Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Da znaš da sam pomešao,mislio sam da je to integrisano zajedno. Eto to mi deluje kao nedostatak sistema. Inače mi ovako ok sistem, planiram sada da uzmem kad mi istekne ugovor, nego da ga ne povuče telenor ili poveća cenu. Za ove pare je fenomenalan izbor.
Ne znam kako drugi ali ja volim promenu, Android me smorio, iako mi galaxy core radi super, ipak bi menjao.

Izvinjavam se na off, odvuče me priča na drugu stranu.

Pa vidis koliko nema logike na primeru 'extra' koji nisu znali kako da prevedu :) Ili prevedi sve ili nemoj, a ne moze sve jer te reci ne postoje kod nas i ne mogu logicno da se prevedu..

Samo se stvara nepotrebna pometnja kad treba nekom nesto da objasnis i slicno..

Edit: da li se sale, photos aplikacija vise nema onako fotku u pozadini koja se pomera? Pa to je vrh bilo... Facepalm (lice + dlan)

Мени си смешан си ти који користиш енглески језик, а има српски.
extra значи "додатно". Значи да може да се превде.

Posle updatea ne mogu vise da sideloadujem aplikacije, ovo mi izbaci.

LOL, jel si ovo majke ti slikao ekran na PC telefonom :D ??? Jel si cuo ti nekad za ScreenShot?

A to ti izlazi jer moras ponovo da instaliras aplikaciju preview for developers i ponovo da odkljucas tel verovatno.

Мени си смешан си ти који користиш енглески језик, а има српски.
extra значи "додатно". Значи да може да се превде.
Čudi me to da u srpskom jeziku nisu preveli "extras+info", nego su jednu riječ preveli, a drugu zaboravili prevesti.

Hrvatski prijevod "extras+info" je "dodaci+informacije" .

LOL, jel si ovo majke ti slikao ekran na PC telefonom :D ??? Jel si cuo ti nekad za ScreenShot?

A to ti izlazi jer moras ponovo da instaliras aplikaciju preview for developers i ponovo da odkljucas tel verovatno.

Na forume isključivo izlazim preko telefona koristeći tapatalk. Mrzelo me da se ulogujem na računaru, pa sam slikao telefonom i tako uštedeo minut vremena.

A kako se snalazis bez cirilice?
Kada me neko zamoli da mu nesto nadjem (sredim) u telefonu, a ispostavi se da je telefon na srpskom, samo mu vratim isti.
Ne mogu da se bakcem i "prevodim" srpski. Nepoznavanje osnova engleskog jezika u danasnje vreme prakticno je nepismenost.

Не пишем поруке, јер го.вно нема ћириличну тастатуру. Ћириличне контакте тражим ручно.
У недељу лети, и долази мото г.

Kada me neko zamoli da mu nesto nadjem (sredim) u telefonu, a ispostavi se da je telefon na srpskom, samo mu vratim isti.
Ne mogu da se bakcem i "prevodim" srpski. Nepoznavanje osnova engleskog jezika u danasnje vreme prakticno je nepismenost.

Не познавање матерњег је срамота.

Poslednja izmena:
a zbog cega onda stavljaju sve jezike na telefone izmedju ostalog srpski za srbe? da bi ostali nepismeni? Osnove engleskog se uci u osnovnoj skoli a obicno pocinje sa whats your name i slicnim svakodnevnim pitanjcima, nesto neverujem da su ubacili u gradivo meni mobilnih telefona na engleskom za buduce genijalce. Idi na neki engleski forum, a ostavi nas nepismene ovde da podesavamo telefone na maternjem jeziku kad je vec gosn Bil to omogucio.

Epic fail :lol:!

Umirem, hahaha.

Ne, nego da bi i nepismeni kupili njihov proizvod ;)
jasan je meni njihov motiv, al ako oni smatraju da je normalno da u zemlji gde se prodaje telefon normalni ljudi vole da koriste svoj maternji jezik bio to srpski, nemacki, francuski, kineski itd gde se ti ubrajas onda? ti si neprilagodjen :) vise volis engleski?

Ja sam uvek sve telefone do sada koristio na Engleskom, i ovaj isto, navika valjda ****m li ga. Ja se i po ceo dan dop sa ljudima na engleskom, to mi je posao, tako da sta znam sve drzim na engleskom i PC i Tel.

jasan je meni njihov motiv, al ako oni smatraju da je normalno da u zemlji gde se prodaje telefon normalni ljudi vole da koriste svoj maternji jezik bio to srpski, nemacki, francuski, kineski itd gde se ti ubrajas onda? ti si neprilagodjen :) vise volis engleski?
Kao sto rece MICRO, sve je na engleskom danas. Ja razumem nemce, francuze i sl, koji su oduvek imali npr. i windowse na maternjem jeziku, pa su naucili i navikli na maternjem da rade it poslove. Kod nas windows je i dalje na engleskom i vecini ljudi je tesko da razumeju nas prevod nekih reci (npr. paste = nalepi). Kad sam prvi put video, zaistasam trebao da se zamislim i da isprobam neke funkcije da bi ih "preveo" na engleski.

Sustina onoga sto zelim da kazem je da ne treba bezati od engleskog kada su tehnologije u pitanju. Lakse je kada za sve uredjaje koristis isti jezik (engleski), a ne za telefon "cripple" srpski, a za ostalo si primoran opet da poznajes engleski jezik. Drugo, i jos vaznije, kada se javi neki problem mnogo lakse ces da izgooglas resenje ako poznajes materiju na engleskom.
Malo se potrudis (ali zaista malo i neprimetno) i kada se naviknes engleski ti u svetu tehnologije bukvalno postane maternji jezik. A srpski, tek da znate koliko smo tek tu nepismeni, totalno NE poznavanje pravopisa :)

A sta ko koristi Engleski jezik on je manji Rodoljub?! Sta Kog Djavola?

Pa za nas koji smo racunare i telefone poceli koristiti pre 15-20 godina kada srpski nije bio u opticaju je problem da se prebacimo na srpski, ovi sto su juce poceli da koriste to sve, verujem da im je lakse...

Bas tako, opet kazem bas je bezveze raspravljati oko ovakvih nebitnih stvari, Engleski je odavno glavni jezik i nacin da se svi globalno sporazumemo.

To su isti oni ljudi koji opttuzuju one koji Latinicu koriste u Srbiji.

Mali off ali morao sam reci.

Poslednja izmena:
Dali ste primetili slabiji odziv na 925, dupli tap za otključavanje ekrana, posle update-@?!

Gde je nestalo dodavanje novih reci, tako sto tapnes na rec i stisnes "+"? I stavljanje kursora kad kucas na odredjeno mesto kad zadrzis prst? Cime se drogiraju?!

Poslednja izmena:
Kakav mali kruzic? Cek ozbiljni su sa ovim promenama, na losije? Zbog ovih par stvari mi je bukvalno preselo da ne znam ni da li da ga instaliram kad dodje na 520, pozadina i 'action centar' ne znam jesu li dovoljno vredni..

Borise ti hoces da kazes da je ovaj update ustvari propast?! LOL nikad bolji update nie dosao od ovog, konacno nesto bolje, sve ostale ranije verzije su bile bukvalno iste.

Ne znam mozda kad probam kod sebe.. Ovo sto mi burazer prenosi i sto sam malo video, facepalm..

Overdefending ;)

Kakav mali kruzic? Cek ozbiljni su sa ovim promenama, na losije? ...

Korekcija teksta se radi malo drugačije, ali kada probaš par puta sve je vrlo logično, i bolje (naprednije) napravljeno nego ranije.

"mali kružić" je kursor kojega stavljaš na mjesto koje želiš ispraviti/dopuniti.

Kako to funkcionira ??

Pa, vrlo jednostavno, i vrlo logično:

-ako tapneš i pustiš na određenu riječ, ona se označi čitava, jedan kursor je ispred prvog slova, dok je drugi iza zadnjeg slova.
-ako želiš obrisati tu riječ, stisneš tipku brisanje,
-ako želiš napisati neku novu riječ umjesto te, samo nastaviš pisati dok je označena,
-ako želiš brisati tu riječ i još 3 riječi nakon te dodirneš desni kursor (kružić), i proširiš označeno područje na ostale riječi,
-ako želiš ispraviti neko krivo napisano slovu u određenoj riječi, tapneš otprilike iza tog slova i držiš malo, dobiješ jedan kursor pa ga mičeš lijevo/desno ako nije dobro pogođeno, nema potrebe da stalno držiš kao do sada jer kursor ostaje stalno dok ga ne staviš točno gdje treba

Teško je ovo precizno opisati, ali kada probaš sam biće ti puno jasnije kako sve ovo dobro radi.

U pravu si, nepoznavanje je sramota :d

Једна правописна грешка, дешава се, јака ствар. Могао би сам себи да нађеш још 10 сличних, кад би полгедао последњих 50 порука.
А, и не знам шта ти значи ово изнад: "А како се сналазис без цирилице?"
И мени си нашао да се смејеш.

Poslednja izmena:
Vrh Dno