Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Samsung je to davno napravio, pa eto mora i Nokia da se neko nebi naljutio.

Slažem se da ta app i nema nekog smisla, ali možda nekoga razveseli..

Nego jel vam radi osvezavanje vremenske prognoze bilo na Amazing Weather HD bilo na Weather flow...? Od danas popodne vidim da ne preuzimaju podatke, kao da server sa koga uzimaju ne radi.

Meni takodje stoji da je zadnje azuriranje 10h jutros.. Vrv su pukli.. :)

Koliko je App folder nepotrebna aplikacija, cudim se kojom brzinom sam je obrisao :)

Ljudi mante se tih levih weather aplikacija, koristite Bingovu :) najbolja :)

Poslednja izmena:
Bing ne osvezava live tile kako treba i pokazuje totalno netacnu prognozu... I steta sto je tako jer jeste mozda i najkompletnija aplikacija za vreme.

Amazing je meni super, nisam je dzabe kupio.. Takodje je i meni bing skroz brljavila, letos mi je na onoj vrucincini jednom pokazivala 27,28 stepeni..

Ne samo to sto pokazuje pogresnu prognozu... Po meni je mnogo veci problem sto ne osvezava tile kako treba. Cesto ostavi jutarnju temperaturu do popodne i slicno. Kada na to dodas da je dnevna prognoza po satima problematicna, cesto dobijes da ti u 14h kaze da je napolju 16 stepeni a ono je 31 itd. Onda moras rucno da refreshujes sve ali cesto ni tada na tile-u ne prikazuje tacne informacije i zbog toga ne dolazi u obzir za ozbiljno koriscenje dok to ne srede iako kazem, mozda i najkompletnija aplikacija za vreme koja postoji.

Da li na WP telefonima postoji opcija da se podesi bilo koja pesma kao zvono alarma?

Ja te weather aplikacije držim i na Androidu i na WP na početnim ekranima, ali ne znam da li sam ih tri puta u životu pogledao :d. Pogotovo trenutno vreme, ajd još prognozu i nekako.

Jeste gledali onu Telenor reklamu sa lumiama gde su non stop utaknute na neki punjac... Nije to slucajno, just sayin'.

Ne znam sta si time hteo da kazes ? Ja da nemam naviku da svaku noc kad legnem bilo u 00h ili u 3h i bilo sa 60-70% baterije ili sa 50% uvek tel na punjac pored kreveta , i uvek kad se probudim znam gde mi je tel :) i imam 100% bateriju. Inace bih zaboravio gde mi je punjac. Znaci nikad nikad nikad nisam stavio tel na punjac preko dana, ma koliko probao nove igrice apps, koristio navigaciju itd ...

A sto se tice aplikacija za prognozu, Weather HD sam skinuo kao free, probao je i brzo uninstall , ne pokazuje bas tacnu prognozu, acuu jako ruzna i teska app, i ume da baguje, bing totalno netacna, breez ok , ali samo tri dana prognoza , i malo mi nezgodno ono prevlacenje da vidim po satima. Tako da odpocetka uglavnom sve sto probam je na kratko i vracam se na Vieather, namestio sam da koristi podatke sa acuu , i 100% su tacni provereno mnogo puta, po meracima na pumpama, na apotekama, itd, znaci u stepen, tile se refres na svakih 30min nekada do 1h max. Na back tile pokazuje i 5 dana prognozu, mozes da menjas boju plocice itd. Znaci meni definitivno najbolja, pokazuje i 5 dana prognozu na grafiku sto mi je najbolji nacin za preglednost.

Poslednja izmena:
Ne znam sta si time hteo da kazes ?

Ma ogorcen sam vise, ima da se vratim na 2.2 Android bes mi sve. Svaki treci dan sam isao u krevet sa 5, 6% baterije bez ikakve bojazni ili ikakvog razmisljanja o tome. Znam da ce otici samo jedan ili dva posto dok spavam. Ovo sad, do ludila me dovodi.. Onda pogledam burazerov telefon (HTC One V, 4.0, ili 4.1 android), 14 sati sa punjaca, pogledao 2, 3 yt klipa, facebook dva puta otvorio, i na 7% mu baterija.. Sad sam u fazonu da ne pitam za cenu, ako moze da se kupi to iskustvo ne razmisljanja o jbnom curenju baterije.

