Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ima sjajnu zastitu. Godinu dana je proslo i nemam tackicu.. Naravno samo zdravog razuma malo je potrebno, ne stavljati ga u dzep sa kljucevima i sitnim novcem itd.. Kakve bre folije, ne znam zasto opstaje taj biznis, kao i one maske i*iotske :)

Poslednja izmena:
Borise, ne grebe se jedino safirno staklo, ja ga imam na satu i znam. Svaki ekran mobilnog telefona može i hoće da se izgrebe.

Da, pise tako, a unutra je gomila fajlova raznih ekstenzija. Ali dzabe, samo mi daje opciju download pa install, a kad probam work offline, nece. Kao da nema tog foldera.
Edit: evo skidam paket preko navifirm-a, pa cu probati. Znas li, da li se kojim slucajem menja imei? Pretpostavljam da ne ali da pitam...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515453 ovde je sve objasnjeno, IMEI mislim da se promeni kad promenis i firmware...

Ja koristim mat foliju na L620, *** nema gorilla a bolje se na otvorenom vidi nego sa sjajnom... dobra je skroz...

Borise, ne grebe se jedino safirno staklo, ja ga imam na satu i znam. Svaki ekran mobilnog telefona može i hoće da se izgrebe.

I safirno opusteno moze da se izgrebe, kao i Gorilla, kao i scratch-resistant koji je na 520. Sve mozes ako si dovoljno pajser ili spletom okolnosti.. Al kazem, za sad ne vidim nikakvu razliku u Gorilli koju sam imao na proslom telefonu i na 520 sad.. nijedan nema ni tacku.

Za foliju se slazem, ali silokonska ili gumena futrola je dobra stvar.

Za sta je dobra stvar, da ubijes godine dizajnerskog truda :) Mozes razbiti displej kakvu god zastitu furao.

Poslednja izmena:
Kada ispadne telefon na asfalt, a imaš silikonsku futrolu, nećeš oštetiti ni masku ni displej.

Ako ti padne saksija na glavu a imas slem na glavi, nece ti biti nista.. :)

Mozes razbiti displej kakvu god zastitu furao.

Mozes ali isto tako silikon daje par mm rastojanja koji su meni spasili 2 telefona (pre svega ekrane) nekolio puta do sada. Jednostavno kada padne na iole ravan beton ili drugu tvrdu podlogu silikon taman toliko ''udalji'' staklo da prodje bez najmanje ogrebotine. Ne bih pisao ovo da se nisam uverio vise puta.

Sa druge strane te zastite, maske i slicno su uglavnom odvratne, posebno ove jeftinije. Ali ja telefon stavljam u to samo kad cirkam, kad idem u voznju negde, na kampovanje i u slicnim rizicnim situacijama i epilog je da imam telefon koji izgleda kao da je upravo izvadjen iz kutije a nekoliko padova je preziveo zahvaljujuci teracell silikonu (pa cak i sa 1,5m na beton).

Bas me zabole sto cu par sati/dana nedeljno da unakazim dizajn telefona, bolje to nego da slucajno ispadne na neke stepenice, beton, kamenje i da sve ode u k...., ovako je posle skoro 2 godine u mint stanju :) Slicno ocuvan je i prethodni fon koji odavno koristi cale, i posle 4 godine je k'o nov.

Tako je i ortak drzao G2 u originalnoj lg flip ''zastiti'' dok je cekao da stigne neko skupo kuciste i 1 pad sa 40-50cm na pod = steta 200e, otisao ceo ekran :d

Poslednja izmena:
Ako se nesto ne predvidjeno desi, nije lose imati silikonsku masku na telefonu, mada dosta naruzi telefon :) ja sam moju 625 ispustio jednom bez silikonske maske, i izgrebala mi se maska telefona.. sad trazim drugu da kupim.. sto se tice ekrana, imao sam foliju, ali mi je dosadila pa sam je skinuo. Na ekranu nemam ni jednu tackicu, a telefon sam kupio u decembru. Kad mu zamenim zadnju masku, bice opet kao nov. Sada ga uglavnom nosim bez te silikonske zastitne maske..

