Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Samo da objavim da sam uspešno apdejtovao svog LGa Optimus 7 E900 na Windows Phone 7.8 (OS Version 7.10.8858.136).

Apdejt je odrađen na "varku" MS apdejt servera isključivanjem ruter LAN kabla nakon klika na Update opciju u okviru Zune programa u roku od ok 5s (klik na Update pa brojite do 5 i izvadite kabl. sačekajte da Zune proveri MS apdejt server i sve dok ne napiše Updata Available ponavljejte operaciju vađenja i vraćanja kabla. kada napiše Update Available vratite kabl i kliknite na Update...).
Srećno i naoružajte se strpljenjem.
Brojanje do 5 je individualno. Otkrijte vaš srećni apdejt broj :d.
Imam utisak da je E900 za nijansu brži tj. da nekako glađe radi i da su boje izraženije nego i ranije (ostalon nisam zagledao :D).

Poslednja izmena:
Jaaaaaaaaoooo. Ja moj prodao pre neki dan, a mnogo mi se vise svidja od omnie. Doduse opet nema full unlock kao omnia, mada bi bas voleo da vidim kako izgleda 7.8 na njemu.
Inace bas sam razmisljao pre koji dan da otvorim ovakvu temu jer svi nesto razglabaju o svojim wp7 telefonima u pogresnim temama. Sad bar imamo sve na jednom mestu.
---

HTC HD2 i WP 7.8 dobitna kombinacija.. :) Sve glatko, sve fino, sve super radi.. Jedino bateriju srche, ali to je sto je.. :)

Jaaaaaaaaoooo. Ja moj prodao pre neki dan, a mnogo mi se vise svidja od omnie. Doduse opet nema full unlock kao omnia, mada bi bas voleo da vidim kako izgleda 7.8 na njemu.
Inace bas sam razmisljao pre koji dan da otvorim ovakvu temu jer svi nesto razglabaju o svojim wp7 telefonima u pogresnim temama. Sad bar imamo sve na jednom mestu.
---
Drago mi je da sam pogodio svrhu teme. Sto kazes, svi nesto razglabaju po drugim temama a vezano za wp7.x. Nadam se da tema nece zamreti :(

HTC HD2 i WP 7.8 dobitna kombinacija.. :) Sve glatko, sve fino, sve super radi.. Jedino bateriju srche, ali to je sto je.. :)
Nisam bas siguran da se HD2 sa 512 rama dobro nosi sa wp7 sistemom i aplikacijama ?

Hmm... Pa i Lumia 900 ima 512mb rama.. :) Sve je cool kod mene, zaista.. :D

uostalom, svaki WP7 telefon je imao 256 ili 512mb ram, nije bilo onih sa 1GB... prelistaj malo, nemoj odma da mi napadas mezimca.. :p :D

Poslednja izmena:
Svi WP7 telefoni nativno imaju min. 512MB RAMa ali su proizvođači uz MS blagoslov a zarad potrošaćkih džepova izbacili krdže sa 256MB RAMa na kojima deo nativnih WP7 aplikacija ne radi.
Ne vidim razlog zašto bi neko kupovao HD2 za 120-150e polovan pa na njega budžio WP7 kada za iste novce može da priušti HD7?

Inače, Lumia 900 je u klasi HD7mice i WP7 je u pitanju tako da je logično da ima minimalno-maksimalnih 512MB RAMa koje je MS propisao.

Meni se HD2 lično extra sviđa aliii... :d

Negooo, gledah nešto ebay nemački i tamo su polovne Lumije 900 od 150-180€ i to u extra stanju a kod nas zacepljuju cenu od 250€ za polovan telefon.
Isto i za HD Titan.... Cena u nebesima,

Lično mislim da je trenutno najbolje imati WP7.x telefon dok se ne iskristališe WP8 platforma a i modeli koji je nose.
Da se nadowežem da WP8 modeli sa 512MB RAMa već ne mogu da teraju sve WP8 aplikacije koje traže min 1GB propisanih od strane MSa.....

Viva la WP7 :d :d :d !!!

Samo da se nadovežem da sam imao Lumiu 710 i da sam generalno bio prezadovoljan radom samog telefona ali kamerica mu je šit u odnosu na E900 i Omnia 7 modele i ceo telefon krcka jer j napravljen od nikakve plastike.
Lumia 800 model nisam imao ali sam čuo da je super što se kvalitea izrade tiče međutim nervira me to što Nokija prodaje m..a za bubrege i dmodel sa displejom od 3,7" cenovno diže u nebo a da ne govorim o modelu 900 koji ima 4,3".

Mialim da Omnia 7 ima pravu i za džep prihvatljivu veličinu displeja od 4" (prava merka po meni).

