Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Pozdrav svima, da se malo umesam. Imao takodje gomilu telefona, i andorid i wp su ok, kod androida radi u sustini sve ok, sem sto se nagomilavaju fajlovi koji nikome nisu potrebni i ko zna da "odrzava" andorid njemu ce u sutini uvek lepo i raditi, ko ne zna, zakucace za neki mesec. Kako ce da radi opet zavisi i od samog softvera i kako je za koji telefon/model optimizovan. Na slabijim modelima u staru radi dosta sporije i zakucava pomalo, ali radi. kod recimo gs3 radi sve super, ali ako taj neko samo ubacuje,ne brise,ne optimizuje s vremena na vreme i on pocne da koci. WP nema mnogo pozadinskih aplikacija tek poneku, zatvara i gasi sam aplikacije i samim tim bukvalno ne moze da zablokira. Sistem leti i za neku biznis varijantu je sasvim super. Ja sad koristim lumiu 800 i leti, sta god da mu radis leti,desi se veoma rretko da nekad udjes i on izadje iz neke aplikacije ali zanemarljivo :) sve u svemu sto jaci hardver bolje, brze radi, kao i komp :) pOzz

I eto tako je pocela jos jedna tema o androidu...

Pozdrav svima, da se malo umesam. Imao takodje gomilu telefona, i andorid i wp su ok, kod androida radi u sustini sve ok, sem sto se nagomilavaju fajlovi koji nikome nisu potrebni i ko zna da "odrzava" andorid njemu ce u sutini uvek lepo i raditi, ko ne zna, zakucace za neki mesec. Kako ce da radi opet zavisi i od samog softvera i kako je za koji telefon/model optimizovan. Na slabijim modelima u staru radi dosta sporije i zakucava pomalo, ali radi. kod recimo gs3 radi sve super, ali ako taj neko samo ubacuje,ne brise,ne optimizuje s vremena na vreme i on pocne da koci. WP nema mnogo pozadinskih aplikacija tek poneku, zatvara i gasi sam aplikacije i samim tim bukvalno ne moze da zablokira. Sistem leti i za neku biznis varijantu je sasvim super. Ja sad koristim lumiu 800 i leti, sta god da mu radis leti,desi se veoma rretko da nekad udjes i on izadje iz neke aplikacije ali zanemarljivo :) sve u svemu sto jaci hardver bolje, brze radi, kao i komp :) pOzz

Sestra ima Gnex sada skoro 8 meseci i ni jednom nije radila reset, samo upgrade sa 4.0 sa kojim je telefon dosao. To je zena koja me svaki put zove da pita kako se deinstaliraju aplikacije, i cemu sluzi ona ikonica u status baru gore. Ima jedno 200 aplikacija instalirano i nista ne brise, telefon radi kao prvog dana i sa JB prosto leti. Po 2 meseca prodje a a da ne uradi reboot.

Poslednja izmena:
Hebo Android.
Dosta više!
Ima tema o Androidima kolko hoćete.
Dajmo malo po WP kako je i zamišljena tema!

Pa ono malo vi iskulirajte sa poredjenjem pa nece biti price o androidu, ali posto ionako vas ima 2-3 koji imate wp7.x telefon pa bi vam tema odavno umrla.

To se malo drugacije kaze... Ti si to isuvise fino srocio. ;)

Elem original ide ovako...
"Malo nas je, al' smo go*na". :D

Kakvu to bolju bateriju pominjete na WP kada ona nije uopšte bolja u odnosu na Android, možda za nijansu
Nikakvu razliku nisam primetio u odnosu na Nexus One koji sam imao - a Lumia 800 i ovaj telefon imaju maltene isti hardver, ako zanemarimo kameru
Čim kreneš da se koristi wifi i mobilni internet nekoliko sati dnevno, baterija ne može da izgura duže od 24h - kao i kod Androida, da se ne lažemo

Meni Lumia izdrzi tacno 36 sati, GPS, 3G (2 mail naloga + nekoliko programa rade konstantnu sinhronizaciju) i wifi konstantno ukljuceni. Na bateriju najvise uticu BT i fotografisanje tj. LE dioda.

Ja samo znam da sam jedno veče istrošio bateriju jer sam koristio 5 i kusur sati Facebook aplikaciju preko 3G-a, a da mi je baterija bila napunjena na nekih 70% - pa ti gledaj, a nije korišćena uvek u kontinutitetu, ekran je odlazio u sleep mode a kao što znaš na WP 7.x se net pauzira kada se to desi ;)
BTW meni na Marketu nema aplikacije za bluetooth file transfer (a ima Ringtone Maker koji je vezan za 7.8 update), a namestio sam region na USA - i izgleda da nisam jedini sa tim problemom, jer se još ljudi žali na isto - kao da app nije dostupan za sve regije?
A da radim factory reset i da brišem MSN account mi ne pada na pamet - pogotovu što mi i to nije garancija da će problem biti rešen ;)

Poslednja izmena:
Jedno cisto WP pitanje. Da li vama Internet Explorer pamti username i pass? Ubi me non stop kuckanje iako je u opcijama oznaceno da koristi kolacice :)

Problemi sa 7.8 update?

Microsoft temporarily suspends Windows Phone 7.8 updates?

http://www.gsmarena.com/microsoft_halts_windows_phone_78_updates_-news-5666.php

Po svemu sudeći ovo je i poslednji update za 7.x, iako se pričalo da će navodno biti još jedan 7.10 update (uostalom, pričalo se i da će prva generacija WP uređaja imati update na WP 8, ali od toga kao što svi znamo nije bilo ništa :smoke:)
Što se tiče WP 8 MS-u se izgleda ni tu ne žuri da izbaci neki major update - najavljen je tek za kraj godine ;)

Poslednja izmena:
Problemi sa 7.8 update?

Microsoft temporarily suspends Windows Phone 7.8 updates?

http://www.gsmarena.com/microsoft_halts_windows_phone_78_updates_-news-5666.php

Po svemu sudeći ovo je i poslednji update za 7.x, iako se pričalo da će navodno biti još jedan 7.10 update (uostalom, pričalo se i da će prva generacija WP uređaja imati update na WP 8, ali od toga kao što svi znamo nije bilo ništa :smoke:)
Što se tiče WP 8 MS-u se izgleda ni tu ne žuri da izbaci neki major update - najavljen je tek za kraj godine ;)

U startu se znalo da nijedan telefon za WP7 nece dobiti WP8... Koliko sam cuo za taj major update, on dolazi kad i Win Blue, a do tad ce raditi samo neke sitnije zakrpe..

Pozzdrav. Kupio sam pre neki dan Lumiu 800 novu sa granacijom u full sve... I interesuje me koliko je praktican ovaj "force" azuriranje na 7.8 ? Da li ima neke bitnije razlike osim home screena-a , da li baterija gura vise od dan ipo ? (doduse maximalno mi je drzala 1 dan i 22 sata sa malo fejbuka , poruka , poziva i cackanja) ... I da li se zna kad ce uopste da dodje taj update ovde kod nas ? I da ... Koj browser vi koristite ?? Ja sam on IE poludeo ... Samo back back back back back ..... I da li imate neke korisne aplikacije koje bi ste mogli da preporucite ? HVALA!

Poslednja izmena:
Mislim da je greska kupaca koji se odlucuju za WP ta sto malo ne prelistaju forum i malo se edukuju oko samog OS..

Npr ukoliko tebi puno toga ne odg, onda si trebao ici na npr neku omniu 7 ili HD7, hocu reci, na telefone koje mozes da ``otkljucas`` i stavljam custom romove sa raznoraznim app.. Ovako si sad primoran da uz Lumiu 800 koristis to sto imas, a kod tebe se javlja potreba za necim boljim, prakticnijim..

Ono sto ja korisim od App nece ti biti od neke velike koristi jer mahom telefon koristim za mail, sms, pozive, i muziku u pokretu, tako da evo nekog mog spiska app:

Adobe Reader
B92
Facebook
foursquare
gMaps
Navigon
Nokia Music
Notes
QR Reader
Screen Capturer
Soundhound
SRB Traffic
Viber Msg
Whatsapp
Twitter

Poslednja izmena:
To je i jedna od glavnih novina kod 7.8 update-a. Gooomila ikonica na jednom ekranu, tacnije, svaka plocica moze da se smanji na cetvrt velicine. Mozda i nije bas najpametniji potez kupiti nov WP7, pogotovo Nokia koja nema custom romove (koliko ja znam). Samsung i HTC su mnogo bolji izbor za stavljanje otkljucanih romova. Mada i sa fabrickim romom imas sasvim korektne programe i igre na marketu...

Lumia 800 ima Custom romova extra odrađenih ali je problem sa Boot Loaderom...

Znam za Lumiu 900 nisam znao i za 800, mislio sam da sve imaju Nokia BL.. A da li se zna razlog zasto je sve to radjeno tako, da li zavisi od trzista ili.... ???

Lumia 900 je u 90% zaključana a kod ovih drugih je situacija 50-50% a to sam se i ja pitao od čega zavisi koji je loader ...

Prve verzije su imale qualcomm, posle su sve stizale sa DLOAD bootloaderom... Dovoljno je da se odradi update i zauvek ce biti instaliran DLOAD tako da je velika vecina korisnika to verovatno i uradila.

Poslednja izmena:
Evo rezova Antutu Benchmarka sa LGa:
Screen Capture.jpg

Čime mogu izmeriti VIPov internet protok odnosno Download/Upload?

Speedtest net, koliko znam imaju wp aplikaciju.

Možda od skoro...

P.S. Upravo proverio.
Nema za WP.

Poslednja izmena:
Samo da dodam da mi se danas zaglupeo telefon (Lumia 800, WP)
Nije hteo da ulazi u market i da otvara YT klipove sve dok nisam resetovao telefon - ne želim da zvučim kao party pooper :d ali kao što vidimo ne brljavi samo Android, kako su neki navodili stranu dve iza ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno