Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Od prvog dana puni bateriju duze. Sad sam ga stavio na punjac sa 60% baterije pa cu da vidim kako napreduje. Za nekih 25 minuta 12% je napunio.

Poslednja izmena:
hvala svima na odgovorima, inace baterija drzi dan uz normalno koriscenje (malo igrice, malo muzika, vise internet 3g :D) sto je manje nego na wp8 koji sam odmah zamenio sa 8.1
danas sam probao da ga punim punjacem od lg optimus l9 i napunio 30% za pola sata

Brat ima SGS3, koji dolazi sa istim takvim punjačem 1Ah, punio se 5-6 sati dok nije shvatio da je problem u USB kablu koji dođe uz punjač.
Kada je stavio kabel od nekog starog HTC-a na samsungov punjač treba mu oko 2,5h da se baterija napuni, što je o.k. ako uzmemo u obzir kapacitet baterije i amperažu punjača.

Brat ima SGS3, koji dolazi sa istim takvim punjačem 1Ah, punio se 5-6 sati dok nije shvatio da je problem u USB kablu koji dođe uz punjač.
Kada je stavio kabel od nekog starog HTC-a na samsungov punjač treba mu oko 2,5h da se baterija napuni, što je o.k. ako uzmemo u obzir kapacitet baterije i amperažu punjača.

Problem do kabla :D LOL Ako je tako onda je Samsung jedan veliki prevarant.

Kad već pišete o punjačima, ja sam izgubio svoj punjač od lumia 625. Imam kući dva punjača od drugih telefona, pa me zanima sa kojim je bolje da punim? Jedan je od samsunga na njemu piše ovo:
INPUT/TEG LISTRIK: 100-240V-
FREKVENSI 50-60Hz 0,15A
OUTPUT:4,75V - 0,55A

Drugi je od lg telefina, i na njemu su ovi podaci: INPUT:100-240V~

50/60Hz 0,2A

OUTPUT : 5,1V - 0,7A

Poslednja izmena:
Ja bi na tvom mjestu koristio LG (0,7A), Samsung je sporiji (0,55A), i praktički isto kao da spojiš mob sa komjutorom preko USB-a.

Ja bi na tvom mjestu koristio LG (0,7A), Samsung je sporiji (0,55A), i praktički isto kao da spojiš mob sa komjutorom preko USB-a.

Taj samsung je od starog telefona koji nije smartfon. Znči punjenje sa sa tim lg punjčem neće imati posledice po telefon, neće mu škoditi?

Ima li neko problem sa mem. karticom, par puta mi se desilo da otklljucam telefon posto sam prebacio neku miziku sa komjutera, a on prijavljuje "memory card had an error and needs to be fixed", posle cega mu treba nekih 15 minuta da "sredi" karticu nakon cega sve radi ok.
Karticu sam uzeo nedavno, samusungova class 10.

Po voltaži su "slični", ali po izlazu u amperima nisu, najbolje je da ne bude ispod 800mAh, tako da ovaj otpiši i koristi na nekom drugom mestu, ako zagusti... Mada ja ne bi ni to... Dosta nokia neće da ga registruje kao "normalan" izvor 4,75V - 0,55A

, bolje je 5,1V - 0,7A (700mAh)...

U principu, na nokia punjaču od 1A je 5V...

Po voltaži su "slični", ali po izlazu u amperima nisu, najbolje je da ne bude ispod 800mAh, tako da ovaj otpiši i koristi na nekom drugom mestu, ako zagusti... Mada ja ne bi ni to... Dosta nokia neće da ga registruje kao "normalan" izvor 4,75V - 0,55A

, bolje je 5,1V - 0,7A (700mAh)...

U principu, na nokia punjaču od 1A je 5V...

Ako sam te dobro razumeo ovaj lg- ov punjač smem slobodno da koristim?

Upravo, mada... Idealno bi bilo da je 1.3A 5V, najbolji punjač.. Ide uz lumia 925...

Dare...

