Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Netacno apsolutno sve sto si rekao. Da imas ikakvog dodira sa WP znao bi da to sto si napisao sad su obicne gluposti. A ako imas dodira a opet si to napisao onda namerno potpaljujes.

P.S. Cisto nek ostane zapisano ovde da se vidi kako moderator ne podstice flame.

Nedovrsene aplikacije:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3892017&viewfull=1#post3892017
Nije mi MS jasan po pitanju You Tube aplikacije naravno njihove, kada za Xbox mogu onako dobro da je naprave, sto nebi mogli i za WP?
Dobili su dozvole za Google API, ne vidim sta je problem..
Imamo Xbox music, Xbox Video a port you tube app nikako da vidimo, bzv totalno..

Pucanje Viber i WA notifikacija:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3880353&viewfull=1#post3880353
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3880354&viewfull=1#post3880354
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3877430&viewfull=1#post3877430

Ponovno ucitavanje aplikacija na startu.. mrzi me da dalje kopam po temi, znas i sam o cemu ste pricali.
Pucanje browsera... npr UC kod Borisa, ...

Ostali problemi koje nisam naveo.. attachmenti u mailu, prijem fajlova preko BT, pokretanje TT-a,

Ovo ste sve vi WP korisnici napisali, i ti tvrdis da nije tacno!? Dakle ili svi lazete ili ti zelis da flejmujes?

Youtube se zna zašto ne postoji official no jasno je da namerno troluješ jer postoji X alternativa koje su odlične. Ponovno učitavanje aplikacija na startu, to što 1 na 40 app ima taj problem, ti se za to hvataš i to je mana sistema? Što se tiče notifikacija apsolutno nikakvih problema nema. To što je u trenutku bio problem na strani Vibera pa nešto nije radilo par sati to nije sistemski problem a pogotovo ne nešto što može da se podvede kao mana. Ako se tom logikom vodimo, dovoljno je samo da uđemo u temu sa android aplikacijama i eto 500 puta više problema tog tipa. Šta to znači, android loš? Ne naravno. Kapiram ja da ti ne voliš MS, WP i ostalo ali preteruješ ponekad u iznošenju neistina ili u pravljenu od muve magarca.

Lagfix, camera patch, pakistanski ROM, sa jedne strane, a sa druge nikada završene aplikacije, pucanje WA i Viber notifikacija, ponovno učitavanje aplikacija, pucanje browsera... Android sa 512 mb može da uradi stvari koje wp sa 512 ne može.

I sta je poluproizvod nego Android kada trebas da mu preko XDA toliko stvari popravis (patchujes) neka hvala.
Najveca komedija je G2 od LGa, mora da mu neke camera fixove sam ubacis kako bi imao normalne slike, tuga.
Sta je sa ljudima koji ne znaju da koriste xda tutoriale? Osudjeni su na krs za velike pare. Tuga.

I vraćamo se na početak. Ništa ne moraš da patchuješ, radiće onako kako je napravljeno. Ne mora novi launcher, ne mora camera fix, ... Ne mora. Ko zna, može i ima izbor da nešto promeni po svom ukusu.
Da ponovim, ne uvlačite Android u ovu temu i biće sve OK.

I vraćamo se na početak. Ništa ne moraš da patchuješ, radiće onako kako je napravljeno. Ne mora novi launcher, ne mora camera fix, ... Ne mora. Ko zna, može i ima izbor da nešto promeni po svom ukusu.
Da ponovim, ne uvlačite Android u ovu temu i biće sve OK.

Mi WP fanovi uvlacimo Android u ovu temu, tesko.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3892876&viewfull=1#post3892876
Necu da se bavim time da je sve fantasticno jer eto imas izbor pa onda samo kad kupis nov telefon moras da instaliras lagfix, da zamenis launcher boljim, da instaliras patch za kameru i da svaka 3 dana proveravas na xda jel neki klinac iz pakistana objavio novu verziju rom-a koji je sad 0.16% brzi od fabrickog ali je usput zeznuo wifi koji sigurno sredjuje u sledecoj verziji.

Jeste tesko.. lock do se ne ohladite malo.

Poslednja izmena:
Kod mene je L520 za poljsko trziste :) Nisam jos uradio update ni na 8.1, ko zna kako ce raditi na ovom telefonu.

Poslednja izmena:
Konachno sam uspeo da uradim updejt na dp dosta sam se namuchio, morao sam da se vratim na 8.0 pa ponovo da radim updejtove na dp, ativ s je u pitanju. Sad imam live foldere :)

Poslednja izmena:
Jel MS ima u planu dodati kopiranje kontakata na SIM karticu ili sejvanje cijelog imenika na internu memoriju. Ovo je preglupo sto ga nema?