Steta za 710, telefon je zanimljiv iz razloga sto po prihvatljivoj ceni nudi sve Nokia aplikacije, a to nije zanemarljivo. A uz to ima otkljucan bootloader i ima dosta custom romova.
Ekran na Omnia 7 je jedan od najboljih, a uz to je i savrsenih 4", na njoj mi je najvise smetala kamera koja je ispod proseka...
Kumia 800 sad koristim, i verovao ili ne, mislim da je 3.7" ekran prednost. Posle nekoliko telefona od 4-4,3" pravo mi je uzivanje da nosim nesto sto mi ne zauzima previse prostora u dzepu. A kvalitet izrade, i osecaj u ruci dok se koristi je fenomenalan. Na zalost ne mislim da cemo skoro videti neki flagship sa manjom dijagonalom, samo neke jeftinije modele

Ista stvar se i meni desila. Posle raznih LG 3d-a i Nexusa sa ekranima skoro 5", povratak na 3.8" i to WP7.5 i to jos LG :D je pravi blagoslov :) Sve idealno - velicina, operativni sistem, izrada.
Inace Neogeo, nije fora da kupis HD2 i da ga zbudzis na WP, nego je fora da, ako vec imas HD2, da ga prebaci na WP7 i uzivas u blagodetima naprednog sistema.
NADAM SE, da se nece javiti padobranci iz android tabora da zatruju ovu divnu temu.
Go, go WP :)

Pa pazi, ja sam HD2 uzeo od druga, cisto bzv, dok ne skupim kesa za Lumiu 920, koja je sad na zapadu ~400e i to mi vise odgovara a ne onih 550-600e . . A kako sam pre imao samo kratko HD7, hteo sam da vidim da li mi lezi WP ili da uzimam opet android..
Kako mi je super legao WP, zbog sjajne sinhronizacije i jednostavno levo desno tu je sve, a ne da vrtim 5 home screena i trazim nesto, pa kad ustanom da ga nsiam munuo na home screen, da pretrazujem 7 strana aplikacija tragajuci za pravom.. Ovako levo, slovo na koje pocinje app i to je to..
Da video sam da je extra ekran na Omniji, uostalom to je AMOLED, sta ces vise.. :) Mada Lumia 920 i to je to.. :D

p.s. Slazem se za temu, ja sam otvorio temu o WP8, ali udjose ljudi napisase po 7,8 postova da je to njesra to je to.. eno je bleji.. :)

I kakav je 7.8. Sta konkretno donosi novo (nhf ali nisam nasao da je neko napisao, samo vidim pricu o onom drugom OS-u). Kakvo je stanje sa novim aplikacijama, jel rade.

Ma u globalu sve je isto, sem jedne velike stavke, a to je da je sad moguce smanjivati plocice na glavnom ekranu, sto je stvarno, bar za mene, jedna velika stvar.

2D prikaz je oštriji, boje su zasićenije i sve je nekako glađe što se celokupnog GUIa tiče.

Negooo, postoji li neka apikacija za BT Data Transfer koja radi na LG-E900?

2D prikaz je oštriji, boje su zasićenije i sve je nekako glađe što se celokupnog GUIa tiče.

Negooo, postoji li neka apikacija za BT Data Transfer koja radi na LG-E900?

Na pitanje da odg pitanje.. :) Jel postoje custom WP romovi za taj LG? ako postoje sibni neku custom 7.8 koji je vec root-ovan cao zdravo.. :) Msm da ti za tu app takodje treba root..

Pa šibnuo bih ali ne postoji, na žalost. LG-E900 je jedini od "firmiranih" WP7.x telefona koji nije developerski podržan što se ROMova tiče tako da nikako nije moguće odraditi potpuno otključavanje telefona :( a na konto otga ni DFT BT FT neće da radi :(

Pa šibnuo bih ali ne postoji, na žalost. LG-E900 je jedini od "firmiranih" WP7.x telefona koji nije developerski podržan što se ROMova tiče tako da nikako nije moguće odraditi potpuno otključavanje telefona :( a na konto otga ni DFT BT FT neće da radi :(

Onda ne znam sta bi moglo da ti pomogne.. :trust:

Meni radi na HD2, poslao sam sliku i stigla je.. :) Mora da ti fali RAM memorije.. :p :p

:(

Ja nisam ni probao MMS.
Probaću pa javljam...

LG-E900 MMS radi savršeno!

:smoke:

Nego kad spomenu ti vec BT, WP 7 nema, ali da li WP8 ima wi-fi direkt, po meni to je jako lepa i korisna stvarcica koja zamenjuje ludacko malu brzinu BT transfera.. :)

Nego kad spomenu ti vec BT, WP 7 nema, ali da li WP8 ima wi-fi direkt, po meni to je jako lepa i korisna stvarcica koja zamenjuje ludacko malu brzinu BT transfera.. :)

Koliko sam video na HTC 8S nema ali je jako korisna f-ja koju su napičili da se ne prekida wifi konekcija kada fon ode u sleep ato isto su mogli da dodaju kao opciju i kroz 7.8 apdejt kao i još po neke sitnice sa WP8 a koje nisu striktno vezane za WP8 izvorni kod...

