Šta je novo?

Windows Phone 8.1

8.10.14192.280
October 24, 2014
Tests Microsoft's ability to distribute a "Critical Update". Note that this update does not actually contain critical fixes - it's just a test.

Ovo znaci da je MS resio aktivnije da azurira bug fixuje platformu i naravno veliki test phase za W10, samo cekamo vec dugo ovaj zvanican GDR1 + DENIM a da ne govorim o vec planiranom GDR2 za PfD a rekli su da ce oba update-a do kraja godine..

Poslednja izmena:
Sutra najverovatnije prvi ms lumia modeli. Koliko sam video zadnjih par dana ,moguće je predstavljanje 2,3 modela.

Jedan je siguran kako kažu lumia 535, možda i nije taj naziv ali po specifikacijama mu dođe naslednik lumie 625 . Drugi je naslednik lumie 1320 , najverovatnije 1330 , treći model nije potvrđen , možda ga i ne bude.

Zamena za 1520 i 930 će verovatno doći sa izlaskom windows 10 .

Poslednja izmena:
Strava a naslednik 1020 ili nece skoro ili im se ne isplati da izbace takav uredjaj na trziste..

Kako mogu da izbrisem Microsoft acount, osim hard resetom?

Jedno pitanje, kako se downgrade-uje OS sa 8.1 na 8? Tj, da li se to može odraditi ručno ili mora u servisu? Više puta sam flash-ovao romove na samsung wave (bada) tako da imam nešto iskustva sa tim. Baguje mi 8.1 pa želim da se vratim na 8.0.

Zasto su stavili ovaj logo a ne onaj "nakrivljeni"? Izgleda 10 lepse. I trebali su samo taj logo da stave napred. Ovo "Microsoft" izgleda bas jeftino.

Ko neki Kineski brand, ko da niko ne zna ko je i sta je MS... A i predugacko je za front stranu.

Poslednja izmena:
zasto je 630 skuplja od 535 ?

Kako sam skoro pročitao ova lumia 535 je odgovor za Aziju i low end android uređaje. Još će dodatno smanjiti cenu lumie 530 i 630 na tim tržištima . Fino se lumie prodaju u Indiji , sada da li je to bilo zbog nokie videćemo posle ovog modela. U Kini nemaju nikvo tržište .

Ovo je naslednik lumie 625 , samo su nesrećno nazvali model pa ispada da je rang ispod . U krajnjem slučaju ovo ne mora da bude nikakav naslednik, jednostavno zaseban model . Kao što samsung i lg imaju 50 modela godišnje i ne možeš ih nikako pohvatati.

Poslednja izmena:
Kad bi mogao 535 da se nadje u Telenor? I koju cenu ocekujete, manju ili vecu od 630?

Vidim da se pominje tek za januar u Uk isto i i Hr,verovatno ce i kod nas tada. Do kraja meseca u Kini,Rusiji u još nekim zemljama u Aziji.

Poslednja izmena:
Ljudi, ima li neko neku informaciju kad će ovi genijalci iz Vibera da ga poprave za WP?!? Ovo je jedva upotrebljivo, sramota za ceo sistem, svi se žale...

neznam kakoje kod drugih kod mena na L 620 i L 720 od kako imam lumia cyan sveje ok notifikacija poziv sve radi ok jedino malo duze treba

otvori

Meni na 925 viber radi ok, otvara za oko 12tak sekundi.
Lumia 535 će biti pun pogodak u srednjem segmentu, ima bukvalno sve.

Viber radi sasvim o.k.
Jedina mana je to što se sporo otvara, a na to smo već navikli :d

Meni na 925 viber radi ok, otvara za oko 12tak sekundi.
Lumia 535 će biti pun pogodak u srednjem segmentu, ima bukvalno sve.

Mislis na low segment posto je srednji 730 ,735 ;)

Kod mene otvara za 10ak sekundi, sto je pomalo i sporo a i sramota za tako "zrelu" app, dok Skype za oko 5s popravili su ga ok je sada :) WA kida, prvo pokretanje za manje od 3s ;) Naravno na quad core je sve to brze...ovo pisem za 1020 1.5ghz dual core.

Poslednja izmena:
Evo i ja sada testirao malo na l630 , restartovao sam telefon prvo .

Messenger otvori i očita sve poruke za 3.2 sekunde(imam dosta poruka) , whatsapp za 2.8 sekundi, doduše nemam mnogo poruka i onda biser, viber zvani đubre stara majko :D 9.14 sekundi(DRUGI PUT JE MALO BRŽE , 6.34 sekundi. .Stvarno bruka, tačno je do developera , kako wa i fb mogu da naprave normalnu app a ovi ne. Mada me ne čudi od ovih stručnjaka , na androidu im je trebala večnost da aplikaciju dovedu u red .

Na galaxy core na androidu viber se pali za 2.36 prvi put, mada imam samo jednu poruku ali opet ne može se ni porediti.

Poslednja izmena:
Stvarno je Viber najsporiji, ali ja sam presretan od kada pozivi dolaze kada te neko nazove, a ne kao ranije da češće dobijem poruku ma imam propušten poziv.
Mada ja sa svojima uglavnom koristim Skype koji ima skoro hifi zvuk , daleko kvalitetniji i od GSM razgovora, video ne koristim..
Za "besplatne" poruke WhatsApp je kralj, koriste ga svi.

Ma Skype je za poziv i dalje TataMata, nema dalje :)

Nego, da li da hackujem ili ne, ovi na XDA poceli da divljaju :D Secam se onih dana na Droidu gde sam bas voleo da rootujem i koristim razne cake :D Jedan Apple ima JailBreak sto nebi i WP imao Windows Break :D e sad sta mozemo da dobijemo, videcemo, pratim XDA vec neko vreme...
http://mynokiablog.com/2014/11/12/jailbreaking-for-wp8-1-found/

Poslednja izmena:
Baš sam se iznenadio kada sam video update za battery saver :D

Nije loš update , samo su mogli još par stvari da dodaju ... ne znam šta je problem da se doda screen on time.

Lepo je što su ubacili da može da se vidi šta troši bateriju u procentima, vremensko razdoblje se može menjati, tako da se sada može videti potrošnja u 24 ,48 h i cela nedelja. Zatim se može videti portošnja dok je u upotrebi app i dok je u pozadini. Problem je samo što nisu ubacili da se može videti potrošnja od skidanja sa punjača . To je po meni najbitnije.

Poslednja izmena:
Ljudi, ima li neko neku informaciju kad će ovi genijalci iz Vibera da ga poprave za WP?!? Ovo je jedva upotrebljivo, sramota za ceo sistem, svi se žale...
Neznam šta kod tebe ne valja ali ja od kako imam L925 (oko godinu dana) nijednom nisam restartovao telefon, osim kada su apdejtovi pa sam se restartuje. Sve radi savršeno i to još privju verzije.

^^ Tebi se to nešto da prostiš ujebalo :D Restartuje ga možda se nešto zabagovalo. Inače pročitah sad šta je novo u ovoj verziji

What's New:

• Foreground vs Background metrics: Usage bars now show foreground and background showing you how much power a particular app consumes whether you’re using it or not using it.
• Time Filters: We’ve added a filter also in the usage view where you can now specify the timeframe of data to look at. Can now show data from the last day, 2 days or a week.
• What Does Battery saver do anyway?: Re-worded the settings page to more clearly indicate what battery saver mode does.
Real Time Live Tile: If you pin the battery saver app to start, it now updates in real time! (Requires build 8.1.14203 or higher.)
• Quick Settings: You can now add battery saver to the quick settings menu and cycle through the battery saver options there. (Requires build 8.1.14203 or higher.)
• Turn On until next charge: We added a new option to let users turn on battery saver until next charge!
• Improved Battery usage scaling: The usage data now scales to actual device battery capacity with full width mapping to 100% capacity. Additionally, the bars now use a logarithmic scaling algorithm to make the bars more visible when usage is small for a particular app

Koji je ovo boldovani build ? Denim ? Zadnji dev prew je 8.10.1492.280 , čudno...

Koliko sam skapirao ovo mu dođe sledeći update , ovaj boldovani build . Znači da će ubaciti mogućnost za više prečica u sledećoj verziji i real time live tile .

Pre nekog vremena onaj insajder izbacio koje se verzije testiraju u ms trenutno https://twitter.com/Nawzil8/status/528797789371658240

Poslednja izmena:
Vrh Dno