Šta je novo?

Windows (phone) 10

Problem je što je to insider verzija i kao i svaki insider malo kljakava i nepouzdana i kao što sami ms-ovci kažu, ne stavljaj na primarni fon. E sad, ja sam iz znatiželje stavio ali sam light user i verovatno manje koristim primarni fon nego neko sekundarni. Poslednja official verzija je bila ok i uvek možeš da se vratiš na nju.
Eto danas mi npr.gubio signal pa morao restart, ponekad sporo otključava, otvara imenik, poruke...

klaTm morf tneS

Malao sada offtopic ali mozda nekome znaci.
Pre nekog vremena pitah za nekoliko aplikacija, vecinom domacih, zasto ne rade na wp10, https://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=5041723&viewfull=1#post5041723.

Dakle, potpuno slucajno, problem je GPS. Da li oni koriste isti project framework ili sta, no nedostaje im jedan try/catch handle kad je gps off. Pri prvom startovanju radi ako je GPS ukljucen.
Slucajno sam imao gps on, probao nas nesto mts centar kad radi. B92, N1 takodje. Obrisem apps, pocistim data, iskljcuim gps, instalram i ne rade. Ukljcim gps i startuju se.
Svaki sledeci start ne proverava gps ...

Danas su bila 2 apdejta, neka manja i imam osjećaj da je telefon mnogo brzi

Sent from mTalk

Da, ali nakon ovih apdejta moja Lumia 640 bas tecno radi, najbolje do sada. Sad vidjecemo za 2-3 dana kako ce da se ponaša

Sent from mTalk

Taj update je bio odavno, čudno da si ga tek sad dobio.

Sent from mTalk

Odavno sam na .1066 samo ne znam za te brojeve prije .1066. A juce mi je 2 puta tražio restart i updejtovao nešto.

Sent from mTalk

Jel CU 100 % ?

Skinucu kad dodjem na posao :) Svejedno je mi je tamo djavolski net :D

Dzaba izbacuju te apdejte kada ja kao prosječan korisnik imam problem da me viber zvucno obavjestava da je stigla poruka/e koje sam procitao prije 5 minuta. Otvaram viber i gledam u chat da li ce se poslije 5-6 sekundi pojaviti nove poruke jer nekada toliko treba da se pojave nove poruke a ne instantno kao sto bi trebalo. Dosta iritirajuće

Sent from mTalk

Dzaba izbacuju te apdejte kada ja kao prosječan korisnik imam problem da me viber zvucno obavjestava da je stigla poruka/e koje sam procitao prije 5 minuta. Otvaram viber i gledam u chat da li ce se poslije 5-6 sekundi pojaviti nove poruke jer nekada toliko treba da se pojave nove poruke a ne instantno kao sto bi trebalo. Dosta iritirajuće

Sent from mTalk

Mozes li nam obavestiti kakve veze imaju obavestenja o pristiglim "Biber" porukama sa nadogradnjom operativnog sistema mobilnog telefona?
Onalo uzgred na mom uredjaju L 640XL DS ne kasne?

Ako imas problem sa programom koji zelis da koristis na telefonu primedbe uputis onome ko je program napisao a ne onome ko je napravio telefon i/ili OS.

Pa evo da te obavijestim, kasnjenja se desavaju od prije dva dana kada je OS uradio nekakve apdejte i tražio restart, ne znam da li je slučajnost da se bas od tada ovo dešava. A nisam primijetio da je biber kako ga ti zoveš uradio neki apdejt. ovaj OS je random nekome radi super nekome ne i to je tako.

Sent from mTalk

Pa evo da te obavijestim, kasnjenja se desavaju od prije dva dana kada je OS uradio nekakve apdejte i tražio restart, ne znam da li je slučajnost da se bas od tada ovo dešava. A nisam primijetio da je biber kako ga ti zoveš uradio neki apdejt. ovaj OS je random nekome radi super nekome ne i to je tako.

Sent from mTalk

Pa nije bas kriv OS. Sam aparat ne moze da ispostuje aplikacije u pozadini ako ih ima previse , npr modeli za 1GB ram-a.

