Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Vraćeno na 8,1G2 putem Lumia Software Recovery Tool-a i sve fercera besprekorno.
WP10 mi se sviđa i biće super, samo još da ga ispeglaju do "tančina".
Go wp10, go!

Mislim da ne mogu.
Sve trpa na mem fona.

Hm sta cu sada preti da skine preview 10 kako da ga blokiram, za sada je na cekanju posto sam na Mobile Data, a imam instaliran gdr2... *** ih gdr2 / sto preko recovery-a nisu odradili rollback na gdr 2 za lumie...

Ako neko zna se neka pomogne..

Ja sam zeznuo kada je skinuo gdr2 ja sam obrisao Insider app, ali on ke u medjuvremenu nasao update na W10..

Poslednja izmena:
Poslednja faza ti je I don't agree i odbiješ instalaciju i automatski apdejt.
Ja vratih preko Lumia recovery toola wp8.1 i mislim da je nanjemu sada gdr2 (nema regularnih apdejtova za moj fon sada)...
U stvari, ajd kako da prepoznam da li je GDR1 ili GDR2??? Gde piše u extras ili about??? i šta treba da piše?
Jutros odradih recovery sawp10 na wp8.1...

21d1d72e8f838cf0f1dc65c3921161c6.png
Ako imas settings u ovom fazonu onda je gdr2

Ja sam koristio LSRT, mozda je tu onaj samo gdr1 dostupan...

U m.... mu izgleda cu morati hard reset.

Mora ,pisao sam ja. Ne mozes da otkazes ako je vec skinuo. Jedino hard reset ili recovery tool

Hmh. Sada gledam podešavanja na mojoj L735 i ne vidim opciju da čekiram da li hoću more Tiles ili standard?!

To po defaultu imas, a to je radjeno iskljucivo za Starije lumie iz 2013 god kada je bila tranzicija sa 8.0 na 8.1 ;) a ako si to skapirao na w10 to je najvise zbog skaliranja tileova na razlicitim velicinama ekrana.

Poslednja izmena:
Skapirao jesam a mogu ti reći da skaliranje na 10ki jako lepo izgleda i funkcioniše.

One of many, imam problem sa Viber notifikacijama...

Ne stižu uopšte, i tek kada otvorim aplikaciju mogu da vidim poruke. Radio sam APSOLUTNO sve na telefonu i jednostavno neće da proradi... 2 sec su radile ali Vibera nema u Notifications+Actions... Ne znam ni kako da stigne dotle, dodam ga, whatever....

Menjao sam regiju, vremensku zonu, stavio da nije automatic, apsolutno sve i ništa neće...

Jedino šta nisam pokušao niti uradio je Reset Phone nakon update-a na Denim.

Poslednja izmena:
Ljudi se stalno zale na taj viber ,ja nikad nisam imao problem. Uvek radi ok,mada ja ga koristim samo za poruke ,mozda zeza sa pozivima? Reinstalirao si viber?

Evo sada sam uradio i reset, izbrisao sve pa čekam da se apdejtuje ostalo i instalira viber.

Neće ni poruke da mi rade. Devojka mi je poslala jedno 10 poruka, apsolutno ni jedna nije stigla, užas....

Inače jedno 10x sam brisao i snimao, resetovao telefon u međuvremenu i ništa.

A koji tebi region stoji na telefonu? Srbija ili US zbog store-a?

Poslednja izmena:
Koji vam je region postavljen, jel ste nešto specijalno podešavali? baš me ubija ovo što ne radi -.-

Usa i Eng i nikad problem nisam imao... Radi ti u pozadini ? Da ga nisi isključio u battery saver .

Isto i meni USA i ENG i vremensku zaonu sam stavio na utc+1, ne da automatski apdejtuje vreme. Nije isključeno u Battery saver. Viber se jednostavno ne pojavljuje u ****nom notification+action uopšte. Moram da kliknem na njega da bih pimio poruke...

