Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ne morate brisati app za baterije, samo iz iskljucite iz background procesa... Treba cekati update, treba developerima ipak dati sansu za prelazak na novu verziju OS-a.
Platio sam Battery app, necu tek tako da je se odreknem. :D

E *** ,apdejtovao pocket fm ,sad me izbacuje iz svakog foldera sa slikama ,sem iz saved images .

Neka je al bukvalno nema poentu :d, za fotke u oblaku ima boljih servisa dosta..

Nema poentu ??? Ja na kompu imam W8.1 , one drive integrisan kao folder. Sve beleske itd su mi u txt fajlu koji je precica iz one drive , i tome pristupam sa telefona kad mi treba . Isto fajlove kad prebacam sa komp na tel najlakse mi je samo da prevucem fajl / sliku / bilo sta u folder one drive na kompu koji je kao i bilo koji folder na kompu samo sto je cloud. Odlicna je stvar. I sve to naravno otvaram u one drive app na tel.

Ne morate brisati app za baterije, samo iz iskljucite iz background procesa... Treba cekati update, treba developerima ipak dati sansu za prelazak na novu verziju OS-a.
Platio sam Battery app, necu tek tako da je se odreknem. :D

Ja sam navek koristio Insider za to imao je sve i svasta i odlicnu proveru stanja baterije sa potrosnjom graficima i sve ostalo. I nikad nisam imao problema sa trajanjem baterije dok sam ga koristio. a radio je u pozadini. Tako da ga preporucujem. Mada na w8.1 mi je manje vise nepotreban pa sam ga uninstall.

Cool, Cool Cool, sada One Drive koristi file picker, konacno sa fona,moze se uplodovati sve zivo :)
Sad je na redu Email da dobije file picker ;)

Cool, Cool Cool, sada One Drive koristi file picker, konacno sa fona,moze se uplodovati sve zivo :)
Sad je na redu Email da dobije file picker ;)

Udjes u Onedrive aplikaciju, selektujes 3 word fajla recimo, kazes share pa send files i onda izaberes sa kog mail naloga hoce da ti salje... Radi sad to, attachmenti vise nisu problem, moze sve na mail.

Udjes u Onedrive aplikaciju, selektujes 3 word fajla recimo, kazes share pa send files i onda izaberes sa kog mail naloga hoce da ti salje... Radi sad to, attachmenti vise nisu problem, moze sve na mail.

A iz file sistema recimo. Direktno iz mail-a sam mislio.
Znam za to iz OneDrive-a.

Zasto moliplayer nece da mi chita avi filmove?

Jel vam se dopada 8.1 developeri.. Zvanicna i finalna verzija, i to.. :)

Kolika vam zauzima other? Meni je napunio 1.3GB, je li to normalno I da li se primeti neka razlika u brzini ako se prebace aplikacije na karticu (meni je stara class 4)

Ovako ... mene smaraju opako neke stvari . Npr notifikacije u Action centru se ne sklone kada procitam istu u samoj aplikaciji , vec imam 2 posla . Drugo jako me nervira sto je FB i dalje krs , znaci nema notifikacija u Action centru mnoge stvari koje su radile sada ne rade kako treba . Npr ne mozes da sherujes link sa preview vec samo izbaci link obican (sto je jako tuzno) . E sad ima kome to ne smeta tj ne koristi preterano FB i nema problema sa time . Medjutim ja aktivno koristim i vrlo su mi iritantne tako te neke stvari . Generalno dosta bolje od 8.0 ali toliko mi je banalno da izbace neki updejt i da neke stvari nisu tako sihnronizovane medjusobno

Poslednja izmena od urednika:
Jel vam se dopada 8.1 developeri.. Zvanicna i finalna verzija, i to.. :)

Da :d

Jedini problem koji imam je da mi ne radi MS camera i to sto je pobrljavio sa jezicima u par aplikacija. Ostale prednosti mislim da ne trebam da navodim, dakle od 1-10 -> 9.5 zadovoljan...

Iako znam da si hteo da pecnes sa pitanjem :)

Ovako ... mene smaraju opako neke stvari . Npr notifikacije u Action centru se ne sklone kada procitam istu u samoj aplikaciji , vec imam 2 posla . Drugo jako me nervira sto je FB i dalje krs , znaci nema notifikacija u Action centru mnoge stvari koje su radile sada ne rade kako treba . Npr ne mozes da sherujes link sa preview vec samo izbaci link obican (sto je jako tuzno) . E sad ima kome to ne smeta tj ne koristi preterano FB i nema problema sa time . Medjutim ja aktivno koristim i vrlo su mi iritantne tako te neke stvari . Generalno dosta bolje od 8.0 ali toliko mi je banalno da izbace neki updejt i da neke stvari nisu tako sihnronizovane medjusobno

Notifikacije se sklanjaju kod aplikacija koje su apdejtovane i prilagodjene za 8.1. Kod onih koje nisu imas to duplo sklanjanje ali to ce uveliko da bude reseno dok izadje zvanicni 8.1.

