Šta je novo?

Windows (phone) 10

Posto je on radio upgrade sa 8.1 na 10 (640XL) ono sto mi pada na pamet je da je telefon prestao da sinhronizuje nakon update-a i da svi kontakti koji su sacuvani nakon toga nisu uopste dosegli do google servera, posto, od kada ima fon neki kontakti koje je sacuvao postoje na gmailu a neki ne. No otici ce do servisa da vidi da li mogu da nadju gde se nalaze ti podaci, a ako ne, morace rucno da poziva te unknown brojeve, da prekida pozive i onda da sacuva dobijena imena... rudarska rabota ****na.

Poslednja izmena:
Posto je on radio upgrade sa 8.1 na 10 (640XL) ono sto mi pada na pamet je da je telefon prestao da sinhronizuje nakon update-a i da svi kontakti koji su sacuvani nakon toga nisu uopste dosegli do google servera, posto, od kada ima fon neki kontakti koje je sacuvao postoje na gmailu a neki ne. No otici ce do servisa da vidi da li mogu da nadju gde se nalaze ti podaci, a ako ne, morace rucno da poziva te unknown brojeve, da prekida pozive i onda da sacuva dobijena imena... rudarska rabota ****na.
Nek pokusa da doda i Outlook nalog(ako ga nije vec dodao),tu se naravno prijavljuje svojim microsoft nalogom,verovatno mu je to taj gmail nalog.

Od kud znas kako radi, kad je kod mene sada? :D (EDIT: @neogeo)

BTW, treba L950 da namestim manje upucenom licu, i treba mi nekoliko stvari, koje sigurno postoje:
- bolji media player, sta skinuti za WP? Groove je komedija beskoristan za play sa uredjaja, a onaj default audio player (ne znam ni koji je, ali ga MEtro FM pokrece kada kliknem na audio file) je lOL, nema nacina da se pogleda lista :)
- Kako da se doda direct dial i direct message na Start Meni? Ne ono da se doda kontakt pa odatle da mora, nego bas dial. Znam da sam na svojoj L730 to uspeo, ali ne secam se kako :D

Kako se bilo gde u WPu postavi cursor na odredjenu poziciju i tu brise/pise? (tamo gde se kuca znaci)

I da li na WP10 moze da se vidi signal strength negde?

Poslednja izmena:
Edit: sad videh da je spirit resio "problem".

Da bar bude iole koristan post - NE INSTALIRAJTE "Sleep bug" aplikaciju. za 10min je srokala bateriju sa 54% na 11% i telefon je bio usijan. Sta, kako, zasto - ne znam ali je app za izbegavati.

Poslednja izmena:
Da, nema kontakata :/

Jako cudna stvar. Upravo je bio kod mene. Uvezli smo neki njegov stari vcard sa 700 kontakata u gmail. Ali fali jos nekih 200 kontakata koje je upisivao od kada je kupio telefon.

Nista drugo nismo uspeli. Jedino sto mi pada na pamet je da je cuvao negde u telefonu te brojeve lokalno vezano za taj gmail a nije ih sinhronizovao (jer sinhronizacija poste mu uopste nije radila). Znaci u istoriji poziva mu pise +381 65 123 456 i kada stisne na taj broj da pozove ne pise +381 65 123 456 vec Petar Petrovic. I kada stisne posle na tog Petra Petrovica uopste ne pise gde je sacuvan broj ni gmail ni outlook, sto me navodi na zakljucak da ti brojevi koji su nestali postoje negde na telefonu, ali ne i na cloudu (gmail/outlook/fb/skype).

Da nisu na SIM kartici...
Mada koliko vidim moja L640 XL ne nudi opciju cuvanja na SIM...

Poslednja izmena:
Ako se ne varam pre manje od mesec dana je bilo price da je MS onemogucio sinhronizaciju sa gugl serverima (za mobilnu platformu) kao protivmeru guglovom bahatom ponasanju da ne napravi ni jednu oficijelnu aplikaciju za koriscenje svojih servisa na windowsu. Cisto testa radi, da izolujete problem, probajte da prebacite kontakte na MS nalog pa ga dodajte na telefon i vidite hoce li sinhronizovati kako treba. Mozda ste prevideli ali da li ste pogledali podesavanja oko importovanja imenika sa SIM?

Ako se ne varam pre manje od mesec dana je bilo price da je MS onemogucio sinhronizaciju sa gugl serverima (za mobilnu platformu) kao protivmeru guglovom bahatom ponasanju da ne napravi ni jednu oficijelnu aplikaciju za koriscenje svojih servisa na windowsu. Cisto testa radi, da izolujete problem, probajte da prebacite kontakte na MS nalog pa ga dodajte na telefon i vidite hoce li sinhronizovati kako treba. Mozda ste prevideli ali da li ste pogledali podesavanja oko importovanja imenika sa SIM?

Napravio sam mali test :D

Radi sve lepo, do duse secam se na Z2 je brza sinhronizacija - logicno google os je to ipak...

evo napravio novi kontakt na Google contacts beta

Capture.JPG

a posle minut se pojavilo i na telefonu :

oftaxjR.jpg

Ovako je podeseno za gmail, tj google account.

