Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Zna li neko, s obzirom da je Google ukinuo EAS podršku od nove godine, a meni radi jer sam namestio nalog pre toga, ako sad uradim factory reset, hoće li raditi EAS ili ne?

Vip mreza sam, sve sam podesio ruchno lepo al nmg da izaberem ka odem da izaberem ima samo shugavi TIM nishta vishe, moj profil shto sam napravio ne vidi uopshte

@nvukelic
Ja sam odradio reset pre desetak dana. Nakon reseta, samo me je pitao za šifru gmaila i sve sam vratio nazad. Evo, sad mi zvecka na svakih pola minuta kad neko piše u temi za koju sam pretplaćen. :)

Ali opet, ne bih da budem odgovaran ako tebi nešto ne bude radilo. :D

@Pedja89
Uf, stvarno ne znam da pomognem. Probaj opet da napraviš novu, mada tebi izgleda uopšte ne prepoznaje mrežu iz nekog razloga. Da li si probao da obaviš poziv, pošalješ poruku?

Poslednja izmena:
Vip mreza sam, sve sam podesio ruchno lepo al nmg da izaberem ka odem da izaberem ima samo shugavi TIM nishta vishe, moj profil shto sam napravio ne vidi uopshte

Zahvali se onom ko ti preporucio Ativ :p Bolje da si opet uzeo S3 :p

Inace probaj da restartujes telefon? airplane mod? Mozda da koristis i proxy i port, pa probaj i bez njega.

I na kraju, jesi siguran da nije do operatera, mozda zbog ovih vetrova nesto ne radi? Jesi probao da ubacis u drugi telefon?

Hvala ti care :) Probao sve zhivo i nece, pa ako neko ima vip neka proba jel mu radi internet pa nek mi javi, moguce da je do vetra :)

Poslednja izmena:
nisam ni ja mogao da podesim konekciju kad sam tek kupio telefon
a problem je to što nisam imao access point aplikaciju
kad sam je skinuo preko wi-fi, sve je rešeno

Probaj da skineš "Sysapp pusher" aplikaciju, pa je provrti.
Onda će ti ona pogurati te sistemske aplikacije na Store (ili direktno, zaboravio sam). Mada baš čudno da ona fali, to bi trebalo da bude podrazumevana sistemska aplikacija u WP. Ako je zaista u pitanju Access point? Pogledaj pre toga da li ti stoji u Settingsima.

Evo ja nabasao slučajno YT, na jednu krajnje neutralnu recenziju 2 trenutno najača smartphone uređaja na tržištu.Pa sami procenite...

dobar je Black, ali gotovo ništa od onoga što meni treba nije ispravio, osim poslednje stavke (ovo je moj post iz novembra)
a posebno me nervira to što me Yahoo Mail *****ava i dalje

1) Vrlo često (gotovo uvek) mi se dešava da probam da se nakačim na jednu wifi mrežu od više ponuđenih, konekcija bude neuspešna, pa zatim i za sve druge izbacuje poruku da ne može da se nakači, nakon čega moram da isključim wifi, uključim ponovo i priključim se na onu za koju znam da radi, bez problema. Naravno, nikakav problem ne postoji kada su u pitanju mreže na koje inače može da se nakači, javlja se samo kad je preslab signal ili kad su u pitanju mreže kojima ne može da pristupi. Dakle, javlja se samo kada ne uspe da se prikači na prvu mrežu koju odaberem.
2) Već sam pominjao da se .pdf dokumenti skinuti preko UC Browser ne pojavljuju u Office library, već samo u AdobeReader bazi, dok se dokumenti prebačeni sa računara uredno vide i u Office.
3) Nedostatak stop dugmeta u Music delu, nije najsrećnije rešenje samo pauzirati muziku ili radio program. Insider mi služi da zaustavljam audio plejer i radio, ali bi trebalo i u sam softverski plejer ubaciti to.
4) Već sam pominjao da se prilikom pisanja mejla samo slika može dodati uz napisan tekst. Naravno, dokument može da se doda preko opcije share u Office, ali to onda znači da mora da se ubaci pre otpočinjanja pisanja mejla. Vrlo loše rešenje. Pored toga, ne vidim kako da obeležim više Office fajlova.
5) Call history treba reorganizovati tako da se svi pozivi jednog kontakta grupišu, a ne da na listi stoji deset poziva jednog kontakta, ako smo morali u kratkom vremenskom periodu da se čujemo više puta.
6) Zaista nedostaje File manager, kako bi svi fajlovi bili pregledni. Mene posebno pogađa taj nedostatak, imajući u vidu da je Tota Commander prvi program koji instaliram na svaki računar koji koristim prilikom reinstalacije sistema. Zamara me da pamtim preko koje aplikacije imam pristup kojem fajlu, želim da sve bude na jednom mestu u nekoliko različitih foldera, a da sam sistem prepoznaje u kojoj aplikaciji treba automatski da prikazuje fajlove i izmene u smislu dodavanja novih, brisanja starih, promena imena itd.
7) Search taster je, što se mene tiče, potpuno neupotrebljiv, osim za skeniranje kodova. Ne koristim Bing (doduše, nisam nikad ni probao da ga koristim, možda je i dobar), pa želim da taj taster vodi do nekog drugog sistema za pretragu, tj. da se uvede mogućnost odabira ili ručne promene pretraživača do kojeg vodi pritisak na taj taster.
8) Trebalo bi postaviti notifikacije na glance, jer nema poente da tu stoje samo neka fotografija i vreme. Pritisak na taster za otključavanje ili double tap, da bi se došlo do lock screen i videlo da li ima nečeg novog nema baš preteranu svrhu, pošto nije problem kliznuti na gore i videti šta se dešavalo. Doduše, lock screen prikazuje i notifikacije u aplikacijama koje se ne nalaze na početnom ekranu, ali meni sve najvažnije ionako stoje na vrhu, tako da bi mi značilo da se obaveštenja nađu na glance.

