Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Kad cemo da vidimo tu kamericu od 180e :p

Kada si baš nestrpljiv :d

Prilozi

• WP_000212.jpg
    WP_000212.jpg
    999.4 KB · Pregleda: 80
  • WP_000209.jpg
    WP_000209.jpg
    1,007.4 KB · Pregleda: 75
Evo prvih slika sa L800 ;)
Ne znam bas kako da ih kacim, pa ih drugari pogledajte ovde

E ja sam se malo igrao sa registry file-ovima i uspeo sam da pristupim telefonu kao usb mass storage device, tj da izbegnem zune ;)
evo upustvo ako neko ima ovaj telefon, ili slican koji koristi WP7.x
otvoris regedit, zatim idite na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
onda HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB,i u poddirektorijima pronadjite ZUNE DRIVER
izmenite ShowInShell po defoltu je 0 u 1
PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell iz 1 u 0
EnableLegacySupport iz 0 u 1

Folderi sa muzikom su malo cudno rasporedjeni, tj po pevacima artist, ali najbitnije je da mogu slike da se lepo skinu sa telefona :D

Pa pogledaj ove sto sam postovao :)
Bolje slike sa moba sam video na nokia-i N8 :D

Slike su sasvim prosečne, na nivou modela od pre par godina.

Lud sam, ceo post mi promakao :) Ok ove su fino ispale..

Meni je super slika, a uploadovao sam ovako jer mi je komplikovano bilo da svaku sliku pojedinacno stavljam na forum.
A slike na komp skidam USB-om ali bez zune-a :D

E ja sam se malo igrao sa registry file-ovima i uspeo sam da pristupim telefonu kao usb mass storage device, tj da izbegnem zune ;)
evo upustvo ako neko ima ovaj telefon, ili slican koji koristi WP7.x
otvoris regedit, zatim idite na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
onda HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB,i u poddirektorijima pronadjite ZUNE DRIVER
izmenite ShowInShell po defoltu je 0 u 1
PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell iz 1 u 0
EnableLegacySupport iz 0 u 1

Folderi sa muzikom su malo cudno rasporedjeni, tj po pevacima artist, ali najbitnije je da mogu slike da se lepo skinu sa telefona :D

E trt Milojka - moraš da instaliraš svejedno Zune jer je u njemu USB drajver koji prepoznaje telefon pa ti se hvata na maltene isto :d

Pa instaliras zune, jaka stvar. Meni koristi jer je dosta lakse upravljanje datotekama, lako skinem sve slike (ili neke) sa telefona na komp a i obrnuto vazi, nervira me ona sinhronizacija :/

Posle citanja zadnjih 6 strana teme(ne mogu vise, mucno je) shvatio sam da wp 7 ima sledece nedostatke:
-nedostatak bt file transfera
-nemogucnost brisanja muzike(mozda I svih fajlova) bez povezivanja na racunar
-ne podrzavanje nekih kodova(jel to znaci da ne mogu da proverim stanje postpaid racuna? )
-ogranicenost customizacije(zvono za poruke? )
-nedostatak multitaskinga(ako se ugasi skype ti si offline) I skype video poziva
-najjace lumie nemaju 1080p video(I zakljucane su)

Sve je to lepo, ali ja imam par pitanja(koja se uglavnom odnose na jace lumie) na koja nisam nasao odgovor:
-kakav je battery life(u odnosu na android)
-ima li emulatora
-kakve su navigacije
-kakve su surfing I everyday performanse sa obzirom da nema flash I da je single core CPU I 512MB RAM
-kakav je browser
-ima li flash u nekom alternativnom vidu
-kako rade "debeli" video zapisi

Koliko wp8 ispravlja ove nedostatke? Cuo sam da tu postoje problemi sa nedostatkom prostora(konkretno da 512 RAM telefoni ne mogu da pokrenu neke sadrzaje I 4GB ROM telefoni imaju problema zbog nekih temp fajlova). Koliko vi mislite da je zdravo dati za lumie 800, 900 I 820 respektivno? Sta donosi lumia 820 preko lumie 900(znam suve specifikacije, ali me zanima za konkretno ispravljanje wp7 nedostataka, battery life I eventualnih poboljsanja performansi ako ih uopste ima)?

