Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Što se tiče same plejliste, možeš na kompu da je praviš. Postupak je jednostavan, napravi na fonu playlist sa jednom (ili malim brojem pesama) nebitno kojom, ili više plejlista (koliko god želiš), zatim isključiš telefon i povežeš ga sa kompom. Zatim uđeš u memoriju telefona/muzika/playlist, i tamo su ti sve kreirane plejliste, otvori željenu obriši postojeću pesmu/e i samo prevuci pesme koje želiš i stisni OK. Uz napomenu da pesme koje dodaješ moraju da budu na telefonu naravno, i ovaj folder je hidden pa odradi opcije u windowsu da ih vidiš.
Za ovo drugo, resetovanje plejera kad gasiš telefon još ne nađoh rešenje.
Meni plejer osim ovog poslednjeg radi perfektno, čak imam slike za svakog izvođača i skoro svaki album :)

Gde si nasao to najkomplikovanije resenje na svetu :d Pominjem plejliste, znaci da sam ih nekako napravio, pricam da na telefonu ne mozes da ih pravis i reogranizujes. A dosta lakse resenje od tog tvog je da napravis folder sa pesmama koje zelis da budu u plejlisti na kompu, prevuces taj folder u Music folder na telefonu, desni klik - create a playlist. Ne moras da ih stavljas posle ni u u playlist folder, mogu da ostanu tu. A kad nazivas plejlistu mozda ti ne osvezi odma naziv, tipa ostane "new folder", ali promeni se ipak naziv.

*** ovako radim sa smart telefonima odavno (poceo sa N8) i lakse mi je na kompu da poslazem fajlove i samo ih prevucem u plejlistu i sljaka na fonu bas kako sam zamislio ;)
Al'opet ako je lakse drugo resenje batalite ovo moje :d

I btw, objasni taj prvi korak, kako si napravio te plejliste na telefonu, sa jednom ili malo pesama..

Recimo da ti je ugasen telefon i ti ga upalis, znaci nema nista u trenutnoj reprodukciji. Odes na bilo koju pesmu, zadrzis tap i pritisnes dodaj u trenutnu reprodukciju, vratis se na plejer i videces tu pesmu kako je pauzirana, zatim udjes kao da je reprodukujes i ides da sacuvas kao plejlistu i onda ti ide deo na kompu. Mada pre povezivanja bi bilo dobro da telefon isjljucis/restartujes. Nije komplikovano vec detaljno objasnjavam da me svi razumeju ;)

Ma ti si apsolutni car :d Najbolje da cu da palim gasim telefon, jos sprski meni, reprodukcija, aaaa :D :) Probaj moj nacin, jednostavnije je 9 puta.

Jel postoji nacin da se slike uploduju na facebook sa ugasenim ekranom? Izuzetno me nervira sto moram da cekam da uploduje slike i da ne dozvolim da se ugasi ekran, jer u protivnom moram sve iz pocetka.

Jel postoji nacin da se slike uploduju na facebook sa ugasenim ekranom? Izuzetno me nervira sto moram da cekam da uploduje slike i da ne dozvolim da se ugasi ekran, jer u protivnom moram sve iz pocetka.

A odakle radis upload, iz Photos ili aplikacije Facebook?

E pa ocigledno nisi aktivirao da stoji u pozadinskim procesima. Radi upload preko Photos-a, imas i da tagujes slike i lupas opis...

Dozvoljena je aplikacija u procesima i svejedno upload slika ne radi kada je ekran ugasen.

Pogledaj tamo u podešavanjima za WiFi da li ti je štiklirano "Keep WiFi on when screen times out", ako nije štikliraj pa probaj onda upload.

Pogledaj tamo u podešavanjima za WiFi da li ti je štiklirano "Keep WiFi on when screen times out", ako nije štikliraj pa probaj onda upload.

Bravo, to je sto posto, posto svi setuju da se wifi gasi kada se telefon zakljuca, trosi manje bateriju.

Nema to veze ,barem kod mene ,kad stavim da se wifi gasi kad se ugasi ekran ,ako je aktivna veza tj ako skidam nesto ,wifi se nece gasiti iako se ugasi ekran ,sve dok se ne skine to sto skida.

Nije to problem sa wifi, nego i sa 3G.

A ne. kada je 3G aktiviran tj (HSDPA) - 3.5G onda je druga prica, onda je internet neometano dostupan Aplikacijama, zato i meni Store radi normalnije, prikazuje Update za aplikacije, dok za WIFI kada je ukljucena ta opcija da se gasi kada se zakljuca tel mnoge aplikacije makar bile u pozadini nemaju pristup Internetu posto je WIFI suspendovan, tek kada se otkljuca telefon primete se notifikacije , bile one toast ili na tile-u.
Na 8.1 ce biti izmena sto se tice tih stvari ispeglace te procese za wifi, bt, nfc ... Kao i Store, imace bolji sistem auto update-a aplikacija, bile one sistemske ili trece strane.

Mobile Data (3G) bolje koristiti po potrebi, primetno trosi bateriju ako je non stop aktivan.
Sa aktiviranim WIFI , mnogo je bolja autonomija, primetno.
Na 720 sam primetio neki 1 ipo dan sa HSDPA, a na WIFI-u i do 2dana umerene potrosnje.

E sad ako je Ukljucen Mobile Data i WIFI, uvek sam se pitao koja mreza ima prioritet, da li ona koja je prva ukljucena ili WIFI generalno... To sam se uvek pitao.

Poslednja izmena:
Uvek WiFi ima prioritet na WP8 uređaju, sem kada je ekran zaključan.Tada Net ide preko mobile network-a, sem ako WiFi nije na always ON, (i ima stalano dostupan signal). :type:

Ja sam mislio da to svi znaju.. :D

p.s.

Ljudi, uključite opciju "WiFi always ON"
WiFi stvarno ne troši nešto struju.
Puno je lošija opcija kada telefon stalno skenira mreže, traži dostupni router, pa onda prelazak na 2G/3G, i tako u krug.

Poslednja izmena:
Ljudi, uključite opciju "WiFi always ON"
WiFi stvarno ne troši nešto struju..

Ja sam to prvi put cuo ovde da se gasi wifi i ne stavlja always on, al' rekoh to je valjda vezano za ovaj posebni sistem, sad kad vidim tvoj komentar, izgleda da su svi slusali "Boris battery tips and tricks" :p

Wifi minimalno trosi, kad je blizu rutera pun signal ili kad je jedna crta manje. Onda ide potrosnja wifi < 2G < 3G, dok ako je slabiji signal wifi-a, onda je bolje da se drzi na 2G, ide 2G < wifi < 3G.

Ove utice naravno i ako je signal 3G los, iako imas ukljucen wifi koji ima prioritet trosice vise usled mreznog signala, tako da kad se predje na wifi staviti 2G cisto zbog ustede.

Mixed mode ili dual mode ili kako god se zove 2G/3G moze da iscrpi ponekad vise baterije od 3G only, jer stalno salta izmedju G>E>3G>H>H+>LTE.

Ljudi kako da iskljucim ton (zvono) kada dobijam izvestaj o kreditu od operatera. Tipa kad ukucam *123# kada mi ispise preostali kredit zvoni mi kao za poruku, dok na L800 nije imao ton, kako da eliminisem ovaj ton samo u ovoj situaciji?
Takodje kada dobijam izvestaj, tj poruku od operatera da je isporucen SMS isto mi zvoni kao poruka, da li ima nacina da se u ovom slucaju promeni ton (ili eventualno iskljuci)?
E da, u pitanju je Lumia 720 ako je to bitno

Ali sto naglasi svaki put da je 720 :D

Otkud znam, mozda je problemcic do specificnog modela :)
Ako neko zna caku sa ovim tonom, bio bih mu zahvalan

Ljudi kako da iskljucim ton (zvono) kada dobijam izvestaj o kreditu od operatera. Tipa kad ukucam *123# kada mi ispise preostali kredit zvoni mi kao za poruku, dok na L800 nije imao ton, kako da eliminisem ovaj ton samo u ovoj situaciji?
Takodje kada dobijam izvestaj, tj poruku od operatera da je isporucen SMS isto mi zvoni kao poruka, da li ima nacina da se u ovom slucaju promeni ton (ili eventualno iskljuci)?
E da, u pitanju je Lumia 720 ako je to bitno
Bitno je da naglasiš samo da je Lumia telefon u pitanju.Ali za tvoj problem nema rešenja, sem da u podešavanjima za tonove zvona+zvukovi u "Nova tekstualna ili instat poruka", postaviš "nije izabrano" :(

Ja sam to prvi put cuo ovde da se gasi wifi i ne stavlja always on, al' rekoh to je valjda vezano za ovaj posebni sistem, sad kad vidim tvoj komentar, izgleda da su svi slusali "Boris battery tips and tricks"...
Xe, xe, xe...Mi kao da smo ovce i svi slušamo Ložača.WiFi je po default isključen kada ekran ode u sleep.Tako ko hoće, može da drži samo WiFi ON ili 2G data uključen, (svejedno je). :D

Ako imam dve Lumie da li za oba telefona moram kupovati određenu aplikaciju?

Aplikacije se vezuju za korisnicki nalog,ne za aparat.Mozes kupiti na jednom pa koristiti na oba.

Da li to znači da samo prebacim karticu iz jednog u drugi i instaliram?

Ako imam dve Lumie da li za oba telefona moram kupovati određenu aplikaciju?
Evo ti jedan primer.
Ja sam odmah instalirao "Here Drive+",(besplatne mape za ceo svet)."Here Drive" ima besplatne mape samo za naš region.Odmah sam ga deinstalirao, bez otvaranja aplikacije.
Razlog: kada prvi put otvoriš "Here Drive", on ti zabeleži tvoju lokaciju i automatski odredi region.Ako posle hoćeš da instaliraš "Here Drive+", Store ti traži da ga kupiš, jer si već zaveden na njihovom serveru.:smash:

Da li to znači da samo prebacim karticu iz jednog u drugi i instaliram?
Nema to veze sa SIM karticom, nego sa tvojim Microsoft nalogom...

Poslednja izmena:
Ovakva je situacija: imao sam L620 i dao sam ga ženi a meni uzeo L920. E sad samo treba na njenom telefonu da se prijavim sa mojim nalogom i mogu da instaliram kupljene aplikacije (ako sam dobro razumeo) ?

Nazad
Vrh Dno