Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Nije mi MS jasan po pitanju You Tube aplikacije naravno njihove, kada za Xbox mogu onako dobro da je naprave, sto nebi mogli i za WP?
Dobili su dozvole za Google API, ne vidim sta je problem..
Imamo Xbox music, Xbox Video a port you tube app nikako da vidimo, bzv totalno..

Juce probam da sa drugog telefona (android) prebacim neke pdf dokumente preko blututa i na note 3 mi pise da je uredno poslao sve fajlove, a na l520 ih nema nigde, prevrnuo sam ceo fon i nigde ih nema. Jedino kad otvorim adobe reader tu prikaze, ali samo par. Recimo od deset fajlova nadjem samo 2-3. Izgleda jos jedan - za wp. Ili mozda ja gresim negde?

na zalost, daleko je jos uvek wp od bilo kakve "office" upotrebe, iako ga reklamiraju sa office paketom..
fajl sistem je katastrofalan, trecinu stvari ne mozes pronaci, trecinu ne mozes poslati nikome na neki normalan nacin, vec preko stapa i kanapa (ako uopste i tako moze) i trecinu ne mozes da otvoris normalno.
kada sam kupio wp telefon, bio sam odusevljen, ali je to odusevljenje brzo pocelo da nestaje.
na androidu mogu sa par osnovnih programa da uradim bukvalno sve sto je meni potrebno.. (prijem i slanje svih vrsta fajlova, njihovo pregledanje, deljenje.. fajl sistem je pregledan, i tacno znam gde je sta).
na wp pola attachmenata sa non-hotmail naloga ne moze da se skine na telefon..
jutros kada sam hteo da pogleam sta mi je u toku noci stiglo, on mi izbaci poruku da ce skenirati memorijsku i pokusati da popravi greske..i to traje 20 min, a treba mi fon. ma mrs bre.!. inace ista ta mem.u androidu nikad nije pravila problem. definitivno moj sledeci fon nikako nece biti wp.
i jos te "decije bolesti".. tipa stucanje (katastrofalnog) muzickog playera na kraju pesme, IE koji ne moze da otvori padajuci meni, a alternative nema.. skype koji je najlosiji na wp platformi; settings izgleda kao da je neko nabacao random sve opcije koje ima, bez ikakvog reda.. itd, itd...
izvinjavam se na ovom nicim izazvanom postu, ali morao sam :D

Napljuva covek i sto jeste i sto nije :D

Onda ste se vi slabo informisali pre kupovine, meni posle 5 godina na androidu wp dođe melem.

Zadnjih par meseci sam isčitao dosta ovde o wp a i na drugim mestima i video sve nedostatke, tako da znam otprilike šta može a šta ne.

Ako vam već ne radi lepo xbox music ( lično mi radi dobro) instalirajte neki drugi, ima bar desetak dobrih i brzih playera . Ovaj Music je više za nekog ko ima xbox kolekciju.

Mix radio je odličan, spotify je dobar za online muziku, modern music radi lepo od playera,

Ovo sa padajućim nisam primetio da ima problema, koji su to sajtovi , baš me zanima kako to izgleda ?

Poslednja izmena:
Jel nekog zeza WhatsApp? Mene od juce poceo a danas bas kida. Notifikacije ne stizu dok ne udjes u aplikaciju. Bas smor :(

Ti ces da mi kazes dal sam se ja slabo informisao ,cekaj jos malo :D

I mene isto..

ma sta nije, jos nisam bio strog ;)

Daj konkretne primere, isprobamo nas vise, podelimo iskustva, nisam ja rekao da je savrsen OS ali nije ni tako los...

Xbox Video i Music kakvi su bili u startu na 8.1 (prilicno losi) sada su barem 50% bolje app, sta su obecali to su ispunili, redovno updateuju iste, nadam se bice i jos bolje.

Druga je stvar sto pola vas zamera sto nesto nije na WP kao na Androidu, dokle god poredite stvari na taj nacin uvek ce biti negativnih iskustva.
Malo je ne realno samo mane pominjati.

Poslednja izmena:
Jeste da ne bi trebalo samo pljuvati, ali ako ja kliknem u mail-u da sacuva attachment i on ga samo poznaje u programu koji ga otvara a ne cuva ga u downloads, onda nemamo sta da pricamo.

Mora se biti iskren.. sad su mi jedine prednosti, dizajn UI-a i generalno izgled sistema i aplikacija, to sto imam nesto sto nema bas 99% ljudi, odlicna fabricka navigacija (koja mi treba jednom u 6 meseci)..

S druge strane, ova sporoca aplikacija i podizanje istih.. izludjuje. Osakacenost u nekim stvarima koje ti ne trebaju cesto, ali znaju da zatrebaju.. Danas gledam kod drugara Xperia M, imao je jedno 12 aplikacija u pozadini, sve se otvara instant.. Mora svasta nesto da se promeni sa ovim OS-om da bi ostao na njemu za sledeci telefon.. a opet, to vise ne bi onda bio taj, drugaciji OS. Dobio bi Android, sa lepsim UI-em. Nisam pametan..

