Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Opaaaaaa, Cyan for Lumia 520 PfD konačnoooooo :)

Edit: Bez ikakvih alata, downgrade-a, samo strpljenje i gotovo :)

Edit 2: Ovi navalili. Prvo izašao neki update, pa cyan, pa sada još 4 ona što sam već imao.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Imam jedan problem sa IE. Naime,u poslednje vreme kad god prebacujem izmedju tabova,taj koji otvorim ponovo ucitava. Ranije sam npr koristio 5-6 bez problema. Ativ S, PfD 8.1.1

Tako radi ie oduvek ,instaliraj operu.

LOL

Opera je smesna u odnosu na IE.
To sto on opisuje se i meni desava, doduse to ne radi na svakom sajtu/tabu.
Zavisi i od kolicine slobodne memorije ai od ove opcije ....
mena3anu.png

Opera je dobra samo kad cepas mobile data, da ti isti steka, za sve ostslo je IE zakpn

Kod mene je uvek bilo dobro,mozda na 512mb RAMa nije radilo tako...znam zato sto sam iste sajtove koristio,i sad pop**dim kad mi se to desi. Cookies mi je na accept all,desava se i kad su sve aplikacije zatvorene,znaci nije ni do memorije.

Ja nisam nešto zadovoljan baterijom posle Cyan + GDR1 PFD. Videću da ga resetujem...

Probaj pre toga da disejbluješ battery saver, meni je ždrao bateriju na 925.

Evo na WPC clanak da ekipa iz HERE Maps odjela ce usporiti razvoj aplikacije i samih karata zbog Androida i iOS-a. Pa ovo je super...prvo ce se posvetiti konkurenciji a tek onda svojoj kuci.
Pa gdje ovo ima. Majke mi, kako se MS poceo opcenito ponasati prema svojim korisinicima ostajem blago receno zapanjen i u drugu ruku razocaran. Oni kao da namjerno prcaju svoje korisnike. Dode mi da se vratim na Android ili BlackBerry a da L1020 koristim samo za fotkanje.

^^ Pisali smo već o tome , Here Maps nemaju nikakve veze sa MS i WP, njihov vlasnik je Nokia iz Finske . Ms je vlasnik lumia linije , odnosno mobilne divizije Nokie , raznih patenata i tehnologija .

Poslednja izmena:
Naravno u pravu si, ali upravo ta Here linija servisa je promovisana na WP platformi.
Tu je samo u pitanju kes i nista drugo da se ne lazemo, Nokia ce traziti kes za dalje unapredjenje tih app na WP.

Nema Nokia šta da traži kad su u vlasništvu Microsofta. Koji očigledno ima *****sku politiku.

Ja stvarno ne razumem gde vi vidite problem? :) Čak je i Daniel Rubino na TW demantovao prestanak podrške i slično što je pisano danas. To što hoće da i na Androidu i iOS puste sve da bude kao i na WP to ne znači da će ovo da batale. Da, jeste, to će na kraju da bude jedna prednost manje za WP ali tako je kako je, nećemo sigurno da ostanemo bez Here navigacije a još manje da imamo lošiju nego što će na drugim platformama da bude.

Nema Nokia šta da traži kad su u vlasništvu Microsofta. Koji očigledno ima *****sku politiku.

Aman, nije CELA Nokia u vlasnistvu MS-a, samo divizija smartfonova, HERE maps ne spadaju u to vlasnistvo..

Koliko vam "strelica" u ćošku bude aktivna, mislim na wifi i H+... Koliko Vam često stoji gore... Mene nervira što je skoro uvek upaljena... I non stop nešto vuče...
Uradio sam hard reset, pa ću da vidim danas...
:smash:

A da nema strelice mislis da ne vuce? :) Sad je samo prikazano tako graficki, sto se opterecujes oko toga? :)

Ja je jedva primetim , baš sam se pitao što se slabo pali :-o...sobzirom da non stop nešto čačkam....

Koliko vam "strelica" u ćošku bude aktivna, mislim na wifi i H+... Koliko Vam često stoji gore... Mene nervira što je skoro uvek upaljena... I non stop nešto vuče...

Uradio sam hard reset, pa ću da vidim danas...

:smash:

uradio si hard reset zato sto se pojavljuje strelica koja oznacava aktivan prenos podataka? covece, koliko ti imas slobodnog vremena, svaka ti cast :)

LOL :D

Nego povodom onoga da Here nece biti na WPu bar ako se novih funkcija tice.
To bi bio jedan veliki fail, posto je taj servis Here aplikacija upravo na WP svoje staze utabala.
Da se ne lazemo i pre je ta navigacija bila na Symbianu ali je bila malte ne neupotrebljiva u odnosu na WP.

A ovo za Nokiu, mnogi misle da se Nokia bavila samo proizvodnjom telefona, i tako misle da je MS progutao Nokiu, i da vise ona ne postoji, to je cisto neznanje.
Nokia je dozivela ono sto je Ericsson doziveo pre vise od 10god, ama bas isti scenario, uzeo ih Sony, ovi nastavili da rade Mobilnu infrastrukturu inace to i Nokia radi i lepo posluju...

Nokia:
Nokia Networks
HERE
Nokia Technologies

Verujem da postoje i druge manje firme koje su pod Nokia brendom.

Ja imam njihov stereo kasetofon iz 80-ih :d I mislim da jos radi.

Šta treba da uradim da mi kalendar na telefonu pokaže praznike u Srbiji? Obeleženo mi je da ih pokazuje, ali ih nema. Dok na računaru kada uđem u Outlook pa u kalendar sve lepo prikazuje.

Tek sad primetih kako da sredim da mi stižu izveštaji za sms ali da me ne smara kao poruka, samo udarim mute na tread sa izveštajima i imaš izveštaje da pogledaš a ne stiže ti vizuelno izvučno poruka, ok stvar, skoro kao toast :)

Za kalendar

Da li ti je uključena sinhronizacija ? Možda nije povuklo podatke , meni normalno radi od kada sam ubacio praznike , samo fale praznici neki u onom što je okačeno ovde , treba dopuniti. Evo fali Krstovdan u subotu

Evo npr u utorak je bio Sveti Joakim i Ana i stiglo mi je dan ranije na mail o tom prazniku .

Crkveni kalendar aplikacija je isto ok.

Prilozi

• GetAttachment.jpg
    GetAttachment.jpg
    5.1 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Trebalo bi da je već podešena sinhronizacija na telefonu . Ja kad sam ubacio outlook na pc nije mi odmah očitalo na telefonu, tek posle par sati.

Probaj da odštikliraš na telefonu u okviru kalendara pa štikliraj ponovo, pokazaće ga ako ga imaš na compu.

Tek sad primetih kako da sredim da mi stižu izveštaji za sms ali da me ne smara kao poruka, samo udarim mute na tread sa izveštajima i imaš izveštaje da pogledaš a ne stiže ti vizuelno izvučno poruka, ok stvar, skoro kao toast :)

Ahahaha!!! Odlicno! Upravo sam to uradio i skroz je ok! :d

Vrh Dno