Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Možda da izvučeš bateriju i power drži 20 sec... Izvuci svu struju iz njega..

Možda probati još jednom sa Windows Device Recovery Tool? Možda je prethodni put nešto malko loše uradio, mada ne znam koliko je to moguće.

A možda to može biti i do hardvera..? Mislim, da napomenem da nisam baš neki stručnjak, mada možda počeo procesor il tako nešto da mu zakazuje. Pretpostavljam da imaš garanciju?

Znas kako, meni se ne radi opet fles. Zato sto me mrzi opet da instaliram aplikacije i sve ostalo sto ide uz to. Garanciju nemam, dobio na takmicenju kao nagradu. Od pocetka je losije radio, sada se to porgosalo. Nekada ga otkljucam i ne radi tac, moguce je da tac zakazuje posto sam ga menjao ceo prednji deo, pre otprilike mesec dana, ali je isto radio i sa originalnim. A za hardver da zakazuje, ne znam ni ja, nije to mehanika pa da tako zeza, nego radi ili ne radi.

Poslednja izmena:
Možeš backup da napraviš, pa kad mu reinstaliraš softver samo povratiš sve iz tog backupa. Ostalo bi samo još neke sitnice da se ponovo nameste ručno kao mejl, vajber, melodije zvona i tonovi obaveštenja...

Što se ovog drugog tiče... Po meni, ili je softver ili je hardver, a ako WDRT ne rešava problem bio bih siguran da je u pitanju ipak hardver. Slažem se, i meni deluje da bi u tom slučaju ili radio ili ne, ali izgleda da nije uvek tako. Recimo, na kompjuteru ako neka komponenta zeza može da se desi da on radi sve dok se ne zagreje malo više, ili dok mu se ne dogodi ne znam šta. Nije uvek "ili radi ili ne radi".

Ako telefon baš zeza da se često ukoči, možda možeš iskušati sreću da w10m? Naravno, to sve neki put kad imaš vremena da se igraš s tim. Jasno mi je, ako ti sad nije do WDRT, nije ti do insajdera. :) Barem ne u ovom trenutku. Što se popravke neke nove tiče, kad tako nije jasno šta bi moglo biti problem bilo kakvo popravljanje može biti nezahvalno.

I još jednom da dodam, nije da sam ja neki stručnjak. :D

wp_ss_20160226_0002.png
Da li je u pitanju neki bug aplikacije ili je stvarno ovkvo stanje? Neke aplikacije koje nisam uopste mi koristio(ni pokretao) pokazuje da su trosile u pozadini. Neko imao slican problem?

@logo
Ako imaš L630 i upaljen glance (info ekran), isključi ga u podešavanjima...
Javi rezultat...

Mislim da l630 nema glance.

L630 nema ni glance ni dttw...

Videću za neki dan da flesujem opet. Do sada nikakvih zamrzavanja.

par stvari me muci na windows 8.1 update 2, na 640 xl lte.

1) kako da obrisem sliku kontakta iz imenika? jednom kontaktu sam dodelio sliku i sad ne mogu da je obrisem. mogu samo da tu sliku promenim za neku drugu.
2) kako da sakrijem slike u foto albumu? necu da mi sve slike koje imam budu javne.
3) jos neke stvari kojih trenutno ne mogu da se setim

par stvari me muci na windows 8.1 update 2, na 640 xl lte.

1) kako da obrisem sliku kontakta iz imenika? jednom kontaktu sam dodelio sliku i sad ne mogu da je obrisem. mogu samo da tu sliku promenim za neku drugu.

2) kako da sakrijem slike u foto albumu? necu da mi sve slike koje imam budu javne.

3) jos neke stvari kojih trenutno ne mogu da se setim

Sigurno ce se javiti neko ko ima bas 8.1 na telefonu, al da probam napamet. :)

1) jedna mogucnost, ona ocigledna, je da napravis drugi kontakt, pa sve prekopiras u njega sem slike... Ne znam kako drugacije, moguce da moze i nekako direktno.

2) ne verujem da je to moguce, ali ko zna, mada ne treba ni jedna slika u telefonu da ti je "javna". :trust:

3) ne bih znao kasti. :D

EDIT: Vezano za sliku na kontaktu... Ma Windows 10 mogu da zadržim prst na slici nakon što uđem u uređivanje kontakta, i ponudi mi se brisanje slike. Možda isto radi i na Windows 8.1.

Da, i za slike... Ubaciš slike u arhivu i instaliraš sebi neku od aplikacija koja može arhivu da otvori.:) Ko ti gleda slike neće mu pasti na pamet da gleda šta imaš u arhivama. Hmm, dobra stvar za akcione filmove, ovaj...:D

Poslednja izmena:
Što se tiče fotografija, staviš ih u Document folder i ne bi trebalo da se pojavljuju u Photos.

Edit: Slušam muziku preko slušalica i dopisujem se preko sms-a. Uključeno zvučno obaveštenje. Kada mi poruka stigne, na slušalicama čujem zvučni signal, a na zvučnik se prebacuje muzika. Svaki put kada je došla poruka to mi se desilo. Imao neko sličan problem. Restartovaću telefon, pošto mislim da je to bug, nikada mi se to pre nije dešavalo. Inače pre par dana sam flešovao tel.

Poslednja izmena:
Evo, posle nedelju dana od kako sam instalirao 8.1, opet mi se telefon blokirao. Šta da mu radim?

Evo, posle nedelju dana od kako sam instalirao 8.1, opet mi se telefon blokirao. Šta da mu radim?

ja da sam na tvom mestu, telefon bih odneo u najbliži servis mobilnih telefona ili najbolje ovlašćenom serivseru da popravi tel.

ja da sam na tvom mestu, telefon bih odneo u najbliži servis mobilnih telefona ili najbolje ovlašćenom serivseru da popravi tel.

Nema ništa od toga.
Pošto se niko nije javljao pretpostavljam da drugog rešenja nema. Tako da će u budućnosti pasti zamena telefona...

Treba uskoro da menjam moju staru L720, pa se dvoumim oko telefona za pazariti.
Opcija je 640XL ili mozda L830. Ili mozda nesto trece?
Najvaznija mi je dobra kamera na telefonu i relativno fluidan rad, kao sto ga ima L720

facebook aplikacija - kad otvorim neki foto album sa recimo 16 slika, mogu da listam i pregledam recimo 4-5 slika, posle toga navodno dodje do kraja. to se desava kad pocnem da listam i na levu i na desnu stranu. neko resenje mozda, osim onog da cekam da sednem za pc ;)

Pozdrav narode, treba mi vas savet. Trenutno koristim android telefon i iz dana u dan me sve cesce i vise nervira pa razmisljam o prelasku na Windows Phone. E sad, trenutno nemam nesto puno novca da dam za nov telefon pa sam naleteo na jedan polovni, HTC 8X za oko 7.000 din. Jel ima poente kupovati taj telefon s'obzirom da je iz 2012 godine i da je zadnji update WP 8.1?

Sto se tice specifikacija, u skoro svemu je bolji od mog LG L90, jedino me brine podrska za aplikacije (ne njihov broj, vec njihovo odrzavanje/azuriranje za WP 8.1). Jos jedna od bitnijih "zahteva" je da sistem radi bez kocenja i bagova jer to je nesto sto stvarno ne podnosim i sto me trenutno dovodi do ludila. Pored poziva i poruka, telefon bi se najvise koristio za neki manji surf, citanje foruma preko tapatalk ili mtalk i slusanje muzike. Sta bi ste vi savetovali/preporucili?

Pozdrav! Deluje mi da ima poente, mada zavisi i od toga sta ocekujes od telefona. Moje ocekivanje je da ce osnovne stvari na njemu funkcionisati jos duze vreme iako zvanicno ne dobija windows 10 mobile (mislim da zvanicno ne dobija nadogradnju, nisam siguran), a pod time mislim na mejl, skajp, vajber, whatapp, i slicno... Sto se tice ostalih aplikacija koje su u prodavnici - a koje nisu ovog tipa, njima nece ni trebati neko azuriranje, napravljene su i rade. Ne znam da li bi koristio neke od aplikacija za citanje vesti, ali po meni Internet Explorer je odlican, a neki koriste i UC Browser koji je takodje dobar.

Sistem bi trebao da radi bez kocenja i bagova (mada nesto sitno mozda moze da se desi, ipak ni jedan sistem nije u potpunosti bez bagova).

Hmm, i sad tek sam sa citanjem stigao do poslednjeg dela sto si napisao. :D Za surfovanje ce biti on dobar, Internet Explorer mi je bolji od Edga u ovom momentu (steta sto ne mozemo da ga instaliramo na w10m), tapatalk lepo radi, a i za muziku - mislim da tu nema sta da zabaguje. :)

E, sad, moze i jos neko da kaze svoje misljenje... Inace, ja ovo sto kazem - sve je to uz pretpostavku da je ispravan telefon, posto je u pitanju polovnjak.

Da, i pretpostavljam da bi telefon hteo posle da koristis bar dve godine, za to vreme je moguce da se na desetki pojave neke stvarice za koje bi bilo dobro da ih imas i na 8.1, al sta sad... Mislim, jer sad ce uglavnom za desetku praviti univerzalne aplikacije valjda, a koje nece biti pokretane na osmici. A opet, ima jos i telefona koje su ljudi i pre godinu dana kupovani (poput lumije 630 koja je prilicno zastupljena), tako da nece sigurno ni ove aplikacije za 8.1 odjednom ostati bez odrzavanja.

Izvini ako sam malo neuredno ispisao sve. :)

Jok. Baci pogled na Lumiju 535, a mozda i 550, mada se sa ovom zadnjom neki ljudi na forumu nisu proslavili.

Treba uskoro da menjam moju staru L720, pa se dvoumim oko telefona za pazariti.
Opcija je 640XL ili mozda L830. Ili mozda nesto trece?
Najvaznija mi je dobra kamera na telefonu i relativno fluidan rad, kao sto ga ima L720
Ako hoćeš fluidno, dobro i "jeftino" onda def. L735, a viša klasa, i još bolji model ti je L830.
Seriju 64x bih preskočio. Čudan neki spoj od svega po malo (mada me najviše nervira ekran njegovim kvalitetom).
Hmmm, možda i L650 ali za sada je preskupa.

