Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Još uvek niko nije razbio Nokia Dload bootloader, a verovatno nikad i neće s obzirom da se sada fokus sve više pomera na WP 8 mada se priča da će WP 7 imati još jedan update 7.10 - no pitanje je koliko je to tačno ili je samo glasina ;)
BTW ja mislim da sramota što WP 7 bez jailbreaka nema apsolutno nikakvu aplikaciju za screenshot capture (čak i matori Symbian i prepotopski WM imaju ovo) na marketu, čak ni plaćena verzija - nije toliko do devela već do restriktivnosti platforme i propratnih gluposti koje onemogućavaju da se pojave aplikacije određenog tipa

Slažem se s' tobom u potpunosti!

Evo jednostavnog alata za apdejt bilo kog WP sa 7.x na 7.8. Kome treba neka proprati uputstvo i neka javi ishod.

LINK

Može li mi neko reći kako da na Nokia Lumia 900 modelu proverim koji BootLoader ima telefon tj. da li je Qualcomm ili Nokia?
Pre svega mislim na proveru preko Settings -> About? Može li se iz nakog podatka odatle zaključiti koja je verzija BLa u pitanju???

thx

Poslednja izmena:
Ne mozes proveriti koji BL imas preko telefona, moras ga povezati na PC. Evo sta kazu na XDA:

"Turn off your phone. Then, boot into recovery (Either Power+Volume Up or Power+Volume Down), then plug the phone into your computer. If it asks you to format, say no, it can brick your phone. You have a Qualcomm bootloader. If it says "NOKIA DLOAD", then you have a Nokia bootloader."

neogeo jesi ti to kupio u Lumiu 900? :)

Ne mozes proveriti koji BL imas preko telefona, moras ga povezati na PC. Evo sta kazu na XDA:

"Turn off your phone. Then, boot into recovery (Either Power+Volume Up or Power+Volume Down), then plug the phone into your computer. If it asks you to format, say no, it can brick your phone. You have a Qualcomm bootloader. If it says "NOKIA DLOAD", then you have a Nokia bootloader."

neogeo jesi ti to kupio u Lumiu 900? :)

Nisam kupio ali sam se nameračio na 1nu iz Švabije. Muljaju mi cifru oko 150€ pa samo da me ne ispale.
Videću. To bi mi bila extra cifra a i extra fon do daljeg.

Super je cena. Ako imas mogucnosti probaj da nabavis sa Qualcomm bootladerom

Super je cena. Ako imas mogucnosti probaj da nabavis sa Qualcomm bootladerom

Pa probao bih ja ali nema ko to da mi proba tamo, osim ove proste f-je: About pa ono osnovno što tada pokaže fon...
Jedino što znam da je Cyan pozadina fona, da je ful i perfektan, i sim free (nije ni sa 1ne mreže).

Recimo za Lumia 800 pokazatelj da telefon MOZDA ima Qualcomm BL je Hardvare revision 2.3 (zadnja dva broja u About sekciji u Settings), ja imam tu reviziju ali sa DLOAD bootloaderom nazalost. Probaj da potrazis za Lumia 900 koje revizije dolaze u obzir pa ako ti se posreci

Ok.
Videću pa javljam.

@ svarog84:

- Pomozi mi da odredim koja je verzija hw-a i fw-a sa fotkice ove Lumie 900 jer se ne snalazim sa ovim brojkama uopšte: Screenshot_4.jpg.

???

Gledas zadnja dva broja kod Hardvare revision number. Tvoja je znaci 2.0

Da li to znači da ima dobar potencijal za unlocked BL?
Onda je sw rev. 12301 (verovatno)...

Jbm li ga.
Uzdam se da su hw revizuje ispod 2.4 "ulockabilne" (2.3, ..., 2.0... :d)?

I još 1na, možda, malo bolja fotkica koja mi je upravo poslata: Untitled.jpg.

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost uvelicanja sms poruka na WP telefonima? To se uglavnom radilo , na starim telefonima, preko volume bara dok citate poruku.

@neogeo
POkusavao sam da saznam nesto vise ali bezuspesno, sto se tice L800, nju sam imao pa sam ispratio sta se sve desavalao. Video sam na XDA da nema custom ROMova za 900, tako da ces najverovatnije zavrsiti bez unlocka, kao i vecina L800 korisnika...

@frrka
Nema te opcije

@neogeo
POkusavao sam da saznam nesto vise ali bezuspesno, sto se tice L800, nju sam imao pa sam ispratio sta se sve desavalao. Video sam na XDA da nema custom ROMova za 900, tako da ces najverovatnije zavrsiti bez unlocka, kao i vecina L800 korisnika...

@frrka
Nema te opcije

Ja nešto prezubio i utuvio sebi da ima custom romova :(

Pa onda mi je "bolje" da uzmem HTC Titan sa 4,7" ekranom za 200€ ovde kod nas i da sedim na dupetu jer volim velike ekrane a ima Custom ROMova za njega.

I onako me je švaba ispalio sinoć za ovu Lumiju :(

Šta msliš o Titanu?

Drugarsko pitanje za sve:

- Isplati li se davati 200€ za telefon na platformi (WP7.x) koja se gasi i koju gaze WP8 uređaji?

pa nece wp7 da umre tek tako...bice jos podrske. WP8 bih i ja uzeo da je pristupacniji. Ovako za veoma sitne novce imam odlican telefon. Dati skoro duplo vise para za tog titana je meni suludo, pogotovo sto na tolikoj velicini displeja jos uvek zadrzana 800*600 rezolucija koja je prisutna i na 3.8" Optimusu.
Po meni, Omnia 7 je idealna kupovina. Full otkljucana, odlican displej, dobra kamera, dobar dizajn, jeftina.
Evo moje omnie :)

Prilozi

• Screen Capture(1).jpg
    Screen Capture(1).jpg
    185.1 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, generalno.
Evo screena sa E900:
Screen Capture.jpg.

Ko zna, možda čučne i Omnia 7 na kraju (ako prodam E900 :( )

Ja sam moj prodao za 90€ i decko (i devojka) su bili odusevljeni. Jos me pita da li cu jos neke dobre telefone da imam za prodaju :)
Bacis ga na KP i cekas.

Meni je HTC Titan sasvim ok telefon za onog kome je Omnia 7 mala, msm na ekran (meni)... Tako da sam i ja u par navrata gledao Titana, tacno da ima losu rez, ali ima sjajnu podrsku na xda sto se tice romova.. Prodaju ga za 200-220e, ali kako tesko da mogu da ga bilo kome prodaju, ta roba ima odredjenog kupca, nece svako uzeti to, cena moze sigurno jos dole... I jos nesto sto je jako interesantno kad vec pricamo o WP platformi.. Nijedan WP telefon nije uradjen nakaradno, tj da ima nekih propusta pri spajanju, da krcka, ili bilo sta, svaki je uradjen ono sto se kaze po JUS-u.. :D

Meni je HTC Titan sasvim ok telefon za onog kome je Omnia 7 mala, msm na ekran (meni)... Tako da sam i ja u par navrata gledao Titana, tacno da ima losu rez, ali ima sjajnu podrsku na xda sto se tice romova.. Prodaju ga za 200-220e, ali kako tesko da mogu da ga bilo kome prodaju, ta roba ima odredjenog kupca, nece svako uzeti to, cena moze sigurno jos dole... I jos nesto sto je jako interesantno kad vec pricamo o WP platformi.. Nijedan WP telefon nije uradjen nakaradno, tj da ima nekih propusta pri spajanju, da krcka, ili bilo sta, svaki je uradjen ono sto se kaze po JUS-u.. :D

I sa tobom se slažem potpuno.
Jedino Lumia 710 krcka cela :(

Reci mu da imas jos jedan (ovaj moj :d).

Pazi kad mi je to palo napamet. Video sam da stavljas oglase na MS i da prodaja ne ide bas u najboljem smeru. Provericu da li jos uvek imam sms, pa da ga kontaktiras...

I moja preporuka ti je da ne ulazes previse u WP7. Ta Lumia 900 ti je bio idealan odnos izmedju cene i velicine ekrana ako bas zelis veci ekran. Meni licno je Lumia 800 idealna pa bas nisam kompetentan da govorim o tome koliko je Titan koristan, ali definitivno nije 800x480 rezolucija za tu velicinu displeja... A sa Lumia 800 i 900 skoro da mozes da se pozdravis sa custom romovima tako da ako ti je to bitno onda dzabe sve ostalo. Meni je recimo OK, platio sam par $ za neke aplikacije bez kojih ne mogu, napravio dev account pa mogu i Navigon i neke homebrew... Meni je OK ali nekome bi bila katastrofa

A stvarno su svi uredjaji vrhunske izrade, a svi se prodaju za stotinak evra. Meni ej kroz ruke proslo 5-6 Omnia, ni sam ne znam vise koliko HTC-a (bas juce sam menjao memorijsku drugarici na Trophy-ju) i LG-ja i ni na jednom nisam video ni najmanju manu, krckanja plastike i sl. Ni jedan budget android nije mogao da se poredi po kvalitetu i ceni sa WP7 uredjajima. Cak i 710-ka koju sam video u Madjarskoj u Media Marktu nije bila rasklimana, a bas sam je cackao, mozda je tebi zapala neka losija

I moja preporuka ti je da ne ulazes previse u WP7. Ta Lumia 900 ti je bio idealan odnos izmedju cene i velicine ekrana ako bas zelis veci ekran. Meni licno je Lumia 800 idealna pa bas nisam kompetentan da govorim o tome koliko je Titan koristan, ali definitivno nije 800x480 rezolucija za tu velicinu displeja... A sa Lumia 800 i 900 skoro da mozes da se pozdravis sa custom romovima tako da ako ti je to bitno onda dzabe sve ostalo. Meni je recimo OK, platio sam par $ za neke aplikacije bez kojih ne mogu, napravio dev account pa mogu i Navigon i neke homebrew... Meni je OK ali nekome bi bila katastrofa

A stvarno su svi uredjaji vrhunske izrade, a svi se prodaju za stotinak evra. Meni ej kroz ruke proslo 5-6 Omnia, ni sam ne znam vise koliko HTC-a (bas juce sam menjao memorijsku drugarici na Trophy-ju) i LG-ja i ni na jednom nisam video ni najmanju manu, krckanja plastike i sl. Ni jedan budget android nije mogao da se poredi po kvalitetu i ceni sa WP7 uredjajima. Cak i 710-ka koju sam video u Madjarskoj u Media Marktu nije bila rasklimana, a bas sam je cackao, mozda je tebi zapala neka losija

Paaa, što se 710ke tiče dok je nova ok je a posle se raskrcka.
Skontao sam otkud ovako niske cene WP7 uređaja.
1. Relativno mala popularnost platforme
2. Većina modela koji imaju nisku cenu je iz 2010 godine ;)
Eto tejne uspeha.
Međutim, neka mi neko pokaže kog Androida može kupiti za 100€ a da je kvalizezno izrađen, da ima jako dobru, HD, kamericu i da ima 8 ili 16GB RAMa.... i sve to za samo 100€...

Mislis 8 ili 16 ROM-A... :) meni je samo cudno da ih ljudi prodaju po tako niskoj ceni, npr omnia 7 kosta polovna 100e, a u vipu se i dalje prodaje za oko 500e.. LOL :) :)

Mislis 8 ili 16 ROM-A... :) meni je samo cudno da ih ljudi prodaju po tako niskoj ceni, npr omnia 7 kosta polovna 100e, a u vipu se i dalje prodaje za oko 500e.. LOL :) :)

RAMa valjda. Formatirano je to oko 15,6GB i sistem se "projektuje" na oko 2GBa tako da korisniku ostane oko 13,6GB slobodnog RAMa...

Vrh Dno