Znam za slucaj L625, pad na sto u kafani, ceo ekran prso. Sto je najgore telefon je tek kupljen, nije preziveo ni 1 mesec, kao ni onaj G2 koji sam pomenuo.

520 takodje, ne znam tacno kako je stradalo staklo ali je prslo pa je ortak presao na 525.

***... desava se

Pa to, tesko da telefon nece bas nijednom ispasti za godinu dana. Posebno u tim nekim rizicnim situacijama, zato su ta kucista i sl. keva.

Poslednja izmena:
***... desava se. Druagarica je kupila 520 pre par meseci, i pukao joj je ekran kada je njen muz pokusao da skine zadnju masku uz pomoc noza :)
Nije proslo ni 24 h od kako je kupila fon

Nozem leptej*bo..

Nikada nisam nosio maske i folije.

I meni je besmisleno nositi masku koja bas naruzi telefon.
Ljudi daju po 400-500E i naprave od njega ruzni cigletinu. O_O
Oduvek sam se tome cudio. Naruzi se savrsen dizajn
Ajd razumem, kao sto @hsv.stoned koristi kad ide na neko kampovanje i slicne stvari, tada svasta moze da se desi...

Pored toga, kad videh kod kolege, prica mi o displeju, kako je S5 neprevazidjen telefon jer ima vrhunski displej, uzmem ga u ruke, ***, pa moja matora xperia ima 100 puta bolju sliku.
Pomislio sam da je neki kinez, kad ono folija. :) Jedva se vidi kroz tu foliju.

Dakle, smisao svega toga kapiram na sledeci nacin:

Dam 500E za najbolji telefon na trzistu, zbog vrhunskog dizajna i najlepseg displeja, naruzim ga sa folijom i oklopom, zasto?
Zato da bih za godinu dana mogao da ga prodam za 250 umesto za 200E, jer cu u oglasu napisati da je kao nov i od prvog dana ka nosim sa zastitom i folijom :).

Ali OK. Ja sam od ljudi koji furaju jedan telefon dok god se moze, ne pratim trendove. Tako da je telefon kod mene dok god funkcionise :). Ni ne prodajem ga.
Jedino sam se sad primio za neku Lumiu i dao bih puno love, ne znam ni ja zasto. Mozda bih tada vise pazio. Mada je i ova moja xperia nekada kostala solidno love pa nisam vodio racuna.

Nosio sam je uz ovakve kljuceve, skoro uvek u istom dzepu.
kljucevi.jpg

Ekran je ovakav, ali samo pod ovakvim uglom. A ovo nije Gorila staklo nego "Scratch-resistant"
IMG_0040.jpg

Ove ogrebotine se uopste ne primecuju pri koriscenju telefona, kad je ukljucen ekran. To vec ne mogu da docaram preko fotografija.
IMG_0042.jpg

Ako bih uzeo Lumiu, sa ovim Gorila staklom 3, verujem da ne bi doslo ni do ovakvih ogrebotina.
Meni je jedini problem kad izlazim iz auta, tad mi ispadne zestoko telefon iz dzepa po asfaltu, kao ova Xperia.
I kod Xperie mi je okolna ivica pola milimetra iznad nivoa stakla, to je unisteno (vidi se na slici), ali nemam ogrebotinu od tih padova po displeju.
Telefon mi je ispao sigurno 10 puta.

