Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ja baš nešto i ne shvatih.
Hoće li L730/735 dobiti Glance ili ne?!?!?
Ili odmah da menjam fon!!!

Ocigledno nema taj chip iliti display memory, posto Glance funkcije zahtevaju trenutnu memoriju kojom podatci ostaju na ekranu.. Cak ni 930 nema taj chip, bas steta. Ocigledno je Nokia to porucila od Samsunga kao malo skuplje varijante ekrana, vidis i sam da full Glance podrska je na jacim modelima. A kao sto pise u textu cudno je sto do sada se niko nije setio to da iskoristi, sem LGa... Opet to je na Nokijama legendarna funkcija.

Poslednja izmena:
:( :( :(
Baš sam se rastužio.
Hoće li bar nešto pustiti da svitka na L730/L735 ???

To mi tako nedostaje što se notifikacije tiče.

YU PIIIIIIII !!!

Sada gledam ovu L735 i ne vidim nikakav trag gde bi bila dioda?
Voleo bih da ovaj snimak nije fake!

Ja npr ne mogu na 1020 da provalim gde je proximity senzor ...tako su ga ususkali tako je moguce da je slicno i sa tim ledom.
Mada potrazi na netu seervice manual na 730 u semu mora da je ubelezen kao led na ekranu ili ploci telefona, mada pre ce biti da je deo ekrana.

Evo, nije fejk..
http://wmpoweruser.com/lumia-735-has-a-secret-notification-led-pictures/
W10 u poslednjem TP za telefone ima u notification centru LED kao opciju pored vibracije, zvona i banera. Tako da je pitanje firmware-a da to omoguci. Slicno kao sto Kameri treba drajver ili WIFI adapteru...

Poslednja izmena:
Odlično.
Hvala na linkovima.
Nadam se da će sve biti ok što se tog LEDa tiče...

Ako bog da iskoristice i nfc konacno u pametne svrhe posto W10 podrzava HCE host card emulation, tako da cemo mesto karticom prisloniti telefon i tako platiti (Pay Pass) :)

Paaa, može to, već, aliii, koliko sam shvatio, potrebna je neka SIM kartica sa pyment mogućnostima da bi to funkcionisalo?

Imao sam problem sa wp8.1, nije hteo da pokazuje prognozu u kalendaru.Sada je to proradilo, medjutim ponovo imam jedan problem.Za lockscreen sam stavio Bing image, i to treba da menja svakog dana, medjutim nece.Stoji ista slika, onda moram da otvorim podesavanja, promenim pozadinu na recimo neku fotografiju, pa ponovo vratim na Bing image, i onda je on promeni, drugacije nece! Pokusao sam i soft reset- nista.Da li vama radi ovo? Sta vi koristite za lockscreen pozadinu, ne znam vise sta da stavim?

Kako kad, nekad lepo menja, a nekad stoji cak 3 dana ista...Video sam da je ovo problem odavno pa sam odustao od trazenja resenja. Ni ovako nije lose

Hoce da zaglavi sliku kada jednom pukne ili nema neta u momentu kada povlaci sliku sa Binga, za to sam dobio odgovor od MS podrske jos pre par meseci, zezalo me to i strasno nerviralo.

Isto i kod mene.
Menjao Bing redovno i sada neće :(
Međutim. Još 1 problem. Ne rade mi notifikacije na TapaTalku!!!
Radile do pre neki dan i same prestale?!?!
Reinstalirao sam aplikaciju sa restartom telefona da očisti keš i dr. međutim, opet isto. Zna li neko o čemu se radi?.
Do pre neki dan, sve je lepo funkcionisalo...

Mozda je problem kod mene to sto ja gasim net nocu, pa mozda on u tom trenutku hoce da menja ali nema konekcije.Pokusacu veceras da ga ne gasim, pa cemo da vidimo.
Ima jos jedno resenje, skinite papercut free i on isto koristi Bing image, samo nema onaj logo na slici, a mozete da ga namestite da menja sliku u tacno odredjeno vreme.

Ja sam pre imao problema sa tt, non stop mi izbacivao notifikacije za sve i svasta.Resenje je bilo to da sam ga obrisao pa ponovo instalirao, od tad sve ok.

Ja ne gasim fon ali redovno, noću, stavljam u Airplane Mode i to do sada nije imalo nikakvog uticaja na dolazne notifikacije ali TT od pre neki dan zeza :(

To sam mislio zbog Bing image, da nece da se azurira posto gasim net nocu.On menja sliku jednom dnevno, pokusa da promeni, nema interneta i kraj.

Za tapatalk jedino da probas reinstall, meni pomoglo...

To sam mislio zbog Bing image, da nece da se azurira posto gasim net nocu.On menja sliku jednom dnevno, pokusa da promeni, nema interneta i kraj.

Za tapatalk jedino da probas reinstall, meni pomoglo...

Probao sam reinstal jutros i opet ništa.
Nema notifikacija. To nikako ne razumem. Do pre neki dan ih je bilo kolko hoćeš a sada ni jedne :(

Jel probao neko GDR 2 na lumiji 532,kako radi?Zeleo bih da instaliram sestri na fon,Ali nisam siguran kako radi.

Pod full glance podrazumevaju oled ekran koji prikazuje crnu kakva jeste :) kod oleda samo aktivni pixeli svetle a kod ips lcd/tft-a ceo ekran na minimalnom nivou osvetljenja.

Pise sve lepo u teksu citaj i gledaj natenane, nema greske. Ima 620 u tebeli pod LCD Glance.

@Markic slibodno instaliraj, mali je update ali znaci. Na 1020 radi bolje nego gdr1 tako da bez brige,moze samo bolje da bude.

Poslednja izmena:
Sugurno je tako.
Mada me iritira nemogucnost izbora otvaranja aplikacija iz mejla. Na androidu su to lepo resili. Kada ti stigne mejl, klikom na link, jednom, odaberes preko cega otvarati isti i milina.

@dejan87dex Pa evo l620 je svrstana u grupu Glance LCD Lite
•Glance LCD Lite - for budget smartphones with less display memory, this cuts down on the amount of data that can be shown, typically to just time, date, and icons to show notifications, e.g. numbers of new SMS and email.

Znaci da Lumia 640 Xl ne moze na glance-u da prikazuje vreme?

@dejan87dex Pa evo l620 je svrstana u grupu Glance LCD Lite

•Glance LCD Lite - for budget smartphones with less display memory, this cuts down on the amount of data that can be shown, typically to just time, date, and icons to show notifications, e.g. numbers of new SMS and email.

I sta fali na spisku/ slike? Big deal, iovako na tom modelu trosi jos vise bateriju..

•Glance - the real deal, full-screen weather, photos, notifications, and more, with minimal battery drain and perfect visibility in all light conditions.

•Glance LCD - a savage compromise for LCD screens (see my piece here, for example), with the backlight maintained at low power in order to 'light' the Glance pixels used. The range of data and functions supported is the same though.

Lepo covek napisao i vi se pravite ili ludi ili vam Engleski ide slabo od ruke ;)

Poslednja izmena:
Znaci ja sam imao glance real deal ,full screen weather ,photos, notification ,a sad odjednom imam samo glance lcd lite ,tj just time,date ,and icons to show notification ?

Znaci ja sam imao glance real deal ,full screen weather ,photos, notification ,a sad odjednom imam samo glance lcd lite ,tj just time,date ,and icons to show notification ?

Glance I Glance LCD imaju iste funkcije... ako je tom liku promaklo u tekstu oprosti mu...

LCD Lite kako je on to klasifikovao je osakacen.

IMG-20150504-00002.jpg
IMG-20150504-00004.jpg

Na 1020 jos uvek radi to sve lepo ..

Poslednja izmena:
Vrh Dno