Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Da, to smo ustanovili, na zvanicnom 8.1 je problem :)

Meni se to svidja samo su zamenili mesta, sada ti je na ime da ga zoves. Ali zato imas na desnoj strani ikonicu kao kontakt i tu kliknes ako hoces da ga otvoris kao kontakt pa imas tu sve opcije. Ali za zvanje je mnogo bolje ne moram vise da nisanim ovu malu ikonicu za poziv. Vec direkno na ime i zove.

To je u dialeru tako, tako je i na 8.1.1. On misli na imenik tj na People tj na Osobe :d

Instalirah iz dosade najnoviji Maxton browser i oduševih se , radi mi fenomenalno

kada se iz dialera udje u imenik, klik na ime poziva. a kada se udje u peoples, tu nudi opcije za poziv, sms i ostalo..

Taj people u dialeru je isto sto i people aplikacija, odnosno ni nema potrebe da je ikada palis tako zasebnu. Dakle nisu normalni, zasto odma zove pobogu.. Bukvalno nista osim pozadina me sad ne mami na cyan :d

Da jos jedan de*ilizam, vrtis kroz galeriju i automatski se pustaju klipovi, ***..

Poslednja izmena:
kada se iz dialera udje u imenik, klik na ime poziva. a kada se udje u peoples, tu nudi opcije za poziv, sms i ostalo..

Aaaa... Iz dialera kad se ide na ovu ikonicu za imenik ? Nikad odatle nisam isao u imenik , idem uvek na people.

A valjda je logicno ako si usao u dialer da hoces nekod da pozoves zato odmah i zove a ne nudi ti dodatne opcije da moras da kliknes jos jednom. Zasto bih ulazio u dialer pa na imenik pa trazio nekog tu da mu posaljem sms :D . ?

Zato sto je do sad bilo tako povezano, iz SMS-a mozes i poziv i sms, iz dialera/people mozes i poziv i sms. Sto bi se razdvajalo, a i predomislis se, hoces da pozoves, i kontra... zasto bi bilo samo jedno, i samo drugo. Mnogo mnogo nejasnih unazadjenja ima, sve kao 'sitnice' al uopste nisu. Bez action centra sam apsolutno ziveo do sad, pozadine ajde, mogu gotivne stvari da se naprave, ali iskreno, ovo je barem meni, 70% koraka nazad, 30% koraka napred. Za upropast Photos aplikacije bi im izgrebao kola kljucevima :)

Dosta unazadjenih stvari dolazi sa 8.1 ,al ima i dosta unapredjenja .

Poslednja izmena:
2. Tapatalk odlično radi, nemoj da iznosiš dezinformacije.
3. Ako je nešto dobro na WP, to je integracija društvenih mreža.
Molio bih te stvarno da ne iznosiš dezinformacije više. Kao što vidiš ne mrzi me svaki put da te demantujem, zbog drugih, ali preteruješ već pomalo.

2. Dobro radi ali stvarno smara to sto nema favorites opciju i sto i dalje ima neke mane iz starijih verzija softwera sa druge dve OS platforme. ***. kao da namerno pisu aplikaciju od pocetka pa onda opet resevaju iste probleme koje su resavali ranije? :D
3. Da, zaista je losa integracija - u samom imeniku imas povezane SVE kontakte sa bilo kog mail/facebook/skype naloga :D Sve na jednom mestu sa sve poslenjim postom sa FB-a ili skype-a i newsfeed FB-a sa jednim klikom i potezom prsta :D ... obvious troll is obvious.

Stara fora android zilota kao i na iOS temama - samo udri kontru, po svaku cenu...

Ja ne znam nisam primetio do sada nikakva unazadjenja. Samo je trebalo malo privikavanja i promena nekih navika.

Btw nasao sam primenu live folderima , svidja mi se usteda prostora na start.

wp_ss_20140808_0001.png

Live folders su upotrebljivi skroz .
Kako bre nema unazadjenih stvari ,xbox music-katastrofa,igre i u games hub i u listi ,photos app katastrofa,fb integracija katastrofa....

Da, to smo ustanovili, na zvanicnom 8.1 je problem :)

Ja sam na zvanicnom 8.1 i ne desava se to. Znaci, People -> kontakt -> klik -> otvara profil kontakta. Probao sa svim varijantama gde imam linkovana 4 profila u jedan, 1 profil, vise brojeva i jedan broj.
Ne znam sta si zeznuo :)

Ma bre, ne People>Kontakt, vec Dialer>People>search>ime kontakta pa tapnes na ime i direktno poziva..

Live folders su upotrebljivi skroz .
Kako bre nema unazadjenih stvari ,xbox music-katastrofa,igre i u games hub i u listi ,photos app katastrofa,fb integracija katastrofa....

Dobro xbox music jeste posteno mada i ne koristim ga puno. Igrice nemam pojma nemam ni jednu instaliranu :D . Games hub nikad nisam ni otvarao :D .
Fb integracija sa ovim novim fb je odlicna . Ne moze da radi ono sto su oni izveli sa wp8 , jednostavno je nemoguce , jer bi morali da updajtuju sistem sa svakom sitnicom koju fb promeni u svom API . Ono je bilo stvarno vrh ali kako fb stalno sada menja nesto oni bi morali stalno da updajtuju sistem samo zbog toga.

Ova nova integracija je sasvim ok, ova nova app radi stvarno brzo i super je .

Dobro xbox music jeste posteno mada i ne koristim ga puno. Igrice nemam pojma nemam ni jednu instaliranu :D . Games hub nikad nisam ni otvarao :D .

Fb integracija sa ovim novim fb je odlicna . Ne moze da radi ono sto su oni izveli sa wp8 , jednostavno je nemoguce , jer bi morali da updajtuju sistem sa svakom sitnicom koju fb promeni u svom API . Ono je bilo stvarno vrh ali kako fb stalno sada menja nesto oni bi morali stalno da updajtuju sistem samo zbog toga.

Ova nova integracija je sasvim ok, ova nova app radi stvarno brzo i super je .

Ma znam ja to za face (vec mi neko objasnio :D)

Al cinjenica je da je losije nego na 8 .

Ma znam ja to za face (vec mi neko objasnio :D)

Al cinjenica je da je losije nego na 8 .

Pa i nije bas , ovako imas mnogo vise opcija nego pre , npr da tagujes ljude u check in sto pre nije imalo i sta ja znam puno toga, prakticno sve sto fb nudi, a pre to nije moglo da se izvede. Ako ti je bas stalo samo pusti da ti fb ostaje u task menageru posto se ne zatvara kad ides na back da bi je uvek brzo pokrenulo kasnije. MAda i bez toga je pokrece dosta brzo.

Zato sto je do sad bilo tako povezano, iz SMS-a mozes i poziv i sms, iz dialera/people mozes i poziv i sms. Sto bi se razdvajalo, a i predomislis se, hoces da pozoves, i kontra... zasto bi bilo samo jedno, i samo drugo. Mnogo mnogo nejasnih unazadjenja ima, sve kao 'sitnice' al uopste nisu. Bez action centra sam apsolutno ziveo do sad, pozadine ajde, mogu gotivne stvari da se naprave, ali iskreno, ovo je barem meni, 70% koraka nazad, 30% koraka napred. Za upropast Photos aplikacije bi im izgrebao kola kljucevima :)

Brate, evo ista stvar: Dialer>Imenik>klik na kontakt> dobijam izbor telefona koji hocu da biram. Ako iz History liste kliknem na kontakt sa koim sam imao poziv on, logicno, poziva taj broj. Sta je tu nelogicno?? A sa strane imas ikonicu za profil tog kontakta ako hoces neki drugi broj da pozoves...

