Šta je novo?

Windows Server 2008

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Izasao je RC0 (Release Candidate 0).

Jel se neko poigrao sa ovim sistemom?

To ce biti jedna od tema ovogodisnje sinergije 🙂

Ja sam koriste josh od prve bete, osim sto koristi vishe memorije od Server 2003 odlican je. Koristio sam ga kao workstation OS, ne server, ali svidja mi se, brzhi odziv od Srv03, sve je nekako pristupacnije.
RC0 sam juce skinuo, josh nisam njega postavio, beta 3 mi je trenutno na kompu.
Inace, jedina stvar koju sam primetio da ne radi je Fullscreen text mode, ali nista cudno, to ni u Visti ne radi 🙁 (32-bit)

sta su uveli novi RC, otkad postoji release candidate 0 ?! zar nije RC1 prvi ?

Izbacili su RC0 kao RC na koji mogu da se dodaju features ako ima dovoljno zahteva. Posle RC1 se samo radi na performance/security.

Nemam nikakva iskustva sa ovim windows serverima,pa me interesuje da li moze da se koristi za svaki dan kao xp ili vista i ako moze,koje su mu mane i prednosti?hvala

Jedno laicko pitanje, jel' Srv2008 naslednik 2003-e ili Viste?
@Alfa
Jel potrebno tweakovanje za workstation k'o kod Srv2003?

Nemam nikakva iskustva sa ovim windows serverima,pa me interesuje da li moze da se koristi za svaki dan kao xp ili vista i ako moze,koje su mu mane i prednosti?hvala
ja koristim windows 2003 za every day. razlika je sto neki programi moraju da budu server verzije da bi radili (tipa antivirus, neki software za defragmentaciju diskova...)
prednosti su po meni veca brzina (moje licno iskustvo izmedju 2003 i xp pro) i bolja zastita (ima mnogo manje sigurnosnih rupa od xp_a)

ja koristim windows 2003 za every day. razlika je sto neki programi moraju da budu server verzije da bi radili (tipa antivirus, neki software za defragmentaciju diskova...)
prednosti su po meni veca brzina (moje licno iskustvo izmedju 2003 i xp pro) i bolja zastita (ima mnogo manje sigurnosnih rupa od xp_a)

A jel svi ostali programi i igre i ostalo radi sve normalno?

programi, igre, drajveri sve radi. jedino nisam uspeo da instaliram logitech drajvere za mx510 misa, pa radi malo sporije nego u xp_u (mis).

koliko sam negde procitao (mozda i nisam dobro procitao) RC1 radi samo 30 dana wtf!?

Poslednja izmena:
u svakom slucaju sacekajte finalnu verziju....

OT
@markokikinda?

Potpis....jel to haiku?
(Ne zezam se, tako mi zvuci)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
OT
@markokikinda?

Potpis....jel to haiku?
(Ne zezam se, tako mi zvuci)

Јесте, а ти си једини који је то сконтао. Осим мене ,)

@Filo: То су срочили овако: "Са Windows Server 2008 почиње право доба 64-битних оперативних система", па сам се мало забунио кад сам видео 32-битну верзију у Download Center-у. Викилинк је све објаснио. Хвала.

Википедија je napisao(la):
In previous Windows versions, if the operating system detected corruption in the file system of an NTFS volume, it marked the volume "dirty"; to correct errors on the volume, it had to be taken offline. With self-healing NTFS, an NTFS worker thread is spawned in the background which performs a localized fix-up of damaged data structures, with only the corrupted files/folders remaining unavailable without locking out the entire volume and needing the server to be taken down.

Да ли је ико од тестера осетио неки напредак/разлику јер колико контам ово није healing фрагментације него нешто лево.

Poslednja izmena:
Ja sam probao Beta3 2008-ice, ali mi je isuvise Vistoliko delovala, pa sam se pomalo razocarao...
Nisam probao da koristim 2008-icu kao DC ili nesto slicno (jos nisam imao vremena).....moram da se naviknem prvo na Vistine menije, pa onda da nadjem gde je sta (mada to sve kratko traje) 🙂

Videcemo, reklo bi se da ce biti fin korak napred sa 64-bita, jer to znaci da ces moci da bocnes 4 x 2 GB RAMA, i da iskoristis sve to (8GB)....

Vreme ce pokazati....

Nazad
Vrh Dno