Meni je skroz ok sadasnja integracija FB i Twitter-a iako sam imao i ja malu kocnicu u startu moram da priznam. Jednostavno je nemoguce da oni apdejtuju svako malo sistem kako se neka novina na FB pojavi. Ovako je sve na aplikaciji koja je dupoko integrisana u sistem. Npr sad vise ne palim FB i twitter app maltene za citanje vec sve to radim iz people, ranije to nije bilo toliko ugodno, tipa nisu se slike ucitavale kako valja itd.

Evo malo mi je bilo dosadno pa sam iskoristio Project my screen da napravim jedan video... lumia 625.

http://youtu.be/yhODmlAqD6g

P.s.danas sam ubacio novu memorijsku pa nemam jos skoro nista na telefonu a mnoge aplikacije su tek instalirane..

Poslednja izmena:
Darko1290@ na osmici je fejs mnogo bolje integrisan .

Ima li josh neki osim moliplayera da moze da pusta mkv i avi format i da chita prevod?

Darko1290@ na osmici je fejs mnogo bolje integrisan .

Jako upitno. Tamo neke stvari jesu bile direktno moguće iz people aplikacije ali problem je što se sve svodilo na osnovne stvari, like, comment i slično. I recimo sutra FB nešto drastično promeni u radu FB aplikacije i šta onda, ti nemaš FB dok MS ne updatuje OS. Suludo. Zato je ovo rešenje bolje iako možda nije toliko elegantno kao ono prethodno. Ne sporim na da lepše izgleda kad sve radiš u jednoj app a ovamo si pola people pola FB app ali pored samog dizajna mislim da se mora voditi računa i o funkcionalnosti.

P.S. Svakako će FB app prava zvanična doći uz WP 8.1.1.

Pitanja:
1. Da li uz Here Maps offline dolaze i satelitske mape i 3d mape u vidu lejera?
2. @pajica123, vidim da si ubacio i trecu kolonu ikonica u 625. Da li je upotrebljivo, tj, nisu li presitni kvadrati? Da li je moguce koristiti tastaturu umesto kliktanja misem kada ovako povezes telefon i komjuter pomocu Project my screen programa? Tio si cini mi se kuckao misem.
3. Da li je moguce napraviti listu aplikacija koju zelite da instalirate, ali da ih ne instalirate odmah i trosite internet, vec odjednom kada budete u dometu besplatnog wi-fi.

Massive list of claimed Windows Phone 8.1.1 updates leaked

Reddit has been a pretty good place to leak Windows Phone news, and the latest unverified titbit is by a user Microsoftly, who obviously claims to be a Microsoft employee, appears to indicate a massive update is coming this summer.

The wish list includes:

Interactive live tiles
Lock screen applications will be built inside core system
Features in Action Center
Music controls in Action Center
More detailed notifications in Action Center
Dividing line in Action Center
Application Games to be deleted and replaced with Xbox One application dealing with avatar, messages, remote and other features.
Name to be decided YouTube application to be built completely with html 5 coding as requested by Google
Instagram application to have DIRECT MESSAGING and better video uploading capabilities and camera fixes UI for camera to be tweaked with enhanced features from Nokia Camera application
KIK Messenger to be finished in late June, overhauled design and html 5 support Skype with completely new design.
Messages in bubbles and chat heads similar to Facebook messenger?
Facebook messenger to have improved notifications, polished design and new set of fonts along with video chat, calling and improved emoji store
OneNote to have many new features as Word.
A possible merger Ability to set WordFlow’s guide line to accent invisible
Give users choice to have invisible tiles on individual applications
New lock screen gestures input and other unique, disclosed password input technique options
Calculator upgrades to version 2 with more scientific features
Month view drastically changed in design in calendar application
Alarm application to feature a stopwatch, timer and splits
Cortana to head out of beta
Internet Explorer applications
Give uses the choice to delete Podcasts application
New voice memo application Backgrounds (Accent Colour 2)
Store with wallpapers from featured applications
Ability to favorite applications in store to better suggestions
Unit converting applications
Change colour of keyboard to black, white, gray, accent colour without changing background color
Keep word suggestion bar hidden until something is typed
Tiles to update as frequently as 30 seconds if feature is turned on by user or developer
Music volume controls to be centered
OneNote having abilities to use art tools
Facebook application from official company
Email/Outlook application to follow same design as computer base
Photos will have description such as name, place and time

via WMP

Evo dakle koje ja bagove imam na 8.1 ativ s je u pitanju, znachi kad udjem u kameru neki put se izbaguje i stoji black screen jedino restart pomaze, onda kamera blic baguguje samo tako, slikam nesto i na kraju uvek blicne a blic je iskljuchen, to nmg nikako da namestim pokushavao sam svashta, onda imao sam do sad jedno 4 restartovanja i posle kad upalim opet fon pokaze mi kako je baterija puna skroz a pre restarta sam imao oko 30%, ovo ostalo lepo radi ne zalim se :D

Vrh Dno