Boris piiiiip :d
Elem, svaka platforma ima nedostatke i kao sto smo puta rekli sve se svodi na prostu cinjenicu sta tebi licno smeta i koje si kompromise spreman da pravis. Gluposti ima WP ali ih imaju i Android i iOS. Sto se sporosti aplikacija tice iako nikad nisam uspeo da reprodukujem ovo o cemu Boris kuka donekle jeste razumljivo da ce 520 vise da se muci u odnosu na 920 ali to ne znaci da je sistem los vec da kako vreme ide pojavljuju se app koje su sve zahtevnije i naravno da ce telefon vise da se muci. Tako je svuda ali i dalje taj 520 radi XX puta bolje nego neki entry level android. Sa druge strane ja ovo nikako ne bih mogao da podvedem kao manu jer maltene sve sto kliknem se trenutno izvrsava i kao sto smo X puta ovde nabrajali redom jedina aplikacija sada koja se pokrece iznova kada izadjem iz iste home tasterom je B92 koja nije apdejtovana otkad je izasla.
Bez problema bih mogao da se vratim na android a vrlo verovatno i da probam iOS iako mi je njegov izgled poprilicno odbojan i dalje. Danas ce svaka platforma da ispuni ogromnu vecinu zahteva svih korisnika i naravno da onda u nekim drugim stvarima trazimo prednosti i mane i na osnovu toga odlucujemo za i protiv. Mene licno na android bi, bar sada kakvo je stanje, mogao da vrati samo nedostatak domacih aplikacija. Tu polako stvari pocinju da idu na bolje no to je i dalje svetlosnim godinama iz Androida. Cak sam u jednom trenutku razmisljao da porucim neko kinesko ****** sa aliexpress-a ali sam odustao za sada. Ovako kad gledam sta bih uzeo, opet dolazim do toga da pocinju da me iritiraju stvari zbog kojih sam i otisao sa androida. I dalje je drama da dobijes update, flagship jos kako tako, ostali uzas. Necu da se bavim time da je sve fantasticno jer eto imas izbor pa onda samo kad kupis nov telefon moras da instaliras lagfix, da zamenis launcher boljim, da instaliras patch za kameru i da svaka 3 dana proveravas na xda jel neki klinac iz pakistana objavio novu verziju rom-a koji je sad 0.16% brzi od fabrickog ali je usput zeznuo wifi koji sigurno sredjuje u sledecoj verziji. Karikiram naravno ali ne zelim time vise da se bavim, em nemam vremena em umara i koliko sam se jezio nekad te apple fanboy konstatacije, sad stvarno hocu da telefon radi i da me ne opterecuje previse.
Na stranu sto je sa 8.1 vidno popravljena situacija, moj telefon je 23 meseca vec na trzistu i jos uvek dobija redovne zvanicne update-ove i dobijace ih i dalje, imam fantasticnu fabricku navigaciju, imam brz sistem, imam apsolutno sve od aplikacija(stranih) koje mi trebaju i sem tromosti vibera nemam na sta da se pozalim, office odlicno radi, super kamera, sa deezerom zavrsio sve sto mi ikada od muzike zatreba, mogu da streamujem slike/video na tv itd itd. Znam, sve to moze i na druga sva sistema, poenta je da se meni licno vise svidja kako to radi ovde i da su prosto prednosti koje ja vidim kao i mane na oba sistema, kad sve sracunam na kraju u zbiru ipak na strani WP.