Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ti izvadiš telefon , ono 6tag I oni se smore što nemaju to na njihovom telefonu :d

Poslednja izmena:
@Coni

Trebao bi da budes ponosan, ti imas na svom telefonu 6tag a oni ne ;)

Poslednja izmena:
Dok sam nosio 930. Kad god uzme neko da čačka telefon, pita me: "A šta ti je ovo?". I kad objasnim da je instagram app, reakcija bude: "Aha, lepo.", i vrate mi fon.

Ako je vas blam sto nemate, oficijalnu, instagram aplikaciju onda vas je sramota sto imate WP telefona...
Neverovatno kakva se atmosfera stvorila, ako nemas nesto sto imaju drugi onda si jadan i bedan. Strasno.

Sto se tice nepostojanja mnogih aplikacija, to ide na 'dusu' onih cije su to aplikacije, jer WP sada ima bar 50ak miliona sigurnih korisnika (oni koji bi ponovo uzeli WP), a to nije nikako mali broj...

Ja sam se zezao [emoji23] ko da je bitno ko šta ima od programa i telefona mada viđam pacijente...

Posle tri meseca korišćenja WP mogu da kažem u svoje ime da meni lično ovaj sistem golo g***o u odnosu na android

Pa 90% tih droid usera i ne ume da opise sta im to zapravo smeta, uglavnom se svodi da nije kao Android ... Aplikacije? Sam sistem? Tileovi? Sve na WP? Sta je problem?

Kako sam koristio WP od samog pocetka dacu bar svoje ocene za vise verzija cisto da bar nesto napisem u vezi teme.

WP verzije:

7.5, 7.8 ocena 2+

8.0 ocena 3

8.1 ocena 4 -

10 mobile tp ocena 4+

Ja sam nekada bio hard core droid user, mozda je problem u meni ako je to uopste problem ali Meego i WP sam tako lepo prihvatio da nisam pomisljao da se vratim na Droid, iako znam da ga krasi ogroman broj aplikacija sto domacih, sto stranih kao i igrica. Jednostavno vremenom ti kvalitet postane bitniji od kvantiteta i to je to. Daleko da je WP savrsen , ali mogu reci da eto za 3 ili 4 god nikada me nije izneverio po ni telefon sa tim sistemom niti neka app na tom sistemu, ako je bilo nesto tipa bug , to je uklonjeno ili nadjena alternativa ...

Opet kazem WP je dovoljno stabilna platforma, sve sto je potrebno je na developerima. Kako je bilo sitomasna prodavnica u doba wp7 tako i dan danas ima starih a poznatih app koje nisu azurirane a dobre su. Eto pored toga sto nekihapp nema, tako je problem i starih ne azuriranih app.

Poslednja izmena:
Pa mozes misliti koliko sam zaludjen za platformu kada gledam da smuvam devojku koja isto koristi WP, nikako droid ili los ..

Salim se :) ali nije na odmet :D jos jedno zaednicko interesovanje.

Poslednja izmena:
Meni samo app fale. I dostupnost istih i apdejtovi. Sve ostalo mi je na strani WP i nadam se da će i ovo gore spomenuto da se sredi. Jednostavno mi je neuporedivno prijatnije da koristim WP. Android mi je vizuelno kriminalan iako ovaj Lollipop radi ok. Kapiram da su ukusi različiti ali mi je WP dizajnom miljama ispred. I te priče da Android može da se namesti da izgleda kao WP a obrnuto ne... Ne može tj to što glumi onaj WP8 launcher je smejurija.

Ajde bas me zanima sta ti je vizuelno kriminalno u odnosu na wp, tj. sta ti je na wp mnogo bolje odradjeno? Onako nabroj par stvari

Sve. Od live tiles, do izgleda menija, animacija. Ništa taksativno nisam navodio jer mi bukvalno svaki element dizajna bolji na WP nego ovde.

Naravno, ukusi su različiti.

Ajde ja cu posebno napomenuti Settings koji je sada na W10 moze se reci mnogo bolje resen nego na IOSu (koji moze biti kilometar dugacak) i Androidu koji je poput menija u restoranu, samo fale i reklame Googla ..
Cak je Setting na gdr2 bolji od onog u ios-u.

Poslednja izmena:
Po ovim slikama što je neko postavljao ne vidim šta je tu toliko bolje.

Pa 90% tih droid usera i ne ume da opise sta im to zapravo smeta, uglavnom se svodi da nije kao Android ... Aplikacije? Sam sistem? Tileovi? Sve na WP? Sta je problem?

Ja sam bio hard core Android user, pa hard core iOS user, sada sam običan iOS user i od nedavno backup phone WP user... i mogu ti u jednoj jedinoj reči reći šta smeta. Aplikacije. U dve reći: nema aplikacija. Tri reči: nedostatak kvaliteta aplikacija... Mnoge aplikacije odaju utisak napuštenih beta verzija.

Jel mogu da se ugase animacije na 8.1? Drugar me pita, smaraju ga u whatsappu animacije

Ja sam bio hard core Android user, pa hard core iOS user, sada sam običan iOS user i od nedavno backup phone WP user... i mogu ti u jednoj jedinoj reči reći šta smeta. Aplikacije. U dve reći: nema aplikacija. Tri reči: nedostatak kvaliteta aplikacija... Mnoge aplikacije odaju utisak napuštenih beta verzija.

Slazem se.

@Stojan993

Nema opcije za gasenje sistemskih animacija.

Ajde ja cu posebno napomenuti Settings koji je sada na W10 moze se reci mnogo bolje resen nego na IOSu (koji moze biti kilometar dugacak) i Androidu koji je poput menija u restoranu, samo fale i reklame Googla ..
Cak je Setting na gdr2 bolji od onog u ios-u.

Ovo je taj setings?

windows-10-settings-zasl.jpg

Ako jeste gingerbread ga zove nazad....

plus toga da bi podesio većinu stvari ti je potrebno previše klikova, otišli su iz wp8 kupusište settings u drugu krajnost, stavili 9 menija i onda u ovom sistem 25 stavki, to se ne radi tako.

Poslednja izmena:
Ceenis?

Kopirali droid resenje? A od IOS-a ukrali search bar :D

Znaš kako, ukusi su različiti i činjenica je da ovde gubimo vreme, ali da, meni to svakako izgleda bolje od ovog:

uploadfromtaptalk1435920986961.png

Šta ti je bolje tu? Ne razumem, ja ne kažem da je settings na androidu savršen i najbolji ali šta ti je na tom wp10 screenshotu tako bolje da je androidov "kriminalno" loš?

Ceenis?

Kopirali droid resenje? A od IOS-a ukrali search bar :D

Pa ono tu su negde, oba deluju onako nja

settings1.jpg

Poslednja izmena:
Pa zar ne vidis ? U settingsu je gotovo sve glavne stavke stoje na jednom ekranu a kod Droida ima na Dva , tri ekrana.
LooooL mogu ti reci da je Droid otisao korak nazad po pitanju tog Settingsa...sledece sto ce izbaciti ce biti kao na IOSu :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno