Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sad sam probao da vratim na 950 i nudi mi update za vise aplikacija u store i additional language support - za serbian latin i cyr tastaturu.

Sad sam probao da vratim na 950 i nudi mi update za vise aplikacija u store i additional language support - za serbian latin i cyr tastaturu.
pa kako radi onda,da ja probam sa 930? Samo koja verzija interop tools, i gde si skinuo? Ako mogu da zeznem nesto ne bih.
Nego kada,uradis HR sta se desi?

Nokia Lumia 930

Cemu sluzi ovaj DHT?
glance kod mene ne moze da radi hardwerski nije moguce.

Nokia Lumia 930

DHT sa jednim klikom prebaci na 950XL (ali treba prvo otkljucan telefon), da ne moraju da se edituju registri rucno.

Nisam znao da nema glance, ali sad vidim da si u pravu.

Poslednja izmena:
DHT sa jednim klikom prebaci na 950XL (ali treba prvo otkljucan telefon), da ne moraju da se edituju registri rucno.

Nisam znao da nema glance, ali sad vidim da si u pravu.
Mislim da je 930 jedini model koji nema,glance a nema ni led diodu za notifikacije. Ima svetleće kapacitivne tastere video sam negde da onaj tast win moze da posluzi za led notifikaciju ali nisam probao. Za sada sve radi i na ovoj verziji windowsa, ako bi orebacivao prebacio bih na 950. Nego ako se uradi HR da lu telefon vrati na 930?

Nokia Lumia 930

Poslednja izmena od urednika:
ako se uradi HR da lu telefon vrati na 930?

Da ali ce ostati na zadnjoj verziji os-a koja je instalirana.
"Hard Reset
The hard reset will bring your phone back to factory settings, the same state as when the device was first turned on. All apps, messages, media, personal settings, etc will be removed from the phone. ... Note that resetting your device will not remove any OS or firmware updates. You will remain on the same version of Windows Phone after the reset.".

A ima i fleshovanje:
https://support.microsoft.com/en-us/help/12379/windows-10-mobile-device-recovery-tool-faq
http://www.lumiafirmware.com/info

Da ali ce ostati na zadnjoj verziji os-a koja je instalirana.
"Hard Reset
The hard reset will bring your phone back to factory settings, the same state as when the device was first turned on. All apps, messages, media, personal settings, etc will be removed from the phone. ... Note that resetting your device will not remove any OS or firmware updates. You will remain on the same version of Windows Phone after the reset.".

A ima i fleshovanje:
https://support.microsoft.com/en-us/help/12379/windows-10-mobile-device-recovery-tool-faq
http://www.lumiafirmware.com/info
Hvala za info, za sada nemam neku potrebu da idem na CU, znacile bi mi neke dodatne funkcije ali sta da se radi. Da znam da je neko proverono probao prebacivanje na 950 pa da probam. A verovatno bi izgubio i Lumia Cameru kada bi to uiradio pa bi ostao na MS cameri koja mi s nesto i ne dopada.

Lumia 435 nadogradjen na desetku.
Jako lepo radi,sve do trenutka kada tac prestane da reaguje,kada se pritisne na kratko on/off ,opet tac ne reaguje i tada se telefon sam restartuje.Inace dok ne zakoci,super radi.
Bio je pre toga na 8.1 ne znam nista kako je tamo radio.Da li postoji neki program za neku dijagnostiku ili tome slicno,kako bi utvrdio sta se dogadja sa telefonom.
Nema pravila kada ce da se zakoci.Nekada radi ceo dan,pa bez pravila u toku dana kako mu dodje to se dogadja.Nekada i vise puta.Neki predlog?
Posto je telefon kod mene,od drugara je,vidim da je ista verzija mapa na njegovom i na mom telefonu.Mape 5.1705.1391.0.
Moj je 640XL DS.
Kod njega mape rade bez interneta,kod mene ne.
Ali nije ista verzija wina,na 435 je 14393.1480 a kod mene je 15063.483,tako da zakljucujem da mape ne rade zbog nekog propusta u sistemu.

Jako lepo radi,sve do trenutka kada tac prestane da reaguje,kada se pritisne na kratko on/off ,opet tac ne reaguje i tada se telefon sam restartuje.Inace dok ne zakoci,super radi.
Bio je pre toga na 8.1 ne znam nista kako je tamo radio.Da li postoji neki program za neku dijagnostiku ili tome slicno,kako bi utvrdio sta se dogadja sa telefonom.
Nema pravila kada ce da se zakoci.Nekada radi ceo dan,pa bez pravila u toku dana kako mu dodje to se dogadja.Nekada i vise puta.Neki predlog?
Posto je telefon kod mene,od drugara je,vidim da je ista verzija mapa na njegovom i na mom telefonu.Mape 5.1705.1391.0.
Moj je 640XL DS.
Ali nije ista verzija wina,na 435 je 14393.1480 a kod mene je 15063.483,tako da zakljucujem da mape ne rade zbog nekog propusta u sistemu.
Ima program za dijagnostiku zove se "Lumia Phone Test Application".

Odavde mozes da skines:
https://goo.gl/6uxdtc

Nokia Lumia 930

Moj je 640XL DS.

Rade mape bez interneta (takodje L640 XL DS) samo mora mnooooogo duze da se ceka na rezultat pretrage (ponekad i da se ponovi) nego pre dva tri tzv. nadogradnje OS-a i samih mapa a realno receno unazadjenja sto OS-a sto mapa...
Provereno pre nedelju dana zaista rade, pronalaze mesta, adrese, brojeve... zaobilaze makadam i planinske bogaze (sto je za HERE misaona imenica) jedino to cekanje da pronadje zadato ubi volju za koriscenjem...

Elem kad pronadje lokacije te izracuna par ruta navodjenje je na jeziku sistema a ne na srpskom... meni ne smeta zato sto me interesuje samo "left, right", te na kraju kaze stigao si na odrediste i to je to...

Hrere je bila dobro organizovana aplikacija za wp, nije se dalje razvijala steta. Here za android radi besprekorno.
Sto se tice maps-a ok je samo moze dosta bolja organizacija bolji UI itd.

Preuzeo sam program.Napise da,
Ova vrsta datoteke ne moze da se otvori na vasem uredjaju.
Preko file explorera kaze ,
Otvori datoteku,Nesto nije u redu.Nije moguce otvoriti datoteku.
Ukljucio sam Razvojni rezim,probao i Lokalno instaliranje aplikacija,i nista.
Na mom telefonu,preuzeo da vidim sta ce biti,kada kliknem na instalaciju ,kaze.
Zelite li da trazite aplikaciju u Prodavnici?
Potrbno je da instalirate aplikaciju za ovaj zadatak.
Zelite li da potrazite neku u usluzi ,,Prodavnica"?
Isto sam i kod mene ukljucio
Razvojni rezim.
Instalirajte bilo koju potpisanu aplikaciju i koristite napredne funkcije za projektante.

Ja ovaj 435 mogu da vratim na fabricki sistem,ali ne bi smeo da tac prestane da reaguje i da se sam restartuje telefon.
Mogu i da mu vratim telefon,moze da ga nosi u servis,ali imam osecaj da ce izgubiti mnogo vremena,mozda para a mozda i telefon i na kraju -nista.
Covek je spreman cak i da se zameni tac,ali nisam siguran da je do njega?Kada tac prestane da reaguje,nakon nekoliko on/off,kratko, i dalje ne reaguje i onda restart?
Ne radi mu i dupli tap da se upali telefon.A ima u opcijama i ukljuceno je?
Zgodan mu je telefon,ima dve sim kartice,on ima 4-5 win telefona svi sa 2 kartice,treba mu zbog posla,vozi ljude po inostranstvu,pa je na moj predlog i kupio win telefone, zato sto su mu jako pouzdani.I on je bas zadovoljan.
Malo sam duze napisao,ako nekome smeta,izvinjavam se.

Preuzeo sam program.Napise da,
Ova vrsta datoteke ne moze da se otvori na vasem uredjaju.
Preko file explorera kaze ,
Otvori datoteku,Nesto nije u redu.Nije moguce otvoriti datoteku.
Ukljucio sam Razvojni rezim,probao i Lokalno instaliranje aplikacija,i nista.
Na mom telefonu,preuzeo da vidim sta ce biti,kada kliknem na instalaciju ,kaze.
Zelite li da trazite aplikaciju u Prodavnici?
Potrbno je da instalirate aplikaciju za ovaj zadatak.
Zelite li da potrazite neku u usluzi ,,Prodavnica"?
Isto sam i kod mene ukljucio
Razvojni rezim.
Instalirajte bilo koju potpisanu aplikaciju i koristite napredne funkcije za projektante.

Ja ovaj 435 mogu da vratim na fabricki sistem,ali ne bi smeo da tac prestane da reaguje i da se sam restartuje telefon.
Mogu i da mu vratim telefon,moze da ga nosi u servis,ali imam osecaj da ce izgubiti mnogo vremena,mozda para a mozda i telefon i na kraju -nista.
Covek je spreman cak i da se zameni tac,ali nisam siguran da je do njega?Kada tac prestane da reaguje,nakon nekoliko on/off,kratko, i dalje ne reaguje i onda restart?
Ne radi mu i dupli tap da se upali telefon.A ima u opcijama i ukljuceno je?
Zgodan mu je telefon,ima dve sim kartice,on ima 4-5 win telefona svi sa 2 kartice,treba mu zbog posla,vozi ljude po inostranstvu,pa je na moj predlog i kupio win telefone, zato sto su mu jako pouzdani.I on je bas zadovoljan.
Malo sam duze napisao,ako nekome smeta,izvinjavam se.

Ne znam na sta mislis ako mislis na test program to je program koji se instalira na KOmp.Onda zakacis telefon na kompjuter i pokrenes program za testiranje.

Da,moja greska,prvo sam pomislio da je aplikacija za telefon,tek posle sam video da je za PC.
Uglavnom instalirao,pokrenuo,self test ne moze da prodje,napise cannot read test ids:st_busy
Ostali stestovi su ok.Nisam video da ima neko uputstvo za objasnjenje gresaka,tako da ne znam sta je st_busy.

Odjednom su prestala da mi stižu obaveštenja za sms poruke. I zvuk i info. Kad otvorim apo vide se obojena poruke koje su nepročitane.

Nemam pojma šta se zbingovalo.

Šta mislite kako da vratim u normalu?

Telefon je L650 i da ostale poruke stižu obaveštenja i notifikacije...
Mislim na vajber i fb mesendžer...

....shit has hit the fan...

Poslednja izmena:
Hrere je bila dobro organizovana aplikacija za wp, nije se dalje razvijala steta. Here za android radi besprekorno.
Sto se tice maps-a ok je samo moze dosta bolja organizacija bolji UI itd.

Verovao ili ne MS Maps radi bolje...

Pre neki dan trazimo neku ulicu na Zvezdari na mojoj L640 XL DS su instalirane MS Maps a na zeninom S60 Here We GO...
Sakati MS Maps je inferiornom HW L640 XL DS je brze nasao ulicu i bolje optimizovao rutu nego Here...

Generalno moja najveca primedba za Here je sto prikazuje pravolinijsku razdaljinu od tacke polaska do krajnjeg odredista...
A to utice na voznju koja se da oduziti pa skoro u nedogled cak i preko 30% procenjenog vremena od strane navigacije...

MS Maps me nervira zato sto je u poslednja vreme pretraga prava frustracija pogotovu u offline modu...

Razmisljao sam da se vratim TS2, koliko sam shvatio M$ odrzava sve 3 verzije win10mobile - sve 3 dobijaju update do 2 godine starosti, pa je verovatno bolje izabrati verziju koja odgovara telefonu, nego upgradeovati na najnaj noviju verziju, ali me je nesto zezao laptop pa sam odustao za sada :) A i generalno ideja je bila da se poigram i probam CU, da vidim da li bi mi odgovarao da kupim noviji ms telefon, i odgovor je definitivno ne :)