Sinoć sam imao punu bateriju i doneo sam konačno odluku da uradim upgrade... Na 8.1... Znam, znam... Vreme je bilo...

Nego... Imam par pitanja za vas...

Lumia 920 ima čas odličan wifi signal, a kad ga ostavim da miruje i ponovo otključam, signal jedva da postoji ili je nikakav... Napominjem da je na svim tim mestima, na 8mici bio pun signal... I naravno, ja sam držao odštikliranu opciju "štednja" wifi... Znate na šta mislim...
Ovde u dodatnim podešavanjima to ne vidim, a ako neko zna kako poboljšati signal, a da se ne vraćam na 8icu, biće mi drago da mi da upute...

Evo i screenshot, jeli i kod vas ta oznaka...? Ili ima još neki update...?!

wp_ss_20140622_0002.jpg

Prilozi

• wp_ss_20140622_0002.jpg
    wp_ss_20140622_0002.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 106
Ima li zvanicne informacije kada ce biti lansiran update na wp 8.1?

Rotkod ,ista stvar i kod mene na 620 ,desava se nekad da nemam pun signal iako sam na 2 m od rutera ,dok na osmici to nije bio slucaj .

Tapatalk dobio crnu sexy temu,sad izgleda extra :)

Pozdrav interesuje me da li neko ima iskustva sa stavljanjem 8.1 na HTC 8s. Gledao sam nesto po netu vidim stavljaju ljudi, pa cisto da upitam ovde jel radi bolje telefon da se ne bakcem za dzabe. I ako je neko odradio da li moze da postavi kako sta.

Hvala unapred!

Dare...

Sinoć sam imao punu bateriju i doneo sam konačno odluku da uradim upgrade... Na 8.1... Znam, znam... Vreme je bilo...

Nego... Imam par pitanja za vas...

Lumia 920 ima čas odličan wifi signal, a kad ga ostavim da miruje i ponovo otključam, signal jedva da postoji ili je nikakav... Napominjem da je na svim tim mestima, na 8mici bio pun signal... I naravno, ja sam držao odštikliranu opciju "štednja" wifi... Znate na šta mislim...
Ovde u dodatnim podešavanjima to ne vidim, a ako neko zna kako poboljšati signal, a da se ne vraćam na 8icu, biće mi drago da mi da upute...

Evo i screenshot, jeli i kod vas ta oznaka...? Ili ima još neki update...?!

wp_ss_20140622_0002.jpg

Meni na 720 isto tako, medjtim sad je integrisan taj mod stednje kako bi se baterija sto manje trosila, kada je u Standbayu...
Naime manje snage wifi adepteru duze baterija traje, a pritom ima domet.
Meni je to ok, samo da ubace koliko sistem trosi bateriju.

koliko sam skontao taj indikator za jacinu wifi signala se ne osvezava non-stop, vec povremeno, ne znam na koliko, pa ne pokazuje bas prave vrednosti ukoliko se nivo signala promenio u medjuvremenu.

Pozdrav interesuje me da li neko ima iskustva sa stavljanjem 8.1 na HTC 8s. Gledao sam nesto po netu vidim stavljaju ljudi, pa cisto da upitam ovde jel radi bolje telefon da se ne bakcem za dzabe. I ako je neko odradio da li moze da postavi kako sta.

Hvala unapred!

http://mobile.pcadvisor.co.uk/how-to/mobile-phone/3511925/how-download-windows-phone-81-cortana/

Prati uputstva, tako smo svi mi uradili, sve legalno i zapamti ako ti se nesto desi sa telefonom sam si odgovoran zato sto ovaj postupak radis na svoju ruku.
Do sada niko se nije pozalio na ostecen tel. Ali to ne znaci da ne moze biti.

Pozdrav, ja na 720 vec drugi put koristim DP prvo 8 gdr3 a sada 8.1 i ono sto je najveca boljka svakako je slabije trajanje baterije i po neki sitni bug gotovo ne primetan.

Da li će nama sto imamo windows phone 8.1 za developere kada izađe zvaničan update za 8.1, moći da vide( ne daj Bože u servisu), da je na telefonu bio 8.1 za developere?

Ok, hvala svima na odgovorima vezano za wifi... Uzgred, gledao sam preko nokia tool-a još nema ni znaka od zvaničnog... ;)

Ok, hvala svima na odgovorima vezano za wifi... Uzgred, gledao sam preko nokia tool-a još nema ni znaka od zvaničnog... ;)

Jul / Avgust ;) polako nije strasno za onoga ko vec ima DP.
Planiram kupovinu 1020 i pitam se dali ovi nasi otvaraju paket i updateuju uredjaj i takav posle vracaju u kutiju i prodaju???
ili vec iz Madjarske dobiju u tom periodu kada je update dostupan, takav i uredjaj sa najnovijom verzijom.
Zivo me to zanima, koja je to procedura u Srbiji ;)

ne bi trebalo da ga otvaraju, tj ne bi ti trebao da prihvatis da kupis ako vidis da je kutija otvarana. nemaju oni sta da update-uju. telefon se prodahe sa software-om koji je bio aktuelan u trenutku same proizvodnje. kada ga kupis, onda proveri update..

Kao što ti je već odgpvpreno, telefon dolazi sa zvanično odobrenim software-om za taj period... Što će reći, ako su oni interno dobili odobrenje za uređaje u proizvodnji, onda će ga dobiti, u protivnom ne... Svaki telefon kupac prvi otvara, kod nas još niko nije dobio odobrenje da pakuje postojeće nokie u kutiju i stavlja nalepnice preko istih...

ne bi trebalo da ga otvaraju, tj ne bi ti trebao da prihvatis da kupis ako vidis da je kutija otvarana. nemaju oni sta da update-uju. telefon se prodahe sa software-om koji je bio aktuelan u trenutku same proizvodnje. kada ga kupis, onda proveri update..

Bas tako. Ako je ona sigurnosna nalepcica pokidana trazi da ti daju drugi tel gde kutija nije otvarana.

A sto se tice baterije i punjaca.

1 Nikada ne bi smeli da koristite punjac manje voltaze od voltaze baterije jer ce onda da je prazni i osteti.
Za ove novije telefone i baterije nikako punjac ispod 5v , isto tako nikako sa vecim OUTPUT od 5v jer to moze da naskodi bateriji.

2. Sto se amperaze tice , slabija amperaza ce dovesti do grejanja punjaca jer ce baterija da vuce maksimum iz njega.
Ako koristite jacu amperazu onda ce baterija da se greje jer ce vuci maksimum koliko ona moze da povuce.
Ali to ne znaci da ne smes da koristis jaci punjac znaci smes slobodno da koristis 5v 2A punjac za tablet .
Punjac moze da daje i 10A max na izlazu ali on to ne moze da posalje na bateriju ako ona toliko ne moze da povuce. I nikako ne moze da je osteti.

Sto se tice brzine punjenja , ako hoces da se puni brze mozes malo jacim punjacem da je punis dakle vise mA , ali nikako vacom ili manjom voltazom od 5V .

Problem je što sam ja izgubio orginalni punjač od lumie 625 i ne znam koje je jačine bio. Kao što sam napisao imam punjač od lg- l5 (output-5,1V - 0,7A) i koristio bih njega ako nema nikakvih posledica po bateriju ili telefon, u suprotnom kupiću orginalni punjač od telefona.

Problem je što sam ja izgubio orginalni punjač od lumie 625 i ne znam koje je jačine bio. Kao što sam napisao imam punjač od lg- l5 (output-5,1V - 0,7A) i koristio bih njega ako nema nikakvih posledica po bateriju ili telefon, u suprotnom kupiću orginalni punjač od telefona.

Bio je 99% 5v 1.3A .

Pa msm da tih 0.1V nece da skodi a punice se mozda 3-4h zbog te slabije amperaze.

Vrh Dno