Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Glupo je da se diskusija o wp8.1 razdvaja u 2 teme, ista pitanja na dva mjesta, stvarno nema više smisla..
Ova tema je "odradila" svoje, sada ostaje samo za Borisa koji čeka službeno 8.1+cyan :d

Daj link od te nove teme pa da polako prelazimo tamo :D .

Da li znate kako da namestim na telefonu da mogu da saljem slova sa kvacicama u sms porukama ? Imam lumiu 720, i ukljucio sam srpsku tastaturu,mogu da otkucam š,č i sl ali kada posaljem,drugoj osobi stigne samo s,c (probao sam sa vise osoba,nije do drugih telefona)

Da li znate kako da namestim na telefonu da mogu da saljem slova sa kvacicama u sms porukama ? Imam lumiu 720, i ukljucio sam srpsku tastaturu,mogu da otkucam š,č i sl ali kada posaljem,drugoj osobi stigne samo s,c (probao sam sa vise osoba,nije do drugih telefona)

Moraju i oni da imaju srpsku tastaturu.

Ali nece ni parking servisu da posalje š,č,ć... Sa prethodnim telefonom su njima barem normalno stizala ta slova

Moraju i oni da imaju srpsku tastaturu.

Uf kakva glupost! Moraju da imaju telefon koji čita Unicode poruke, što je danas svaki telefon, a odgovor na pitanje je Settings - Network+ - SMS character set - Full.

Pogledaj da ti nije upaljeno negde u sms aplikaciji "strip unicode", kada je na androidu to upaljeno on skida kvačice da bi sms bio 160 karaktera umesto 80

Meni ovo nije pomoglo (8.1), i dalje šaljem ošišana slova sa telefona.

Moraš da restartuješ telefon nakon promene u Full Character set. Da nije to u pitanju?

Ljudi jel uspeo neko da nađe krekovani moliplayer, a da radi? Probao sam nekoliko xap-ova koje sam nasao,ali kad instaliram lepo otvori program, ali ne nalazi film.

Jel sad sa telefona kucaš ili? Pošto nisu ošišana. Koji jezik je na telefonu i koja tastatura?

Pisao sam tad sa računara, sad za probu preko TT. Ovako su podešeni jezici

Prilozi

• wp_ss_20140415_0003.png
    wp_ss_20140415_0003.png
    45 KB · Pregleda: 83
Ladno nema Edit preko TT :(
Tastature su ENG US i SRB, a phone language je isto ENG US

Proverio sam, pošto imam i par L625 sa WP8 u firmi, ovo je definitivno bug sa 8.1.

Nova M$ Kamera radi na 820, jezik+regija HR.
Pored Nokia Camera i nema nekog smisla.

Falcon ,ima edit preko tt ,al moras da izadjes iz app pa ponovo da udjes i imaces edit na tvoj post .

Ladno nema Edit preko TT :(

Tastature su ENG US i SRB, a phone language je isto ENG US

Hajde probaj sa varijantom region Srbija, jezik EN US i tastatura EN. Probano baš na 625 i radi.

Tapatalk edit, reci refresh na konkretnoj strani i pojaviće se edit opcija.

Napisao sam još u prvom postu da imam 8.1 na telefonu, posle sam probao na L625 koja je još uvek na 8-ici i poruke idu normalno, sa dijakriticima. Probaću u 8.1 temi, da ne pravim zabunu ovde :)

Jedno pitanje! Ne nudi mi vise da se ulogujem preko skayp imena vec samo preko ms naloga. Ja nema pojma koja mi je sifra za mail preko koga sam se registrovao na skaypu. Cak mislim i da je yahoo mail. Kako to da resim? Na kompu hoce preko skayp imena medjutim na tel ne daje tu opciju kao pre. Da li ima neko ideju kako?

Napravi nov ms nalog, posalji zahtev za Skype poznanicima i uzivaj ;)

Vrh Dno