Ko si ti i šta si uradio sa Borisom?

Lol :) :)
Od kada smo usli u finale sve se promenilo,vise nista isto nije !!!

Borise vrati se, oprastamo ti sve :d

Pazi sta si napisao :) mada sanse da pobedimo u finalu bukvalno ne postoje..

Ja nisam imao nameru da pljujem wp kad sam pomenuo da nisam nigde mogao da nadjem pdf dokumente koje sam prebacio blututum. Samo sam hteo da proverim da li ja slucajno ne gresim negde, iako je to malo moguce jer koristim wp dovoljno dugo da sam mu upoznao sve prednosti i sve mane. Nije da nema prednosti i generalno mi se vrlo svidja, ali kad odvali neku manu onda bas odvali. Sve sto je gore neko pomenuo je tacno. Ono sa padajucim menijem u ie (a i u bilo kom drugom browseru) me izludjuje. Da dodam jos i pucketanje kad se premotava video, a ton je iskljucen. Sustanje kad otvorim whatsapp. Ponovo pokretanje aplikacije iako je nisam ugasio vec samo na home button. I to uopste nije poredjenje sa androidom. Poredjenje bi bilo jad bi neka stvar radila na oba sistema odlicno, ali ja recimo kazem ne svodja mi se ovaj princip na wp vise mi se svidja kako je to reseno na androidu. Ovde uopste nije stvar u tome, nego pricamo da na wp neke stvari uopste ne rade ili ne rade kako treba, a ne uporedjujemo ga ni sa cim. Jednostavno konstatujemo mane.

Boris piiiiip :d

Elem, svaka platforma ima nedostatke i kao sto smo puta rekli sve se svodi na prostu cinjenicu sta tebi licno smeta i koje si kompromise spreman da pravis. Gluposti ima WP ali ih imaju i Android i iOS. Sto se sporosti aplikacija tice iako nikad nisam uspeo da reprodukujem ovo o cemu Boris kuka donekle jeste razumljivo da ce 520 vise da se muci u odnosu na 920 ali to ne znaci da je sistem los vec da kako vreme ide pojavljuju se app koje su sve zahtevnije i naravno da ce telefon vise da se muci. Tako je svuda ali i dalje taj 520 radi XX puta bolje nego neki entry level android. Sa druge strane ja ovo nikako ne bih mogao da podvedem kao manu jer maltene sve sto kliknem se trenutno izvrsava i kao sto smo X puta ovde nabrajali redom jedina aplikacija sada koja se pokrece iznova kada izadjem iz iste home tasterom je B92 koja nije apdejtovana otkad je izasla.

Bez problema bih mogao da se vratim na android a vrlo verovatno i da probam iOS iako mi je njegov izgled poprilicno odbojan i dalje. Danas ce svaka platforma da ispuni ogromnu vecinu zahteva svih korisnika i naravno da onda u nekim drugim stvarima trazimo prednosti i mane i na osnovu toga odlucujemo za i protiv. Mene licno na android bi, bar sada kakvo je stanje, mogao da vrati samo nedostatak domacih aplikacija. Tu polako stvari pocinju da idu na bolje no to je i dalje svetlosnim godinama iz Androida. Cak sam u jednom trenutku razmisljao da porucim neko kinesko ****** sa aliexpress-a ali sam odustao za sada. Ovako kad gledam sta bih uzeo, opet dolazim do toga da pocinju da me iritiraju stvari zbog kojih sam i otisao sa androida. I dalje je drama da dobijes update, flagship jos kako tako, ostali uzas. Necu da se bavim time da je sve fantasticno jer eto imas izbor pa onda samo kad kupis nov telefon moras da instaliras lagfix, da zamenis launcher boljim, da instaliras patch za kameru i da svaka 3 dana proveravas na xda jel neki klinac iz pakistana objavio novu verziju rom-a koji je sad 0.16% brzi od fabrickog ali je usput zeznuo wifi koji sigurno sredjuje u sledecoj verziji. Karikiram naravno ali ne zelim time vise da se bavim, em nemam vremena em umara i koliko sam se jezio nekad te apple fanboy konstatacije, sad stvarno hocu da telefon radi i da me ne opterecuje previse.

Na stranu sto je sa 8.1 vidno popravljena situacija, moj telefon je 23 meseca vec na trzistu i jos uvek dobija redovne zvanicne update-ove i dobijace ih i dalje, imam fantasticnu fabricku navigaciju, imam brz sistem, imam apsolutno sve od aplikacija(stranih) koje mi trebaju i sem tromosti vibera nemam na sta da se pozalim, office odlicno radi, super kamera, sa deezerom zavrsio sve sto mi ikada od muzike zatreba, mogu da streamujem slike/video na tv itd itd. Znam, sve to moze i na druga sva sistema, poenta je da se meni licno vise svidja kako to radi ovde i da su prosto prednosti koje ja vidim kao i mane na oba sistema, kad sve sracunam na kraju u zbiru ipak na strani WP.