A jel ti rade notifikacije za druge naknadno instalirane aplikacije?Recimo sofascore, weather channel izbacuju notifikacije...

gmail, outlook, weather, tapatalk, sve radi bez ikakvog problema sem Viber-a.... Ne znam više šta da pokušam, resetovao telefon, i sada kada držim onako telefon ispred sebe vidim kako se brojke pojavljuju na viber title-u ali nigde nikakav notif...

Pitanje, kako lumije podnose samba server na Linuksu? Mogu li se kačiti na njega bez dodatnih aplikacija, znači klasično, IP adresa, username i pass.
I drugo pitanje, postoji li aplikacija za to ukoliko ne može iz samog sistema?

Nope, nema ništa. A u "app background usage" stoji da je always allowed i kada je battery saver uključen.

Inače razmišljao sam nešto, pošto sma sve moguće i nemoguće uradio do sada i nije proradilo, i tek se sada setih da sam imao isti problem kada sam prelazio sa iphone-a na android, i sa androida na iphone i evo sada. A problem je u tome da te viber prebacuje na drugi Push Server a za to je izgleda potrebno malo vremena. Meni je viber bio aktivan na iphone-u bukvalno do malopre, pa možda treba da se sačeka neki activation period na drugom uređaju sa drugom platformom.

Vidim da niko nema problema više, poslednji problemi koji su ljudi imali su bili tipa pre 6+ meseci, ali od tada je Viber izbacio neki update koji je sredio notifikacije. E sada, ako nije do toga onda ****mliga.... Ostaje mi samo da sačekam, videćemo sutra.

Inače apsolutno svi ali SVI programi koji podžavaju push su mi aktivni i rade bez ikakvog problema... Od emaila, preko fb messengera, fb programa, emailova i ostalih govana.

Nisi odradio Push Notifocations za koje te Viber pita čim ga prvi put startuješ (mnogi to previde)!!!
Odi u Viber podešavanja i tamo čekiraj tu opciju i trebalo bi da radi. Drugačije neće.
Pogledaj i u podešavanjima aplikacija koje rade u pozadini i tu dozvoli sve što se tiče Vibera...
Tako ti je i za većinu drugih aplikacija.

Kod moje žene isto viber poziv neće da se pojavi, tek kad se prekine stigne notifikacija za propušten poziv :-(

Nikada nisam imao problema sa notifikacijama.
U podešavanjima su mi Language: english i Region: Serbia i Serbia lokalizmi mada to nema nikakve veze sa notifikacijam (bar tako mislim).

Kod moje žene isto viber poziv neće da se pojavi, tek kad se prekine stigne notifikacija za propušten poziv :-(

Da nije to zbog povremenog prekida interneta? Uvek se desava ili ponekad,inace koristim samo poruke preko vibera ali evo sad sam probao sa drugog telefona i normalno zvoni.

Viber je zvanicni partner za univerzalnu win 10 platformu,valjda konacno srede te bubice.

Poslednja izmena:
Ja ne koristim viber, ali sam imao dosta slicnih problema, i to uvek kad mi je jezik engleski.

Prvo sam probao kako radi quiet hours, onda sam stavio na off, ali tel i dalje nije hteo da zvoni, pa sam morao da ga restartujem(ovo bilo na pfd, mozda sada radi ok).
Drugi veoma cest problem je bio to sto je live tile za kalendar prestao da se azurira(ovo se desavalo vrlo cesto, gotovo na svaka 3-4 dana).Jedino resenje je bio soft reset.Kad sam stavio jezik na srpski, ovih problema nemam evo vec 3 meseca, sve radi super.Isto sam imao problem sa sofascore notifikacijama, opet kad mi je jezik bio EN.
Pre jedno godinu dana javio mi se problem da nijedan live tile nije hteo da se azurira.Probao sam soft reset, nista.Onda sam krenuo da brisem aplikaciju po aplikaciju, i kada sam ih obrisao vise od pola, proradilo je.

Tako da ti je moj savet:
1.Obrisi viber
2.prebaci jezik na srpski
3.soft reset(vol down+power)
4.posle recimo 5 minuta ga ugasi/upali
5.instaliraj ponovo viber
Ako nece i tad probaj da obrises neke aplikacije (posto kazes da kod drugih ljudi radi dobro).

Vrh Dno