4YkdAgW.jpg

obratite paznju na to da je sinhroinizacija sa contaktima i kalendarom za google account samo predefinisana kao na 2 sata sat i pola sata ... tu ne vazo ono kao za email , da stigne odmah ...

sa hotmailom je malte ne instant, iapk je tu push za sve ...

edit: obrisao kontakt na telefonu, evo nema ga ni na google contaktima, znaci sinhronizacija radi lepo.

Tako je barem kod mene na insajderu 15031 Lumia 950.

@imbaqq daj link za to sto tvrdis ? Ja nebih rekao da je to MS uradio, barem kod mene tako nije, a secam se i pre, nije funkcionisalo samo kada je Google nesto cackao, nema sta MS tu da blokira, MS ne radi ono sto Google radi :)

Poslednja izmena:
I na 640xl sinhronizuje bez problema... Ja sam tih problema imao, i dalje imam na hvaljenom Lenovu, dodam kontakt, kad posle pola sata ni traga ni glasa, a tako dobra marka...

Edit: @Dejan- Kod mene ima i na 15 minuta za kalendar i kontakte, sto je sasvim ok za one koji unose vise kontakta, da mi ne vuce sinhronizacija na svaki unos, vec recimo u sat vremena nakupis 4 kontakta pa ih onda sinhtonizuje...

Sent from mTalk Lumia 640XL

Poslednja izmena:
Bas zato sto nisam mogao da nadjem link sam rekao da me ne drzite za rec :) Elem biomelem, izgleda da mi je sleepbug napravio malo veci problem nego sto je isprva izgledalo tako da je morao da padne hard reset, prvi put. Za manje od 2h sam vratio sav sadrzaj na fon (ziveo cloud), neke aplikacije sam ovaj put izostavio poput wechat i jos par drugih. Build .693 i ono sto sam primetio je da baterija sad radi kao i ranije, 2 dana koriscenja. Nisam radio HR do sad nikad (zapravo ako ne racunam mesec dana druzenja sa note 4, ovo mi je prvi smartfon posle 6 godinja koriscenja 2710 :D ) i ocekivao sam da me vrati na vanila verziju OS-a medjutim, samo je ocistio sistem od aplikacija i sadrzaja a build je ostao poslednji. Je l' treba tako da bude? Uglavnom, izbegavajte pomenuti sleepbug.

Bas zato sto nisam mogao da nadjem link sam rekao da me ne drzite za rec :) Elem biomelem, izgleda da mi je sleepbug napravio malo veci problem nego sto je isprva izgledalo tako da je morao da padne hard reset, prvi put. Za manje od 2h sam vratio sav sadrzaj na fon (ziveo cloud), neke aplikacije sam ovaj put izostavio poput wechat i jos par drugih. Build .693 i ono sto sam primetio je da baterija sad radi kao i ranije, 2 dana koriscenja. Nisam radio HR do sad nikad (zapravo ako ne racunam mesec dana druzenja sa note 4, ovo mi je prvi smartfon posle 6 godinja koriscenja 2710 :D ) i ocekivao sam da me vrati na vanila verziju OS-a medjutim, samo je ocistio sistem od aplikacija i sadrzaja a build je ostao poslednji. Je l' treba tako da bude? Uglavnom, izbegavajte pomenuti sleepbug.
Sleep bug? Lol cemu sluzi tooo? [emoji23]

Sent from mTalk aka Craptalk

Ljudi ovo samo myTube ima, da vidis jasno duplu istoriju pregleda, na Mytubu sta si gledao i na YouTubu na kompu [emoji2] zivele 3rd party alternative [emoji854]

45iDpyM.jpg

Poslednja izmena:
Ma super je zamisljena aplikacija ali sta nije u redu u realizaciji ne znam. Ima gazilion raznih scenarija/ambijenata odnosno zvuk tih ambijenata koji te uspavaju dok kazes keks :) Ali je zaobidji. Evo baterija gazi dva dana frke bez.

Ma super je zamisljena aplikacija ali sta nije u redu u realizaciji ne znam. Ima gazilion raznih scenarija/ambijenata odnosno zvuk tih ambijenata koji te uspavaju dok kazes keks :) Ali je zaobidji. Evo baterija gazi dva dana frke bez.

Nemam ja obicaj da instaliram te app :D mene iskljucivo umor natera da se uspavam :D alu hvala na savetu :)

Sleep bug? Lol cemu sluzi tooo? [emoji23]

Sent from mTalk aka Craptalk

Ljudi ovo samo myTube ima, da vidis jasno duplu istoriju pregleda, na Mytubu sta si gledao i na YouTubu na kompu [emoji2] zivele 3rd party alternative [emoji854]

45iDpyM.jpg
Ček, jel to reklama pola ekrana?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ček, jel to reklama pola ekrana?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne nego video thumb... gledao sam sta i kako da aktiviram (domacinski)

Ovo je pro verzija, nema tu reklama, davno sa na my app free pokupio besplatno :)

Reklame na W10m su gotovo neprimetne , doduse nemas nacina da ih blokiras ... ima nesto na xda ali ko ce se drndati oko toga.