Ako bih uzeo Lumiu 930, nije mi jasno samo to staklo sto strci. Ne mogu da je nosim u futroli, pa sam siguran da pri najmanjem padu na asfalt, da bi staklo puklo odmah :/.
Tako da cu morati da kupim neku koznu futrolicu ili tako nesto. Oklop nikako

Poslednja izmena:
To je xperia U i ekran je takav jer imas fabricku foliju preko, imas na YT primere kako je odlepiti. Svi sony telefoni te generacije pa do Z2 imaju tu foliju (shatterproof sheet). Relativno lako se grebe, lako se masti ali ko hoce moze da je skine posle nekog vremena. Znaci imas foliju preko ekrana a da to ne znas :)

Ako bih uzeo Lumiu, sa ovim Gorila staklom 3, verujem da ne bi doslo ni do ovakvih ogrebotina.

Prva generacija gorilla stakla je najbolja, tesko se grebe. Sve posle toga je lakse ogrebati.

Tek sad vidim da je ovo wp8.1 tema :d, odosmo u zesci off..

Poslednja izmena:
lol sad sam hteo reci da ga je izgrebao kao da ima neku kinesku foliju :)

Ali da, 8.1, iako ga hejtujem na burazerovom telefonu, skinucu ga sto posto, slab sam na update-e.. :(

To je xperia U i ekran je takav jer imas fabricku foliju preko, imas na YT primere kako je odlepiti. Svi sony telefoni te generacije pa do Z2 imaju tu foliju (shatterproof sheet). Relativno lako se grebe, lako se masti ali ko hoce moze da je skine posle nekog vremena. Znaci imas foliju preko ekrana a da to ne znas :)
Prva generacija gorilla stakla je najbolja, tesko se grebe. Sve posle toga je lakse ogrebati.
Moj S1 nema ogrebotinu posle 4 godina a pao je bar 100 puta.

^ pisao sam vec da moj W I ni posle 4 godine nema ni jednu, ma ni najmanju ogrebotinu na gorila staklu I ali pre neki dan videh jednu, onako manju ali se vidi. Nije ni cudo, otac koristi fon skoro 2 godine a cesto ide na pecanje, mora da je tamo negde ogrebao ekran.

Cek bre, znaci skinem foliju i ekran ce biti kao nov

Da ne idemo vise u off, odgovori cu ti na pp

Poslednja izmena:
Cek bre, znaci skinem foliju i ekran ce biti kao nov :)
Kako je ovako dobra slika, odnosno odlican ekran, a kroz takvu foliju???

Ja sam odusevljen ekranom na ovom telefonu (boje, rezolucija i kontrast), da bih rado mozda uzeo opet neku Xperiu

Mozda moze moderator da ove postove prebaci u neku drugu temu :)

@telep

Sve zavisi kako padne, meni je note 3 pao drugog dana, nažalost "kako treba", na ćošak i ode display... Hebeš ga..

Da li wp može da prepozna kontakte bez onog +381, prebacio sam kontakte sa gmaila na outlook pa ne znam da li da ih sređujem tako ? Većina brojeva mi je bez tog prefiksa , da li se to zna sa sigurnošću koji format čita.

Snimi sve sa gmaila i izvezi za outlook cvs format, posle otvori u outlooku "osobe" i tu uvezi i to je to..

I ja sam to uzeo da sredjujem, cini mi se da neko rece da je bolje sa +381.

I ja sam to uzeo da sredjujem, cini mi se da neko rece da je bolje sa +381.

Upravo to , uvezao sam ja kontakte i svi su tu samo ne znam da li će ih sve prepoznati kada sinhronizujem sa telefonom

Nisam još uzeo telefon , ovo me kopka , da ne sređujem posle sve, imam dosta brojeva.

Poslednja izmena:
prepoznaje brojeve i bez +381 naravno, ali bolje ih je imati u imeniku u medjunarodnom formatu, ako odes van zemlje da ne moras da prepravljas pred svaki poziv. mada ima neka opcija da telefon automatski doda prefiks kada treba, nisam bas isprobao kako radi

Prilozi

• wp_ss_20140811_0002.png
    wp_ss_20140811_0002.png
    59 KB · Pregleda: 149
neki kukaju na win 8.1 zbog baterije, a neki prezadovoljni.
Kako? :)

MAD, koji bese fon imas ti?

Vrh Dno