenju iz iskustva mogu reci da win xp64
bolje radi od 32bit-nog istema ali ja sam ga koristio
kad sam radio neke projekte u max-u s tim da sam
morao da instaliram 3ds max sa 64bit - nim instrukcijama.

Windows XP x64 traži da se skine Service Pack za Windows 2003 Server, tako da obratite pažnju na to... I to je čini mi se SP2.

99.9% igara je 32 bita, a i xp x64 nije optimizovan pod igre. I da, bez 4 Gb RAMa nema smisla instalirati x64 sistem...

Ja vec duze vreme vozim XP x64 a igram se poprilicno, sve radi savrseno. A sledece igre se native x64 (lista je iz 2006. godine).

Half-Life 2
Lost Coast
Bet On Soldier: Blood Sport
Codename: Panzers (Phase one)
Colin McRae Rally 2005
Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Far Cry
Fahrenheit
Shadow Ops: Red Mercury
Unreal Tournament 2004
WWII Tank Commander
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Dreadnought

Plus Crysis. E sad ono sto igram u poslednje vreme i radi bez greske je Gears of War, Fallout 3, King's Bounty, Colonization, DoW: Soulstorm... ma nisam naleteo na igru koja ne radi.

Programi koje svakodnevno koristim su AutoCAD 2008, 3DMax09, PS CS3, Revit....

Nisam zazalio ni trenutka sto sam presao na XP x64 SP2

Evo od juce zadovoljan korisnik

Jedina mana
nema nigde drivera za canon i-sensys LBP-2900

Prilozi

• xp64.webp
    xp64.webp
    52.9 KB · Pregleda: 76
Ako se ima 4gb rama i vise onda vista 64 ultimate...ja je koristim i prezadovoljan sam, a koristim je bas za igre i radi mi bolje od xp-a 32bit, nekako sve leti....nisam imao problema ni sa jednim programom niti igrom, sve radi kao podmazano.

Nazad
Vrh Dno