Poslednja izmena:
A kako to sad da wp ne radi isto na svakom hw, znaci 520 ima probleme sa brzinom i 925 npr tu ima prednost, zar nije dugo vazila prica da je za wp hardver nebitan i da sve klizi cak i na mid-low telefonima isto kao na najjacim lumiama? Po lozacevoj prici ispade da je XM sa prakticno istim hw radi brze i ''pametnije'' od 520, samo zahvaljujuci tom djubretu od androida a da budemo realni XM je telefon nize klase - raspad koji niko (ko stvarno hoce dobar android sa iole naprednijim hw) ne bi kupio :)

Ja na 625(koji doduse jeste malo jaci od 520) nisam nikad iskusio ovo o cemu Boris prica. Sam WP radi skoro pa identicno na svim telefonima. Razlike u brzini pokretanja aplikacija ima, no opet kazem, moja iskustva su takva da to nije nista dramaticno.

Ja se u potpunosti slazem sa Borisom. Lazem sebe da sam nezahtevan korisnik i onda vidim kod ortaka kako radi LG L9 2 i smorim se. Ali onda se setim da je kostao 200 evra kad sam ja lumiu platio 100. Drugo sto mu je sad pala cena na 150. Sta uzeti od androida za 100 evra da radi kako Bog zapoveda? Jeftini Samsung abortusi, Sony E? Ne iz mnogo razloga. LG L5 2? Sa 512 mb rama tesko. Moto E? Los kvalitet razgovora i fiksni fokus. Znaci za android 150 evra (i to oglas varijante) je minimum (sto je opet dobro uzevsi u obzir da je do skoro bilo 200, koliko su kostale Xperia T, V...) Znam da nema veze sa temom ali kad smo krenuli da diskutujemo...

Poslednja izmena:
Ma zezam se (malo :D) i stvarno bih u tim nizim klasama uvek kupio wp pre androida (da moram da kupim nov telefon te klase) jer na osnovu onoga sto sam probao lumie rade bolje i brze, kvalitetnije su i bolje dizajnirane i imaju malo bolje kamere. Android low-mid segment je stvarno za izbegavanje, pre bih koristio dobar feature telefon ili jos bolje najjeftiniji wp8 i cekao godinu dana da skupim koliko treba za krsten android nego sto bih kupio bilo koji od tih jeftinih androida, jednostavno necu da se nerviram :)

Tako da se na kraju dolazi na isto, ako hoces trenutno jedan od najboljih hardvera i kvalitetan softver to moras i da platis, os je nebitan jer se zna koliko kostaju ios telefoni kao i bolji wp/android.. Povoljnije jedino moze da se prodje sa kupovinom polovnih telefona iz prosle generacije ali opet i tu se gubi na nekim poljima.

Dok ne iskesiras bar 300e (realno i 50-100e vise, mislim na nove) nema nista od stvarno kvalitetnog i veoma upotrebljivog smartfona sa bilo kojim sistemom :)

@ Coni

Za 100e mozes da kupis SII, XP, XS i slicne i da imas npr bolju kameru i kamkorder nego na L520, bolji ekran.. a uz malo xda resenja mozes dodatno da ih osposobis a da ne pricam sto za iste pare ili 10-ak evra vise mozes da kupis Galaxy Nexus. Zna se kako on radi, jedino je autonomija problem ali nemaju ni SII, XP i slicni nesto mnogo bolju..

Poslednja izmena:
Lagfix, camera patch, pakistanski ROM, sa jedne strane, a sa druge nikada završene aplikacije, pucanje WA i Viber notifikacija, ponovno učitavanje aplikacija, pucanje browsera... Android sa 512 mb može da uradi stvari koje wp sa 512 ne može.

Netacno apsolutno sve sto si rekao. Da imas ikakvog dodira sa WP znao bi da to sto si napisao sad su obicne gluposti. A ako imas dodira a opet si to napisao onda namerno potpaljujes.

P.S. Cisto nek ostane zapisano ovde da se vidi kako moderator ne podstice flame.

Poslednja izmena:
Za 100e mozes da kupis SII, XP, XS i slicne i da imas npr bolju kameru i kamkorder nego na L520, bolji ekran.. a uz malo xda resenja mozes dodatno da ih osposobis a da ne pricam sto za iste pare ili 10-ak evra vise mozes da kupis Galaxy Nexus. Zna se kako on radi, jedino je autonomija problem ali nemaju ni SII, XP i slicni nesto mnogo bolju..

Ali polovne. Ajde polovno staro nekoliko meseci, ali ipak je to dosta matoro. Inace ne bezim od XDA foruma, cak suprotno :)

Pa bolje polovan android/wp vise klase nego najjeftiniji telefon sa nekim od ovih sistema (posebno najjeftinije androide ne treba kupovati).

Nazad
Vrh Dno