Na 950 nisam imao problema, jaci je telefon, dok se npr sestra sa malo manjim brojem aplikacija zali da ponekad ne vidi notifikacije iz skype-a i vibera---

Za 550 je pravi napor i da ima 10 aplikacija kojima je dozvvoljen rad u pozadini, na 950 imam zaista puno app, imam instalirano sigurno 80-ak app i igrica od toga polovini je dozvoljen rad u pozadini ...

Inace da , slazem se moze biti i do sistema problem a moze i do aplikacije, kod mene bar u vecini slucaja bio je problem do app - tj developer nesto zabrlja ili ne popravi.

Poslednja izmena:
Ako korisnik treba da podešava koje app mogu a koje ne mogu da rade u pozadini, a OS ni to ne može da odradi, onda je to loš dizajn OS-a. Džabe biraš aplikacije kada nemaš nikakvu garanciju da će izabrane app zaista ostati u pozadini.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

lumia 640, uradio sam CU (.251), da li da radim HR? poslednji put sam ga radio kada sam uradio AU. hvala unapred

Ako korisnik treba da podešava koje app mogu a koje ne mogu da rade u pozadini, a OS ni to ne može da odradi, onda je to loš dizajn OS-a. Džabe biraš aplikacije kada nemaš nikakvu garanciju da će izabrane app zaista ostati u pozadini.

Postoji kontrola, i jasno mozes ukljuciti ili iskljuciti..

K9LDNy4.jpg

Vidi bateriju, uhvatio sam SS dok je baterija silazila na status bar, kako sam brz, vidi i slajder pa zamisli koliko imam app u toj listi a vise od pola rade u pozadini.
Problem su aplikacije a ne sistem, tako npr Messenger zahteva tel sa 2gb rama eto toliko o tome.

@jegulja ako nemas problema onda nemas potreba za HR...

Sent from Lumia 950

Poslednja izmena:
Ja se slažem s yooyo, to OS sam mora da zna kako da se nosi s tim. U konkretnom slučaju je možda i do Viber, pošto su ukinuli razvoj UWP.

Sent from mTalk

Prvo kao sto red nalaze jedno veliko HVALA na obavestenju koje nisam trazio.
Zao mi je da ti je taj gnusni OS pojeo toliko zivaca i zauvek unistio ostatak zivota.
Naravno to se da ispraviti kupovinom iPhone 8S+ (cekanje ce se isplatiti) bar tako kazu urbane legende.

Poslednja izmena:
Ja se slažem s yooyo, to OS sam mora da zna kako da se nosi s tim. U konkretnom slučaju je možda i do Viber, pošto su ukinuli razvoj UWP.

Mene cudi Whats app .. zasto nije izbacio uwp.. mnogo veci igrac pa zeza... razvija wp8 app samo.

Da je MS izbacio strategiju sa UWp jos kada je izasla W8... to bi danas druga prica bila, nebi koristili na lumiama app koje su iz ere WP7 i WP8 .... kada neko vidi aplikacije na Windows phonu prvo se prekrsti, tu ima svasta... razno raznih UI experimenata...
Npr app Prognoza, odlicna ali ne radi u pozadini iako je funkcija ukljucena, nit meenja live tile niti stizu obavestenja... ko je kriv pa developer, a mozda i nije vise, batalio je platformu.

Poslednja izmena:
@dejan87dex:
Android može da isporuči notifikaciju samo malom delu aplikacije, bez UI elemenata i resursa... Tako da app može da primi app, smesti je u internu bazu i eventualno okači notifikaciju korisniku... Sve to bez potrebe da app radi u pozadini.
Meni nije jasno zašto u wp svetu aplikacija mora da bude pokrenuta da bi primila notifikaciju?

@dejan87dex:
Android može da isporuči notifikaciju samo malom delu aplikacije, bez UI elemenata i resursa... Tako da app može da primi app, smesti je u internu bazu i eventualno okači notifikaciju korisniku... Sve to bez potrebe da app radi u pozadini.
Meni nije jasno zašto u wp svetu aplikacija mora da bude pokrenuta da bi primila notifikaciju?

Background process (task) ne znaci da je cela app pokrenuta :)

https://docs.microsoft.com/en-us/wi...tions-choosing-a-notification-delivery-method

Inace nisu samo push notifikacije u pitanju pa zato mora isto taj mali deo kao kod droida a ne cela app :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno