Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Zavisno od uređaja sa druge strane, ne radi grupni chat, ne radi deljenje slika, ne radi sinhronizacija kalendara itd itd. Između dva wp stvarno radi odlično.

Bas cu probati ,elem jutros mi se desila cudna stvar ,batterija je pocela da mi se prazni dok je bio na punjacu ,nekih 2% ???

Ja sam promenio mnogo telefona ,ovo mi se nikad nije desilo ,nisam znao .

Bas cu probati ,elem jutros mi se desila cudna stvar ,batterija je pocela da mi se prazni dok je bio na punjacu ,nekih 2% ???

Pa kradu na Struji, zar nisi cuo glasine o 210~ naponaa mesto 220 kako bi trebalo da bude.
Meni se nikad nije desilo da izgubi 2% u toku punjenja, ili si ga punio nedovoljno dugo.

Jao kakva krađa struje, kada se baterija napuni do 100% prestaje da uzima struju, i posle nekog vremena naravno da će neki procenat "otići".

To je potpuno normalna stvar, a GiBo2pac je objasnio i zašto se to dešava.

Kao prvo telefon se nije napunio do 100 % ,vec kad sam ga pogledao koliko se napunio bilo je 95 % ,posle nekih 5 min je pisalo 93 % ,skinuo sam ga sa punjaca u tom trenutku I posle 5 min se potrosilo jos 6% a nisam nista radio s njim ,dakle izgleda da je bio taj drain o kome dosta ljudi pricaju,a juce sam isntalirao the weather channel aplikaciju ,moguce da je do nje .

To što sada opisuješ nije normalno, ali da ti na punjaču nekada piše 98 ili 95% jeste.

Kao prvo telefon se nije napunio do 100 % ,vec kad sam ga pogledao koliko se napunio bilo je 95 % ,posle nekih 5 min je pisalo 93 % ,skinuo sam ga sa punjaca u tom trenutku I posle 5 min se potrosilo jos 6% a nisam nista radio s njim ,dakle izgleda da je bio taj drain o kome dosta ljudi pricaju,a juce sam isntalirao the weather channel aplikaciju ,moguce da je do nje .

Sto posto do nje. Ali drain je mit, to ne postoji, samo se meni desava ;)

Ti si me zarazio :D

Da bi ti na punjacu izgubio 2% za 5 min, taj drain bi morao da crpi preko 50% baterije na 1h i vise . Hmmm... To je prosto nemoguce. Ili ti je problem sa punjacem ili sa telefonom. A najverovatnije aplikacija koja ti pokazuje procenat ...

Ja nisam gledao preko aplikacije procenat ,jer cesto ume lose da pokazuje ,gledao sam u setingsu ,kako god ja izbrisah weather channel i za sada nema naglog opadanja procenata.

Nawzil-o-WP8.1-Nadogradnji.png

Znači, mi "developeri" :d u aprilu na 8.1 :banana:
Ma jak si mi ti devrloper.:smash: :d
Ja sam ovo najavio pre tog lika Nawzil-a.
Znači 8.1 ide u aprilu za Developers,pa sledećeg meseca za HTC,pa idu Samsung i Huawei, i na kraju Nokia.A to zbog svojih posebnih kostimizacija sistema.:eyebrows:

Poslednja izmena:
Ma jak si mi ti devrloper.:smash: :d
Pa zar nisam satavio "developeri :d ", to govori sve..
Bitno je da ću se ja dočepati WP8.1 najmanje 1-3 mjeseca prije onih koji se boje zbog garancije da to naprave (očito ne znaju za NSU), i dobit ću sve što će dobiti HTC i Samsung, a ako Nokia kasnije još nešto korisno napravi, neću se ljutiti..
cheers

Pa zar nisam satavio "developeri :d ", to govori sve..

Bitno je da ću se ja dočepati WP8.1 najmanje 1-3 mjeseca prije onih koji se boje zbog garancije da to naprave (očito ne znaju za NSU), i dobit ću sve što će dobiti HTC i Samsung, a ako Nokia kasnije još nešto korisno napravi, neću se ljutiti..

cheers

Bas tako, jedva cekam Notification Centar i ostale dobre stvari :)

Mnogo su bitnije te Core funkcije, a to sto Nokija doda je samo bonus :)

NSU Nokia Software Updater

Poslednja izmena:
Naj bitnije je da dobijemo Notification Centar bez njega se nemoze
a bilo bi dobro da nameste da se i ekran pali pri svakoj notifikaciji

Cackao sam danas L820, sa ovim black apdejtom. Totalno druaciji fon u odnosu na 920 koju sam probao da koristim letos. Vec dobija telefon sve vecu upotrebnu vrednost.
Interesuje me, ovi apdejti vaze samo za Nokia telefone ili idu recimo i na Ativ S?

Cackao sam danas L820, sa ovim black apdejtom. Totalno druaciji fon u odnosu na 920 koju sam probao da koristim letos. Vec dobija telefon sve vecu upotrebnu vrednost.
Interesuje me, ovi apdejti vaze samo za Nokia telefone ili idu recimo i na Ativ S?

za ativ s imaju samo tri verzije gdr1, gdr2 i gdr 3 i u aprilu izlazi wp8.1
black je samo za nokiu

Poslednja izmena:
Aha, tako sam i mislio. A taj gdr, ro je nesto slicno ovome kao na nokia aparatima ili sta vec?

GDR (General Distribution Release) X - je zvanicni MS update koji dobijaju svi WP8 uredjaji..

Za vrednost promenljive X mozete uzeti vrednosti 1,2,3 :p :D

Poslednja izmena:
Ono sto je za pohvalu kod Nokije je taj Firmware (Amber, black) koji dolazi uz MS-ov SOFTWARE WP8 GDR x.

Firmware sadrzi optimizacije vezane kako za soft tako i razne dodatke tipa Glance, Double Tap...
Npr pojavi se na Lumiji battery drain izazvan od strane Softwera (WP) Nokija ce odraditi ispravku u vidi optimizacije baterije putem firmware-a.
Znaci soft. i firm. su totalno dva razlicita update-a - mogu isporuciti istovremeno, najpre software pa firmware kao dodatak.

Eto ko nije znao razlike nadam se da sam mu pojasnio.

Poslednja izmena:
Npr pojavi se na Lumiji battery drain izazvan od strane Softwera (WP) Nokija ce odraditi ispravku u vidi optimizacije baterije putem firmware-a.

Odakle si ovo izvukao, HTC i Samsung WP telefoni imaju najmanje tema vezanih za drain, uglavnom su Nokie u pitanju, tako da ipak mislim da oni neko s*anje tu naprave.

Nazad
Vrh Dno