Prorade tile na kalendaru!
Yaay!

Što se tiče MyTube, kad sam ga svojevremeno probao, nikako nisam uspeo da se snađem. Totalno je ne intuitivno napravljen.

Sent from mTalk Lumia 950xl

Vidim da je bilo jutros opet neko azuriranje kalendra ali kod mene i dalje stoji petak 24..

Sad sam bio na tehničkom pregledu (Švedska), koriste L650 za rad, imaju neku aplikaciju za kontrolu kola, spajaju sve na tu app. Kočnice, trap, komp. od kola... Žale se na bateriju, da je premalog kapaciteta.
Šefovi koriste L950.

Nek pokusa da doda i Outlook nalog(ako ga nije vec dodao),tu se naravno prijavljuje svojim microsoft nalogom,verovatno mu je to taj gmail nalog.

Ma kakvi. Palili i gasili outlook jos odmah i nista.

Da nisu na SIM kartici...
Mada koliko vidim moja L640 XL ne nudi opciju cuvanja na SIM...

Nisu, na sim ima samo kontakt centar vipov i to je to.

Sada radi sinhronizacija najnormalnije. Bukvalno smo gledali uporedo, kako on upise kontakt na telefon iste sekunde se prikazuje na contacts.google.com. Tako da je ono sto sam rekao, da mu pre nije radila komplet sinhronizacija - jer mu mailovi nisu stizali - najverovatnije razlog zasto kontakte nema nigde. Tj. ima ih na nekom skrivenom mestu u telefonu.

Uspeo sam da mu retrieve-ujem 700 kontakata sa starog nekog vcarda koji je napravio na androidu, ali ovih 200-tinjak sto je upisvao od kada ima WP ce morati rucno.

Sad sam bio na tehničkom pregledu (Švedska), koriste L650 za rad, imaju neku aplikaciju za kontrolu kola, spajaju sve na tu app. Kočnice, trap, komp. od kola... Žale se na bateriju, da je premalog kapaciteta.
Šefovi koriste L950.

Odvratno je losa baterija. A sto je najgore od svega je punjac od 0.5A koji su dali uz telefon. Ja ne razumem kakvi *****i su to sve osmislili. Telefon ti se isprazni ocas posla, a onda kad treba da ga napunis treba ti 3 sata. Bukvalno se brze puni preko USB-a.

Poslednja izmena:
^^^L650 je jedan najvećih fejlova koje je Majkrosoft napravio, ako ne i najveći.

Ne znam, dao sam 1000sek za njega, dve godine garancija.
Meni je sasvim ok, uzeo sam ga prvenstveno zbog dizajna, baš mi se sviđa, plus što je lagan.
E sad, punjač je katastrofa, samo ja koristim nokia 1500mAh i napuni ga za nekih 1,5-2 sata.
Vidi se razlika u brzini između 950 i njega, ali mi završava posao.
Navigacija, skype, WhatsApp i malo web... Sasvim ok, za mene.
Jedno vreme sam hteo i7, ali sam odustao, puno mi je 9890sek.

^^^L650 je jedan najvećih fejlova koje je Majkrosoft napravio, ako ne i najveći.

Od jula radi bez problema i to na slow insider sistemu.
Punjač jeste loš, i ja drugi koristim. A baterija do 2 dana korišćenja na lte mreži.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Mislim da je to o bateriji subjektivna stvar. Ne koristimo svi telefone na isti nacin. Meni do sada ni jednom nije izdrzao duze od 24h. Ali ja imam 4 sinhronizovana maila, koristim lte dosta, wifi isto, edge, mtalk, sofascore, viber i messenger.

Moja deca ga baš "gaze", youtube, igrice... I opet nije loša baterija toliko. Punjač od Nokie i neki Asus pa nema problema.
@rotkod: Još voziš renoa? Pitam zbog ove priče oko servisa i softvera.

Naravno, našao sam jednog odličnog... 38000km, prvi vlasnik... Danas uradio tehnički, švedin komentar nakon pregleda... "perfekt".
:)

Importovao sam, preko BT-a, kontakte sa Android telefona na WP telefon. Jao ljudi, ja sam prvo mislio da me zezaju kada me pitaju zasto im pise Goran, a zove Zoran, i Ivana, a zove Slobodan....
Toliko su ispomesana imena kada se vidi poziv, naspram SMS, naspram imenik. Cak je i imenik zeznut, jer su povezani totalno nevezani brojevi u jednog kontakta ;)

Kako su uspeli tako nesto prosto da zeznu?:)

BTW, jos uvek niko predlog za dobar player??

Hmmm... Zar nije lakše sve kontakte sa google naloga "izvesti" na pc, za outlook format i onda "uvesti" iste na outlook nalog "osobe" ?!

Nazad
Vrh Dno