Ajde te bitnije stvari dolaze u 8.1 ali ne kontam zasto ne srede call log da nemam jedno isto ime x puta i da mogu da vidim kolko sam pricao s nekog... A to je sredjeno u wp7.8 kao i delivery report za poruke isto sredjeno u wp7.8...

... A to je sredjeno u wp7.8 kao i delivery report za poruke isto sredjeno u wp7.8...
Kako izgleda delivery report u 7.8 ??

Kod wp8 je katastrofa sa onim povratnim sms-om koji čak ne povezuje ime iz imenika, nego treba tapnuti na broj, i tek onda vidiš čiji je broj..
Naravno da sam isključio opciju "delivery report", dok ne bude kao i na symbianu prije 10-tak godina :d

Stvarno sam se iznenadio kad sam video kako funkcionose delivery report ,i nikako ne mogu da skontam zasto su se vratili vise od 10 godina unazad kad je to u pitanju ?

Dzaba je 1520 bolji u skoro svakom segmentu koji je sagledao, kad na kraju izbor pada na Note 3...

Stvarno sam se iznenadio kad sam video kako funkcionose delivery report ,i nikako ne mogu da skontam zasto su se vratili vise od 10 godina unazad kad je to u pitanju ?
Evo ja ću da ti odgovorim.Zato što je danas 2014, a ne 2004 godina pa da ti "delivery report" ima neku realnu svrhu.

Bukvalno.. kad vam poruka NIJE stigla poslednji put?

Bukvalno.. kad vam poruka NIJE stigla poslednji put?

Meni je na n97mini bio ukljucen report. Nikad ga nisam primecivao , samo mi je bezveze smetao kao obavestenje. Zamisli da ti za svaku poruku stize notifikacija posle poslate poruke :S ... Ja saljem preko 100 poruka dnevno. Zesci smor bi bio ma kakvo to obavestenje bilo . To mi je bas bezveze . Nikad ga ne bih ukljucio. Mada ne bi bilo lose da ima negde history gde mozes da vidis statuse poruka da li je dostavljena ili ne. Znaci kad nisi siguran i kada ti treba da mozes da pogledas. Ali ne da ima obavestenje .

šta popunjavate kod polja Domain prilikom podešavanja Exchange ActiveSync mejla?

Za google, dok je radilo na EAS-u, je bilo m.google.com za server a domain prazno.

U pravu je boris za onaj gmail push, samo na 15min proverava minimalno. Koha glupost.

Nego, ae neko na pm kako da instaliram here drive :D

@ phobiaz

Odradi onu foru sa forwardovanjem na Outlook.

Pricali smo Darko i ja o tome na nekoj od prethodnih strana..

Ama "Fiddler2" završava posao.Nema potrebe za nikakvim egzibicijama...:smash:

Nazgul witch ako mozes da mi posaljes simple rul (note pad) fajl iz fiddlera na skydrive bio bih ti zahvalan. (ako si ubacio kodove :p)

Ako imas volje javi da ti posaljem mail u inbox

Poslednja izmena:
Meni je na n97mini bio ukljucen report. Nikad ga nisam primecivao , samo mi je bezveze smetao kao obavestenje. Zamisli da ti za svaku poruku stize notifikacija posle poslate poruke :S ... Ja saljem preko 100 poruka dnevno. Zesci smor bi bio ma kakvo to obavestenje bilo . To mi je bas bezveze . Nikad ga ne bih ukljucio. Mada ne bi bilo lose da ima negde history gde mozes da vidis statuse poruka da li je dostavljena ili ne. Znaci kad nisi siguran i kada ti treba da mozes da pogledas. Ali ne da ima obavestenje .

Na mom LG-ju je to savršeno rešeno, izađe kratak toast, a u sms thread-u stoji mala kvačica pored poruke koja je uspešno dostavljena. Ako vam je za utehu i Samsung na androidu ima taj *****ni delivery report sa povratnom porukom.

Ja ne znam kako je kod vas ,al meni se cesto desava da poruka ne stigne ,ne samo sa ovim telefonom ,nego sa svim predhodnim .

Nazad
Vrh Dno