Poslednja izmena:
Posle citanja zadnjih 6 strana teme(ne mogu vise, mucno je) shvatio sam da wp 7 ima sledece nedostatke:
-ne podrzavanje nekih kodova(jel to znaci da ne mogu da proverim stanje postpaid racuna? )
-nedostatak multitaskinga(ako se ugasi skype ti si offline) I skype video poziva

Sve je to lepo, ali ja imam par pitanja(koja se uglavnom odnose na jace lumie) na koja nisam nasao odgovor:
-ima li emulatora
-kakve su navigacije
-kakve su surfing I everyday performanse sa obzirom da nema flash I da je single core CPU I 512MB RAM
-kakav je browser

Koliko wp8 ispravlja ove nedostatke? Cuo sam da tu postoje problemi sa nedostatkom prostora(konkretno da 512 RAM telefoni ne mogu da pokrenu neke sadrzaje I 4GB ROM telefoni imaju problema zbog nekih temp fajlova). Koliko vi mislite da je zdravo dati za lumie 800, 900 I 820 respektivno? Sta donosi lumia 820 preko lumie 900(znam suve specifikacije, ali me zanima za konkretno ispravljanje wp7 nedostataka, battery life I eventualnih poboljsanja performansi ako ih uopste ima)?

Pričam dakle za WP 7

- battery life, po nekim mojim utiscima, nije ništa bolji nego kod Androida - možda za nijansu bolji, ali ako telefon arčiš baterija neće izgurati duže od 24h
- nema nikakvih koliko ja videh
- na Lumia telefonima imaš Nokia Drive koji je besplatan, mape za Srbiju su odlične i radi više nego dobro za besplatnu navigaciju (sem što nema pedestrian mode)
- IE je sasvim ok, imaš samo još i UC browser koji je isto s*anje kao IE (koristi isti engine) sem što je GUI poboljšan uz još neke stvari - IE u prinicipu ima sve što ti treba, sem što ne podržava persistent cookies (ne pamti username i password na sajtovima) i text reflow
- nema fleša
- ovo nisam isprobao ali ti je WP 7 za video multimediju katastrofa i ne postoje dodatni programi te vrste na marketu - u smislu da svako transkodovanje ide ekskluzivno preko Zune, i da na telefonu ne možeš ni najobičniji avi da pustiš nego samo wmv, 3gp i mp4 dakle moraš da konvertuješ i opet sve ide preko Zune, za muziku je situacija već bolja jer telefon čita po defaultu mp3, wma i aac

Sve u svemu - ne bi ti nikako preporučio WP 7 telefon, bolje uzmi neki WP 8 uređaj ako baš želiš WP jer je solidan broj ovih gluposti u njemu ispravljen ;)

Poslednja izmena:

-ima li emulatora
-kakve su navigacije
-kakav je browser

Kao sto se moze videti gore, ja sam kupio L800 sa WP7. Razlog je taj sto je dosta jeftiniji od recimo L820 sa WP8. No to na stranu, BT file transfer postoji ali u vidu aplikacije, samo treba da pogodis lokalitet marketa da bi mogao da preuzmes istu (ja jos nisam jer mi i ne treba toliko). Mada imas skydrive koji meni resava problem prenosa :)
Brisanje muzike nisam radio tako da ne bih znao. Najjednostavniji nacin da ubacis muziku je da u windows media playeru na PC-u napravis lepo playlist i samo tu PL prevuces preko zune-a na svoj telefon. Ako ti je komplikacija da skidas svoje slike sa zune-om imas foru u registry da menjas nesto pa ti fon radi kao fles :)
Tacno je za kodove, ne podrzava USSD kodove. Kredit mozes da proveris, cak i besplatne SMS, minute i MB, ali ne mozes da aktiviras promocije. Vec moras da vadis karticu i na drugom telefonu da aktiviras, pa da vracas u WP telefon.
Zvono za zvuke je ograniceno na msm 20ak sec, sto znaci moras sam da napravis ringtone i onda ga ubacujes na fon, i kad podesis sljaka lepo.
Za ostale nedostatke nisam upoznat.
Testirao sam mu bateriju, uz koriscenje 3G interneta downloada, gaminga traje oko 1 - 1.5 dan. Kao dumb phone, tj samo pozivi i poruke moze oko 4 dana da izdrzi
Koristio sam nokia drive navigaciju, i fenomenalna je. Imas kako 2D tako i 3D prikaz, brzinu kojom se kreces, ogranicenja na putu, pumpe, oznake na putu isl...

Solidan je telefon za manje pare, tj OS, osim ovih nedostataka. Ako ti ne smetaju toliko gore navedeni nedostaci slobodno uzimaj, ali ako ti budzet nije toliko limitiran bolje da ides na WP8 i to na L720, L820 zavisi sa koliko raspolazes...

Nazad
Vrh Dno