Jel MS ima u planu dodati kopiranje kontakata na SIM karticu ili sejvanje cijelog imenika na internu memoriju. Ovo je preglupo sto ga nema?

Očigledno misle da je to nepotrebno, sve ide ka tome da se podaci drže u "oblaku" . Meni iskreno to radi posao, navikao sam se još na androidu da tako čuvam , tada na gmailu a sada na live-u.

Dobra stvar ako slučajno izgubiš telefon, lično je drug izgubio telefon i ova stvar mu je super došla, imao bi opasan problem da je imao sve na sim kartici .

Na kraju, treba imati opciju, tako da ako meni to ne treba , ne znači da drugi neće to koristiti .

Meni je od tih sitnica veći nedostatak smart dial .

Poslednja izmena:
Ma znam, al evo primjer. Frend updejtao L625 na Cyan i ****** je zaboravio password za MS account. Sad ga hebe kako da kopira kontakte.
Ali svakako, bila bi dobra stvar da postoji opcija da se napravi rucno backup i npr. uploadas file na mail, DropBox itd...

Poslednja izmena:
Nedovrsene aplikacije:

Pucanje Viber i WA notifikacija:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3880353&viewfull=1#post3880353
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3880354&viewfull=1#post3880354
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325286-Windows-Phone-8-1&p=3877430&viewfull=1#post3877430

Ponovno ucitavanje aplikacija na startu.. mrzi me da dalje kopam po temi, znas i sam o cemu ste pricali.
Pucanje browsera... npr UC kod Borisa, ...

Ostali problemi koje nisam naveo.. attachmenti u mailu, prijem fajlova preko BT, pokretanje TT-a,

Ovo ste sve vi WP korisnici napisali, i ti tvrdis da nije tacno!? Dakle ili svi lazete ili ti zelis da flejmujes?

Ja nemam ni jedan od navedenih problema. Sta sad? Jedino mi Viber zaglupi ponekad. Al' za to sigurno necu da krivim OS i Microsoft. Preterujes brate, zaista. Kao i u iOS temama ranije (odavno ne pratim te postove jer se stalno razvlace iste price a sad cete to dovesti i ovu sobu...) Da ne pricam da me je Viber slicno zezao i na Nexus 7 sa 4.4.4 Androidom...

Poslednja izmena:
Sistem ko sistem veoma je stabilan i dobar, problem su aplikacije naravno pojedine, one naprave zbrku na svakoj platformi..

Ne znam kako je kod vas i da li zavisi od telefona ali mi je interesantno da uvek kad napunim telefon 100 % prvih 1,2 procenta brzo padnu, kasnije sve u redu . Baterija inače odlična na l630 ali sam ovo baš zapazio.

Inače odlična stvar ovaj SensorCore na novijim modelima , ne utiče uopšte na potrošnju baterije, super drži baterija sa upaljenim motion data, location, wifi, mobil data ...ranije na jednom drugom sistemu , čije ime neću pominjati :D mi je kidalo bateriju sa svim tim upaljenim. Čak i sa gašenjem onih caka , reporting itd...

Ima već dosta aplikacija koji podržavaju SensorCore , baciću par njih na drugoj temi .

SensorCore od modela imaju Lumia 630,635,1529,930 , koliko znam, možda još koji model.

Poslednja izmena:
Pa po nekoj logici 100% kada skinea tel sa punjaca je malo verovatno, svakako je bolje da ti skine i prikaze tih par procenata manje u startu nego da drzi 100% par sati pa onda da skida i po 2-5 % , onako ne srazmerno.

Da li su u 8.1.1 sredili notifikacije, tj kad uklonim notifikaciju, da li cisti live tile?
Jedna od stvari koja mi je uvek bila nedovrsena.

Da li su u 8.1.1 sredili notifikacije, tj kad uklonim notifikaciju, da li cisti live tile?
Jedna od stvari koja mi je uvek bila nedovrsena.

To izgleda zavisi od aplikacije. Uvek pročitam inače ali i kad uklonim on je bez problema čisti live tile .

Mail radi normalno, mislim da sam primetio kod fb da ne čisti live tile, mada ja sam na 8.1 cyan.

Isto kao na 8.1 izgleda, samo fabricke aplikacije ciste i live tile. Dakle zavisi od smilovanja programera a mozda ni oni nisu krivi i sistem onemogucuje ili otezava da se to isprogramira za nefabricke aplikacije..

Poslednja izmena:
App koje su apdejtovane za 8.1 bi trebalo da ciste i tile sklanjanjem notifikacije. One koje nisu, tipa Twitter to ne rade pa mora manuelno.

Lol, nikad ne bi provalio sta je ova ikonica (trougao) da nisam sam video sta je :D .

wp_ss_20140902_0001.png

Nazad
Vrh Dno