Ja mislim da na htc 8x imam taj wi fi direct... Mada, probao sam da odradim transfer sa htc na moj sgs s3 par puta, i nista.. Il' ne znam il' to ne radi :)

Treba mi mala pomoć :)
Odradio sam update na 7.8 (Lumia 800) preko cab metode jer me mrzelo da čekam da se update pojavi na Zune (tako sam instalirao i Tango)
Sve radi ok, međutim na marketu nema Nokia app za bluetooth share - koliko videh, nisam jedini koji se žali na to, aplikacija je izgleda dostupna u zavisnosti od regije, a regija na telefonu mi je nameštena na US
Što je najsmešnije, imam da skinem Nokia RingtoneMaker koji postaje dostupan posle 7.8 update-a, a ovoga za bluetooth nema - wtf?
Da li postoji nešto što bi se moglo uraditi - nešto mi se ne mili da brišem MSN account i radim factory reset samo zbog toga? ;)

Poslednja izmena:
Treba mi mala pomoć :)
Odradio sam update na 7.8 (Lumia 800) preko cab metode jer me mrzelo da čekam da se update pojavi na Zune (tako sam instalirao i Tango)
Sve radi ok, međutim na marketu nema Nokia app za bluetooth share - koliko videh, nisam jedini koji se žali na to, aplikacija je izgleda dostupna u zavisnosti od regije, a regija na telefonu mi je nameštena na US
Što je najsmešnije, imam da skinem Nokia RingtoneMaker koji postaje dostupan posle 7.8 update-a, a ovoga za bluetooth nema - wtf?
Da li postoji nešto što bi se moglo uraditi - nešto mi se ne mili da brišem MSN account i radim factory reset samo zbog toga? ;)

CAB metoda ne vrši kompletan apdejt tako si i ostao uskraćen za pojedine funkcije sistema.
Šta te koštalo, sem malo strplenja, da na varku MS servera preko ZUNE odradiš normalan apdejr na 7.8?
7.8 apdejt je izforsiran za sve brendove WPa.
Mogao si iRainbowMod v2.1 za Lumia 800 da staviš ako nisi hzeo oficijelni. Sada odluči sam kako ćeš...

Ja sam svog LGa prvo flešnuo na EU Open firmver koji je imao 779x verziju pa sam odatle krenuo parcijalno da ga apdejtujem prema 7.8 (ceo dan u prevodu).

Javi šta si odlučio tj. uradio.

To što ti pričaš o nekompletnom update-u je tačno ako ne odradiš i OEM cab update (koji sadrži unapređenja koje je odradila Nokia) - imao sam sličan problem sa Tango-om, pa sam naknadno instalirao OEM update cab
Uostalom, preko CabSendera sam odradio backup poslednje prošle verzije odnosno Tangoa i vratio sam ga preko Zune na telefon
Inače, koliko sam ja video 7.8 update je čista kozmetika - izuzev resize tileova i nešto drugačijeg start i boot ekrana i te dve aplikacije na marketu ja nisam primetio ama baš nikakve razlike u odnosu na Tango (koji je takođe bio minoran update - promenio je samo ikonicu za market, doneo internet sharing i par opcija za mms)

Update na 7.8 sam radio po ovom uputstvu (kao i prošli put) i meni se čini da je ovo full update, jer ima i OEM cab sa stvarima iz Nokije (moja verzija telefona već ima 22 jezika na sebi)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737907

BTW koliko ja znam, na Lumia 800 se ne može staviti custom ROM ako imaš Nokia Dload bootloader tj jailbreak ne postoji :wave:

Poslednja izmena:
Mislim da postoji procedura razbijanja Nokia Boot Loadera i da se mora malo prčkati i to iz Linuxa pa se onda stavlja Custom ROM koji je unaprfed JBovan...

Mislim da postoji procedura razbijanja Nokia Boot Loadera i da se mora malo prčkati i to iz Linuxa pa se onda stavlja Custom ROM koji je unaprfed JBovan...

To sto pricas je mozda za Lumiu 710, za Lumiu 800 ne postoji nacin da se instalira Qualcom bootloader nikako osim forsiranom instalacijom koja zahteva poseban hardver i rasklapanje telefona (flesuje se direktno na memoriju telefona, a ne preko usb konekcije)

To sto pricas je mozda za Lumiu 710, za Lumiu 800 ne postoji nacin da se instalira Qualcom bootloader nikako osim forsiranom instalacijom koja zahteva poseban hardver i rasklapanje telefona (flesuje se direktno na memoriju telefona, a ne preko usb konekcije)

Pošto je članak sa xda zajednički za 710 i 800, nisam podrobno obratio pažnju već sam generlaizovao i pomislio da važi za oba modela...
Znači, za Lumiu 800 se radi tzv. JTAG ili nešto nalik tome...

Još uvek niko nije razbio Nokia Dload bootloader, a verovatno nikad i neće s obzirom da se sada fokus sve više pomera na WP 8 mada se priča da će WP 7 imati još jedan update 7.10 - no pitanje je koliko je to tačno ili je samo glasina ;)
BTW ja mislim da sramota što WP 7 bez jailbreaka nema apsolutno nikakvu aplikaciju za screenshot capture (čak i matori Symbian i prepotopski WM imaju ovo) na marketu, čak ni plaćena verzija - nije toliko do devela već do restriktivnosti platforme i propratnih gluposti koje onemogućavaju da se pojave aplikacije određenog tipa

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno