Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Krajem godine koliko sam ja upoznat.

Trebalo bi poboljsanja na glance, mogucnost promene sms tonova, drive mode, svasta nesto. I dosta nekih poboljsanja na sistemu.

Koju aplikaciju koristite za status baterije, i koju za precice za (Wi-Fi, bluetooh, flight mode, lokaciju) , i koju za baterisku lampu?

Status baterije sam prestao da koristim, sumnjam da one cak i doprinose potrosnji. Za precice Connectivity Tiles.

ovak za baterisku lampu imas flashlite, tu imas i kompas mozes da namestis i trepcuce svetlo i mozes da stavis na ekrad da pokazuje status baterije :D
tako da sve u jednom za tebe :p
a za wifi i ostalo koristim isto connectivity tiles

Eee, ja sam posle testiranja 10+ aplikacija za bateriju, i nekoliko aplikacija za precice, i 5-6 za lampu. Dosao do zakljucka da je definitivno najbolja aplikacija "Insider" u njoj ima bukvalno sve, odlican status baterije, sa graficima, sa potrosnjom na sat dan nedelju itd, + precice za wifi, bluetooth itd, koje pokazuju status na livetile, + ima dobru lampu sa strobom i mozes brzinu i to da podesavas, + ima bing slike zadnjih sest dana mozes da download, + world clock + testiranje svih funkcija telefona, gps, compas, acelerometar, led osvetljenje, vibraciju itd itd, aplikacija stvarno ima sve.

Ja sam pre koristio battery performance za bat, i quick settings za ove precice i baterisku, ali Insider mi menja sve to i ima jos puno da doda. Inace ja volim da koristim jednu app za sto vise stvari, a ne npr za sve to razlicite apps.

Ja od prvog dana koristim Battery Sense i ona mi je apsolutno dovoljna. Sa druge strane ne volim te all in one aplikacije koje imaju milijardu stvari koje mi apsolutno ne trebaju. Battery Sense ima finu stavku a to je trenutna potrosnja, koja mi je u principu i jedini bitan podatak. Kod ostalih app toga ili nema ili nije na taj nacin izvedeno tako da ih uopste ne uzimam u obzir. Wifi i GPS su mi uvek ON, BT je uvek OFF jer isti ne koristim tako da su mi te precice totalno bespotrebne...

Upravo htedoh da dodam tu vest. Sto je najbolje, pustice update ranije za dev unlocked telefone, javljam utiske cim izadje :)

Ovo je fina stavka :)
Connect to Wi-Fi in OOBE when switching on your new phone for the first time or after you your reset your phone, so you can restore your data even before connecting to a cellular network.

To je bas falilo, bilo je nemoguce pokrenuti backup ako ti ne ucita 3g podesavanja... Ranije sam negde procitao da ce biti omoguceno slanje sms-ova preko Win8 PC-ja, a izgleda jos uvek nece

GDR3 dostupan za preuzimanje, instaliram upravo...

EDIT: Gotovo, 20min ukupno, odoh da istrazujem :)

Poslednja izmena:
Au, ovaj vec poceo da skida update, ja nista nisam ni bekapovo....brateeeeee

PS. DA li treba opet posle instalacije i hard reseta da se opet odradi hard reset za sve funkcije ?

Poslednja izmena:
mora hard reset?

Update GDR3 Preview na Ativ S-u oko 25min. Sve proslo kako treba. Super dodatak, brisanje temp fajlova direktno (ili ranije nisam video da ima - slobodno me ispravite)

wp_ss_20131014_0001.png

Zar to nisi odradio posle GDR2? Ne znam iskreno, ja sam za GDR2 radio full flash tako da mi se odmah pojavio...

Da li mozete reci oni koji su instalirali sta sve dobijamo sa gdr3? Hvala unapred :)

Pa pise ti sve na onom linku.. Par finih dodataka.

Uradih update na HTC 8S. Sve proslo glatko i vrlo brzo. Ali... Jedino novo sto ja videh je iskljucivanje rotacije ekrana. Verovatno ima nekih ogranicenja, s obzirom da je fon sa 512MB RAM-a.

Rotacija ekrana, custom tonovi, driving mode, zatvaranje app na X, mogucnost kacenja office fajlova, pdf kao attach u mailu...

To sam ja primetio na 920. Tu je i poneka promena i pokoja dodatna opcija u fabrickoj aplikaciji za proveru memorije(dakle ne nokijina ona), u data sense-u i slicno.

Mada su i sami rekli da navodno ce vremenom dodavati nove funkcije kako budu bile spremne.

Uradih update na HTC 8S. Sve proslo glatko i vrlo brzo. Ali... Jedino novo sto ja videh je iskljucivanje rotacije ekrana. Verovatno ima nekih ogranicenja, s obzirom da je fon sa 512MB RAM-a.

Ma daj brate, nece valjda da izostave temporary files, tj da mi izbrisemo taj visak nepotrebnih fajlova, mislim ako nesto treba 8S-u onda je to, I bice mi stvarno trulo ako to ne budu dali HTC 8S-u ili bilo kom drugom fonu sa 512MB, bas me briga za rotaciju ekrana I driving mode, samo su mi dve stvari potrebne, iskljucivanje aplikacija na "x" I brisanje temporary files-a I ja cu voleti WP do neba :D Ja za sada necu updateovati, cekam zvanicnu verziju, ne zuri mi se toliko, haha :)

Nazad
Vrh Dno