Poslednja izmena:
A da probaš bar na jedan dan da nas poslušaš čisto kao test? Napuni telefon preko noći, ujutru skini sa punjača i nemoj da gasiš wifi, 3G, gps i slično tj sve ostavi na ON pa nek on sam bira kad mu šta treba. Neće da boli na jedan dan :) Ne mislim ja da izmišljaš bilo šta ali ako ja evo skoro ba godinu dana nemam te probleme znači da u nečemu grešiš...

Ma ogorcen sam vise, ima da se vratim na 2.2 Android bes mi sve. Svaki treci dan sam isao u krevet sa 5, 6% baterije bez ikakve bojazni ili ikakvog razmisljanja o tome. Znam da ce otici samo jedan ili dva posto dok spavam. Ovo sad, do ludila me dovodi.. Onda pogledam burazerov telefon (HTC One V, 4.0, ili 4.1 android), 14 sati sa punjaca, pogledao 2, 3 yt klipa, facebook dva puta otvorio, i na 7% mu baterija.. Sad sam u fazonu da ne pitam za cenu, ako moze da se kupi to iskustvo ne razmisljanja o jbnom curenju baterije.

Sto bi neko legao sa 5-6% baterije i ostavio tel van punjaca da bi ga ujutru docekalo 4-5% i odmah moras da stavis tel na punjac? Zar nije najlakse i najpozdanije tel puniti nocu dok spavas, i uvek po ceo dan si siguran da imas bateriju, a ne da preko dana moras da ga punis a mozda ti bas tada zatreba da ides negde ? Stvarno ne razumem to. I ako si toliko opterecen curenjem, uradi hard reset, instaliraj samo najpouzdanije app i gubices 1% preko noci . Ne crpi tebi nista drugo bateriju osim aplikacija.

@ darko

Tako sam koristio jedno mesec dana, opet sam gubio i do 20% svaki treci dan. Sad sve ovo moze biti i do mreze, da se potrefilo da BAS kad sam promenio telefon, Telenor ne radi dobro u mom kraju.. Da bas ima toliko tema po netu u vezi ovog problema, al da eto nikako ne kaci nikog od vas ovde (opet, ni ja ne kazem da vi izmisljate). Koliko de*ilno moras da napravis sistem da se totalno zbuni ako nema neta?

@ micro

Eto, desavalo se, mrzelo me da odem do uticnice, al sam znao da ce bar izdrzati do jutra i barem za alarm.. Nije mi punjac blizu kreveta. Uradio sam hard reset, i stavljam samo ultra pouzdane, najbolje 5 zvezdica mega aplikacije.

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno sta ti se tu onda desava. Jednom samo kada sam video tvoj post, probao sam preko noci oko 01h sam ostavio tel da miruje na 85% baterije, i nista nisam gasio ni wifi, ni 3G doduse kod mene je slab signal i retko imam 3G , ni GPS nista nisam gasio, viether se apdejtoao na svakih 30ak min itd. I ujutru me docekalo 83% baterije ili 81% tako nesto nisam siguran. Ali ja tel stavljam na punjac i kada mi progura dan sa 15% znaci kad legnem on ima 85% ja ga bez obzira stavim na punjac. Mada to je bas kada je miran dan obicno bude negde 60-70% kad legnem. I uvek ide na punjac.

Ko zna mozda je serija losih baterija iz Kine :D .

Poslednja izmena:
Do mreze nije sigurno, moji su u zgradi preko puta tebe(u isto dvorište gledate), matori sad ima 625 i nikakvih problema sa baterijom nema, štaviše bolje rezultate ima nego 920 što je donekle i razumljivo, ista baterija slabiji hardver. Ja nekako najviše sumnjam na to da nešto pokušava da pozove nešto što je trenutno ugašeno/blokirano... Čak sam nekoliko puta stavio aplikacije koje si navodio da koristiš i nijednom drain. Šta ti je prijavljivao Battery sense dok si ga koristio, za % trošenja po satu kad imaš takav problem?

Borise zar nisi rekao pre par dana da nemas problema sa curenjem? Opet se vratilo? Sta si instalirao poslednje (posto moras da se secas, jer nemas BBS) to je sigurno problem.

Sto mislite da mora da bude softverski problem, bez zezanja kazem, mozda su lose baterije? Ja bas ne vodim racuna niocemu imam preko 60app instalirano mnogo njih ne koristim ali mi ne smetaju :)

Borise, izgleda da samo ti imas neobjasnjivi drain baterije. Zasto ne reklamiras telefon, mozda je problem u samoj bateriji?

Pa, u poslednji mesec dana, burazer je instalirao Facebook aplikaciju da vidi kako radi na WP8, Skype sam testirao pa ga obrisao, i stavio sam Bing weather, imao drain sutradan pa i njega unnistalirao. Danas sta se desilo je da mi je myTube ostao upaljen slucajno, ok to je mozda bilo delimicno problem, ali, UBIO sam myTube i onda narednih par sati gubio procente, u proseku 2% na 5 minuta.. Nista u memoriji..

@ sreten

Stvarno bih voleo da mislim da je tako, ali ako hoces malo da se izmracis, posecuj WP central forum..

Meni cak i skype radi non-stop. Stvarno je neverovatno 2% na 5 min meni toliko ide na sat i to ne stalno :) .

Jel na centralu prijavlju to na svim uredjajima ili na 520 najvise ? Kazem ti mozda je losa serija baterija.

Svi zivi modeli, ali sam za najvise tema i zalbi naletao za 520, 920 i 1020..

Cek, cek ajde da pitam Darka, posto Boris sigurno ne zna :d

WP ne radi ono izadjes iz aplikacije normalno i ne delje bateriju, nego moras da ubijas aplikaciju da ne bi trosilo u pozadini?

Svi zivi modeli, ali sam za najvise tema i zalbi naletao za 520, 920 i 1020..

Ne znam stvarno sta moze da bude. Ali msm da mozes da reklamiras bateriju ako ne drzi ni 24h, i mnogo ispod specifikacije koju je dala nokia o trajanju baterije, razgovora itd.

Ubio kako? Soft reset? Mislim poznato mi je to da kad nešto izazove drain da i kad ugasiš app drain ostane dok ne resetuješ telefon. Tako je bilo sa Here Drive aplikacijom dok je bila beta i to mi se desilo par puta ali to je bio poznati bug koji je Nokia najavila da može da se desi. I bio je na samom startu WP8 onaj bug sa sinhronizacijom naloga gde iz pitaj boga kog razloga neki od naloga krene non stop da radi sync i dođe do problema. Skype, FB, čak ni taj Bing ne prave problem, sva tri su mi na telefonu sad i sve im je uključeno i dozvoljeno i nema problema. Odbijam da poverujem da se ti forumi što ih držiš kao tiles svako malo samorefreshuju i prave problem :)

WP ne radi ono izadjes iz aplikacije normalno i ne delje bateriju, nego moras da ubijas aplikaciju da ne bi trosilo u pozadini?

U WP8 ne mozes da "ubijes" app kao na androidu raznim taskmenagerima itd. U WP8 se aplikacije samo zatvarju, ne ubijaju. I naravno da ne trosi i ne radi u pozadini kda se zatvori. Mozda malo ako ostane u pozadini, mada znam par njih koji nikad ne zatvaraju ni jednu app, idu na logo samo, i ne zale se na bateriju, jer u tom stanju app trosi mnogoooooo malo ako ne i nista . Ali mene to nervira, kada hocu multytasking ostavljam otvoreno inace uvek idem na back i zatvaram svaku.

Sada u gdr 3 moze i na x u multytaskingu da se zatvori app.

Poslednja izmena:
U WP8 ne mozes da "ubijes" app kao na androidu raznim taskmenagerima itd. U WP8 se aplikacije samo zatvarju, ne ubijaju.

Pitam zato sto vidim da Boris ubija :)

Inace da pitam, koja je mana telefona sa 512 RAM-a? Drugarici se svidja 720, ali ja sam vise za Idol X (jer cu moci da joj pomognem, ako nesto bude trebalo, a i tamo ima 2GB RAM-a).

On nema GDR3 instaliran, dakle ne može da ubije aplikaciju, može samo softreset da uradi i tako reši problem. Ali da, dešavalo se ranije to kako kažeš. Ti izađeš iz app ali drain ostane. No verovatno je razlog za to što nisi stvarno izašao iz aplikacije...

Nazad
Vrh Dno