Mene je samo uplasilo da ce ono sa baterijom da traje sa ovim updejtom na Cyan ali HW reset je sve resio. Slazem se da je photo app usran i smara to sto ako iz Nokia pro cam app-a udjes u camera roll onda za edit mozes da koristis samo taj app. Ako hoces da izaberes drugu aplikaciju onda moras da izaberes sliku kroz photo album pa onda dobijas opcije da pokrene neki drugi instalirani app...
Inace OS je jos zivahniji. Znaci saltam iz aplikacije u aplikaciju bez ikakvih stucanja ili zaglupljivanja. Tako mi ni iOS nije radio. I super je sto su napokon dodali da gasis app u task manager-u povlacenjem na dole.
Ne slazem se da su vise unazadili nego sto su unapredili OS kroz ovaj update.

Dialer zato i treba da sluzi da pozivas iz njega i da to radis sto brze i uz sto manje klikova.

Smart Dial je najbrze pozivanje nekoga koga nemas na precici.. A kad vec nema smart diala onda taj arugment ne pije vodu. Ako sam uradio 6 koraka do nekog kontakta, nije mi tesko i sedmi, a imam i opciju sms-a.

@ mad muzzy

Brate jel ti mene lozis, prati korake :D Search, znaci krenes kucas necije ime, izadju predictive rezultati i onda tap na ime..

Poslednja izmena:
Photos app msm da su isli na to da pristupas slikama jednim klikom na tile. Pre si morao dva klika tj tile pa na sta oces u hubu. Jeste mnogo bolje pre izledalo, ali vidim da su sa dosta stvari sada isli na soluciju sto manje moguce klikova.

Smart Dial je najbrze pozivanje nekoga koga nemas na precici.. A kad vec nema smart diala onda taj arugment ne pije vodu. Ako sam uradio 6 koraka do nekog kontakta, nije mi tesko i sedmi, a imam i opciju sms-a.

Ne znam verovatno nemamo iste navike pri koriscenju telefona, ja nikad nisam imao taj problem. SMS uglavnom uvek saljem direkno iz sms app pocenm da kucam ime i samo kliknem na njega ili ga odkucam celo i onda pisem por. Eventualno iz people hub mada mnogo retko.

Brate jel ti mene lozis, prati korake :D Search, znaci krenes kucas necije ime, izadju predictive rezultati i onda tap na ime..

Diler>Search> dobijam kontakte ispod kojih PISE koji je broj sa kojim si ostvario taj poziv a sa strane imas lepo ikonu koja te vodi na ceo profil kontakta ako ti treba drugi broj. Sve lepo i logicno :) to sto tebi nije je samo tvoj problem :D

Pa i nije bas , ovako imas mnogo vise opcija nego pre , npr da tagujes ljude u check in sto pre nije imalo i sta ja znam puno toga, prakticno sve sto fb nudi, a pre to nije moglo da se izvede. Ako ti je bas stalo samo pusti da ti fb ostaje u task menageru posto se ne zatvara kad ides na back da bi je uvek brzo pokrenulo kasnije. MAda i bez toga je pokrece dosta brzo.

Ranije kad si hteo vise opcija jednostavno ukljucis aplikaciju kad si hteo brzi chta,lajk,kom,jednostavno uradis to direktno iz people hub.

@ mad muzzy

Ipak sam ja u pravu. Taj search o kom ti pricas je search history-a, nece izaci rezulati nekog koga nikad nisi zvao. Moras da odes u Phone Book (treca ikonica u dialeru) i tu search, i onda tap na rezultate, direktno zove..

@ mad muzzy

Ipak sam ja u pravu. Taj search o kom ti pricas je search history-a, nece izaci rezulati nekog koga nikad nisi zvao. Moras da odes u Phone Book (treca ikonica u dialeru) i tu search, i onda tap na rezultate, direktno zove..

Sto iz dialera ides u imenik ako imas people hub ? Ja tu ikonicu sam prvi put kliknuo malopre da proverim to sto si ti rekao :D .

Pa sta ce mi dva posebna tile-a kad to imas u sklopu dialera?

Borise bolje se vrati dok mozes, ovi ce te ludim napraviti :d

Tema:

Inace zar nije receno da ce doci smart dial u 8.1?

Nazad
Vrh Dno