Šta je novo?

Windows startup

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Zanima me koji je program dobar za kontrolu aplikacija koji se podizu zajedno sa windows-om,znaci da iz tog programa mogu da iskljucim pokretanje nezeljenog aplikacija prilikom paljenja kompa

Na primer CCleaner?
Imaš opciju Startup (ako se tačno tako zove) gde možeš da onemogućiš pokretanje aplikacija zajedno sa pokretanjem Wina.

Poz

Startup CPL, izvanredan-mali-besplatan program za kontrolu startup programa. Dolazio je u paketu Autopatchera, mada sigurno može da se nađe preko Google-a.

Dobro freeware rešenje je i Starter.

Najjednostavnija opcija za WinXP je
Start>Run>msconfig

U tabu Services imas imas procese koji ce da se upale kad upalis komp... stikliras Hide All Microsoft Services i onda ce ti ostati samo naknadni procesi koje si dobio tako sto si instalirao dodatne programe...
U tabu Startup imas dodatni pregled programa tj aplikacija koje se pale ili u pozadini ili da su vidljivi... ali i ovde ima uvek nesto sto moze da se iskljuci

Tuneup utilities 2008
System Mechanic
Vista manager

<Rio_da> svaka chast. ne znam odakle ljudima ideja da trpaju softvere za sve shto im padne napamet, kad poneko reshenje ima i vindouz.

regcure isto ima tu opciju, a on je must have na svakom XP-u.

Ima windows i paint sto ne znaci da ne treba photoshop

msconfig kucaj u run i to je to... bolje tesko da moze...

Ima windows i paint sto ne znaci da ne treba photoshop

promptovanje startup programa u bilo kom drugom programu, i msconfig se ama bash ni po chemu ne razlikuju, overish shta ocesh i shta necesh, i kraj.

a paint i PS imaju drastichne razlike.

Pa ti ne vidis razliku u msconfiu i nekom drugom programu isto tako neki ne vide u paintu i photoshopu

po meni je tuneup utilities 2008 najbolji za to.... a i za jos po nesto :)

Pa ti ne vidis razliku u msconfiu i nekom drugom programu isto tako neki ne vide u paintu i photoshopu

choveche, odrdjivanje startup procesa je nula ili jedinca, nema tu filozofije!

imash process, stavish da, ili ne, shta msconfig nema shto drugi programi za startup imaju ? ne razumem o na shta mislish kada govorish o "dodatcima programa za startup procesa" ?

Pa neko voli da mu je sve sareno, cak i ako je to skroz nepotrebno, i onda kaze "Vau, vidi kako je dobar program"

A mazes i da odes u odes u Computer Managment > Services and Applications > Services i ondaK sve vidis (bar se meni cini da sve vidis) A za entuzijaste je tu uvek regedit ;)

Poslednja izmena:
A mazes i da odes u odes u Computer Managment > Services and Applications > Services i ondaK sve vidis (bar se meni cini da sve vidis) A za entuzijaste je tu uvek regedit ;)
Naravno da ne vidis sve ;)
A entuzijasti nekad ne znaju gde da traze u Registry-ju :D
Na stranu sto su nekad previse samouvereni, pa naprave :wc:
Salu na stranu, nekad ni pomenuti programcici ne mogu da nadju sve, ali umeju da skrate posao da ne moras da kopas po Registry-ju na 15 mesta ;)

Naravno da ne vidis sve ;)
A entuzijasti nekad ne znaju gde da traze u Registry-ju :D
Na stranu sto su nekad previse samouvereni, pa naprave :wc:
Salu na stranu, nekad ni pomenuti programcici ne mogu da nadju sve, ali umeju da skrate posao da ne moras da kopas po Registry-ju na 15 mesta ;)

Djavo da ga nosi! :d Meni je ta kombinacija Manage+msconfig+(ako bas treba regedit) uvek obavljala posao. Odes, vidis sta radi, pogasis sta ne treba ili sta smeta. Cisto da se razumemo nisam od onih sto teze da pogase sve osim bas neophodnih procesa zarad dobijanja 20-30 poena u 3Dmarku ili kojem vise aktuelnom test programu pa mozda ni ne primetim ako se koji proces ne prikaze.

PS-ponekad iskoristim TaskPatrol Prof. mada nije nesto preko potreban

Poslednja izmena:
Takodje koristim Startup CPL, samo zato što ga startujem iz control panela, iz prostog razloga što me nekako mrzi da kucam msconfig, ali je sve to malte ne jedno te isto, samo stvar ukusa. Završavaju posao oba, kad je u pitanju kontrola programa koji se startuju sa Windowsem. Za servise Manage->Services. Hijack This je dosta koristan zato što za razliku od pomenutih programa prikazuje i BHO objekte, zna da bude koristan kod infekcije nekom štetočinom, treba ga imati na računaru, a takođe, završava posao.

Spybot ima isto dobru kontrolu

msconfig, ako to nije dovoljno onda može i da se otvori regedit, dve lokacije:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
i
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
i naravno startup folder...
Documents and Settings\%username%\Start Menu\Programs\Startup

ja za gašenje servisa idem u run»services.msc , preglednije mi je...

TuneUp StartUp Manager:

tuneup452.png

Kada već koristim TuneUp Utilities...

Vrh Dno