Šta je novo?

Windows (phone) 10

No comment.
46cfc19569bc177fe62c5c6b072c9088.jpg

Sent from my Nokia 5

Valjda su skontali da imaju vise 950ki u insideru nego što su prodali :D
Ukoliko je stvarno tako, da li je neko probao enterprise edition, interesuje me da li radi defy upgrades?

Ma kakvi mosaaaa, sve isto po starom...

ss.JPG

Danas u insajder mejlu citam da novi build win10 za desktop omogucava sync sa androidima :) Ovi ili stvarno imaju nekog zestokog keca u rukavu koji ce da pojede trziste ili su veverice. Taman pred put da bacim lumiu u oglase...

Kada hodam i hoću brzo da pišem poruku, okrenem tel da bi kucao sa obe ruke i često mi se desi da zakačim dugog korisnika (gore levo kružići i baci me u draft i na tog korisnika), ne znam šta će mi ti kružići samo smetaju
http://imgur.com/a/DWbqk

Poslednja izmena:
Sad sam gledao, ja uopste ne kliknem ta ne kruzice.
Sedim za stolom, telefon je polozen na sto, kucam sa dve ruke i nekada kada slucajno spojim dva slova: recimo desni prst je ostao na prethodnom karakteru, a levim sam kliknuo na novi karakter - ne znam tacno sta uradim, program me prebaci na drugu poruku. Uglavnom cesto se desava.

Edit: probacu da u extra/touch iskljucim koriscenje sa rukavicama, pa da vidim da li ima promene.

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoć. Uzeo sam od supruge njen telefon koji sada ja koristim Lumia 730DS ubacio u njega 10-ku, ne radi mi here drive aj to i nekako, ali ne mogu da instaliram ni tapatalk dok je na 8.1 radio normalno. Preko telefon u prodavnici ne može da ga nađe, a na kompu kad ga nađem kaže ne podržava vaš uređaj. Jel imate neko rešenje?

Ljudi treba mi pomoć. Uzeo sam od supruge njen telefon koji sada ja koristim Lumia 730DS ubacio u njega 10-ku, ne radi mi here drive aj to i nekako, ali ne mogu da instaliram ni tapatalk dok je na 8.1 radio normalno. Preko telefon u prodavnici ne može da ga nađe, a na kompu kad ga nađem kaže ne podržava vaš uređaj. Jel imate neko rešenje?
Obe aplikacije su ne podrzane na w10m.

Imas mtalk zamenu za tapatalk, a potrazi tapatalk classic pa ga sideloaduj preko dev opcija.

Sent from my Nokia 5

Ma neće ni mTalk da instalira ne mogu da ga nađem u prodavnici pokušao sam i to.
wp_ss_20170803_0002.png

Druže koristio sam google pre nego što sam i postavio pitanje. Pošto sam kucao sa laptopa gde mi je inače W10 isto instaliran otvara mi prodavnicu na laptopu. Sad sam kucao u pretraživaču na fonu i našao je. Ala su ga zakomplikovali svaka im čast. Sve mi miriše na novi telefon. Nema pola aplikacija koje koristim, ni mbank.

Poslednja izmena:
GPS navigacioni program Geonet deluje kao interesanta igracka.
Moze da se skine OpenStreet mapa Srbije iz jula ove godine, interesantno je da su ucrtani i sumski i poljski putevi.
Pise da podrzava i here mape ali nije mi ponudio da ih skinem?
kad se instalira treba otici u maps/mpas iskljuciti 3d bildings, screen quality high, scale type fractional, tekst size low i ne izgleda tako lose.
Interesanto, mada ne deluje prakticno, probacu je malo ovih dana.

Uzgred nasao sam nesto sto android ( i simbian od pre 10 godina) moze, a win10m ne: externi gps u navigacionim programima.

trebala bi mi još jedna pomoć oko kontakta. Ubi se tražeći ne mogu da namestrim. Kada uđem u određeni kontakt koji ima sačuvan više brojeva neće da mi pokaže sve brojeve samo prvi.
Na primer pod ovim kontaktom imam memorisana dva broja pokazuje samo jedan prvi sačuvani broj.
wp_ss_20170805_0001.png
Kada uđem na uredi kontakt vidi se da ima dva broja.
wp_ss_20170805_0002.png
Čak i kada ručno kucam broj kad hoću da ga pozovem on nađe ime pod kojim je sačuvan
wp_ss_20170805_0003.png
Kako da namestim da mogu da vidim sve brojeve jednog kontakta? na WP 8.1 je pokazivalo normalno.

^ Kontakt ti je sa Gmail - a. To je razlog.

L640DS уз помоћ Тапатока

Izgleda stize nova Photos app :D

Odlicno, oduvek je bila bolja i kompletnija app od Android - Google Photos - posebno sto ima podrsku za tif od vajkada :)

CzVl4eL.png

Sirota lumijica, ne moze da se opasulji da vise nije vrucina pa pokazuje 39C, dok zenin J320 samouvereno pokazuje tacnih 23C:) Stvarno steta za wp, bar sam imao prilike da koristim nesto sto odlicno radi a da nije Android ili Apple. Pitanje je da li ce se neko setiti ikad da napravi nesto slicno i suprotstavi se A&A oligopolu

Sent from mTalk l532ds wp10

5UMaSGV.jpg

Kod mene bez greske :)

b24521b6931a491c63a7c7902ca82b91.jpg

nebih rekao da je tu sama prognoza kriva , nego slab fon koji nije uspeo da azurira tu prognozu, vidi i sam kada ti je azurirao podatke, imas i refresh dugme cisto u slucaju da ne radi bacground task [emoji6]

Sent from Lumia (Espana - Prostituta) 950

Poslednja izmena:
Sada je ok, ali u tom trenutku se azurira vreme i pise u koliko sati je poslednji put azurirano, ali temp ostaje ista.

Sent from mTalk l532ds wp10

Skini i " Prognozu " u action centru pusta status o vremenu , npr oblacno, kisovito, magla, suncano itd...
Isto je precizna.

WBa3nUL.jpg

Sent from Lumia (Espana - Prostituta) 950

Vrh Dno