Opaska: L735 na w8.1 pravi zadivljujuće dobre fotke (obzirom da ima Karl-Cajs optiku ;) )

Pozdrav! Deluje mi da ima poente, mada zavisi i od toga sta ocekujes od telefona. Moje ocekivanje je da ce osnovne stvari na njemu funkcionisati jos duze vreme iako zvanicno ne dobija windows 10 mobile (mislim da zvanicno ne dobija nadogradnju, nisam siguran), a pod time mislim na mejl, skajp, vajber, whatapp, i slicno... Sto se tice ostalih aplikacija koje su u prodavnici - a koje nisu ovog tipa, njima nece ni trebati neko azuriranje, napravljene su i rade. Ne znam da li bi koristio neke od aplikacija za citanje vesti, ali po meni Internet Explorer je odlican, a neki koriste i UC Browser koji je takodje dobar.

Sistem bi trebao da radi bez kocenja i bagova (mada nesto sitno mozda moze da se desi, ipak ni jedan sistem nije u potpunosti bez bagova).

Hmm, i sad tek sam sa citanjem stigao do poslednjeg dela sto si napisao. :D Za surfovanje ce biti on dobar, Internet Explorer mi je bolji od Edga u ovom momentu (steta sto ne mozemo da ga instaliramo na w10m), tapatalk lepo radi, a i za muziku - mislim da tu nema sta da zabaguje. :)

E, sad, moze i jos neko da kaze svoje misljenje... Inace, ja ovo sto kazem - sve je to uz pretpostavku da je ispravan telefon, posto je u pitanju polovnjak.

Da, i pretpostavljam da bi telefon hteo posle da koristis bar dve godine, za to vreme je moguce da se na desetki pojave neke stvarice za koje bi bilo dobro da ih imas i na 8.1, al sta sad... Mislim, jer sad ce uglavnom za desetku praviti univerzalne aplikacije valjda, a koje nece biti pokretane na osmici. A opet, ima jos i telefona koje su ljudi i pre godinu dana kupovani (poput lumije 630 koja je prilicno zastupljena), tako da nece sigurno ni ove aplikacije za 8.1 odjednom ostati bez odrzavanja.

Izvini ako sam malo neuredno ispisao sve. :)
Hvala puno na opsirnom i korisnom odgovoru! :) Ovaj konkretan model mi je zapao za oko zbog specifikacija i Beats Audio, naisao sam na utiske da je zvuk jak i kvalitetan preko slusalica. Ono sto me jako nervira je kada telefon/sistem ima los odziv kada se prolazi kroz menije, otvaranje aplikacija vise od par sekundi, kada tastatura ne reaguje odmah vec nakon par sekundi ispise ono sto kucam.

Nisam neki zahtevan korisnik, treba mi za pozive, poruke, email, gps/navigacija/mape, muziku, lagani surf i forume.

Nema na cemu. :)

Trebalo bi to lepo da ti radi sve, ali mozes uzeti u obzir i ovo sto su nakon mene rekli. I ja sam pomislio da ti pomenem lumiju 535 koja sad moze i da se u prodavnici kupi za 14-15 hiljada. Nisam to pomenuo, jer si napisao da si ovaj nasao za 7.000, pa mozda te to ne bi ni zanimalo, ali i to su sve dobre opcije. Jedino, ako bi kupovao novu lumiju 535, imao bi garanciju dve godine, ali savetovao bih ti u slicaju sa 535 da odmah po kupovini oprobas da li je ekran preosetljiv - obicno i kad jeste preosteljiv sa folijom radi kako treba, no treba videti sa trgovcem pre kupovine da mozes da vratis telefon u roku od nedelju dana ako ti se nesto ne svidja (nesto tog tipa).

Da li se nekome restartovao telefon iz čista mira? Kod mene se već desilo par puta, počelo je od skora. Otključam ga i prvo što me sačeka je da unesem PIN za sim karticu. Koja je fora?

Чачкао сам данас Лумију 630 од колеге са посла, просто је невероватно како телефон и систем брзо раде.. Сад стварно нагињем ка куповини Лумије 640.. још само да нађем неки нормалан оглас :)

Чачкао сам данас Лумију 630 од колеге са посла, просто је невероватно како телефон и систем брзо раде.. Сад стварно нагињем ка куповини Лумије 640.. још само да нађем неки нормалан оглас :)

Ако ништа друго погледај Лумиу 735, а ако не успеш да нађеш нешто одговарајуће погледај и нову Лумиу 650 :)

L735 ima KarlCajs optiku dok L650 nema što, mislim, da je popriličan hendikep. Madaaa, izbacivanjem Lumia kamere (Nokijine aplikacije) sve redom su sveli na isto s.anje.
Teška borba (mada je cena u veliko na strani L735).

Бaш нe мoгу дa сe oдлучим измeђу Лумиje 640 ЛTE и 735.. Мaдa je jako teшko прoнaћи 735 na oглaсимa..

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Vrh Dno