Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ovo na klipu je dosta bolje od L520, ali vidis li kako je Tapatalk trom? Ne nervira li te koliko se Here maps dugo pokreću?

Jeste dosta bolje i od 720 koja ima isto 512 rama kao 520 . Ali realno onako iz tih 512 rama WP izvlaci najvise, u tom segmentu android je ne upotrebljiv . Ja kad sestra kupila neki samsung sa 512 rama od 150€ i donela da joj instaliram neke aplikacije i podesim ovo ono, ja sam poludeo koliko to baguje i koliko je sve sporo .

Ali zato android realno bolje iskoristava high end telefone od po 2-3 giga rama. Ali samo stock android koliko sam ja uspeo da vidim.
Nadam se da ce to da se promeni sa windows 10 i da ce da iskoristava max ali naravno sve to ide na ustrb trajanja baterije , sad ****m li ga sta je bolje .

U pravu si, android sa 512 mb je očaj, ali ne zbog samih 512 mb već što je interfejs natrpan i preopterecen pa ne može da diše, i još čim ima malo rama to prati i lošija specifikacija generalno, znači procesor je bedan. I posledično loše prebacuje iz aplikacije u aplikaciju. Kad bi postojao android sa 512 mb i čistim google softverom (i npr. ovaj procesor u 520/720), to bi bila druga pesma, radio bi bolje nego wp sa 512 mb. Mislim da je to moto e. A i da ne gledamo te sa 512 jer je u oba sveta sad standard gigabajt, opet... Ne zanima me koja je aplikacija winrt a koja silverlight, gledam da li radi kako treba ili ne.

Da li postoji nacin da se automatski bekapuju fotografije na OneDrive u punoj rezoluciji prego mobilne mreze? Jedino sto sam nasao pise "in good quality", a to je 1280x720. Za full rezoluciju zahteva wifi. Da li gresim negde?

Ja imam tablet nexus 7 i bolji mi je od L1520 brze ucitava aplikacije, a i aplikacije su bolje uradjene nego na wp. Dzaba mi stabilnost sistema kad aplikacije koje koristim ne postoje na WP.

Da li postoji nacin da se automatski bekapuju fotografije na OneDrive u punoj rezoluciji prego mobilne mreze? Jedino sto sam nasao pise "in good quality", a to je 1280x720. Za full rezoluciju zahteva wifi. Da li gresim negde?

Ne nije moguce preko mobilne mreze full rezoluciju na one drive.

Capture.JPG

Ovo je na telefonu 5mpx slika iz Lumi Camere a ocigledno odradi resize na 2 mpx (full hd)
Na wifi-u radi backup valjda jpeg 5mpx + ili full resolution photos (npr u slucaju 1020 38mpx) ako je aparat nacinio takvu sliku.
Steta sto ne backupuje raw (dng) mada ima logike pojeo bi bateriju na 1020 jedna dng slika je 41MB :D ipak je kabal za to zakon.
Evo ti link I vise o tome:
http://www.windowscentral.com/windo...up-your-high-resolution-lumia-photos-onedrive

To mi se ne svidja. Na meni je da odlucim kako hocu da bekapujem slike, a ne da limitiraju tako.

Meni je to logicno posto bi za backup preko mobile data po tvojoj logici istrosio 1GB za par dana.

Npr slika od 38 mpx u jpeg formatu idu i do 10mb x 10slika = 100mb a ko skljoca intenzivno... Moze da mu backup pojede tih 1GB jako brzo.
Sem ako nemas unlimited data plan pa ti je ovo ogranicenje nebuloza.

Poslednja izmena:
po meni ovo nije lose. ne mora backup da bude momentalan, a kad dodjes u domet wifi-ja, backup ce biti odradjen. i bolje nego da davi bateriju i da pokusava backup preko edge npr.
cak bih stavio mogucnost stikliranja opcije 'only when charging'...

160a293ce95e2ffba50b533fe525dba3.png

Meni nikakva ogranicenja u tom smislu nisu logicna niti normalna. Jeste da cu potrositi oko 1-1.5GB mesecno na upload fotografija, ali opet to je moj problem, ne treba MS da o tome brine. Cak pre posto takvo ogranicenje ne postoji za Android verziju OneDrive-a.

@desp
u potpunosti se slažem sa tobom. Izgleda da MS previše brine o korisnicima i u drugim segmentima.

