Šta je novo?

Windows Phone 8.1

^Razočarao si se sa Whatsapp-om? Juče sam ga koristio na Lumia 525, radi sasvim korektno.

Whatsapp radi dobro uglavnom, ali zna nekad da ne obavesti zvucno, iako je stigla poruka na vreme..

Recite mi vi sa 1gb ili vise, recimo B92 aplikacija, kad citate komentare i prebacite se na neku drugu aplikaciju ili iz nekog razloga minimizarate B92, kad se vratite u nju, jel ostanete na komentarima ili vas vrati na glavnu stranu od tog clanka..

Ako imam vise otvorenih aplikacija i ako se saltam izmedju njih preko back tastera onda ostaje tamo gde sam i bio. Ako kliknem na win taster uvek se vrati na pocetak.

Moze ovakav test, budi na komentarima u b92, izadji na win taster, radi nesto drugo u drugoj aplikaciji i posle jedno minut se vrati u b92 preko multitaskinga.. Da li ces i dalje biti na stranici sa komentarima..

Probao. Hocu tj ostaje u komentarima ako aplikaciju pozovem preko back tastera. Ako je pokrenem preko tile-a ide ispocetka.

Da ne bi nastao nesporazum, ja mislim da je whatsapp do nedavno, odnosno zadnje dva update-a radio korektno i obaveštavao skoro momentalno... To sam naveo i u samoj oceni aplikacije, nakon ovih zadnjih updaeta, došlo je do pogoršanja rada... Primer.. Pošaljem poruku, smile, 4-5 ili više i stoji kvačica, ali nije stigla na telefon koji držim u drugoj ruci... Sramno je, ako je spojen na wifi i ništa se ne desi, jednak je rezultat i na 3G...
Imam sbb u tom stanu, u pitanju je stogi centar, tako da je i 3G sasvim zadovoljavajući... Staviću vam speed screenshot...

Vidite sbb i 3G, zadnji je na poslu...

Zato ne razumem, sada sam probao line i radi korektno...

Prilozi

• wp_ss_20140613_0004.png
    wp_ss_20140613_0004.png
    553.2 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Bio je neki tekst na wpcentral forumu bas vezano oko notifikacija u smislu kako nesto ne valja na 8.0 i kako je delom zbog toga whatsapp bio i povucen a da 8.1 ima drugaciji sistem notifikacija. No da me ubijes sad ne mogu to da nadjem ali probacu. Ja stvarno ali stvarno na 8.1 nijedan problem nemam sa notifikacijama a aktivno koristim mail push, WA, Viber, Skype, TTalk, FB messenger i sve radi kako treba. Jedina zamerka ako treba da je nadjem je brzina Viber-a i Skype-a. Skype verujem da ce da doteraju tj da je sredjen u ovom novom izdanju koje uskoro stize. Viber, objavili su poziv za beta test, prijavio sam se pa cemo da vidimo sta ce i tu da bude mada realno kazem sada ni sa njime nemam problema u radu samo bi mogao malo brzi da bude.

***... Dare, ja na 8.1 instalirao sve, pokrenuo whatsapp i on napisa da nije kompatibilan... i opet vratim 8.
Hmmm... Ma biće to sve ok, ali diskutujemo u cilju poboljšanja, meni na 1020 radi jednako kao na dve 920, indentično, viber, skype... :(

Da, prijavio je i meni da nije kompatibilan. Rekao sam mu da sam primio k' znanju tu informaciju i nastavio da koristim normalno aplikaciju jer radi kako treba :)

Da se ne lazemo, da mi nesto brljavi odmah bi se vratio na 8.0 no jedini problem je to sto ne radi MS kamera na srpskom a to me i ne dotice previse. Ne moraju nikada da srede to.

Ma naravno, u principu korisnik nema sta da razmislja previse i istrazuje, te neke osnovne stvari moraju da rade kako treba uvek. Ja sam recimo samo misljenja da mnogi problemi i ne mislim ovde na tebe jer vidim da nisi laik, generalno kazem, dolaze od samih korisnika. Upale battery saver pa kukaju kako ne rade notifikacije, takodje ubedjen sam da igranje sa regionima i tom vrstom podesavanja takodje pravi problem itd itd

Cim neko ovde postavi pitanje i vecini slucajeva odmah mozes i da procenis koliko zna/ ne zna i iskreno me i mrzi vise da odgovaram na poruke "ne radi WA" i da ispadam ***** u ocima nekih ovde jer ispace na kraju da ja lazem kad kazem da mi sve radi kako treba.

No, 8.1 ce verovatno jako jako brzo da bude LIVE tako da ce i ovde sad neke sitnice koje prave problem da budu resenje. Jednostavno mi je korisnicko iskustvo ovde i dalje toliko bolje nego na Androidu da je stvarno mnogo potrebno gluposti od strane MS da bih pozeleo da se vratim nazad.

Izasla je "Blic" aplikacija, samo ne znam da li je oficijalna?

Nije of... Ali kao sto pise - obecava da ce dodatno usavrsavati aplikaciju..

Lepo je videti domace stvari, ali kako u Store-u ih pretraziti sve??
Bilo bi dobro da MS napravi filter za app po regionu..

Poslednja izmena:
Tema je windows phone 8.1, ima podforum šta da kupim pa takva pitanja tamo treba postaviti.

Jedno pitanjce, izvinjavam se ako je bilo.
Koji to 8.1 ima Lumia 630? Isti kao ovaj DP? Razlika je samo u firmwareu?

Tako bi trebalo.. ako je neko koristio, cucemo i detalje ovde ili u temi za taj fon.

Ali nije, negde sam, na nekom sajtu, procitao da je zapravo starija verzija, ne trenutna.
Edit: test na wp-srbija.com

Poslednja izmena:
Nije of... Ali kao sto pise - obecava da ce dodatno usavrsavati aplikaciju..

Lepo je videti domace stvari, ali kako u Store-u ih pretraziti sve??

Bilo bi dobro da MS napravi filter za app po regionu..

Kad pretražiš termin "Srbija" izađu sve domaće aplikacije :)

Ali i neke strane... Koje imaju neku vezu sa Srbijom, npr. neki translejter...

Pitanje, opet malo offtopic, al' i nije baš... Povezano je na još nešto...

cortana je integrisana u windows phone 8.1, znači li to da će biti u budućnosti integrisana u windows 8.1... ?

Pa ne izadju bas sve, proveri i sam...

Naravno, nego... Oće li biti cortana za tablete windows 8.1?

Da li moze na 8.1 da se namesti da se na fb dopisujes direktno iz poruka, i da tu imas ko je online. Na 8-ci je imalo ali na 8.1 nikako da nadjem...

Jedno pitanjce, izvinjavam se ako je bilo.
Koji to 8.1 ima Lumia 630? Isti kao ovaj DP? Razlika je samo u firmwareu?

Nema isti kao 8.1 ima neku od ranijih verzija no DP ne "bezi" puno unapred. U prednosti je, u odnosu na ostale Lumie, bar za sada, zbog toga sto uz taj 8.1 ide i odgovarajuci FW pa nema problema koje kace ostale modele...

Vrh Dno