Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Odes u storage, pa this device, pa music tu oznacis pjesme i prebacis ih na sd..

Sent from mTalk

Baš me hoće update-ovi, programa ne sistema. Jel se to nešto sprema?

Je li jos nekom messenger poludio ili samo meni ? Dobijam random notifikacije za poruke koje sam procitao i odgovorio , neke cak i od prije par sati.

Meni posle restartovanja telefona se pojave notifikacije stare mesec dana odnosno od zadnjeg restarta na ovamo (ala ga objasni, ko razumeo, razumeo :D). Znači i SMS, Messenger i ne znam šta još. Ima li još neko to? Da napomenem, ne dešava se svaki put.

Je li jos nekom messenger poludio ili samo meni ? Dobijam random notifikacije za poruke koje sam procitao i odgovorio , neke cak i od prije par sati.

Da i meni je, ima nekih rumora da to rade da bi testirali novu univerzalnu Messanger aplikaciju za W10. Navodno nateraju server da ponovo šalje poruke.
A meni se to dešava otkad je izašao novi FB sa malo drugačijim logom i grafikom. Taj FB je portovan sa iOS-a kako kažu pa možda još uvek nisu sve lepo povezali sa messangerom a i serverom.

Poslednja izmena:
Zdravo. Devojci lumija 630 nesto pocela prilicbo da jede megabajte, pa reko da pitam da li se jos nekome ovako nesto desavalo? Uglavnom ide na Blic, a data sense kaze da je najvise megabajta potrosio IE... Nije moguce da joj to bas toliko megabajta povuce...

Jel ima mozda i jos neka slicna a pouzdana aplikacija, pa sa kojom bi se moglo dodatno utvrditi koja aplikacija je krivac?

Za prva dva dana januara joj otislo oko 200MB, a prethodnog dana oko 80MB...

Moguće je da je IE, pogotovo ako učitava desktop varijantu sajtova

Nije mi sad samo njen telefon pri ruci, pa ne mogu sam da pogledam... Nesto kaze da ona na 630 ima manje opcija sa data sensom, ili ona samo nije ukapirala kako da namesti da joj se resetuje svakog meseca. Probacu da skontam vec...:)Ako ima neko predlog alternativne aplkkacije sa tom istom namenom bilo bi super da kaze, ja nisam pronasao...

Skontala je da je u pitanju Blic... I ja sam testirao kod sebe, dve tri stranice sto sam pogledao, posrkao mi je deset megabajta... I to nije desktop sajt... :-/

Inace, video sam u gradu usb kabelcic, na jednom kraju ima muski microUSB, a na drugom kraju zenski klasicni USB u koji bih mogao da utaknem flash na primer. Jel probao neko da utakne flash na ovakav nacin, i da ga ucita sa windows phone 8.1 telefona? Ili, ako znate da je ovo moguce?

Hvala obojici, i hvala za link. :) Zanimljiva opcija, al izgleda samo za neke (ili vecini, ili sve) Windows 10 Mobile telefone koji budu naknadno izlazili (po onome sto pise u diskusiji na Windows Central).

Mislim da su preskočili usb otg i direktno prešli na USB-C dual-role support, dakle telefoni sa usb c priključkom . Mada ta tehnologija se tek uhodava i polako se pojavljuje sve više telefona sa usb c priključkom. Verovatno će to postati standard umesto sadašnjeg usb priključka.

Hehe, da, da ne ustekavamo vise USB iz treceg pokusaja... :d

Da, i yooyo, hvala za pomoc iako smo tamo u onoj temi bili u "protivnickim taborima". :D Naravno, ne dozivljavam ja to tako, al se sad malo zezam. :)

Ništa konkretno tamo ne piše, dok ne objave nešto ili stave tu podršku u zvaničan 10 nećemo znati, ovo je sve rekla-kazala

Da li je neko na 8.1 imao problem sa kamerom? Drugarici neće ds se otvore slile koje je danas slikala...(lumia camera) Pokusala je sa reinstalacijom ali neće da joj skine sa prodavnice aplikaciju vise... Mejl joj je prazan... 6tag takođe ne može da instalira. Samo javlja da proveri apdejt telefona...

Poslednja izmena:
Ne znam za ostale, ja nisam imao... Pretpostavljam da bi bilo najbolje da uradi hard reset... Mada, ima dosta njih ovde koji znaju mnogo bolje od mene. Mozda se nesto slicno nekome vec desavalo, samo sto je ovo vise problema u pitanju.

Moze da proba da napravi backup, pa hard reset, i vrati trenutna podesavanja, a ako to ne upali, onda hard reset i da se sve vrati rucnu.

Mada, pre hard reseta moze probati samo da restartuje telefon, ili da proba soft reset. Bolje to da pokusa prvo - pre hard reseta, jednostavnije je.

Hvala na odgovoru! Na kraju (nakoh soft pa hard reseta) se ispostavilo da je problem u memorijskoj kartici, a ne zna koja joj je klasa jer nema racun kod sebe...

Ako bi pomoglo da zna koja joj je klasa (ili bi zelela prosto da zna) mozda to moze da procita i sa same kartice...
http://www.kingston.com/us/flash/microsd_cards/

Mada to pominjem onako samo, ne verujem da bi to bilo od koristi ako ste skontale vec da je kartica problem. Mislim, verovatno sad vec ima novu karticu u telefonu. :)

Je l' postoji neka mogućnost da na lock screen stavim malo veći kalendar?
Vidim da mi ovako sitnim slovima u dnu piše šta imam za taj dan, ali bih voleo da to bude malo preglednije.
Bolje da mi kalendar za taj dan ili radnu nedelju bude preko celog ekrana, nego vremenska prognoza koja mi je sada...

Kada zelim nesto da prebacim na telefon izadje mi ovo: http://prntscr.com/9rs8zc, kada zelim nesto da prekopiram sa telefona na PC pise da je telefon nedostupan. I da preko SD kartice ide. Cak i kada ga diskonektujem i opet konektujem, opet nece. Pri paljenju mi javlja da je moguce da SD kartica ima problem i da li zelim da pokrenem kao popravljanje. E sada ja zelim da prekopiram i da uradim format. Medjutim nece, a nemam ni citac za SD kariticu da to uradim.

Jel si probao da konektujes telefon sam - bez memorijske kartice? Ili, posto nemas citac, da prebacis karticu u drugi telefon, pa da probas na taj nacin da izvuces podatke sa nje? Na taj nacin bi bar bio siguran sta je u pitanju. Inace, meni se to desavalo kao i tebi (to sto si pokazao na screenshotu) sad po neki put, i bilo mi je do kompjutera ja mislim... Mislim, na jednom kompu me je zezao tako, nije hteo neke stvari da mi prekopira, a drugi je hteo, nisam skontao skontao u cemu je tacno bila fora. :trust: Al to me je zezalo na tom slabijem kompjuteru, svako malo mu se windows explorer zapuca kad nesto vise radim sa folderima i fajlovima... Mozda to i nema mnogo veze sa tvojim problemom - mislim na to moje iskustvo, al dobro, moze da se vidi sistemom eliminacije da li je memorijska kartica krivac.

Da li je neko primetio veoma cudno ponasanje aplikacija u poslednje vreme? Ne mogu da pronadjem pravilo, tj. desava se sa random aplikacijama, ali pokrenem app, on kao drlja nesto sekundu-dve i vrati me na start screen. Pokrenem store, da vidim da nije slucajno u toku update aplikacije, i nije. Jednostavno, telefon pokusa da udje u app i vrati se na pocetni ekran.
Desava se i kod mene i kod zene na L920.

Meni se desi ponekad sa Skype i još par zahtevnijih programa (dugo se učitavaju). Restartujem telefon pa se neko vreme potom ne dešava. Možda previše procesa ili manjak memorije....

Da li postoji nacin da se ocisti lista ispod "share with a recent contact" iz onedrive-a koja se javi prilikom share-ovanja fajlova?

Dva puta mi se blokirao telefon u razmaku od 20min... Ima li takvih slučajeva, inače telefon je Lumia 630.

Nazad
Vrh Dno