I onda neko napuca racun na backup-u forografija i posle tuzi MS jer mu je tel. sam od sebe napravio ogroman racun... Ne zaboravite da u U. S. of 'Murica na ves masinama pise da nisu predvidjene za pranje zivotinja. :d

Meni nikakva ogranicenja u tom smislu nisu logicna niti normalna. Jeste da cu potrositi oko 1-1.5GB mesecno na upload fotografija, ali opet to je moj problem, ne treba MS da o tome brine. Cak pre posto takvo ogranicenje ne postoji za Android verziju OneDrive-a.

Slazem se treba korisnik da ima izbor ali za 8.1 je jasno da ista ocekujemo niti da se nadas da ce to na ovoj verziji ubaciti...

Taj deo funkcije backup-a je u sklopu systema i nema veze sa One Drive app direktno. Tako da je njima lakse da ubace vise opcija na Android app nego da se zezaju oko celog update-a za WP. Definitivno u W10 ce biti vise opcija i siguran sam da ce WP biti rame uz rame sa ostala dva sistema.

Da li je za Grcku dovoljno da ukljucim "don't roam" ili moram i da ugasim data da ne bi trosio megabajte u romingu ?

dc629e83728790cc1bdf29765d19c08a.jpg

Pa lepo pise da kada ulazis u roaming da gasi data servise..
Ja bio skoro u Madjarsku nista mi nije skunuo.

Jel postoji neki ftp klijent za WP?

Kao standalone app ne koristim a kao file manager sa funkciom ftp-a koristim pocket file manager i total commander.

Na kompu stari poznati WinSCP, zakon. I preferiram wireless sa n standardom veci protok.
A za transport manjih fileova BT radi posao :)

Poslednja izmena:
Ako sam na akcijama "kupio" aplikacije, i kad promenim uređaj, da li te aplikacije imam za dž i dalje?

Imas ostaju na tvom accountu kao kupljene.

A postoji li neko vremensko ograničenje koliko su mi te aplikacije kupljene, imaju li rok trajanja?
Nisam na WPu više, i neću biti par meseci, ima li to veze ili jok?

Kazem ti dokle god imas account i dokle god developer podrzava razvokj svoje app na Storeu.

Ako neka app izbaci gresku pri instaliranju a pritom si dao kes za nju onda skines xap file sa Store-a na kompu, prebacis na root od sd kartice ili memorije telefona i instaliras preko Store-a izbaci ti listu app koje imas na svojoj memoriji..i to radi lepo, tako sam npr povratio Image Compressor koji sam pre godinu dana kupiio a iz nekog razloga nisam uspeo da instaliram direktno sa Store-@.

Xeexe a ovo se desi kada pokusas da sideloadujes crackovanu app prekl kabla (usb) :D

Poslednja verzija Surfy pretrazivaca, pro naravno

ae9805a0f483ba29d83ce04f3fc23b41.png

Poslednja izmena:
Kao standalone app ne koristim a kao file manager sa funkciom ftp-a koristim pocket file manager i total commander.

Na kompu stari poznati WinSCP, zakon. I preferiram wireless sa n standardom veci protok.

A za transport manjih fileova BT radi posao :)

Pa treba mi app sa kojom ću moći da se logujem ftp server uglavnom da proverim da li su neki fajlovi postavljeni na server i uglavnom upload manjih fajlova sa telefona.

Meni treba SSH client dobar. Trazio sam od lika koji pravi Putty sto je u beti da mi doda live nalog medjutim nikakav odgovor nista :(

Sto se tice microsofta i otpustanja 7800 radnika, i menjanje strategije, pocinje iskreno da me plasi to. Taman sam kupio Lumia 640XL iskreno sam prezadovoljan vise od android telefna. Jer je software stvarno za svaku pohvalu kolko savrseno sistem radi, drzi bateriju i kvalitet koji sam dobio za smesne pare... Nadam se da ce se okrenuti bolje kad Windows 10 bude izasao, pa bar neka prave telefone i dalje ne patim toliko za aplikacijama koje imaju na androidu jer sve sto mi treba imam na windows phone i lepo radi.

Poslednja izmena:
Windows 10 je genralno predvidjen da bude sistem na svi platformama od telefona do televizora, ja nevidim kako onaj tekst o otpustanju ima ista smisla!?!

O tome da ce smanjiti proizvodnju telefona mislim kolko modela ima godisnje da izbace je meni i ok. Iskreno osecam se nekako premium sa Microsoft 640xl :)
To mi nesto dodje ko sto iPhone izbaci 3 modela godisnje. Tako bi i M$ Trebao slab, srednji i pro model i dosta, samo da sljaka kako treba.

Sto se aplikacije tice kapiram da ce sigurno biti bolje sa windows 10 stanje nego sto je sad sa 8.1

Nazad
Vrh Dno