Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Izgleda da se baterija sredila sad. Sad cu opet da upalim as items arrive u sync podesavanjima pa cu pratiti sta se desava.

Ugasio sam tu push email opciju i sada je trenutno u stanju mirovanja bio 2.79% po satu, e videcu kako ce biti preko noci.

Push ne bi smeo da bude problem bre.. jedino ako se zakucava sync, ali tu nije push kriv, zakucace se i jednom u sat vremena. Zasto ne isprogramirate te stvari koj ne rade kako treba, 'developeri' :)

Zelim oko 1% po satu kao pre sto je bilo :) a ti Borise bolje pisi battery tips, kako si ti siguran da nije push kriv za drain ?

Zato sto ga oduvek koristim, a i da jeste, to je nedopustiva mana sistema i nije resenje ugasiti ga/staviti jednom u sat vremena, vec telefon u zid.. ili sacekati zvanicni update. Jel to namestate preko tog novog Gmail pusha koji su uveli u 8.1? A da probate staru foru, Outlook forwarding..

Radi super push i Hotmaila i Gmaila, e sad za Yahoo ne znam, ne koristim ga.
Rekoh ako izaziva push drain i pozdere i do 25%baterije onda je to bug u pushu, sem toga email i na sat vremena provere je ok sasvim.

Meni na ms nalogu push radi uvek i nikakav drain nisam imao evo 66% trenutno tel skinut sa punjaca jutros u 9h . Jedino ne mogu da kazem % po satu jer sam uninstall sve app vezane za bateriju, sada mi je ok ovo sto imam % na action centru.

Mada kada malo bolje razmislim, taj drain je lov u mutnom...
Svakako ce se to resiti u final verziji, ja sam samo navikao na super trajanje baterije.

6 sekundi.. Nisam ni probao bez ovog, mislim da je samo za nasa slova ovo potrebno, ako neces ono (ae) umesto nasih slova, mada meni to ne smeta..

Aha, 6s my ass... Dok ga povežeš sa kompom, pokreneš u Notepadu, obaviš šta treba, otkačiš, pa onda pustiš na telefonu... Pišite developeru pobogu, nema razloga da to ne koriguje.

Pa valjda to sve sredis pre nego sto prebacis na telefon. A i nema potrebe vise da povezujem, Moli ima vrh wifi transfer, ne verujem koliko brzo prebacuje, 200mb za 20-ak sekundi, na AirDroidu jednu pesmu je nekad toliko prebacivao..

Poslednja izmena:
Upravo probao, kada putem NFC taga pozivate muzički player, otvara onu staru aplikaciju... Inače clean install 8.1 nikakvih problema sem ovog poznatog sa MS kamerom i jezikom. Sad mi je žao što sam se zaleteo i uradio clean install maltene odmah, baš me zanima šta bi se i da li bi se nešto od problema pojavilo. Novi apdejt čiju sadržinu ne znam je najavljen za 24.4...

Upravo probao, kada putem NFC taga pozivate muzički player, otvara onu staru aplikaciju... Inače clean install 8.1 nikakvih problema sem ovog poznatog sa MS kamerom i jezikom. Sad mi je žao što sam se zaleteo i uradio clean install maltene odmah, baš me zanima šta bi se i da li bi se nešto od problema pojavilo. Novi apdejt čiju sadržinu ne znam je najavljen za 24.4...

Hah znaci glasine su tacne da je "skrivena" u systemu :D COOL !

Ugasio sam u WiFiju sve one gluposti koje stoje na one 2 poslednje stavke i za sada mi baterija drži kao i na 8.0. Imao sam razgovor koji je trajao 47 minuta i skinuo mi je bateriju za 5%, tako je bilo i ranije. Videćemo dalje.
Što se tiče poruka na 130 mi ispiše 130/160, ne znam što mi je inostranstvu skidao 2 poruke, a to nije izlazilo?
Hvala na savetu kako da vidim detalje razgovora, to nisam znao.

Preporuka za aplikacije Music drop, Photo transfer, za transfer preko wifi-ja. Ko hoce rss citas neka proba Magnify beta, izgleda vrhunski i radi sjajno.

Ne . Inace meni susti telefon kad upalim nokia kameru???

Pa valjda to sve sredis pre nego sto prebacis na telefon. A i nema potrebe vise da povezujem, Moli ima vrh wifi transfer, ne verujem koliko brzo prebacuje, 200mb za 20-ak sekundi, na AirDroidu jednu pesmu je nekad toliko prebacivao..

Gde se nalazi video kada ga prebacim preko wifi transfera?

U nekom njegovom default folderu, pojma ne znam gde je to, valjda na Phone memory, ali mozes da promenis folder, ja sam stavio da je default folder SD kartica/Camera roll.

Možda nije još vreme za takvo pitanje, pošto ne postoji zvanična podrška od strane nokie, bar ne za 8.1...
Pitanje glasi, jeste li gledali, dali na 8.1 imate treperenje ekrana na jakom svetlu (Lumia 925, 920, 820)...?

Poslednja izmena:
Ko ima mape koje puno zauzimaju internu mem on treba da ih sutne na SD a to ce uraditi uz pomoc Check Storage Beta, izbrise stare, podesi u app da snima na SD mape i download-uje opet mape.

Pocket File Manager beta, sada kao i onaj Aerize manager nudi pun pristup folderima na telefonu. No kako je vidno bogatiji opcijama moguć je multi select file-ova, kreiranje zipa, slanje preko maila itd. Tako da je rešen problem slanja više attachmenta odjednom...

Meni pocket otvara sve sem jednog foldera gde imam najvise slika ,udjem ne moze da ucita slike i izbaci me iz aplikacije .

Beta? Ili običan? Ako je beta imaš na WPC temu, prijavi bug...

Meni sve transparentne ikonice rade, jedino je TT pravila problem.

Što se tiče PFM beta, nije ovo loše, ali nije ni dovoljno. Nekad treba odgovoriti na mejl u kojem to i cc box sadrže 7-8 i više adresa, pa bi trebalo uvesti mogućnost slanja više fajlova koji nisu slike iz mejl aplilacije.

Ovo sasvim zadovoljava moje potrebe. Kakve slike iz mail aplikacije? Bilo koje fajlove koje imam na telefonu a hocu da posaljem, zapakujem u zip i posaljem direkt iz aplikacije na mail koji zelim. Sad sam probao, nece da salje na vise adresa(probao iste da odvojim sa ";"), no posalju autoru predlog, vidim da redovno odgovara i ne verujem da je to tesko da upaci kao opciju...

Ma mislim na to što samo slike nudi kad se dodaje atačment.

Inače, prebacio sam se na IE, dosta je bolji od UC

Cekaj jel ti pricas o mail aplikaciji ili o PFM, ne razumem te najbolje...? Posto u PFM beta nije tako kao sto kazes, tj ne biras nigde attachmente vec prosto koji fajl hoces kazes send to mail i to je to... A moze bilo sta da se salje, moze multiselect, moze zip itd. Jedino ne moze na vise email adresa.

Vrh Dno