Najpre da Vas zamolim da pređete na diskusiju, jer "rasprava" dovodi do banovanja...
Nisam ničiji "pr", al' možda je mislio kako niko nije "ugradio" zvaničan "fm" u sistem, bez obzira što je sam android o"otvorenog koda" dostupan svima i "lako upravljiv". Opet i čemu sve to, kad postoji čitav pregrš fm app.
Na taj način bi možda umanjili potrebu za pravljenjem istih od strane programera, pa samim tim smanjili listu aplikacija...
Možda je to ta korelacija...
Inače, Vi se baš vrtite u krug, svo vreme pokušavate android telefonima ili windows, dati status bmw-a ili toyote u auto industriji...
Ne može to, to se stiče godinama, kao što je nokia imala svoj status, danas ga ima iphone...
Tako ako želite jasnu podelu, evo Vam je... I budite realni, nemojte emotivno reagovati, niste deca..
1.BMW=pozdanost i najmanje prijavljenih kvarova, cena baca u nesvest. Ostalo, počev od dizajna, skoro bez premca... Možda neki android samsung serije i nexus, koji je jako lep telefon.
(iphone)
2.Toyota=pouzdanost, bmw samo sa njima sarađuje (lexus), cena relativno pristupačna. Dizajn, ispod očekivanog, a opet karakterističan...
Ovde bi stavio nokia telefone, ali da ne bi bilo nesporazuma. Mislim na dizajn i pouzdanost. cena je daleko od pristupačne, osim ako ne govorimo o L520. Koji je best by telefon na planeti po ceni i glatkoći rada, nećete naći android telefon, a da nije custom OS, i da će tako glatko raditi...
Ovde se po glatkoći rada mogu svrstati svi wp telefoni i svi hi-end android telefoni
3.Mercedes i svi ostali...
Ovde se svi ostali nalaze.... Kvarovi, nasilna gašenja, gruvanje baterija, "pucanje" matičnih ploča (mem)...
Ne znam zašto i WP 8.1 favorizovati, sada je konačno postao u potpunosti koristan i sada ga svi ozbiljno shvataju, a on postaje dobar samo zato što daje svojim korisnicima ono što ios, android korisnici imaju odavno...?
Ne razumem, pišem ovo bez emocija, svi koji me znaju, znadu da sam "zaljubljenik" wp telefona, ali to ne znači da ću zbog toga bit slep na neke stvari...
WP 8.1? Meni je najlepše u svemu tome što će ikone biti transparentne i što ćete moći menjati pozadine i praviti nove segmente izgleda...
To je lepo, meni se jako sviđa, karakteristično rešenje za wp, ali svi wallpaper već odavno imaju...
Ono što vi ne pišete, a tu spoznaju imaju iOS korisnici, je da wp sistem radi odlično i da je za svaku pohvalu, ali ako počnu raditi ono što radi android, vrlo brzo će doći do iste problematike... Evo vam glup primer...
:bottle:
SD slot i njegova kartica, super, rekao bi čovek... Ali i nije baš... Bar nije za mene, koji vidi takve stvari...
Uzmite bilo koji wp samsung, nokia... Koji ima u sebi SD slot, stavite karticu od 16GB, može i 8, 4... Gledajte da brzina ne bude ispod 4 klase i evo vam boljke...
Do skora veće klase nisu bile kompatibilne, pravile su problem (lično iskustvo), a sad sam već digao ruke...
O čemu se radi i šta je pisao htio reći...
Kad na telefonu prebacite da snima na karticu (1080p), onda se dešava da vam dužina snimka ograničava ponovno snimanje.
Naime, kad snimate 60sec. onda je potrebno oko 15sec, da dobijete mogućnost ponovnog snimanja, a međuvremenu cupkajte u mestu...
Ovo se ne događa kada snimate na memoriju telefona, dakle, kada snimate sa 8Mpix telefonom, kamerom, 1080p... Onda sve radi fenomenlno i bez obzira na dužinu snimka, uvek možete prekinuti i momentalno nastaviti novo snimanje...
Glupo zapažanje, sve zavisi od odabira memorije i sl.
Ok!
Ovo sam Vam ja... :bottle:
Ovo je zaljubljenik... Ni meni kao i njemu ne nedostaje volume za mediju, sat mi fali...

Mislim da smo svi tu zaljubljenici...
Zato kad neko stran dođe i počne nam pljuvati ono što volimo, burno reagujemo, a ti isti zanemaruju činjenicu, da neki koriste pored wp i android i ios, istovremeno, za razliku od njih, koji favorizuju samo android i posle još nama brane da radimo isto... To bih nazvao licemernim, bez uvrede...
Edit:
"stjupid klok stil misnig...." Ahahahaha...
@Darko
Došao sam do indentičnih rezultata, tako da ću prevesti pdf sa eng. na srpski...