Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Imao sam problem sa kamerom na 520, ponekad crn ekran na stock aplikaciji, a Nokia camera se dugo ucitavala. To je jedini bug koji sam imao (uz povremeno zamrzavanje od 2 sekunde) ali mi je bas smetalo.

Ma mene to oko kamere bash nervira, danas slikam 2 slike pa posle udjem opet u kameru i crni ekran, tako par puta poludeo sam

A zašto ne instaliraš "Nokia Camera", preko "Fiddler2" app, ako ti već default kamera baguje.

Pitanja:
1. Da li uz Here Maps offline dolaze i satelitske mape i 3d mape u vidu lejera?
2. @pajica123, vidim da si ubacio i trecu kolonu ikonica u 625. Da li je upotrebljivo, tj, nisu li presitni kvadrati? Da li je moguce koristiti tastaturu umesto kliktanja misem kada ovako povezes telefon i komjuter pomocu Project my screen programa? Tio si cini mi se kuckao misem.
3. Da li je moguce napraviti listu aplikacija koju zelite da instalirate, ali da ih ne instalirate odmah i trosite internet, vec odjednom kada budete u dometu besplatnog wi-fi.
1.Da
3.Da

@pedja, čini mi se da je Samsung oficijalno izdao obavijest da se NE instalira 8.1 u dogledno vrijeme.. nisam upućen zašto, samo sam naletio na headline.

Jel' se kome dešavalo da nakon 8.1 updatea, počne sam telefon raditi reset?
Meni jeste. I to se počelo dešavati nakon što sam uključio opciju da mi instalira aplikacije na SD.
Cijeli dan me nitko ne zove, uzmem tel i vidim da čeka pin.. ludilo.. i tako par dana zaredom.

Kada sam vratio da mi appse instalira na memoriju telefona, prestao je raditi ******.

Inače, prilično sam zadovoljan 8.1 verzijom, osim par bugova, ali hej.. ne mogu uspoređivati beta verziju sa stabilnom verzijom ;)

Da li iko ima informaciju kada bi zvanicni 8.1 update trebao poceti da stize na telefone?

2. @pajica123, vidim da si ubacio i trecu kolonu ikonica u 625. Da li je upotrebljivo, tj, nisu li presitni kvadrati? Da li je moguce koristiti tastaturu umesto kliktanja misem kada ovako povezes telefon i komjuter pomocu Project my screen programa? Tio si cini mi se kuckao misem.

kvadratici nisu presitni posle dan-dva privikavanja. mozda je na manjim dijagonalama previse sitno ali ovde na 4,7" je ok, bar meni.
na zalost nije moguce koristiti tastaturu preko Project My Screen aplikacije.. nadam se da ce im pasti na pamet da to ubace u neki naredni update ako je moguce..

Ja ljudi imam l620 i korostim taj dodatni red ,juce sam se vratio na staro i nema sanse da se priviknem ,mnogo mi ruzno sad izgleda kada mi dva najveca tajla zauzimaju pola ekrana,ovako mi je super .

Kako ko voli nek izvoli :)
Meni licno na 720 koji ima 4.3 je to nepotrebno, mala je velicina ekrana kao i rezolucija...
Na 720p i 1080p to je vec must have, znaci od 4.5 pa na dalje.
Ali svakako je ok sto je MS dao mogucnost izbora, za sve modele.

Kako ko voli nek izvoli :)

Meni licno na 720 koji ima 4.3 je to nepotrebno, mala je velicina ekrana kao i rezolucija...

Na 720p i 1080p to je vec must have, znaci od 4.5 pa na dalje.

Ali svakako je ok sto je MS dao mogucnost izbora, za sve modele.

I meni je bilo čudno na istoj dijagonali u početku međutim, posle dan-dva kako sam se navikao nema šanse da bi se vratio na staro :)

Probao sam na 520 da furam treci red i ok mi je velicina tajlovao, ali na tajlu za vremensku prognozu mi slova budu toliko sitna da ne mogu nista da procitam(a nemam veliku dioptriju... :d ).

Upravo to, malo puniji textualni zadrzaj Tile-a cak i na full-u teze je vidljiv, font je ne ispeglan upravo zbog slabije rezolucije.

Nisam uspeo da nadjem zvanicno obavestenje od strane Samsunga, ali sam nasao ovo za Ativ SE.

Ativ S i Ativ SE, nisu isti telefoni

Jel ovo novost u 8.1, jer na 8.0 ti treba net za satelitski pogled i 3D (?)..[/QUOTE
Mislio sam na Here satellite, ali u pravu si, za našu zemlju je tako.Razlika između WP8 i WP8.1 je u tome, što wifi sada automatski hvata najbliži hotspot i ne aktivira odmah data.

Sinoc sam primetio jedan interesantan bug-ic. Napunio sam tel. oko 21h na 100% i otisao na svirku. Malo fotkao i snimao i oko 2h mi je baterija pala na 15%! Kuci sam dosao u 3h sa 5% baterije i rekoh da ga ispraznim do kraja pa da ga napunim ugasenog, kad ono medjutim... sat vremena kasnije baterija i dalje na 5%. Tek sam se tad setio da restartujem telefon i kad se ukljucio baterija na 71%. Znaci istripovao me je zestoko. :d

OneDrive vidi samo dokumenta koja prikazuje Office, ali ne i sve ono što pokazuje AdobeReader
izluđuje me ovo

A sta fali novom? :d

Generalno brzi odziv na staroj verziji...

* pregled pesama - tri sledece odma ispod album art-a

* artist background picture

* swipe preko album art-a za sledecu ili predhodnu pesmu

* live tile

... ITD

kad ono medjutim, ne moze da se puni ugasen, nije mogao ni 8 a ni 8.1. odmah se upali na punjacu

Taj problem je vezan za Firmware a ne OS, MS je to dozvolio mislim da se HTC-ov model moze puniti ugasen, Nokije ne, jer je takav FW, sa opcijom da bude tel off tok se malo ne napuni baterija a onda auto boot.

Ja kad sam moj kupovao ,punio se ugasen jedno 10 min u telenoru dok se nije upalio ,samo je stojao onaj veliki logo baterije.

To vec ne znam posto ga za ova dva meseca nisam uspeo ni jednom skroz isprazniti od ujutro do uvece. :D U svakom slucaju stvar je da se ovaj totalno pogubio sa prikazom procenata, a ne da mi je nesto pojelo bateriju. :)

Jel vam radi fiddler2 na 8.1 meni nece nish da instalira ni da updejtuje?

Koliko sam uspeo da procitam, MS je u 8.1 zakrpio tu rupu, tako da sta ste instalirali/update-ovali tako do sad, to je to, dalje nema...

Taj problem je vezan za Firmware a ne OS, MS je to dozvolio mislim da se HTC-ov model moze puniti ugasen, Nokije ne, jer je takav FW, sa opcijom da bude tel off tok se malo ne napuni baterija a onda auto boot.
Jok, HTC WP telefoni se isto uključe ako ih zakačiš na punjač.

Vrh Dno