Nije mi djavo dao mira pa sam probao i da vratim na TS2.
-Here lepo radi, i Maps lepo prikazuje ulice (za razliku od novijih verzija gde se ne prikazuju lepo ulice na N925 zbog starog hardwera)
Ako se updatuje here iz store, prestane da radi, i da link ka sajtu za pljuvanje m$-a.
-mislim da je veca potrosnja baterije na ts2.
-aplikacije rade sa starim api-jem,. viber je verzija 4.6 radi ali izgleda zastarelo, a na cu je verzija 6. ako se dobro secam koja lepo izgleda. Edge je isto stari, novi mi se mnogo vise svidja, a opet bolji je od ie iz win 8.1
-Bas se vidi velika razlika izmedju TS2 i CU.
-lumia kamera me je opet za*jebava, nece da radi ni na ts2.
Uglavnom popi*zdeo sam zbog lumia camera i sve opet da naterao na CU, probacu da namestim lumia cameru jednom mi je bilo uspelo ali mi bio spor startup time pa sam cackao dalje, ako ne vracam telefon na 8.1 :)

Poslednja izmena:
Verovao ili ne MS Maps radi bolje...

Pre neki dan trazimo neku ulicu na Zvezdari na mojoj L640 XL DS su instalirane MS Maps a na zeninom S60 Here We GO...
Sakati MS Maps je inferiornom HW L640 XL DS je brze nasao ulicu i bolje optimizovao rutu nego Here...

Generalno moja najveca primedba za Here je sto prikazuje pravolinijsku razdaljinu od tacke polaska do krajnjeg odredista...
A to utice na voznju koja se da oduziti pa skoro u nedogled cak i preko 30% procenjenog vremena od strane navigacije...

MS Maps me nervira zato sto je u poslednja vreme pretraga prava frustracija pogotovu u offline modu...
imam maps na 930 i here na androidu, ne znam kako to radi bolje kada svakim updateom dobije po neki problem?
Mislim koristim i jedno i drugo tako da......, a maps koristi here mape i osnova mu je here. Pogledaj sta ti pise u about kada udjes u maps. Maps odradjuje posao ali daleko od toga da se moze reci da radi bolje. Offline mode u MS maps cesto ume da ne radi, pretraga je uzasna u vecini slucsjevs. Gde je opcija offline u mapama i odabir jezika nezavisno o jezika sistema? Da bi bio siguran da maps ne koristi net moram isti da isključim.
Nokia Lumia 930

Dobro stvarno, reci da maps radi isto-bolje od here je prosto netacno. Here ima milion opcja za podesavanje svega i svacega. Maps se u stvari osakaceni here. Bio bi prihvatljiv maps kao here lite, ali pod uslovom da offline radi besprekorno. Kod mene je radio ok, ali kad jednom izgubi signal tesko ga ponovo nalazi u voznji. A lokacije neke nalazi neke ne, nema pravila.

Sent from mTalk l532ds wp10

Dobro stvarno, reci da maps radi isto-bolje od here je prosto netacno. Here ima milion opcja za podesavanje svega i svacega. Maps se u stvari osakaceni here. Bio bi prihvatljiv maps kao here lite, ali pod uslovom da offline radi besprekorno. Kod mene je radio ok, ali kad jednom izgubi signal tesko ga ponovo nalazi u voznji. A lokacije neke nalazi neke ne, nema pravila.

To je valjda neki vid utehe, lakse se podnosi

Jel može neko da mi pošalje screenshot podešavanja za mts internet, ponovo ne mogu da namestim da lepo radi.

Sv4dnLP.png

Ostalo je sve prazno

L640xl na njoj os build 10586.107 nakon uradjenog hardreseta i skinutog apdejta krene sa instalacijom 14393.1066 ali onda izbaci gresku kao nedostaju neki fajlovi ili je doslo do neke greske pokusajte kasnije. Kasnije ista stvar i tako jedno 10x isto.
Sta da radim ima li neki drugi nacin da se apdejtuje tel?

Sent from mTalk

izvadio sam, sve je ovo bez sd kartice, i repova bilo kakvih radjeno clean install sto bi rekli :D
evo sada sam vratio na win 8.1, instalirao windows updater, podizem ponovo na win 10 pa cu vidjeti sta se desava. ne znam ima li kakve veze nalog je bio na hotmail sada sam napravio outlook nalog ?

Nazad
Vrh Dno