Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Radi, ali nije mi jasno sta bi trebala da radi jer ne menja focus posle kako ja zelim :) Mada sam u mrklom mraku nesto fotkao..

Radi, ali nije mi jasno sta bi trebala da radi jer ne menja focus posle kako ja zelim :) Mada sam u mrklom mraku nesto fotkao..
"Nokia Refocus" služi za fotkanje u makro modu.Na L520 i nema neku praktičnu upotrebu, sem da uvek označiš "sve u fokusu" i sačuvaš takvu makro sličicu...

Radi na 720, juce instalirao zanimljiv mi onaj pop efekat :D Mada i pre je sljakala preko proxya, al eto sad smo fini pa ne mora preko proxy tricka.

Da li je primetio još neko od vas, da su dozvolili povećanje fonta slova na "Mondo" portal aplikaciji?
Sa onim malim slovima, hteo sam da oćoravim...:shock:

Zna li neko zasto aplikacija nokia smart cam pravi fotografije niske rezolucije (~300kb po slici)? Ili je stvar sa podesavanjima?

Zna li neko zasto aplikacija nokia smart cam pravi fotografije niske rezolucije (~300kb po slici)? Ili je stvar sa podesavanjima?

To zavisi od memorije, ram i pricesora, naime na modelima sa 512mb omogucili su max rezoluciju na 1mpx a na jace modele valjda 3 ili vise, ne znam tacno.
Sve u svemu, zbog kolicine ram-a je to.

"Nokia Lumia 920 and Lumia 820 will capture 10 frames at 5 megapixels per photo like the Lumia 925, but on the Lumia 520, Lumia 620 and Lumia 720, the number of frames (7) and image resolution (1MP) will be lowered to ensure the overall experience remains great."

Nokia Smart Camera

p.s.

Razlika je i kod snimanja videa. 520/620/720 snima samo 720p, 30fps, bitrate 10.5 Mbps,
dok jači modeli (od 820 na više) snimaju 720p, 30fps, bitrate 16 Mbps, i 1080p 30fps, bitrate of 21 Mbps

Poslednja izmena:
Kontam da svi imaju aplikaciju instaliranu ali eto mozda neko i ne prati. Ne skodi. :)

Ne škodi.
run nas skoro svakodnevno potseti na "app of today". :type:

Ima li neki music player sa prevlachenjem trake za premotavanje a ne da drzhim ovo dok ne premota :)

Ja sam malo trazio i izgleda da ima samo gorih resenja od fabrickog.. Ovo je na nivou CD plejera.. Ne mogu da reorganizujem plejlistu na telefonu, da im menjam naziv, da napravim plejlistu na telefonu, ne pamti gde sam stao kad sledeceg dana upalim.. Jedna od onih neobjasnjivo lose odradjenih stvari.

Ljudi ne mogu da nadjem info, da li ce na 8.1 biti omoguceno povezivanje telefona sa BT tastaturama? Znacilo bi mi bas uz 1520. Jeste veliki ekran ali ipak nije ugodno kao na tabletu od 10 inca nego duze kucanje. :/

Zna li neko sto Nokija ignorise 82x i 72x liniju , ili cekaju da se 8.1 objavi zvanicno.

Malo mi je cudno...

920 925 928 930 u izradi

520 525 530 u izradi

620 625

Kad bi stavili na 725 1gb rama, dual core 1.2ghz, 16 gb rom, pure view 8mpx :) to bi bilo super, ekran od 925 i baterija bar od 2300mah, samo to su puste zelje. :(

Poslednja izmena:
Ja sam malo trazio i izgleda da ima samo gorih resenja od fabrickog.. Ovo je na nivou CD plejera.. Ne mogu da reorganizujem plejlistu na telefonu, da im menjam naziv, da napravim plejlistu na telefonu, ne pamti gde sam stao kad sledeceg dana upalim.. Jedna od onih neobjasnjivo lose odradjenih stvari.

Što se tiče same plejliste, možeš na kompu da je praviš. Postupak je jednostavan, napravi na fonu playlist sa jednom (ili malim brojem pesama) nebitno kojom, ili više plejlista (koliko god želiš), zatim isključiš telefon i povežeš ga sa kompom. Zatim uđeš u memoriju telefona/muzika/playlist, i tamo su ti sve kreirane plejliste, otvori željenu obriši postojeću pesmu/e i samo prevuci pesme koje želiš i stisni OK. Uz napomenu da pesme koje dodaješ moraju da budu na telefonu naravno, i ovaj folder je hidden pa odradi opcije u windowsu da ih vidiš.
Za ovo drugo, resetovanje plejera kad gasiš telefon još ne nađoh rešenje.
Meni plejer osim ovog poslednjeg radi perfektno, čak imam slike za svakog izvođača i skoro svaki album :)

Zna li neko sto Nokija ignorise 82x i 72x liniju , ili cekaju da se 8.1 objavi zvanicno.

Malo mi je cudno...

920 925 928 930 u izradi

520 525 530 u izradi

620 625
A šta će da urade na L530, da stave blic? :d

Ne znam, 1gb ram, blic sto kazes i unibody mozda dizajn... Generalno, to furaju kako bi prodali sto vise taj najjeftiniji win phone... Sa win 8.1 cene bi trebale biti realno manje... E sad to ce verovatno biti 50e za top modele a 20e za srednju i nizu klasu.

Nazad
Vrh Dno