Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Pa zar ne vidis ? U settingsu je gotovo sve glavne stavke stoje na jednom ekranu a kod Droida ima na Dva , tri ekrana.

Da, znači bolje je da bi podesio display da prvo udješ u sistem pa tek onda da podešavaš. OK razumem vas posle trauma sa wp8 settings-a da bi vama bilo idealno da ima dve glavne stavke u settings-u.

Ne znam, vizuelni dojam. Ono mi prosto bolje izgleda. Boris će to bolje da objasni :D Zato kažem da mi je cela priče neumesna jer kapiram da svako ima drugačiji ukus.

Recimo ludim kad vidim taj šareniš od widgeta raznih, onda nekih miki maus fontova, milijardu ikonica i slično. Recimo sviđa mi se ono što povremeno ti okačiš u mobilnom modu ali opet mi je WP varijanta nekako više clean i bolje izgleda. Na Androidu je settings tek prenatrpan opcijama koje gomili korisnika uopšte nisu potrebne. Ja i većina odavde se snalazimo ali za nekog prosečnog korisnika, ne znam...

Definitivno imamo drugačije poglede na moderan i lep UI, pošto nam se ukusu ne mogu više razlikovati. I džaba je da se nastavljamo.

Šta ti je bolje tu? Ne razumem, ja ne kažem da je settings na androidu savršen i najbolji ali šta ti je na tom wp10 screenshotu tako bolje da je androidov "kriminalno" loš?

Pa ono tu su negde, oba deluju onako nja

Meni lepse izgledaju ikonice, krupnije su ikonice i text nema previse razmaka izmedju redova , u principu sve .

Mada mozda je to zato sto sam navikao na win 8.1 , a sada jos vise na win 10 na PC pa mi se mnogo svidja sto je jako slican na telefonu ovome na pc.

To je inace bio i jedan od jacih razloga zasto sam presao na WP . Sa 10kom su to jos bolje odradili pa su slicni u svakom pogledu i to mi se menogo svidja , da imam slicno i poznato iskustvo na pc i na telefonu.

Ali slazem se da je Android solidno ispred WP u mnogim stvarima ali ne i u svim. Ali pricam samo o stock androidu na nexsusima , inace onaj wiz samsungov , htc-ov , sony-jev su po meni daleko bilo.
Naravno ti ces sad reci pa ti rootuj i instaliraj stock na samsungu ili bilo kom drugom . Ali nije poenta u tome.
Jedini android koji bih ja sada mogao da kupim i koristim jeste nexus 5 i ni jedan drugi. Nad bilo kojim drugim bih pre izabrao Lumiu 640 od 150€ nego bilo koji samsung , htc itd.

Poslednja izmena:
Definitivno imamo drugačije poglede na moderan i lep UI, pošto nam se ukusu ne mogu više razlikovati. I džaba je da se nastavljamo.
Zato i kažem, totalno nepotrebna priča, jednostavno imamo različite ukuse i bespotrebno je da ubeđujemo onog drugog da greši.

Ja i većina odavde se snalazimo ali za nekog prosečnog korisnika, ne znam...

Ja koji sam tehnicki potkovan, sam bauljao skoro 10 minuta da se snadjem u settingsu na wp8 valjda 8.1... Ne mozes bre naci nista. Prijateljica je satima trazila nesto, a presla je na WP zato sto je prostiji (na nagovor nekog lika koji koristi dugo wp i kaze da je bolji od androida, jer je on koristio androide za dinar i kaze da je to ***** od sistema). Vec je htela 70 puta da ga razbije o zemlju kad ne moze nesto da nadje.

Isto to sam ja rekao kada sam sa L920 prešao na OPO. Koji majmun je osmislio ovako komplikovan settings sa milijardu opcija od kojih 50% neću koristiti jednom godišnje.

Ja koji sam tehnicki potkovan, sam bauljao skoro 10 minuta da se snadjem u settingsu na wp8 valjda 8.1... Ne mozes bre naci nista. Prijateljica je satima trazila nesto, a presla je na WP zato sto je prostiji (na nagovor nekog lika koji koristi dugo wp i kaze da je bolji od androida, jer je on koristio androide za dinar i kaze da je to ***** od sistema). Vec je htela 70 puta da ga razbije o zemlju kad ne moze nesto da nadje.

Upalio se Alarm dolaze botovi :D

Sta bre pricas a nemas pojma, prepricavas necije price i utiske.

Na gdr2 je taj prenatrpan settings resen , kliknes plavu stavku i dobijes listu glavnih menija a svaki ima nekoliko pod opcija (funkcija).

d21ae6d30f7fba32e4ccb09ba08f3300.png

Nikad ali nikad me taj traljavi meni od settingsa nije bunio niti sam se gubio da nadjem nesto :)

Imam preko 100 app kliknes na slovo i nadjes brzo :) a na droidu pamti gde si stavio ikonicu u kom ekranu i u kom cosku :)

8e3ccd4638112fabc684ea9f7d81fa4a.png

Poslednja izmena:
^^ALI daj coveku koji nikada nije koristio WP ili Android, naravno ni iOS, daj im i jedan i drugi i na koji ce se pre snaci i naci nesto. Steta sto ne mozemo naci primer :) Verujem da bi se pre snasao na Androidu.

Ja nikad nisam imao problem sa wp settingsom i kad je bio cista lista. Za manje od 10s cu da nadjem koji kod mi settings treba. Uvek sam znao gde se sta nalazi u listi.

Ali da, verovatno onom ko prvi put uzima wp u ruku bi bilo jako tesko da nadje nsto u toj listi. Prvih nedelju dana sigurno posle bi je znao skoro napemet i tacno gde je sta.

Poslednja izmena:
^^ALI daj coveku koji nikada nije koristio WP ili Android, naravno ni iOS, daj im i jedan i drugi i na koji ce se pre snaci i naci nesto. Steta sto ne mozemo naci primer :) Verujem da bi se pre snasao na Androidu.

Pa ti veruj, sta da ti kazem. Uhvati neke sa iq ispod 50 pa ih testiraj.

Samo APP. Sinoc u trecoj listam polovne automobile preko IE i to je blagi uzas. Ako ne bude aplikacija na WP kao na androidu koje sam koristio ja se vracam definitivno na android. To sto neko poredi dva sistema mane to ni malo ne interesuje koji je bolji, ja gledam koji meni lakse zavrsava posao, a to je definitvno android samo zbog APP.

Prodas ti meni tu 1520 ne treba meni ta app na fonu, mnogo je lakse na kompu da pratim polovnjake :)

Upalio se Alarm dolaze botovi :D

Imam preko 100 app kliknes na slovo i nadjes brzo :) a na droidu pamti gde si stavio ikonicu u kom ekranu i u kom cosku :)

Lepo bi bilo da ne nazivaš ljude botovima, kada već sam mešaš pojmove. To što si ti postavio je app drawer koji je na wp kao lista dok je na android (gugl launcer) horizontalni skrol. I aplikacije se slažu po alfabetu, ne možeš da ih premeštaš tu, na neki ekran u ćošak kako kažeš. Jedini koji botuje si ti.

I horizontal page skrol je mnogo logičniji nubovima, zato što onaj ko pređe sa iOS-a je navikao na takav raspored, i većina ne želi listu. *** 98% tržišta koristi takav princip, treba misliti i o onima koji menjaju platformu da se lakše naviknu.

Mada se gugl vratio na m preview da ima vertical skrol kao što su nekada (do ICS-a) imali, što mi se ne sviđa.

Poslednja izmena:
Dobro nastavi sa svojim aktivnostima...
Da vas Google slusa , vas korisnike to nebi ubacio ovako sta vam servira to vam je... A posle sledi izmena svega i svacega...i gde je tu identitet sistema? Nema ga...

Poslednja izmena:
Kako god, samo prvo moraš svoje činjenice da proveriš, mislim 99% vremena po wp temama pričaš o androidu koji si koristio pre 5 godina.

Sestra moja rodjena a i bivsa devojka i gomila drugara koriste taj ubogi sistem i znam sta pisem.

I nije se nesto bitnije poboljsalo od pre 4god..a za razliku od tebe nemam potrebe da skacem po drugim temama cisto da bi odbranio produkt Amerike.

A posto nisi znao da pojedine marke telefona mogu da rasporede ikonice po zelji u app drawer-u.
2ad6a8c01a0061fa18c1fd7d7b262801.jpg

Ja nisam pisao za striktno stock droid.

Poslednja izmena:
Android je los sistem jer je prezahtevan!
Nemaju svi Nexus 5 i sl. pa da im radi OK, a to sto svaka *****ska kompanija redizajnira UI je tek tuzno, verovatno je zato i Samsung popularan jer su ljudi navikli na njihov UI

WP na drugoj strani iako bolji sistem ima manjak aplikacija ali zato ce svoje trziste definisati na korisnike kome netrebaju zilion gluposti i igara dok se stanje barem malo ne popravi

Samo je pitanje vremena kada će Microsoft preći na Android...

Blackberry trenutno pravi Android telefon, Nokia već ima onaj tablet...

Eto ti si tu da nam kazes odakle je, naucio sam nesto novo.

I tako moj dual core 1020 razbije mit da ti nemas multitasking na Androidu? Ok snimicu klip nema problema :)

Samo da mi je znati ima li danas neki Android sa dual core procesorom da lepo radi na Androidu kao WP na ovoj 1020 samo to da mi je znati...znaci govorim o poslednjoj verziji sistema.

Poslednja izmena:
Posto sam naucio od tebe da dolazi iz Amerike a mislio sam da je iz Papue nove Gvineje...ja sam sada srecan, sve mi se razbistrilo ziveo sam u lazi.

Nije valjda da na 2gb rama ne može da kešira 6-7 aplikacija?

Na stranu ova vasa polemika kojoj nije mesto ovde ,meni je ovo smesno kad se pojavi neko ko se zali na sistem i hoce da predje na drugi.
Kao da prete "ma ima bre da predjem na android ,ios ,dza bu" a mi treba da odgovorimo "nemoj molim te ostani sa nama "

More idem ja sutra ,nema aplikacije za zbnjpnj ,ma nemoj da si riba ,ovde je dobro zezanje :)

Ljudi koristite sta volite neko obozava jedan sistem ,neko drugi i to je ok ,samo bi bilo leo da se otvori tema sa naslovom "prelazim odnosno razmisljam da predjem na taj i taj sistem " pa udri tamo.

Nije valjda da na 2gb rama ne može da kešira 6-7 aplikacija?
Drži ih kao, a pola reload. Blinka sve, da dobiješ epi napad. Pogotovo ako probaš preko tile, a on otvara nanovo i u isto vreme je ubija. Sa whatsappom klasična priča, budeš u jednom razgovoru i zatvoriš na home, odeš na tile a on uđe u razgovor na milisekund pa ubije app pa je otvori na listu svih razgovora.

Vrh Dno